Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomosz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
Tomosz 2010.04.17 16:27:19
Mészáros Tamás megnyilvánulásának csak módjával van baj, az amit mond abban igaza van. Magyarországon a politológus szakma emiatt járatta le magát, mert azt a munkát végzik el, és azokat a mondatokat mondják el, ami egy újságíró feladata lenne. Ami az ilyen elemző műsorokban elhangzik az néha egészen megmosolyogtat. Lehet azon lovagolni, hogy ami nem egyezik az ő igazságával azt Mészáros nem tudja elfogadni. A Jobbik szélsőségességét nem feltétlenül a programja jelenti. Bár hozzáteszem, én is mint politológus (egy a százmillió közül) elolvastam a párt programját, és több helyen is igenis szélsőséges. De egy párt programját nem csak a program határoz meg, hiszen akkor hova sorolnánk a többi pártot?

Az MSZP egy 8 oldalas párt lenne, a Fidesz nem is létezne, ugyanígy a többi párttal. Török úr azt a dolgot nem ismerte fel, hogy a Jobbik alapvető stratégiája, hogy papíron jókisfiú, viszont a beszédek már másról árulkodnak. Így tudják kielégíteni az összes oldalt. De az, hogy valaki fitymákról és magunkfajtákról beszél, sztem jószívvel sorolható szélsőségesnek. Hangsúlyozom nem csak a program a meghatározó, a Jobbik esetében viszont abban is vannak egészen elképesztő dolgok.

Azonban Magyarországon a politológus szakma sajnos a reklámfogássá süllyedt. Azért szerepelnek a műsorokban, hogy eladják a saját termékeiket. De ez egyben gazdasági cenzúrát is jelenthet. Ez az üres "szakmaiság" viszont teljesen feleslegessé vált. Én abban bízom, hogy az újságírók (és nem Mészáros Tamás természetesen :) )visszaveszik ezt a területet, a politológus pedig megmarad szakembernek.