Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inebhedj - szerintem

0 bejegyzést írt és 2416 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar történelmet vizsgálva érdekes kapcsolat körvonalazódik a magyarság és az orosz nép, illetve hazánk és az oroszok lakta lakta különböző történelmi államok között. Előrebocsátanám, hogy ez a bizonyos "kapcsolat" még ma is sok honfitársunk számára ad személyes érintettséget, például a…..
  Az Országgyűlés egy hete kinyírta az egyik legnépszerűbb adózási formát. Már ez is épp elég baj. Ami viszont különösen visszatetsző, az néhány kormánypárti politikus és újságíró a döntéshez fűzött kommentárja. Mert olyan nincs, hogy nyitunk egy klubot, éveken át működtetjük, majd amikor bezárjuk…..
Köztársasági elnökünk aláírta a KATA módosítását, kvázi kivégzését rögzítő törvényt, így az ellene fellépőknek már csak egy esélyük van: az Alkotmánybíróság elé vinni az ügyet. Nem tudom, mennyire lehet abban bízni, hogy a taláros testület majd elkaszálná a sokat vitatott rendelkezéscsomagot...Az…..
inebhedj - szerintem 2022.07.20 12:15:44
@Etniez:

Hát mondjuk kiüresítenie nem volt mit, ez a pozíció mindig is üres volt, legalábbis hasznossági szempontból.
Már a "Magyar Köztársaság" szóösszetétel száműzése is gyanús volt, de most a "megyerendszer" és legfőképpen az európai "régió" felosztást sutba dobó országgyűlési döntés már világosan jelzi, hogy Orbán nem előre, hanem hátra akar menni az időben! A vármegyerendszer logikája azonos a…..
A szélsőjobberek mind egy kissé laposföld hívők, mert csak azt hiszik el, amit a szemükkel látnak. A globális felmelegedés előrejelzéseket sem képesek elfogadni, ugyanis számukra a tudomány is csak egy gyanús szektás tevékenység mindaddig, amíg nem produkál kézzelfogható, materiális eredményeket.…..
inebhedj - szerintem 2022.07.04 10:48:45
@MEDVE1978:

"a mai nők jelentős része ezt nem vagy csak kevésszer vállalja be - hiába van biológiai késztetése"

Ez valóban így van, és ez különösen hatékony, hiszen a férfiak túlnyomó többsége meg alapból nem akar gyereket vállalni, tehát jellemzően a világra jövő gyerekek előtörténete során a nő valahogy meggyőzte a férfit a gyerekvállalásról. Vagyis a helyzet az, hogy a férfiak többsége eleve nem akar gyereket, a nők egyre nagyobb része szintén nem, tehát csak az a gyerek születik meg, ahol a nő még nem tartozik a "gyerekvállalás-ellenesek" tábora és meg is tudja győzni a férfit.

(Megjegyzem, én sem akarok gyereket, és kevés dolog közül az egyik, amit valóban fontosnak tartok tisztázni bármiféle szexuális jellegű kapcsolat elején, szóval a fentiek nem tartalmaztak minőségi, etikai kritikát.)
Egyre értelmezhetetlenebb kijelentésekkel bombázza a magyar választópolgárokat Orbán Viktor. Főleg az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos megnyilvánulásai mögött nehéz logikát találni. Például kijelenti, hogy Magyarország minden baja megszűnik abban a pillanatban, ha a két fél békét köt. Az is egy…..
inebhedj - szerintem 2022.07.04 10:30:08
Ami az otrombaságot illeti, az ukrán vezetés a háború kezdete óta egészen érthetetlenül otrombán viselkedik a neki segítő államokkal szemben (a Magyarországnak címzett kritikái amúgy jobbára Németországnak - is - szólnak), szóval az otrombaságot nem Orbánnak kéne felróni ez esetben. A háború eszkalálódásának lehetősége a litván de facto hadüzenettel (az exklávé elérhetőségének korlátozása ugyanis nem támasztható alá a szankciókkal, a szolgalmi jogot sem korlátozhatod arra hivatkozva, hogy a szomszédot megbüntette az önkormányzat) jelentősen megnövekedett, a háború fő oka (a frontországok bevonása a nyugati katonai érdekszférába a 90-es évek eleji status quo megállapodásokat felrúgva) továbbra sem változott (sőt, ugye kontroll nélkül szállít az USA fegyvereket a világ korrupciós élvonalába tartozó Ukrajnának), és az ukrán nemzetiségi politika is folyamatosan romlik az elmúlt 5-10 évben, ez utóbbin nyilván nem javít a háború sem.

