Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vizibiciklista

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat panaszkodtunk, hogy mennyit esik az eső, és mikor lesz végre nyár. Tessék, most megkaptuk kamatostól. Hőségriasztás ezerrel, ilyenkor igazán csak a vízparton működik. Balatonalmádiban ezért biztos nagy látogatottsága lesz az Uniós Strandjátékok és Strandsportok…..
A Balaton idegenforgalmának izgalmas színfoltja az egész évben nyitva tartó siófoki vízparti szálló, a Hotel Magistern. A néhány évvel ezelőtt wellness részleggel bővített szálláshely sztorija igazi sikertörténet. Igazgatónője, Pártényiné Guzslován Tünde szerint Siófokon…..
Visszavonhatatlanul megérkezett a nyár. Ezen a héten Balatonföldváron Térzenei Fesztivál keretében június 30-tól július 3-áig egész Kelet-Európából gyermek, ifjúsági és felnőtt fúvószenekarokat várnak, akik versenyre kelnek egymással - helyszín a Bajor Gizi Közösségi…..
Talán beköszönt végre a nyár, és a következő hétvégét tartalmasabban is el lehet tölteni mint az ablak mögött nézve, hogy zuhog az eső. A balatoniak kitartóak, az elmúlt hétvégén körbejártam a tavat, és mindenhol reménykedő arcokat láttam, hogy talán mégis lesz…..
Amikor nyáron végigautózunk Balatonföldváron, olyan érzésünk van, mintha egy virágligetben hajtanánk át. Nem véletlen, hogy ez az 1992 óta városi rangra emelkedett település 1994-ben tisztaságáért, rendezettségéért és virágosításáért Európa-díjat nyert. 1995-ben a…..
A Balaton Hétvégi programajánló 2010.06.18 06:27:00
Mivel az időjárás eddiog elég hektikusan működött, ezért nem lehet arra hagyatkozni, hogy a Balatonra napozni megyünk. Egyébként is, egyre többen kedveljük az aktív pihenést. Az időjárástól függetlenül használható wellness mellett számos rendezvényt, versenyt lehet élvezni…..
A Balaton Somogy kapuja: Koku zarma 2010.06.09 13:54:00
Koku Zarma, vagyis Szántód a következő állomásunk, így nevezték a Tihanyi alapítólevélben, 1055-ben. Földművelő népek lakóhelye volt, így kapta később a Szántó, és később a Szántód nevet. Somogy kapuja, mert a szántódi rév köti össze a Balatontól délre lakókat…..
A Balaton Zamatos Zamárdi 2010.06.05 09:41:00
Balatoni utazásunkat a tó déli partján folytatjuk. Siófokot Zamárdi követi, és mikor ide érkezem, tényleg azt gondolom, Zamárdinak íze, zamata van. Siófok nyüzsgését követően ugyanis itt kezdődik a nyugalom szigete. A hely fő látványossága a Kőhegyi Kilátó, amely egy…..
A Balaton A Sió-parti Fuk 2010.05.30 07:50:00
A Balaton és környéke országunk egy nagyobb területi egysége, és mint minden ilyennek, van egy központja, mondhatjuk úgy is, hogy fővárosa. Jelen esetben a köznyelv szerint is Siófok nyerte el ezt a címet. Kezdjük el barangolásunkat ebből a fővárosból, bár terveim szerint jó…..
Miért pont a Balaton? Magyarország nemzeti értékei közül talán ez a tó a legegyedibb, amihez szinte mindenkinek van valamilyen kötődése, emléke. Sokszínűsége méretéből fakadóan is adódik: Közép-Európa legnagyobb tava, 596 négyzetkilométer vízfelülettel. Földrajzi fekvése…..