Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LustaDick

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
művész-ember Pornós Krasznai 2013.12.19 22:01:49
Bolyki Gyuri írása  Megy az össznépi felháborodás, hogy szegény Krasznai Tünde nem mehetett a Parlamentbe gyerekeknek énekelni. Az RTL Klub meg olyan tökös, hogy közölte: ha Krasznai nem mehet, akkor nem megy a többi sem! Mert, hogy ők nem engedik megkülönböztetni a…..
LustaDick 2013.12.22 22:04:06
@apanna: Bár első ránézésre talán a felületes olvasót megtévesztheti az írás és a címe, a mondanivaló NEM Krasznai Tündének szól (pláne nem őt ítéli el), hanem azoknak, akik csillámport szórnak a gyerekek fejére. Az írás végén amúgy ott a megoldás...
művész-ember Üsd a TEK-est! 2013.12.03 18:09:33
Bolyki Gyuri írása  Az van, hogy a Magyar állam fenntart egy szervezetet, melynek tagjai a legveszélyesebb ügyekben kell, hogy intézkedjenek. Az itt szolgálók naponta gyakorolnak, edzenek, igyekeznek olyan formában tartani magukat, hogy ha - ne adja Isten - bevetésre van szükség,…..
LustaDick 2013.12.03 20:05:32
@Művész-Ember: Jelen akció "harcos" léptékkel mérve egyáltalán nem volt sem veszélyes, sem különleges. Mondhatni rutinhelyzet, ha valaki egy ilyen munkakörben dolgozik. Ezért tréningeznek rendszeresen, ezért kell(ene hogy legyen) megfelelő szűrés (mostanában azért elszaporodtak az állományon belül az akciófilmen nevelkedett "tökös gyerekek"). Abban igazad van, hogy minden egyes bevetés egyedi, azonban vannak közös vonások, protokollok, amelyek mégis rutinossá teszik a szakembert az adott helyzet kezelésében.
Nem tudom, te mennyit lőttél éles fegyverrel, én egy időben meglehetősen sokat. Igaz, szimulált helyzetekben, szigorúan sport céllal, de benne volt a feszültség. És pontosan tudom, hogy a fegyver mennyire nem játék. A biztonsági szabályok pedig ugyanúgy érvényesek "hobbiból" mint profiként.

Ami a váratlan helyzeteket és az adrenalint illeti, nos egy másik szakterületen ugyan, de van ilyenben némi gyakorlatom - igaz, szívből kívánom, hogy SOHA ne találkozzunk "akció" közben.

Adott szituációban valóban egy ember hibázott (DE: a TEK színeiben, ami csak annyiból fontos, hogy ha én követek el egyenruhában hibát, akkor is azt a szervezetet fogják elítélni, amelyiknek képviselője vagyok...), és ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásom, akkor az utolsó pontot kivéve én sem a TEK-ről mint szervezetről beszéltem. A sorozatos hibák azonban már tekinthetők rendszer szintűnek.
A köztévé egyik sikerműsorának továbbélése a magyar média világának szürreális története, mert a műsor érdemi részét megtartották, de a beharangozó szöveget újra felvették, részben új arccal.Maga az a bizonyos érdemi rész aránylag kézenfekvő ötletre épült. Régi,…..
  Az én történetemben nem lesz szó szörnyű kórházi állapotokról, arrogáns kórházi személyzetről, de még hálapénzről sem – egészen egyszerűen félrekezeltek, pontosabban „félreműtöttek”. Történetem úgy pár hónapja kezdődött, amikor is egy szombat…..
LustaDick 2010.07.20 12:36:11
@fehérzaj: "Neki is kivették a vakbelét is, ha már arra jártak, legalább az nem okozhat többé problémát. "

Való igaz, de sokkal fontosabb érv, hogy a heg "egyezményes jel". Azaz, ha valakinek vakbélműtéti jellegű hege van, akkor azt feltételezik róla, hogy el is távolították azt, és nem gyanakodnak pl. perforált vakbélre. (előfordulhat, hogy maga a beteg épp olyan állapotban van, hogy nem tud nyilatkozni, kivették-e vagy sem)
Ezért szokták kivenni akkor is, ha egészséges, és akkor is, ha a környékén zajló műtét van.
Sziasztok!Beteg volt a gyerek, magas lázzal, hányással, hasmenéssel, közben tombolt kint a tél, gondoltuk, házhoz hívjuk az orvost. Azt mondja az asszisztenshölgy, tetszett volna de. 10 előtt hívni, csak addig lehet feliratkozni a napi listára. Viszont a doktor úr két óra múlva…..
  Meghalt egy lány az éjszakai buszon - hívott fel egy ismerősöm szombaton. Hangján érezhető volt, hogy nem tud mit kezdeni a tehetetlenség dühével. A huszonéves lány a kispesti Kossuth téren szállt fel a 914/950-esre (sajnos, hogy melyik volt, arra nem emlékezett…..
LustaDick 2010.02.09 08:08:08
@Zsiráff: Szerencsére ebben az irányítás is segít, azzal, hogy kérdez. A leggyakrabban egyébként azt nem tudják megmondani, hogy pontosan HOL vannak.
LustaDick 2010.02.09 08:29:24
@Grift: "szegény, szép csendben elment. mindenki azt hitte -egy kivétellel- hogy alszik. éjszakai járaton! na még ilyet sem láttunk. "

