Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezmegnincs

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bár többen is indultak az elmúlt években a European Council of Spatial Planners pályázatán, magyar terv még soha nem nyert rajta. Idén azonban megtört a jég, Nagykanizsa városi tereinek láncolata különdíjas lett.   Mint a tervet készítő Pro Urbe honlapján…..
ezmegnincs 2010.10.18 17:47:54
@cyberspeed:
Csak egy-két észrevétel: Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy ez egy számítógépes látványterv, annak mindenfajta kötöttségével. Valószínűleg ezért nem látszanak a szegélyek és vannak benne a valóságtól eltérő dolgok.
Az is valószínű, hogy nem a megépítés utáni állapotot ábrázolták, ezért vannak kifejlett fák.
Nagykanizsa így is szép, de azért a belvárosra ráfér egy felújítás. Szerintem nem szükséges valóban, hogy 2x2 sávon dübörögjenek az autók. Kerékpárral, és gyalogosan is sok minden elérhető. Sajnos a nagy magyar valóság, hogy az emberek mindenhova autóval mennek, egyből inkább autóba ülnek a gyaloglás, a kerékpár helyett, közben panaszkodnak, hogy nincs pénz. Az, hogy Kanizsán milyen a tömegközlekedés, egy másik cikket is megérne.
Szerintem a kanizsai embereket bántod, ha azt mondod, nem érdemelnek meg egy szép belvárost.
Úgy tudom, hogy nagyon jelentős részben EU-s forrásból történik az átépítés. És ezt a pénzt nem lehetne munkahely teremtésre fordítani, amire valóban nagyon nagy szüksége lenne.
A videó elemzéséhez nem akarok sokat, de én is megnéztem:
1:14: Az valószínű virágágyás, de az "elválasztó oszlopok" kerékpártárolók lesznek
2:14: Információim szerint a A Centrál előtti terület már ennek a projektnek a része. Az alkalmazandó köveket és burkolatokat építették be. Láttam én is. Az anyagok jók, a kivitelezés minőségén kellene még javítani.
Nézd meg a többi átépült belvárost. Maga után húzza az üzletek, a boltok színvonalát. Az egy szomorú dolog, hogy Kanizsán a bolhapiac a leglátogatottabb esemény. Én is párszor voltam, vannak jó dolgok is, de egyrészt ez egy már-már hagyományos esemény, másrészt a nagy büdös magyarországi helyzet jeles képe.

Én csak szurkolni tudok az illetékeseknek, hogy minőségi kivitelezés mellett meg tudják valósítani, amit elterveztek.
A díj pedig magáért beszél...