Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nt1955

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van, ahol sosem nézik meg a kéményeket, csak beszedik a védelmi pénzt. Veri a kaput, kiabál, dobálja a kutyát, hogy ugasson (csengő minálunk ugyanis nincsen, mert egyrészt azt szeretem beengedni, akit magamtól hívok, másrészt időnként úgyis kinézek), szóval zajong. Kimegyek,…..
sorok között Zuhanórepülés 2012.02.04 12:48:00
A Malév az éveken át tartó kínlódás után végleg földet ért. A landolás nem sikerült túl elegánsra, a taps minden bizonnyal elmarad. Azt, hogy konkrétan milyen események vezettek idáig már sokan részletesen megírták, én ebbe nem vágok most bele. A véleményem szerint a…..
Gulyásdemokrácia Bóvli plusz egy 2010.12.06 17:43:15
Ilyen besorolású mától Magyarország. Köszi. De nem is ez az igazán csúnya, hanem az egész dupla leminősítésnek a kormányzati tálalása. Persze nem ért senkit meglepetésként, hogy így fogadták. Na de akkor is.Mert nem, persze, baj az soha nincsen. Megmondta Navracsics is reggel a…..
nt1955 2010.12.07 07:53:39
@nu pagagyí: Válaszoltam!
nt1955 2010.12.07 18:14:20
@nu pagagyí: Ami a mezőgazdaságot illeti: A francia, a dán parszt olyan versenyelőnyben van az ottani támogatások miatt, hogy azt soha nem fogjuk beérni, mert ez a támogatás kisebb, amit mi adunk! Bár a persztság elvben megérdemli, mert széthordta maga alól a jól működő nagyüzemeket a kapzsiságuk miatt, Igaz, ezért esszük a nyugati élelmiszer szemetet!
Bár próbálok a szakmaiság mellett maradni, azért nem állom meg, hogy ne emlékeztessek mindenkit a liberális gazdaságpolitika és annak magyar művelői csődjére, kudarcára talán még a korruptságára.Másképpen teszem fel a - Mit csinálnék én, ha én lennék a Matolcsy? - kérdést. Honnan vennék forrásokat a gazdaság beindításához? Miből finanszíroznám a magyar egészségügy rendbe tételét? Honnan vegyek pénzt az orvosok, a pedagógusok jövedelmének rendezéséhez? Miből legyen megoldva a gazdaság fellendítése? Miből építsem meg az elmaradt, ill. töredékében megvalósult vásárhelyi tervet, hogy ne öntse el a fél országot évente többször az árvíz? Miből építsünk gátakat, ha nincs pénz? Annyit költünk évente védekezésre, hogy több gátrendszert, vésztározót már meg lehett volna talán építeni!... Szóval mit tennék, s azt miből finanszíroznám?
nt1955 2010.12.07 18:16:55
@tcom: Nyugdíj ügyben abszolut tájékozatlanság!
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
Praxis Négy nap, 350 ezer forint 2010.06.11 06:00:00
Kedves Dr. Morcz és Szerkesztők, kedves Blog! A mi esetünk nem annyira szörnyű, és tragikus, mint az itt megszokottak, de azért szerintem botrányos. Mivel semmi maradandó (kop-kop) károsodást nem szenvedtünk, nem is tervezünk jogi lépéseket, de azért szeretném, ha más előre…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
nt1955 2010.06.11 14:45:56
Nem szóültem, nem fogok szülni, s nem értek hozzá!
Bármerre megyek, mindenütt a magyar egészségügyet szapulják! A magyar egészségügy NEM ROSSZ! Vannak finanszírozási problémák, de a magyar egészségügy működik, mindenkit ellátnak, s hea egy mód van rá, senkit nem hagynak meghalni!