Nagyon szép kép, igazán romantikus, de azért hortyogó-szuszogó, pirospozsgás halottat ritkán látni. Sokkal inkább szoktak hamuszürkék (sápadtak) vagy nagyon lilák lenni, és ez bizony elég feltűnő. Kéne, hogy legyen, ha egy icipicit is foglalkozunk a környezetünkben fellelhető emberekkel.

Egyébként ha valakit érdekel, akkor itt találja ábrákkal együtt az újraélesztés menetét: www.maltaitanfolyam.hu/letoltes/2009_gyak_bls.pdf
LustaDick 2010.02.09 08:43:31
@segitoember: Láttam már halottat. Nem volt pirospozsgás, és kicsit sem lélegzett.
Kontár [Friss] Ciki Aldi reklám 2010.02.06 13:23:00
Napok óta agyalok, de nem tudok rájönni, mégis mi mozgathatta az Aldi marketingeseit eme spot megvalósításának irányába... Hát az elsőre feltűnik mindenkinek, hogy ez eltér a korábbi reklámjaik vonalától, szinte semmi mondanivalója nincs, és az is sejthető, hogy lesz…..
"Horváth Ádámot, épp most kérdem, milyen érzés egy nemzeti ügyet, egy össznépi újévet megrendezni. Nyomasztó - mondja. Rutin és a műfaj szeretete kell - és szervezés. Az idei szuperszilveszter két nagyszerű munkatársra épül: Szepesi Györgyre és Vitray Tamásra. Nyolcvan…..
LustaDick 2010.01.01 00:28:22
Az év végi listakészítésből senki nem maradhat ki, így mi sem, gondoltuk megszavaztatjuk az Index munkatársait arról, hogy az eltelt tíz évben melyik külföldi sorozat jött be nekik a legjobban. A válaszadóktól azt kértük, hogy ne rangsoroljanak, csak sorolják fel azt a maximum 20…..
Sok szó esett már az arctalanná vált felsőoktatásról, illetve arról, hogy egyes főiskolák és egyetemek diplomagyárrá alakulva ontják magukból a felkészületlen hallgatókat. Levélírónk saját tapasztalatát osztja meg velünk, megmutatva, hogy az oktatóknak is nehéz ebben a…..
Ha egy színész reklámszereplésre adja a fejét, nemcsak azt kockáztatja, hogy a filmekben eljátszott szerep rajta marad (Képzeld, tegnap láttam az Ügynök halálát az állati dokival!), hanem a hitelességét is kockára teszi. Különösen így van ez akkor, ha valaki nem egy…..
Létezhet 100%-ban félrefordított film? Olyan, amiben egyetlen mondatot sem tudtak jól lefordítani, még véletlenül sem? Van ilyen. rusty küldte:TV-t nézek. Kapcsolgatok. Vesztemre. Sikerült elkalandoznom a Filmmúzeumra. Valami nagyon idióta filmet játszanak. Ősemberek ugrálnak benne.…..
LustaDick 2009.10.05 13:03:40
@Void Bunkoid: Igen, a svédeknél pl. azt jelenti, hogy "sütemények". :o)
Egy márkának az a dolga, hogy építse magát, amihez csupa szépet, kellemeset, vidámat és barátságosat kell állítania magáról. Ennek a márkaépítő hadjáratnak az egyik legfontosabb eleme a szlogen, ami rendszerint éppen olyan hangzatos mint amennyire semmitmondó. Elgondolkodtam…..
Sziasztok.Gondolkodtam ezen a blog dolgon, és szerintem az az alapötlet, hogy az IQ-val kapcsolatos információinkat, olvasmányainkat, stb. osszuk meg egymással bedőlni látszik. Ettől függetlenül szívesen megírom, ha valami érdekeset olvasok (most épp van egy, és megosztom veletek),…..
MedIQ Kórházi étkek világszerte 2009.05.09 07:05:00
A hét blogja díjat tőlem a Hospital Food blog kapja, ahol páciensek a világ minden tájáról beküldik a kórházakban, klinikákon készített fotóikat, melyeken az látszik, mivel etetik őket. Tanulságos végignézni a képsorozatokat, mert néhány ételt még egy 4-5 csillagos…..
LustaDick 2009.05.09 22:30:52
@Rotbizony: "ne a zsebemből készülj fel a szopatásra"

