Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shmoo

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új, kéthetente jelentkező rovatot indítunk, amelyben kedvenc stand-up komikusaink munkásságát méltatjuk. A válogatásban szerepelni fognak fiatal, feltörekvő humoristák is, de a műfaj legnagyobb legendái sem maradhatnak ki. Első alanyunk az utóbbi kategóriába tartozik. (A…..
Shmoo 2013.11.04 13:20:24
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
S ha valaki nem tetszik, az tehetségtelen. Értve.
Nem tetszel.
Fotó: estately.com Egy amerikai ingatlanos oldal, az Estatly blogja összeszedett 17 olyan szomszédtípust, akit jobb elkerülni a lakásvásárláskor. A listát erősen befolyásolta, hogy mihez volt épp vicces képük, mi a beszédtéma az USA-ban manapság, meg hogy egyáltalán miből lehet…..
Indul a Ferenciek terének átalakítása Gyalázat, erre bezzeg van pénz. Tényleg ez volt most a legfontosabb? Ebben a helyzetben? Amikor a hajléktalanóvodát lelkes civilek tartják fent, a tanárok, rendőrök pedig nemzetközi szinten is alulfizetettek? Én azt mondom: amíg ebben az…..
Shmoo 2012.10.28 01:43:59
@vuvuvu2: "... egyre többen ültek át biciklire vagy váltottak tömegközlekedésre"

Tudod nem mindenkinek engedi meg az egészségi állapota, hogy kerékpározzon.
Milyen tömegközlekedésre? Ha az autósok 10-20%-a hétfő reggel otthon hagyja a kocsiját és megpróbál bejutni a munkahelyére BKV-val, lerohadna a város. Láttad már a Ferenciek terén hétköznap reggel a buszra várókat? Vagy a Népligetnél a metróra várókat? Add hozzá még a 10-20%-át.
Amíg nincs alternatíva, a világ legnagyobb baromsága csakis és kizárólag a korlátozásokra, a tiltásra koncentrálni.
Ráadásul pont aluljárót betömni...

Ja, mellesleg a cikk írója részéről sajnálatos próbálkozás volt pont ebbe a témába belevonni a millát.
Ettől függetlenül szánalmas, ahogy a hozzá nem értő pitiáner tolvajok teszik tönkre a várost.
Olvasd a kormányhoz hű forrásokat, rögtön megtudhatod, hogy Orbán beszéde mennyire energikus és jó volt, a Kossuth téren lévő tömeg pedig simán hússzor (megjegyzés: az ötvenszer, százszor vagy milliószor is mehetett volna, ne romboljuk vezérünk tekintélyét, ha kérhetem!…..
Shmoo 2012.10.24 22:21:55
@Névtelen Betelefonáló:
"A szavaidból azt veszem ki, hogy 4 fő/nm-el számolsz."

Igen. 4 fő / nm azt jelenti, hogy minden négyzetméterre 4 embert számol.
Vagyis megszorozzuk a négyzetmétereket 4-gyel. Nem elosztjuk.

