Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crimson

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Crimson 2019.08.30 10:03:15
@Szőrös Kaméleon: Egy az egyben nekem is ugyanezek. A Grande Armée rezgett picit, a mongolok még befértek volna helyettük, de a másik három teljesen egyértelműnek tűnik.
Az önjellemzés kritikus pontja az önéletrajznak, mert amíg a tények leírásához - mint előző munkahelyek, feladatok, felelősségi körök, tanulmányok - nem kell túl nagy bátorság, hiszen adottak, addig a készségek, az önjellemzés, az a felfogás, hogy olyan önéletrajzot írjunk, amivel nekünk tetsző…..
A Suszter, szabó, baka, kém a hidegháború időszakában játszódó kémfilm, nagyszerű szereposztással, amit a svéd Tomas Alfredson rendezett. A Tinker, Tailor, Soldier, Spy központi témái az intrika és árulás, amely a ’70-es években játszódik és a brit titkosszolgálat saját vezetőségén belül keres egy,…..
Ausztria szerintünk a világ (egyik) közepe, már ami a természeti kincseit illeti. A hegyek és a víz különleges kombinációja jót tesz a belvárosi forgatagban edződő idegeknek. Nemrégiben Salzkammergut régiójában jártunk, ahol vizek után kutattunk, már ha erre szükség lett…..
Ez a kérdés a "lehet-e hit nélkül élni" kérdéskör egyik érve szokott lenni a hívők részéről. Gyakran hangzik el ilyen-olyan változatban. Most azért vettem elő, mert egy cikkben olvastam erről a Huffington Postban. A cikk egyébként az elején egész merészen, és lendületesen "szedi le a keresztvizet"…..
Nem akarom elrontani senki szórakozását jóelőre, de ez a rész igazán csak azoknak volt élvezhető, akik olvasták a második kötetet (csak az érdekesség kedvéért, ezt a részt a Királyok csatája 2., 15., 18., 20., 21., 23., 24., 25., 26., 29. és 45. fejezeteiből kalapálták össze,…..
Crimson 2012.04.19 22:39:57
@Kürosz: A K.Howardot alakító színésznőt eredetileg Daenerys szerepére nézték ki, csak aztán valami miatt lecserélték.
Nagy dolog történt tegnap a magyar reklámszakmában. Hosszú idő óta először tiltott be hatóság egy éppen futó reklámot. Bírságot eddig is szívesen szabtak ki utólag a versenyszabályok megsértése miatt, de nem is emlékszem, mikor volt arra példa, hogy egy épp futó…..
Mostanra jól megutáltuk a hiteleket, vagy azért, mert rosszul jártunk velük, vagy azért, mert nem kapjuk meg akkor, amikor kellene, vagy azért, mert rá kellett döbbennünk, hogy nem értünk hozzá. Közülük is az egyik leggyűlöltebb kategória a hitelkártya: magas a THM, és ha az…..
Crimson 2012.03.01 16:00:49
@igazi hős: Amit bevásárlókártyának hívnak, tudtommal az is hitelkártya rendszerben működik, csak eufemisztikusan így hívják.

Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hoy én is azon a véleményen vagyok, hogy van egy olyan jövedelmi és költési szint, ami alatt a hitelkártya (akárhogy is hívják) nem éri meg. De mindenkinek vennie kellene a fáradstágot, hogy kiszámolja, neki megéri-e ezt használni.
Crimson 2012.03.01 17:58:19
@bértollnok: A Wizzair kártya nem rossz, de azt kevesebben tudják igazán kihasználni.

Szerintem most a legjobb ajánlatok általános napi használatra az Erste Joker és a Citbank CitiLife. Ha valaki sokat költ üzemanyagra, akkor a Citibank Shell vagy a Budapest Bank Go! kártyákat érdemes megnézni.

Ja, és én sem vagyok beépített ügynök, csak érdekelnek ezek a dolgok.
Crimson 2012.03.01 18:02:16
@Nazareus: Igen, ez mindig kockázata a "gyűjtögetős" kártyáknak, hogy mi van, ha elveszíted, vagy megszúnik a kedvezmény. És is hallottam olyanról, aki megszívta a malévos kártyájával, pedig már egy tengerentúli út összejött.