Aki Telkiben akar szülni, azzal sincs semmi gond, ha megfizeti, szüljön ott! Ha valaki a szülésre felkéri az orvosát, aki éjszaka a felkérés miatt ott áll a vajúdó anyuka mellett, s levezeti a szülést, s nem otthon alszik a felesége, a barátnője mellett, nos az az orvos többletszolgáltatást nyújt, s azt illik honorálni!De az anyuka választhatja az ügyeletes orvost is, s szinte biztos, hogy az ügyeletes orvos is segít a szülés levezetésében, s szinte biztos, hogy a legrezserebb ügyletes orvos is többet ér a megfelelő szakaparátussal, műszarezettséggel, mint az otthonszülés bábája, stb. A világ sok-sok országában örülnének a hölgyek, ha a fele olyan szintű szülészeti ellátást kapnának, mint amilyet itthon kapnak a szülő nők!Vannak szülész orvos ismerőseim, akik az anyukával együtt örülnek a sikres szülést követően a babának. Ha kapnak a munkájukért pl. anyagi elismerést a szülést követően, akkor megköszönik, elteszik, miért ne tennék el?! De ha nem kapnak, akkor is levezetik az anyuka következő szülését is!Egyébként meg kellene emelni az illetményüket 2-3 szorosára, - ez még nem is lenne sok! - s máris minimalizálódhatna ez az orvos ellenesség!...Aki pedig Telkiben akar 500 ezerért szülni, s van 500 ezerje, fizesse be, s menjen oda szülni. Ez a szabadság része!...Nem fogy a pénz az állami rendszerben/-ből! Több marad!
A portfolio.hu kiváló, ábrával illusztrált cikke szerint Magyarország a maga útját jára a a gazdasági világválsággal együtt járó költségvetési válságkezelésben (Magyarország egyedül maradt az Unióban). A pontos részletek nélkül egy hosszabb és alaposabb elemzés alapján…..
nt1955 2010.05.30 06:38:21
@antal.daniel: Ezen az ausztiai példán elgondolkodtam!...
Idegenforgalom: Ami ott télen a hegyek, azok itt nálunk télen - nyáron, mindig: a gyógyvíz!
Ott működik a grázi, a klagenfurti, a bécsi, stb repülőtér, itt félbe maradt a szegedi, a békéscsabai, a foktői, a többi....
Itt elindult a gyógyvíz program, majd: leállt!....
Ott minden pici talpaltnyi földön mezőgadsasági termelés, állattenyésztés, itt EU hűség, azaz eredősítés, szőlő kivágás, állatállomány 10 millióról 2,7 millióra visszafejlesztése!...
A volt Monarcia volt országai között volt egy természetes (?) munkamegosztás. A visegrádi országok közül pedig éppen Ausztria maradt ki...
Lengyelországgal kell(ene) egymást segítve favorizálnunk a gazdaságaink együttműködését!
Valljuk be, mindkét országban megvan az a természetes elkötelezettség a másik iránt, minden szinten, hogy velük lehetne, együtt, közösen, ... s nem sok kis országgal. Lengyelország egy piac! Győztes ország!
A lengyel szavazók az USA-ban is szavazók!....Erőt jelentenek!
Ausztria példának nagyon jó, de nem tekintenek partnernek bennünket! Ezt azért be kell látnunk!...De követendő példának kiváló!...
 A Fidesz nagy tervéből, a 10 év alatt létrehozandó 1 millió új magyar munkahelyből már bő 500 ezernél lehet tudni, hogy mely területeken jönne létre – amennyiben két meghatározó Fidesz-politikus friss jelzéseit „készpénznek” lehet venni. …..
nt1955 2010.05.30 06:04:06
@Rókakígyó: és a termőföld is csökken, mert az erdőművelés és a kukorica termesztés között van némi különbség!
Az akácfát fel lehet etetni a disznókkal s kukoricát meg nem !
Így ha nő az erdőterület, tuti, hogy ott nem nő a foglalkoztatás...
nt1955 2010.05.30 05:48:18
@Grrr: Ne dőljünk már be ennek a szövegnek, hogy "képzetlen a magyar munkaerő"!
Aki 1990-ben 20 éves szakmunkás volt, nos ő most 40 éves!...
Aki 1990-ben 30 éves szakmunkás volt, ma 50 éves!
Ha jól emlékszem, évi 100000 magyar állampolgárt veszítünk el!...