A másik oldalon meg ott van Oroszország, amivel az elmúlt 300 évben nem volt jó élményünk, amely egy elképesztő méretű erőforrásokkal és tartalékokkal rendelkező, autoriter (népi-)demokrácia, és akitől legalábbis energiahordozók tekintetében erős függésünk van, amit csak évtizedek alatt lehetne felszámolni, de legalább az utóbbi 30 évben nem közvetlen szomszédunk volt, végre nem mi voltunk a frontország, még akkor is, ha ez alatt a 30 év alatt mi az ellenséges katonai-gazdasági tömbhöz tartoztunk.

Na most persze tiszteletre méltó ez a kamaszos kardcsörgető ungarische vircsaft, amely az Általa jónak vélt szereplő érdekében akár önnön (lakosságának) testét, vérét is feláldozni hajlandó a (vélt) becsület, igazság és tisztesség nevében, és ami a háború eleje óta dominánsan jelent meg az ellenzéki baloldalon, de ez még sosem vezetett jóra a történelmünkben, és bár ugye most egész más a helyzet, mint a megelőző több száz, több ezer alkalommal, a lakosság - szubjektíve szerencsére - semmilyen módon nem szeretne bele keveredni ebbe a kaotikus konfliktusba, ergo teljesen mindegy hogyan táncol, hogyan kétkulacsoskodik Orbán, amíg sikerül kimaradni a háborúból és minimalizálni a negatív hatásait az országra nézve, addig élvezni fogja a választók támogatását, mivel a többségük nem Radnóti, hogy legalább annyi elégtétele legyen, miután elpusztul muszosként, hogy évtizedek múlva is karót kaphatsz magyarból a verseiből írt elemzésedre.
Kentaurok, főispánok, szódabikarbóna Tudom, lerágott csont. Figyelemelterelés. A kibontakozóban lévő gazdasági mélyrepülés elfedése… Valóban, mondhatnánk azt, hogy szóra sem érdemes ez az egész főispánosdi mizéria. Bedobták, rágtuk, lecsengett. Elmélkedhettünk rajta, hogy mi jön még, vajon mikor…..
inebhedj - szerintem 2022.06.29 16:53:33
@]{udarauszkasz:

Megjegyzem, az oktatást az MSZP-SZDSZ-nek kellett hazavágni ahhoz, hogy mostanra felcseperedjenek a hazavágott nebulók, és szavazati joguk legyen.

A helyzet az, hogy a választópolgárok jellemzően ugyanezen elméleti és gyakorlati mélységben tocsogtak a politikában 10 éve, 20 éve és 30 éve is, szóval akkor szokás őket ostobáknak és megtévesztetteknek tartani, ha nem arra szavaznak, amire mi.

Szerintem meg az oktatás kudarca abban érhető tetten, hogy az elérhető kínálat mellett van bárki, aki elmegy választani.
Sajtóértesülések láttak napvilágot arról, hogy a MOL jelentősen korlátozza a hatósági áras üzemanyaghoz való hozzáférést - napi tankolási limittel, és a külön edényzetbe történő kedvezményes árú tankolás leállításával. Beigazolódni látszik a napokban elhangzott kormányzati vélemény: akár benzinhiány…..
Ahogy olvastam a híradást azon beterjesztésről, miszerint vármegyére keresztelik a megyéket, és főispánra (?) a kormánymegbízottakat (más néven komisszárok), Hofi jutott eszembe, amikor is a tolvajváltás után mondta: és jöttek a lovagok, és a lovaginák... Számomra röhej... Ez most a legfontosabb?Már…..
Nem tudták mi hiányzik ebből az országból? Na, most bejelentették: A főispánok és a vármegyék. Egy ilyen hír után az ember komolyan elgondolkodik. Valami „mémet” gyártson, vagy írjon valami „vicceset”. De szerencsére nem kell messzire menni. Csak egy kis képzelőerő kell hozzá. Hiszen vezérünk igaz…..
inebhedj - szerintem 2022.06.22 15:48:52
@evilwolf:

Az mi?
A kollektív bűnösség témája nem új, azonban manapság végtelenül aktuális kérdés. Oroszország Ukrajna elleni agressziója komoly humanitárius és társadalmi problémák mellett újra felszínre hozta a kollektív bűnösség létjogosultságának a kérdését. A hazájukat védelmező, illetve otthonukból menekülni…..
inebhedj - szerintem 2022.06.06 10:18:57
@arthurthedent:

ő…

nyugtass meg, hogy trollkodsz és nem komolyan adta fel a leckét a kérdés.
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
inebhedj - szerintem 2022.05.18 08:57:24
@kolomparlole1114:

Sajnos a kézműves pékségekben készülő termékek jórésze (urambocsá többsége) semmivel sem jobb, mint a nagyipari termékek, csak éppen másképp rossz. Hasonló a helyzet a kézműves fagylaltokkal, sörökkel, stb.

