Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ázebra

1 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kerdeseink jó halál - eutanázia 2010.07.10 12:38:00
Ázebra posztján (lényegre figyelve) gondolkodva újra felmerült bennem két kérdés. Mindkettő kicsit korábbi már, arra a felejthetetlen időszakra nyúlik vissza, amikor hosszabb időn keresztül haldoklókat ápoltam. Annak előtte azt gondoltam, h álmomban szeretnék meghalni. Azóta…..
kerdeseink lényegre figyelve 2010.05.14 15:02:28
Ti mit tennétek, ha világossá válna számotokra, hogy pusztán néhány napotok, max egy-két hetetek van hátra az életből? A napokban több csoportot is vezettem külföldön, s az egyikben volt egy középkorú hölgy, akinek már hosszú ideje elhúzódó rákos daganata van, s ráadásul…..
ázebra 2010.07.04 13:20:07
@Takana: kösz, hogy írtál. tök jó látni, hogy nem csak engem foglalkoztat a téma. meghát be kell látnom, hogy nem is olyan könyű ilyen témákhoz hozzászólni. szóval azon nem sokat gondolkodtam, hogy mit tettem volna másképp (pedig biztos, hogy nagy érték, amikor valaki azt is látja...), nekem egyszerűen, hozzád hasonlóan, csupán felértékelődtek, az apróbb, jelentéktelennek látszó dolgok: hogy miként vagyok jelen az engem körbevevő világban, a többi ember számára... illetve, hogy a környezetem, a mellettem lévő emberek hogyan hatnak rám (apróbb gesztusok, vagy azok hiánya... amelyek mellett egyébként elmennék). Azt most nehezen tudnám megmondani, hogy miként, ill. milyen mértékben változott az életem azóta, de azt hiszem, hogy mindenképp teljesebb lett ettől a tapasztalattól. További jó szemlélődést ;)