A "természetes fogyás" még nem érte el ilyen mértékben az ország, így a szakmunkások korosztályát! Ezek az emberek, de az 50-en felüliek, végzettségtől függetlenül, - már nem kellenek a kevés számú foglalkoztatónak!....Azt gondolom, ma még van szakmunkás bőven, de azt nem vitatom: Ha valami folytán nőne az igény, akkor ha ezt a mai parlagon heverő korosztályokat fel is szívná a foglalkoztatás, 15-20 év múlva a képzés szétverése miatt tényleg nem lesz utánpótlás!
Munkahelyek ezért is kellenének, mert nincsenek gyakorlati helyek! SEM!
nt1955 2010.05.30 06:01:29
@Rókakígyó: Nem cafetériára lenne szükség, hanem béremelésre! Majd a munkavállaló eldönti, mire költi a pénzét!
Magyarországon a hivatalos nemzeti valuta a FORINT és egyre nagyobb szerephez jutott a pénzhelyettesítő étkezési utalvány, az üdülési csekk, stb! Mi ez ha nem országon belüli kettős valuta rendszer?!...Ha Bajnaiék csináltak jót, akkor a cafetéria megadóztatása egy jó rendszer volt! Kivéve a meleg étkezési utalványokat! Ott nem lenne szabad adóztatni, de másra felhasználni sem!
Az üdülési csekk is gellert kapott! Mi is volt az eredeti szándék?
A Nemzeti Üdülési Alapítvány teremtsen olyan támogatási rendszert a rászorulóknak, hogy azok is az üdülési csekkel - lényegáben állami támogatással, - üdülhessenek! Tévednék?
Ezzel szemben üdülési csekkel 5*-os szállodában el lehet menni wellneselni, pünkösdkor, sőt a szálloda szakma méltatlankodik is, mert visszaesett az üdülési csekkel fizetők száma, stb...Üdülési csekkel tankolni is lehet!" Eszem áll meg tőle!
Az üdülési csekkel nem tankolni kell, hanem üdülni!...." Magyarok vagyunk, Európába tartunk"! - mondja Kern András a Bujtor filmben!...
Nem fogok elkezdeni népszerű pszichológiai posztokat írni, de összegyűjtöttem, amit a közgazdászok mint társadalomtudósok erről írogattak, mértek, és a szemem elé került.  Egy elég régi, de igazgalmas, és hamarosan megismételendő kutatás megmutatta, hogy az egész…..
nt1955 2010.04.17 03:49:06
@casablanca2: Ma meg nincs már meg a renszerváltás előtti 10 milliós sertés állományunk sem! Van 3 millió sertés!
A húskombinátjaink nem vágnak, lengyel és dán hús dolgoznak fel!...
Kik az előző generációk?
Mi az, hogy"nem hitelképesek?"
Én azt gondolom, 1945-ben ez a nép megmutatta mire képes, amikor újjá építették szüleink az országot. Aztán jött 1989, s ez a nép megmutatta, hogyan kell lerombolnia saját országát. Kiböjtölte, kiéhezte, kinyomorogta az 1945-1989 közötti időszakot, most pedig társadalmi szinten nyomorog.Cinikus leszek! Éljen a szabadság!
nt1955 2010.04.17 04:00:23
@Lordofearth: Ez azért túlzás!
Legfeljebb nem értünk még meg a demokráciára!
De mitől is értünk volna be? (mint a gyümölcs)
Nézzük:
1914-1918. I. VH.
1918. Őszirózsás forradalom
1919. Tanácsköztársaság
1920. Fehér terror
1924-1938. Konszolidált időszak a maga sajátosságaival, negatívumaival, de pl. a Klebersberg Kúno féle oktatáspolitika, pl. legyen 5 km-enként tanyasi népiskola, - megvalósult, stb.
1938-tól felkészülésünk a háborúra, belépés, vereség.
1945-1948. Újjáépítés, 48 a fordulat éve!
1961. A mg. átszervezésének befejezése. S életkoromból fakad, innentől már én is emlékezem a dolgokra! (55 éves vagyok)
" A szabadság: Felismert szükségszerűség!" (Engels)
Ez kellett, Hát megkaptuk!