Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaabor

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NAV kitette a 2012-es évre vonatkozó 1%-os felajánlásokat tartalamzó listát (21 MB, pdf).Ez alapján a szegény Századvég Alapítványra csak egy ember gondolt, amikor kitöltötte az adóbevallást. Igaz nála a 16%-os szja 1%-a is majdnem 1 millió forint ... vajon ki lehetett ez…..
Gaabor 2013.09.17 15:34:55
@AFulgens: Mészáros Lőrinc 800 millás osztalékának az szja-ja 128 milla. Ennek az 1%-a 1 millió 280 ezer. Nem ő volt a felajánló
Az augusztus 15-ei Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat skandált a nézőtéren, melyből aztán jókora botrány is kerekedett, a Simon Wiesenthal központ feljelentést tett a FIFA-nál. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végül…..
Gaabor 2013.01.12 10:51:08
@Dr. Zerge: De lehet fellépni. Csak egy kamerarendszer kell és akik így viselkednek, azokat örökre kitiltani az összes magyar pályáról. Lehet hogy sokba kerül,de naggyon jól megtérül
Gaabor 2013.01.12 10:59:29
@Urfang: A büntetés súlyos. De a FIFA és az UEFA következetes volt. Minden ilyen esetben hasonló büntetést szabott ki. (Ha egy Izrael-Irán meccsen történne hasonló, az izraeli szövetség is ilyen súlyos büntetést kapna) Az külön pech, hogy a következő meccs egy fontos tétmeccs.
Gaabor 2013.01.12 18:02:38
@mk27soundmaster: Gondolj csak az angol stadionokra. A fociklubok kemény magját így tudták lecsillapítani
OrangeOrder Nyugi: Semjén marad! 2012.12.07 16:25:22
Bár most már úgy érzi az MSZP és holdudvara (röviden: a mai ellenzék), hogy ezentúl bármiféle kívánságukat, ígényüket szépen benyújtják az aljas HVG-n keresztül, kicsit kibontják a sztorit, majd az ő kedvükért szépen levadásszák a jobboldal ikonikus figuráit - de sajnos…..
Gaabor 2012.12.07 20:02:56
A választási rendszer átalakításával foglalkozó, két héttel ezelőtti posztom egyik pontjában röviden kitértem már a tervezett választói feliratkozásra/regisztrációra, azóta egy kicsit jobban is végiggondoltam a kérdést. Előkerültek új szempontok is, az például valamiért…..
Gaabor 2012.08.16 22:43:51
@Dranak: Regisztráció most is van. Úgy hívják népesség- és lakcímnyilvántartás. Egy újabb teljesen felesleges
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
Tökéletesen egyetértek Aristoval abban, hogy a mai európai balliberalizmus a marxizmus és a liberalizmus frankfurti összeházasításából ered, és alapvetően azért zúdul a magyar kormányra össztűz, mert ebből az ideológiai képből erősen kilóg, sokkal inkább, mint a kilúgozott,…..
Gaabor 2012.02.24 15:47:39
@Jack Torrance: Egyetértek. A 89-es Alkotmány jól belőtte a kormányzás határait. A kormány kormányozzon, de ne ellenőrizetlenül mint az Orbán-rezsim kormánya. Megvolt a külön-külön feladata minden ellenőrzési funkciót betöltő független szervezetnek. A köztársasági elnöknek, az Alkotmánybíróságnak, a bíróságoknak, az Állami Számvevőszéknek és a médiának. A progresszív adórendszer és a szociális háló valamelyest csökkentette a társadalom szétesését. A legfontosabb amit megszüntetett az Orbán-rezsim, az a jogbiztonság.
Tulajdonképpen röhöghetnénk is. Mert az mindig röhejes, ha az aktuális hatalom ostoba janicsárjai házhoz könyörgik a lófaszt, és amikor megérkezik büszkén mutogatják ország-világnak micsoda hőstettet is vittek ők végbe a beszerzéssel. Röhöghetnénk, ha nem lenne az egész…..
Hol van már a tavalyi hó… Nagyon sokat fordult a világ a kormányon lévőkkel azóta, hogy a 2010-es választásokat követő hónapokban még minden a dicsőséges fülkeforradalomról és a példátlan választói felhatalmazásról szólt. Ma már szinte csak a „történelmileg…..
  Megtekintettem tegnap az új retorikai magasiskola egyik első politikai orgazmusát tegnap, a Szabad Sajtó útján. Unalmas, közhely-pufogtató tüntetés volt, alulmúlva talán az eddigi összes demonstrációt, amin jártam. Annyi kiderült: szabad országban élünk, ahol szabad…..
törökgáborelemez 404. Vágta 2011.10.21 15:28:00
Most már szinte biztos: szombaton olyan történik, amire eddig még nem volt példa a magyar politikában. Releváns pártjaink az elmúlt két évtizedben – különösen regionális összehasonlításban - meglepően erős szakítószilárdságúaknak bizonyultak, s ha akadt is néhány…..