Ki is nézte be? 2. általános matematika.
A hajmeresztő tempójú román belpolitikai nyárnak talán az eddigi csúcspontja volt a hétvégi népszavazás: ezen a nép távolmaradásával úgy döntött, nem erősíti meg az államfő leváltását, Basescu maradhat.Arányszámokban kifejezve nem sokon múlt: a jogosultak kicsit több…..
Shmoo 2012.08.02 14:45:08
@Várúr: Ez olyan "50.000", mint a Kossuth téren a 2.000.000?
  2012-ben sem fogunk szűkölködni a játékokban. Itt fel vannak sorolva az idei év nagy játékai. Sok új játék lesz, sok olyan, mely korábbiak folytatása, és lesz még rengeteg, melyet csak később fognak bejelenteni. Mivel elég hosszú a lista, ezért a…..
Shmoo 2012.01.12 10:50:17
Új eszköz a lánctartozások enyhítéséreEnyhítheti a lánctartozásokból, körbetartozásokból származó problémákat egy Európa-szerte több országban - köztük Magyarországon is - június 30-án induló új szolgáltatás, a HONEM tartozáskiegyenlítő rendszer, amelynek…..
1) Már a szocialisták idején sem szerettem, amikor az ellenzék a kormány gépjármű-beszerzésein lovagolt, meg luxuskormányozta a kabinetet, mert elfogadom, hogy ahogy a vállalati felsővezetők, úgy a politikusok segge alá is biztonságos és  elegáns, következésképpen drága…..
Shmoo 2011.01.28 12:46:22
@szamarhegy: Nekem pedig fixa ideám, hogy ha egy munka betöltéséhez szükséges az angol nyelv ismerete, akkor azt szerezze meg mielőtt elvállalja a munkát.
Mellesleg igen, töltsenek időt máshol, ismerjék meg, hogy működik a világ máshol... de ne az én pénzemen és ne akkor, amikor itthon kellene dolgoznia!
Az biztos, hogy a Nexus One tulajdonosok Android 2.2.2., míg a Nexus S tulajok 2.3.2-re válthatnak. Ennek fényében a korábbi pletyka miszerint a Nexus One megkapja a 2.3-as oprendszert még nem igazolódott be. Felütötte a fejét viszont egy új híresztelés, miszerint még a második…..
Ha valamivel lehet élni, akkor sajnos visszaélni is lehet. Nincs ez másként a Facebook alkalmazásokkal sem, itt is rendszeresen felbukkanak kártékony kódokat terjesztő, vagy éppen enyveskezű fejlesztők. Miután a Facebook a fejlesztők felé elérhetővé tette User Objectként a…..
Shmoo 2011.01.17 15:07:17
@Civitas Fidelissima: Kényelem vagy biztonság... hmmm...
@MetálFater: Ízlések és pofonok. Nekem pl. kifejezetten jó, megkönnyíti a kapcsolattartást egy halom külföldi ismerőssel, volt (külföldi) osztálytárssal.
De lakcímet, mobilszámot publikussá tenni a neten? Pf...
A régi olvasók tudják, rettenetesen elégedetlen vagyok a kábelszolgáltatóval. A viszály  a digitális tv körüli mizériával kezdődött, és aztán pedig a drága programcsomag felhígításával folytatódott.A 2011-es év beköszöntével újabb mélységet sikerült elérni. Ez…..
Az ötlet nem új, de most petíció formájában tárják a budapesti főpolgármester elé: legyen hétvégente sétálóutca az Andrássy. Van ugye ilyen, például a Kós Károly sétány, amely ráadásul épp folytatása az Andrássynak, de azért egész más lépték. Főleg, hogy a másik…..
 Úgy, úgy! Végre egy igazi, józan rendszabály! Január 1-jétől az esti híradóknak csak 20 százaléka szólhat mindenféle szörnyű és kevésbé szörnyű bűnökről. Ezentúl a jó híreknek kell dominálniuk a hírműsorokban. Az erről szóló jobbikos javaslatot hétfőn nagy…..
Shmoo 2010.12.15 14:31:22
@Kow: "Lehet többféleképpen értelmezni ezt a témát, meg nem érteni akarni amit írok."
Hogy értelmezzem azt, ha történik valami / bármi a nagyvilágban és, hogy ezt megmutathatják-e, a hatalom dönti el? Ezt, hogy lehet még értelmezni?
Shmoo 2010.12.15 14:33:47
@pizzamester: Basszus, de akkor sem a tiltás a megoldás! Nem ez a megoldás!
Tanítani úgy is lehet, hogy nem tiltok!
Alkoholtilalom. Bejött?
Kínában az Internet tiltása. Bejött?
Nem a tiltás a megoldás.
Egyébként, ha a pártfogoltjaidat ennyire érdekelné a te szellemi jóléted, akkor a saját csatornájukon is csak 20%-ban lenne szó bűnügyről. Ehelyett nézz bele és hallgasd. De egyszerűbb birkán bólogatni.
Shmoo 2010.12.15 14:44:17
@Ger6ő: :) Navrasics szerint "a fidesz elhozza az embereknek az európai szabadságot és jólétet".
Egyre szabadabbnak érzem magam :) Te nem? :)