Miért feltételezed róla, hogy ő nem fizet ugyanúgy TB-t, mint te? Sőt, lehet, hogy többet is. Akkor meg a saját "zsebéből" készül fel a szoptatásra. Nem mellesleg: aki kórházban kényszerül enni-inni (akár betegség, akár szülés miatt), az akkor éldegéljen csak szittyós zsömlén és turistaszalámin, mert "nehogymár te fizesd" a kajáját? Csak szólok, hogy többek között az ő szoptatandó gyereke fog majd téged később eltartani, ha nyugdíjas leszel!

Empátia, cicuka, meg egy kicsi gondolkodás, az kéne!
Maxi hiába fizetett 19 (és ugye nem 20) szál cigiért, a West azzal vigyáz az egészségére, hogy a cigik  felébe kevesebb dohányt pakol. Vagy a másik felébe rövidebb füstszűrőt? Tudom, hogy a dohányzás súlyosan károsítja az egészséget (rákot, halált, impotenciát…..
LustaDick 2009.02.24 22:22:26
@Impega: A Westnek nincs 100-as változata.
Amikor először megláttam a kiírást, nem akartam hinni a szememnek. A BKV gondolt egy nagyot, és nem egy kommunikációs stratégia, de még csak nem is egy reklámkampány elkészítésére írt ki pályázatot, hanem egy új szlogen megalkotására. Hogy mi volt a baj a régivel? Miért nem a…..
Bűvész blog Egy éves a blog 2009.01.29 07:00:00
Nem nagyon szoktalak untatni benneteket az oldal statisztikáival, de talán így egy év után kis összefoglaló belefér. Pontosan egy éve, id. Szabó István kitűntetéséről jelent meg az első cikk itt a blogon, azóta ezt már több száz másik követte. Eleinte 30-40 ember olvasta…..
Az alábbi történet szépen bemutatja a szcientológusok által közkedvelt, kapcsolatmegszakításnak nevezett intézményt. Ehhez - állítólag - csak akkor folyamodnak, ha már semmilyen más megoldás nincs egy konfliktus kezelésére. Saját tapasztalatom viszont az, hogy elég könnyen…..
Szombaton este történelmi bokszgálát akart közvetíteni az RTL Klub, nincs az az isten, hogy ez ne jönne össze, gondolták, két magyar is világbajnoki övért megy, ezen nem lehet bukni. A felvezetés a szokásos volt, Erdei és Balzsay is számos szpotben elmondta amit ilyenkor kell (kb.…..
LustaDick 2009.01.12 13:44:36
@Pilgram: Az a 90 deka az már a fogyasztás UTÁN maradt rajta. Nyilván lehetett volna még egy kis szilvalekvárt etetni a fickóval, csak akkor félő, hogy a ringben is folytatja... Viccet félretéve: a fogyasztásnak is megvannak a szabályai, ha túlzásba viszi, akkor az az erőnléte kárára megy.
Csenki Attila, a Showder Klub egyik humoristája úgy megszopatta a Best nevű bulvármagazint, hogy még mindig sírunk a röhögéstől a történetet olvasva. Célja csak annyi volt, hogy kiderüljön: mennyire néz utána az újságíró a cikk alanyának, tud-e egyáltalán arról, hogy kiről…..
LustaDick 2009.01.08 15:47:45
@joskafiser: "vagy egyszeruen csak gondolkodj plz. egy best magazin 0 extraneztot hoz egy hetfo ejjeli retegmusornak. "

Na ez szerintem rohadtul nincs így. A csatorna is promóztathatja a nála szereplőket. És sokan néznek meg olyan műsort, amiben X vagy Y szerepel. Nem a műfaj, hanem X vagy Y miatt. Ezért nem árt x-ből X-et (és y-ból Y-t) csinálni. Pl. bulvársajtó révén.
LustaDick 2009.01.08 15:52:56
@idelle: "miért éppen csikágó"

Mert könnyebb leírni, mint azt, hogy "Albuquerque".
LustaDick 2009.01.08 15:54:09
@joskafiser: Kimutatás erről? Vagy csak dumálunk a levegőbe?