Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hory004

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... konkrétan az, hogy levezetésként most egy kicsit zenét fogunk hallgatni (és nézni). A kilencvenes évek elején a thrash második vonalában elég jó neve volt az Annihilator nevű kanadai együttesnek. Konkrétan az első lemezük rettentő nagyot ütött... volna, ha mondjuk 3-4 évvel korábban jön ki. Így…..
Évekkel ezelőtt egyszer nosztalgiáztam egy sort a nyolcvanas évek kapcsán arról, amikor nagy, befutott nevek másféle zenét játszottak, mint amivel híresek lettek. Most itt a folytatás, immár évtizedhez nem kötve! Tudom, hogy a zenei bejegyzéseim nem olyan népszerűek, mint a vonatosak vagy…..
Azon gondolkodtam, hogy mennyire átértékelődött gyerekkorom óta a különlegesség fogalma. Akkoriban például emberfeletti egészségi állapottal rendelkező vadászpilóták és mérnökök voltak az űrhajósok. Életveszélyes magasságokban csak akrobaták és ipari alpinisták járkáltak, és általában még ők is…..
Azon gondolkoztam, hogy vajon más is ugyanazt csinálja a négy fal közt a társadalmi távolságtartás és önzárlat idején, amit korábban, vagy vannak, akik új szokásokat vettek fel, új hobbit kerestek maguknak, szóval mással foglalják el magukat, mint egyébként? Én ezen sorok írásáig (ami kb. egy héttel…..
Kellemes nyáresti sörözgetés miatt nem volt időm blogot írni (ez tényközlés, nem önsajnáltatás:), ezért most csak arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen hangot adna leendő villanyautójának, már tudniillik hogy ezeket mostantól zajkeltő berendezéssel kell ellátni, mert saját maguktól olyan halkak, hogy…..
Bár a tapolcai találkozó sztárjai az igazán régi járművek: a Farosok, 31-esek és a Fakarusz voltak, számomra a legnosztalgikusabb élményt ez a 280-as jelentette: Nem azért, mintha valaha is utaztam volna vele (szerintem soha nem ültem Vas megyei buszon), hanem mert ennek még az utóbbi…..
Előzmények: Gibson Les Paul - a világ legsikeresebb sikertelen hangszere A Gibson manapság azzal került címlapra, hogy csődközelben jár, és persze a nagyérdemű közönség rögtön tudja is az okát, hogy miért: mert nem fejlesztettek eleget, leragadtak a régi időkben. Legalábbis a gitárosok egyik része…..
HamPLÓ Vonatok a Vág völgyében 2018.03.09 19:00:00
2017-ben felfedeztem magamnak a szlovák vonatokat, és újra felfedeztem magamnak a Vág felső völgyét. Annak idején különvonattal utaztam be egy részét, egy másik szakaszán pedig autóval hajtottam keresztül, és megmaradt bennem, hogy milyen szép hely, illetve hogy ide vissza kellene…..
Mostanában elég gyakran kellett este a Goldmann György térnél a 4/6-osra várnom, és az jutott eszembe, hogy vicces módon pont a "kirakatüzem" Nagykörút az utolsó hely Budapesten, ahol (sokszor) még mindig ugyanúgy kell a villamosra várni, ahogy gyerekkoromban, tudniillik nulla infóval felvértezve -…..
  Na, már megint nyelvészkedem. De mit csináljak, ha a vasutasok így beszélnek? Az első lenne jó nyelvtanilag… Ha nem adtak volna a vasutasok egy becenevet egy Cak alapú kocsinak.  De mi is ez a „Kisgyőri”? A Cak egy eredetileg a Ganzban, majd Dunakeszin és Győrben gyártott, és az évek alatt…..
Ha Bécs tömegközlekedésére gondolunk, viaduktok, bújtatások, és persze a még mindig viszonylag új főpályaudvar jut eszünkbe. Aztán kimegyünk Hirschstettenbe, ahol a menetrend szerinti busz által is használt közúti átjáró majdnem úgy néz ki, mintha Kispesten járnánk: Legalábbis a közelmúltig így…..
hory004 2017.11.09 20:45:12
@Hamster: Hát épp ezaz. Itt arra nem képesek, hogy legalább az új gyártmányú IC+ kocsikat lehessen cirmossal meg vezérlővel cibálni.
Hogy ihletet gyűjtsek a Gibson Les Paul történetéről szóló bejegyzés folytatásához, megint elvándoroltam a Szívemnek Kedves Fatárgyak Boltjába (azaz a Gitárcentrumba), élőben is látni néhány mai példányt. Leszögezem, hogy ez itt nem a reklám helye, csak "World Guitar Day" van (bármit is jelentsen…..
hory004 2017.10.06 17:31:26
@Hamster: Sajnos nem. A fejére inkább azt mondanám, hogy szép mint egy Accept borító :D
De egy AC Milan szurkolót piros fekete színnel amúgy is kilóra meg lehet venni.

Múlthéten próbáltam egy Jackson flying V-t, az nem jött be, bár lehet hogy azért mert az olasz srácok annyira thresht játszottak, hogy C#-re volt hangolva és a hely hangzása is hagyott kívánni valót maga után.

Nekem egy Ibanez RG DX350-es és egy LTD M-103, csak a superstrat ;)
Világbajnokság 2014, D-csoport: Anglia-Olaszország 1:2Gólszerzők: Sturridge ill. Marchisio, BalotelliHelyszín: Manaus, Arena Amazonia   Cesare Prandelli, a taktikus mágus Az Azzurri szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, hogy nagy álma úgy világbajnokságot nyerni, hogy hét…..
felszopo.blog.hu dream team 2010.06.20 14:48:00
 Itt a vb. nézzük hát az én név dream team-emet:kapus:DUSAN PERNISVédelem:MICHEL BASTOSSEBASTIEN BASSONGARTHUR BOKA DUDA középpálya: KAKA YAYA TOURE LEE CHUNG YONG csatárok: ASAMOAH GYAN KEVIN PRINCE BOATENG SALÁTA…..
hory004 2010.06.24 13:00:27