Emiatt jobb talán az a konstrukció, amikor azonnak kapsz árkedvezményt vagy visszatérítést. Bár mindenkinek mások a szempontjai...
Egyik legrégebbi és legkitartóbb beküldőnk, blaen breakingje tinédzserkoromat juttatta eszembe. Mennyire szerettünk volna mi annak idején sörényezni! De hát nem csak sörényezés nem jutott, még Playboy-t is külföldről kellett behozni. Aztán persze azt kellett látnunk, hogy a…..
Crimson 2011.08.17 15:09:19
@Geitenbeffer_: Shut up woman, get on my horse! :D
A vasárnapi jóidő lehetővé tett egy kis kiruccanást a nem túl távoli Tihanyba, ami a kedvenc balatoni településem. Fekvés, kilátás, rezgésszám: tökéletes. A sétám során figyelmes lettem egy házikóra és annak kitárt kertkapujára, ahol ez a kép fogadott. A ház lakója, a…..
Hajcsatok Csak egy blöff volt? 2011.07.09 10:39:00
 Behalt a világ legnagyobb online pókeroldala. Alighanem ezrek vethetnek sűrű kereszteket ezreikre. Dollárban.    A Full Tilt Pokert június végén felfüggesztették, miközben a Los Angeles Times úgy tudja, európai befektetők megvásárolták az oldalt üzemeltető céget,…..
Crimson 2011.07.10 23:16:18
@pop38: A foci az sport? Amiatt kérdezem, mert néhány játékos olyan paraszt módon szokott viselkedni, hogy az méltatlan egy sportolóhoz.

A viselkedés az embert minősíti, nem a sportot...
Crimson 2011.07.14 19:42:52
@Azúrkék égbolt: "azon legalább nyerni is lehet és valóban kell tudás hozzá"

LOL! Ehhez nincs mit hozzátenni, Te tényleg reménytelenül hülye vagy...
Ma délután négykor megszakadt a Radiocafé műsora, csak az éter recseg a 98,6 megahertzen. Persze tegnap azért nem olvastak híreket, mert Móni és Marcsi betegszabadságon volt, Timi meg máshol fusizott, így felmerült, hogy esetleg csak nem értek rá hogy megfordítsák a vincsesztert, a…..
Crimson 2011.05.18 12:19:53
@kultúrpesszimista: "az egy dolog, hogy alapvetően válaszra se méltattak"

Ha ott is ebben a stíusban toltad, akkor ezen nem kellene meglepődni...
Régi védekezési trükk, hogy más használta a WI-FI hálózatomat, de lehat akár igaz is. Mindenesetre kevesen tudják, milyen veszélynek teszik ki magukat, ha nem titkosítják le körültekintően. A rágalmazás a legenyhébb bűncselekmény, lehetne akár tiltott pornográf felvétel való…..
Ma már nemcsak kortyondi fráterek lötyögtetik a sört a tepsis disznóhúsra - lassan a magyar gasztronómiában is körvonalazódik a sör, mint alapanyag szerepe. Ennek a folyamatnak adott lökést a Gösser sörös ételekre kiírt pályázata, melyben Magyarország 10 legjobb étterme…..
A Soproni a „Magyarország, én így szeretlek” után újabb, a hazaszeretet témájában mozgó reklámfilmet hozott ki. Friss, ropogós, tekintsük meg, aztán folytatjuk: Én személy szerint szerettem az előző reklámot, annak ellenére, hogy sokaknak voltak vele problémái, a…..
Crimson 2010.02.02 22:50:46
@Allium sativa: Most hirtelen csak a Wikipédiát tudom ajánlani. A "Sopron" szócikkben úgy fogalmaznak, hogy a szavazás tisztasága vitatott. Én úgy olvastam (sajnos már nem emlékszem, hol), hogy rengeteg embert betelepítettek Sopronba a szavazás előtt, például nagyon sok pap, apáca odaköltözését szervezték meg.