No, elmentem híreket nézni / olvasni. Amíg még van mit ;)
Csók pizza, felka, kow.
További sok sikert Ger6ő!
  Már el is kezdték a fotózást! Miért ne? Az most úgyis a legjobb hely ahova mehet, a haverok lophatnak majd máskor.Miközben az ország összefogva adakozik, Orbán Viktor és Schmitt Pál levélben kéri az állampolgárokat erre, a Fidesz haverjainak zsebét tömi milliárdokkal!…..
Shmoo 2010.10.21 12:23:20
@szomorutojas: Az a 47 milliárd tartalmazza (többek között) a környező, hídhoz közeli autópályarendszerhez csatlakozást is (www.hooverdambypass.org/faq.htm).
Nem csak a számokat kell beütni a számológépbe. "Butus".
Minden évben szeptember 22-én rendezik meg az autómentes napot, az európai mobilitási hét keretében. Ez a csupa móka és kacagást ígérő rendezvénysorozat ma éri el csúcspontját, ami két részből áll: a Szent István körút Margit híd és Nyugati tér közti szakaszának…..
  Beépítenek egy budapesti teret? - kérdezi kétségbeesve egy olvasónk. Nem is olyan rég szerepelt az Urabnistán a Nagycsarnok mögötti Csarnok tér parkosításának látványterve, ahol már a kommentekben is felmerült az épülő hotel terve. Kétségtelen, hogy az ott is bemutatott,…..
Most, ma reggel, a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát olvasva rendült meg végleg bármiféle hitem és bizalmam a magyar rendőrségben. Ugye mindenki emlékszik a magyar internetes kereskedelem az átvertek számát tekintve legnagyobb csalására? (Itt olvasható mind a tizenegy…..
"grillhúsok" és kocsisor: az Üllői út a csütörtök délutáni dugó idején A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse…..
Kedves Blog! Az eset ma történt, pár órája. Pár napon belül várható a szülés. A szakorvos határozott utasítására (sima rendelésre járunk a kórházba, nem fizetős magánrendelésre) bementünk CTG vizsgálatra (baba szívhang, meg egyebeket mutat, azt hiszem) ugyanabba a…..
Nincs az a természeti csapás, amit az emberi suttyóság ne tudna fokozni! Szélvihar, zuhogó eső, akadozó áramellátás, parkoló autókra dőlő fák és villanyoszlopok, lakóhelyükről kitelepített emberek, folyóvá változott utak. Az időjárás elég szépen odabasz a…..
Shmoo 2010.05.17 22:56:36
@kujoon: Nem tök mindegy milyen sáv? Amikor látod, hogy tiszta pocsolya az egész, olyan nehéz egy kicsit lassabban menni?
Persze, a lényeg, hogy legyen kire mutogatni. Soha egy grammnyi felelősség ne legyen rajtad. Ez a fontos.
Shmoo 2010.05.18 00:40:51
@kujoon: Akkor biztos bennem van a hiba, mert ha a külső sávban haladok az Üllőin, akkor igenis odafigyelek, hogy éppen olyan pocsolyához közelítek, ami egyfelől annyi vizet tartalmaz, hogy beterítsen minden járókelőt, másfelől akkora, hogy nem látni mi van alatta.
Nem csak a gyalogosok miatt lassítok, hanem magam miatt is. Ugyanis nem látom mi van a pocsolya mélyén. És ellenben veled, engem érdekel a kocsim állapota. Ellenben veled, én nem hazárdírozok azzal, hogy belerepesztek 60-nal. És ellenben veled, én odafigyelek másokra is.
Remélhetőleg, ha már a másokra odafigyelés túl sok neked, akkor legalább azt a részét megérted, hogy a kocsidat teheted tönkre.
Ja, és ha az Üllőin száguldozni akarsz, használd a belső sávokat. Ott nem zavarnak azok a fránya "puhatestűek".
Shmoo 2010.05.18 07:15:09
@kujoon: Tündérke, te írtad, hogy az "Üllőin vagy bármelyik nagy forgalmú úton senki nem fog hússzal-harmiccal átóvakodni". Ebből levontam azt a következtetést, hogy te sem. Ha te úgy érzed, hogy az út minősége, ill. a felelősség virtuális átruházása másra (mert lássuk be, senki nem fog bemenni pofán verni Demszkyt és bandáját, az ilyeneket emlegetőknek csak a szájuk nagy) szerinted mentség arra, hogy tönkreteszed mások ruháját, akkor erre kénytelen voltam (szerintem egyébként) teljesen normális módon válaszolni. Neked.
Úgy csinálsz, mintha csúnyán személyeskedtem volna veled. Pedig csak megpróbáltam a te érvrendszered szerint kommunikálni.
De tény... a legtöbb ilyen tényleg a féltéglát érdemelné a szélvédőjébe.
Hát nem lesz idén adócsökkentés. Milyen szomorú. Pedig már megmondta a Viktor is. Akkor most a Viktor hazudott? Borzalom.Na igen. Ez a kampány, ez már csak ilyen. Hazudott a Fidesz, mint ahogy négy éve az MSZP is. De mondok durvábbat. Ha a Jobbik vagy az LMP jutott volna hatalomra,…..
Shmoo 2010.04.21 17:22:26
@Vidéki: fedor.blog.hu/2010/04/21/ket_hir_4

Április 12. és Április 20.
Shmoo 2010.04.21 18:11:21
Nem az a gond, hogy nem csökkentenek azonnal adót, hanem az, hogy hazudnak.
Feketén fehéren. Bár... ehhez már hozzá lehetett szokni.
Hazudnak ezek is, mint az eddigiek.

www.hirszerzo.hu/cikk.orban_nagy_adocsokkentes_lesz_2010-ben.129808.html
"Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra - jelentette ki Orbán Viktor, az ellenzéki párt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este."

a) Ennyire tapasztalatlan, hogy nem látta át a helyzetet?
b) Hazudott?
Shmoo 2010.04.21 19:40:26
@drkovax: Vagyis 2009. év végén Orbán Viktor nem ismerte a gazdaság helyzetét? Ezt mondod?

Kérlek ezt a következőt is magyarázd meg:
fedor.blog.hu/2010/04/21/ket_hir_4

ui: Csak neked: ellenben veled, nem vagyok se ilyen tag, se olyan. De ezt hiába is magyaráznám, te is csak azért jársz ide, hogy személyeskedj. Sok sikert.
A magyar politika, a magyar demokrácia történetében még nem volt példa arra, hogy a választópolgárok ennyire egyértelműen foglaltak volna állást abban a kérdésben, hogy ne azok vezessék tovább az országot, mint akik eddig tették. Ezzel a feladattal egy új politikai erőt…..
Shmoo 2010.04.21 17:18:44