Számos korábbi próbálkozás után elkészült a fidesz-magyar értelmező szótár, amely segít az átlagpolgároknak eligazodni a kormánypárt sajátos nyelvezetében, ugyanakkor bonyolultnak tűnő kifejezések értelmezésében is támpontot nyújt.     Írjon be egy szót…..
Gaabor 2011.10.21 21:00:47
 A Médiatanács mai ülésén úgy határozott, hogy a Közszolgálati Kódex megalkotásába bevonja a legszélesebb nyilvánosságot. Itt a vissza nem térő alkalom: most bárki javaslatot tehet arra, hogy mi „legyen” a köztévékben és a közszolgálati rádiókban. A…..
törökgáborelemez 304. Vagy-vagy 2010.12.27 20:06:21
Az előző bejegyzést azzal fejeztem be, hogy mindenkinek van valamekkora kormányzati felelőssége, aki akár háttéremberként, akár mezei parlamenti képviselőként részt vesz a politikai döntéshozatalban. Mégis, kormánypárti politikusokkal beszélgetve gyakran találkozom a…..
„…a farkas szőrét szokta változtatni, nem erkölcsét.” (Alvinci Péter: Magyarország Panasza, 1620)   Létre kell hoznunk a Progresszió Múzeumát, hogy a progresszió nálunk meghonosodott utópikus műfaja, a holt dolgok és az idegen szellemek ne torlaszolják el…..
A nyugdíjrendszerrel kapcsolatos döntést nem nevezhetjük szabad választásnak. Mivel a magyar politikusok néhány éve a Pomádé király szerepét játsszák, nem árt szólni: hiába gondolják azt, hogy ha sokat beszélnek a király új ruhájáról, akkor nem vesszük észre, hogy…..
Különös választási este előtt állunk: kevés igazi izgalommal és (a térképeken) rengeteg narancssárgával. Süveges Gergővel és Giró-Szász Andrással ezúttal is az MTV-ben próbáljuk meg követni és értelmezni az eseményeket, miután azonban több mint háromezer önálló…..
Túl sok idő telt el, és amúgy is történelmi szükségszerűség volt a diktatúra, aminek mindenki működtetője volt - az ellenérvek nem állnak meg. Lusztrációra igenis szükség van. (Fotó: MTI archívum) A Jobbik egy lusztrációs alkotmánymódosítás segítségével azt akarja…..
Gaabor 2010.08.25 19:25:00
@Viktus:
Az nem fog menni. Egyszerűen azért, mert 5 év alatt elévülnek
  MarkoFerko bloggernek igaza van: csapjanak le a kommunista belügyérre a holokauszttagadást büntető törvénnyel.   Azt írja: „úristen mennyire röhögnék, ha a nyomi holokauszt-tagadást tiltó törvény első elítéltje biszku béla lenne. ugye a fidesz módosította…..
Gaabor 2010.08.06 18:41:31
@otvospeter: Az 56-os forradalmat politikusok kiáltották ki ellenforradalomnak
Gaabor 2010.08.06 18:49:13
@Before: A magánvéleményem: a holokauszt és a Gulag népirtások voltak, a fegyveres felkelés leverése és a koholt vádakra alapozott perek nem voltak népirtások
Mindenről? Mindig? Miért? Attack 2010.07.29 20:10:20
Ma megtörtént az ESEMÉNY!Dániel Péter ügyvéd úr elballagott ma reggel a III. kerületi VPOP épületbe. Korán kelhetett, mert útközben megállt valami harapnivalóért. Biztos kemény nap elé nézhetett, mert a reggeli egyik eleme a kaszinótojás. Nem éppen reggelire való, dehát,…..
A Piréz blog újabb tiszteletbeli pirézt avatott Dr. Dániel Péter ügyvéd személyében, aki szétkente reggelijét a VPOP épületében kifüggesztett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatán. (Bővebben) Ugyanő volt az, aki a Facebookon a Tiltakozunk az "Orbán-bulla" és annak…..
  Ma délután nagygyűlést tartott a Fidesz-KDNP a régi jó bulik helyszínén, a Kossuth téren. A tömeget a Balázs Fecó-Varga Miklós-Palcsó Tamás drímtím melegítette be egy remek dallal, ami, ha jól emlékszünk, az összefogásról meg egy új világról szólt. Ezután Semjén…..
Gaabor 2010.05.30 17:24:39