Szóval én nem vagyok teljesen boldog attól, hogy a kőművesek, hidegburkolók nekiálltak kenyeret sütni, meg sört főzni, ráadásul így nem lehet találni szakikat sem, akik megcsinálják a fürdőszobádat, és kevéssé boldogít, ha a vízvezeték-szerelő inkább kiszáll hozzám tortát sütni.

Egyébként nem, egyáltalán nem jelenthető ki, hogy a ma kapható termékek általában egészségesebbek, minőségibbek vagy legalább finomabbak lennek, mint a Kádár-rendszerben, ez az általánosítás egész egyszerűen csúsztatás.
A politikában a személyek tekintélyének óriási szerepe van. Olykor hajlamosak vagyunk alábecsülni a tekintélyt. A mai baloldal válsága nagymértékben a tekintély hiányában gyökerezik...
Ki volt Lumumba, Dimitrov vagy éppen Osztapenkó, és miért viseli ma is egy kommunista vezető nevét egy magyar falu?  ..
inebhedj - szerintem 2022.05.17 09:22:23
@John Doe3:

Ez igaz, de a történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, Osztyapenkót a szovjet aknatűz ölte meg, majd ezt a németekre fogták, egyben a hadijog megsértésével vádolva őket.
inebhedj - szerintem 2022.05.17 09:22:39
@kugi:

"Az UnzsLag 5. sz. spec. lágerpontjára Szuchobezvodnijból kiszáll egy előadó (1952-ben vagyunk már). Munka után tehát előadásra hajtják a foglyokat. Igaz, hogy az elvtárs nem végzett iskolákat, de politikailag kifogástalanul adja elő az időszerű szent szöveget “a görög hazafiak harcáról”. A foglyok álmosan ülnek, egymás. háta mögé bújnak, a legkisebb érdeklődést sem mutatják. Az előadó a hazafiak embertelen üldözéséről mesél, s arról, hogy a görög asszonyok könnyel s jajjal teli levelet intéztek Sztálin elvtárshoz. Mikor vége az előadásnak, szólásra emelkedik Seremeta, valami Lvovból jött együgyű de ravasz nőszemély s fölteszi a kérdést: “Nacsalnyik polgártárs! Azt mondja meg, hogy mi kinek írjunk!?...” Puff neki! Fuccs az egész előadás építő hatásának."
17 év tervezgetés után még éppen ennyi ideig szolgálta a sportéletet, majd három óra alatt rommá változott a BS.  ..
inebhedj - szerintem 2022.05.17 09:21:58
@Nemere16:

Hát ugye a "lehet" az nem egyenlő a "kell"-el. :)
A téglaporos paprika valójában csak a belépő szint. Az almacsutka-kávébab és a gipszezett tej már igazi „művészet”...
inebhedj - szerintem 2022.05.13 12:44:56
@Pötyögtetek:

Ennek alapvetően a kereslet az oka. Az a helyzet, hogy az emberek már nem érik be az idényjelleggel és mennyiséggel, januárban is paradicsomot akarunk enni és júliusban is banánt, ehhez tehát át kell alakítani a termelést úgy, hogy a sokkal nagyobb mennyiség, időjárásra és időre közömbösen teremjen. A kereslet ugyanakkor nem rendelkezik a minőségi termék előállítás megfizetéséhez szükséges javakkal, pl. ha a mangalicát rideg tartással 5-7 évig nevelnék, akkor a sertéshús / csont / stb. átlagos kilónként ára a jelenleginek legalább harmincszorosára emelkedne, azaz gyakorlatilag nem lenne rá vevő.
Mennyibe került az átlagkereset arányában egy automata- vagy egy keverőtárcsás mosógép és a bele való mosószerek?..
inebhedj - szerintem 2022.05.13 12:44:50
@:

A 700 Ft-os kenyér nem a 3,60 -as társa (a 3,6-os a legolcsóbb kenyér volt, ami ma kb 350-400 Ft, a 700 Ft-osnak a rozsláng és rozsos kenyerek lehetnének a párjai, azok viszont 4-5 Ft körül voltak), ettől függetlenül a jelenlegi átlagbérből legalább harmadával lehet több kenyeret venni.
Volga, Moszkvics, Csajka, ZIL. A legszebb szovjet autók szinte mind arcpirító koppintások voltak az utolsó domborulatig...
inebhedj - szerintem 2022.05.13 12:44:37
@Void Bunkoid:

Ez a haladás nem egyértelmű, az ún. komposztálható (persze persze, ha van hozzá ipari komposztáló-rendszered) műanyagok az eredeti céljukra egyelőre nem igen használhatóak, szóval inkább azt látom, hogy jelenleg az előbb-utóbb szemétté váló műanyagok termeléséről az azonnal szemétté váló műanyagok termelésére állunk át.
Gyümölcsös tál mint űrállomás, vasaló lézerpisztoly gyanánt és a Kárpátok Kirk kapitánya. Erős volt az első magyar sci-fi...
inebhedj - szerintem 2022.05.13 12:44:27
@ben2:

Ez igaz, viszont filmszínészeket importálnunk kellene hozzá.
A hiánygazdaság, az állami propaganda és a dolgozó háziasszonyok is kellettek ahhoz, hogy konzervet egyen a magyar...
Ferenc pápa egy kézzel írott, spanyol nyelvű levélben válaszolt az LMBTQ emberek lelkigondozásával foglalkozó James Martin jezsuita atya három kérdésére. Május 5-én James Martin atya spanyol nyelvű levelet írt a Szentatyának, amelyben megkérdezte, hajlandó lenne-e válaszolni néhány olyan…..
inebhedj - szerintem 2022.05.12 13:37:11
inebhedj - szerintem 2022.05.12 13:41:15
@metata:

Értem én, hogy ezek olyasmik, mint a miért hasad az atom, miért van energia, és sötét energia, ha létezik szakértői kormány, minek szakértőmentes, és akkor most Schrödinger macskája kapott-e oltást vagy sem, de ahogy utóbbiaknak, úgy a Te kérdéseidnek van egy hatalmas irodalma és történelme, ha valóban kínzó kérdések ezek, neki kell veselkedni, átolvasni, megtanulni, végigjárni a szamárlétrát, ebben a tekintetben a filozófia, a matematika, informatika, fizika, szociológia, politológia, stb. mit sem különbözik.
inebhedj - szerintem 2022.05.12 13:44:56
@11110000:

A teljesség igénye nélkül Georges Henri Joseph Édouard Lemaître likes this.

Fura módon azt figyeltem meg, hogy akik - jellemzően a legcsekélyebb háttérismeret nélkül - mesealakokról és valláskárosultakról beszélnek, azok egyébként a tudományra és annak vívmányaira éppoly mesés hittel tekintenek, mint amit állítanak a hívekről en bloc.
Na igen, ostobaságot beszélni nem magyar kiváltság, ezt tudtuk. Ennek ellenére méltán számíthattunk valamiféle előkelő helyezésre a nemzetközi ostobaság beszélő versenyben, mondjuk mittudomén, második helyezésre az oroszok után, de most egy mesteri beszólással ezt a reményt elvették tőlünk. Szóval…..
inebhedj - szerintem 2022.05.04 17:31:45
@arthurthedent:

Sőt, Hitler kedvenc zeneszerzője előtt tisztelegve még emléktáblát is kihelyeztek az orosz nácik a Vigadó téren, a Bartókon meg mindenféle fércműveit sugározzák, és ez csak a jéghegy csúcsa!
Nagy bűvészmutatványra készül az Orbán-kormány, hiszen a felszínen meg kell őriznie harsány nyugatellenes és csendes oroszbarát kommunikációját, miközben szinte minden szankciót megszavaz, melyeket az EU kiszab az agresszorral szemben. Az utolsó nagy próbatétel a gáz- és olajembargó kérdése, melyet…..
inebhedj - szerintem 2022.05.04 17:21:01
Nem pontosan értem, mire is lenne jó, ha a kormány feladná azt a politikát, hogy ha mód van rá, maradjunk ki a háborúból, szóval a nem túl tág mozgástérben próbáljunk a lehetőségekhez képest semlegesek maradni, hátha nem megy át a front (párszor) az országon.

Ha a DK-féle (vagy az ukrán kormány által elég érthetetlen stílusban szorgalmazott) kardcsörgető politikát választjuk ("oldalt kell választani!"), akkor az oroszok éppúgy beszántják az országot, ahogy a NATO-csapatok (attól függően és annyiszor, ahogy és ahányszor fordul a háború menete).

Magyarország gyepű (front) ország (ahogy most éppen Ukrajna), sem egy technikai, sem egy anyagháborúban nincs különösebb jelentősége senki számára (maximum statisztika lábjegyzet), kivéve persze az itt élőket, tehát a mindenkori szövetségeseink is így tekintenek ránk (amíg nálunk zabrál az ellen, addig is időt nyernek). Közép-Európa történelmének meghatározó része, hogy a környékbeli nagyhatalmak lehetőség szerint itt, .és nem otthon rendezik le bajos ügyeiket, nem utolsósorban ez az oka a térség idegenekkel kapcsolatos fenntartásainak (amit szokás ugye rasszizmusnak, ilyen-olyan fóbiának, idegengyűlöletnek, stb hívni, hiszen minek is gondolkodnánk el az okokon, ha már vannak kész panel-jelzőink erre).

Én, mint potenciális munkaszolgálatos, igazából bármi áron kihagynám a dolgot, különösen, hogy még verseket se írok, szóval még a posztumusz érettségi tétellé válás sem motivál abban, hogy bármiféle háborúban részt vegyek akárcsak szenvedő félként is.