Van egy külön szócikk a "Soproni népszavazás"-ra is, de ott sem fejtik ki ezt bővebben, viszont írnak a többi településről. Talán az ott felsorolt forrásokból többet is megtudsz.
eVilágunkban ismét háború folyik, ez már a IV. világháború. A szemben álló felek szinte változatlanok, a világot uraló két nagy szövetség áll harcol egymással. A mi szövetségünk a PHOENIX, mely tagjai többek között Oroszország, Szerbia, Brazília, Indonézia, Törökország,…..
A Neo FM már elkezdte felkészíteni a hallgatókat a változásra, hogy november 19-én ne minden betelefonáló azt kérdezze, hogy miért nem játszottak már két órája az Eye of the Tigert. A Kreatívhoz eljuttatott játszási lista alapján a Neo FM inkább a Petőfit utánozná, de 15-20…..
Crimson 2009.11.12 18:31:59
@1116001: Hát, ez érdekes lesz... A Petőfi eddig egy nagyon erősen felhígított Radio Café volt (zenei felhozatalt tekintve). A két új rádió szerintem még az MR2-nél is polulárisabb lesz. Nem tudom, mit keresne ilyen környezetben Nesta. A világot úgysem fogja tudni megváltani. Neki egy réteg-rádióban a helye.
Egyáltalán nem lepődött meg a Homár, hogy a Vodafone mobilnet ATM-es feltöltése még a fél évvel ezelőtti árakon lehetséges, azaz csak vagy többet vagy kevesebbet lehet a számlára tenni, mint amit kellene. Az 5GB-os csomag áfaemelés során nettó 4166-ról 4400 forintra csusszant…..
Crimson 2009.11.11 16:33:10
@Daily Shark: Ezt azért nehéz elhinni. Olyan nincs, hogy csak hűségnyilatkozattal lehet postpay szerződést kötni. Csak kevés az olyan ügyfél, aki úgy megy oda, hogy szerződést akar kötni, de nem kéri az olcsóbb készüléket vagy az akciós ajánlatot. Mindig lehet hűségnyilatkozat nélkül szerződni, de kétségtelen, hogy így egy csomó kedvezményről le kell mondani. Valamit valamiért.

ÉN egyébként úgy oldottam meg a dolgot, hogy nem önálló internet előfizetést kértem (bár kérhettem volna), hanem kiegészítő opcióként a meglevő számomhoz. És mivel nem kértem új készüléket, nem is kellett hűségnyilatkozatot aláírnom.

A másik lehetőség az InstantNet lett volna, de nekem ott is csak a díjcsomag kellett volna, a modem nem. Márpedig valami hülye okból kifolyólag ezt a díjcsomagot csak modemmel együtt lehetett venni, és meglevő prepay kártyához sem lehetett ezt tarifacsomagként választani.

Szóval nem azt mondom, hogy a Vodafonnak nincsenek hülye dolgai, de ezt a postpayes hűségnyilatkozat dolgot szinte mindenki rosszul értelmezi.
Crimson 2009.11.11 17:13:05
@Forumgirl: Hát igen, a szabadságnak ára van... De mindenki maga dönthet.
Crimson 2009.11.11 17:23:09
@Forumgirl: Egyébként nem felárat kell fizetned hűségnyilatkozat nélkül, hanem az a teljes ár. Amikor hűségnyilatkozatot írsz alá, akkor kapsz kedvezményt.

Ez is csak azt mutatja, hogy mindenki számára annyira "természetes" a hűségnyilatkozat, hogy az ahhoz tartozó árat tekinti alapnak.

No de nem kötekszem tovább, végtére is a fő topic a prepay feltöltési címletek lennének, azokkal meg nincs tapasztalatom...
Most, hogy átlendültünk a nemzeti ünnep okozta emelkedett pillanatokon, amikor használták is valamire a Hősök terét, térjünk vissza oda, hogy szemügyre vegyük az Andrássy út zárómotívumát. Motívum? Na, nem akarom így megalázni nemzetünk ezeréves fennállásának…..