Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szcsongor

0 bejegyzést írt és 1300 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig egy évtizede  jelentek meg a kutyanapközik a hagyományos kutyasétáltatók mellett. Vajon mennyire divat és mennyire szükséges kiadás a kutyanapközi, milyen formában léteznek és miért lehet érdemes kipróbálni – „kutyaszittereket” kérdeztünk a témáról...
1938 augusztusában Debrecen városától nem messze Magyarország egyik legszörnyűbb repülőkatasztrófája történt meg. A zuhanást a fedélzeten tartózkodó 9 újságíróból és a 3 fős személyzetből senki sem élte túl. Ez a cikk a katasztrófa megrázó történetét mutatja be...
szcsongor 2020.04.08 16:36:06
@Május 40.: Előítéletes általánosítás szakon te viszont már gondolom a doktoridat csinálod. A gendert is nagyon fontos volt itt megemlíteni, mert ugye mint megtudtuk általad, manapság 10-ből 9 huszonéves genderszakon bölcselkedik és anyukája mossa a romkocsmában összehányt ruháját.

@diszkord: Némelyik valóban kinéz inkább jó negyvenesnek, mint huszasnak. Totál más világ volt, korábban felnőttek az emberek, máshogy is öltözködtek.
Jó tanácsok és tudnivalók a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé váló embereknek.  ..
szcsongor 2020.03.24 13:26:09
@MegoldóBlogger: "...de azt biztosan, hogy vége lesz annak a világnak, amikor nem lehetett jó ár-érték arányú albárlethez jutni"
Én ebben nem hiszek.
Rövidtávon igen, esni fognak az albérletárak. De amint normalizálódik a helyzet és újra beindul a turizmus (1 év múlva talán), fel fog pörögni az Aribnb is és visszamennek az árak is a korábbi szintre.
De tény, hogy most a bérlők számára fél - egy év könnyebb időszak jön. (már ha a tulaj belemegy lakbércsökkentésbe vagy a bérlő talál most egy olcsóbbat)
Norbert nagyon bízott a gyártó szép szavában, ezért elég csalódott, hogy az új Asus laptopot másfél év alatt ötször kellett szervizbe küldenie. Végül az elállás mellett döntött, de tavaly november óta nem kapta vissza a laptop árát. Kérdés: mit tehetünk, ha a munkaeszközünk az, ami ilyen sokáig…..
szcsongor 2020.03.04 17:08:25
@Rejtélyes: Mert aztán telepíteni egy magyar billentyűzetet akkora meló és áldozat... Viszont rettentő igénytelen ékezetek nélkül írni. Én is 10+ éve külföldön élek, mégis megy a dolog...

@csúti csüngőhasú tolvaj: Az igen, ahelyett hogy vennél 1 db laptopot, bűvészkedsz 3 asztali konfiggal. Nem gondoltál esetleg a WC-be is tenni egyet? :) Persze mindez nem gond, csak ne akarnád a te megoldásodat követendő példának beállítani.
Az úgynevezett higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékek esetében, mint például a fehérnemű, a vásárlót kicsomagolás és használatba vétel után nem illeti meg az elállási jog. Vagyis használt bugyit nem vesznek vissza  boltban, ez rendben is van. De mi van akkor, ha a…..
szcsongor 2020.02.25 14:28:43
@Baluci: Te se jártál még női fehérnemű boltban ezek szerint... :)
A jómód, a magas fizetés a legtöbb országban a siker fokmérője, amivel ha dicsekedni nem is feltétlenül illik, de szégyellni sem kell. Svédországban ugyanakkor nem nagyon beszélnek ezekről a dolgokról, aminek oka egy mélyen gyökerező kulturális kód, a Jantelagen. Magyarországon töltötted az…..
A MÁV néhány évvel ezelőtt megszüntette a büfékocsikat, majd pár hónapja újra üzembe helyezte őket. Nem csoda, hogy anno nem volt rá kereslet, a válsággal sújtott (meg azért a korábbi éveken sem feltétlenül a nyugati jólétről ismert) Magyarországon a legtöbben érthetően még a helyjegy árát is…..
Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért. Egy hete én, a feleségem és öt barátunk…..
szcsongor 2019.12.19 15:46:22
@Baluci: Elküldheted őket a picsába, de ők meg téged fognak amikor megpróbálsz felszállni a repülőre az indulás napján.

@Zoltán Petőfi: "a wizzair is egy gepbol ma mar tob tiz gepes legitarsasagga nott" Az a több tíz van már 120 is :)
Fanni levele után körülnéztünk, és sajnos nincs jó hírünk. A Mobilexpo.hu webáruházról annyi a friss negatív vélemény, mint égen a csillag (fb találatok, árukereső, gyakori kérdések), és a károsultak már egy facebook csoportot is létrehoztak. A Royal Futárszolgálat is írt egy facebook posztot…..
szcsongor 2019.12.18 12:36:22
@Opportunista mikroba: "Jegyzett tőke: 3 millió Ft. Nem valami sok. 3 jobbféle iPhone :)"
Már egy milla egy új ájfón? Az azért durva lenne.

@VT Man: Nekem is mindig ez jut eszembe. Magyarország az utánvételes vásárlások országa. Mindenki be van szarva, persze részben jogosan, mert itt félbalkánon mindenki azon van, hogyan verje át a másikat. Tőlünk nyugatabbra ez a fizetési forma szinte nem létezik, értelmezhetetlen. Vagy elmész a boltba és ott kipengeted a zsét, vagy otthon a fotelből intézed, de akkor előre, kártyával, paypallal, egyéb online fizetési megoldással kifizeted. Nem majd a postásnak, futárnak amikor hozza a cuccot. Senki, egy bolt sem fogja fizetés nélkül, előre elküldeni neked a cuccot.

@havrilla: Nem hinném, hogy a Kádár népét emlegetni politikai sík lenne. Eleve melyik pártra, politikai oldalra gondolsz? Mert én ezt simán hozzá tudom kötni az mszp-hez és a fideszhez is :)
Ez inkább egy szociológiai besorolás, egy kulturális minta, ami akkor fog talán eltűnni, ha majd a Kádár kori generáció kihal.
Sokadszor szaladunk bele, hogy egy normális kézipoggyászért többet kell fizetni a Wizznél, mint amibe maga a repjegy kerül, legfőbb ideje egy csomagártesztnek. A két ultra ajánlatait összevetve az látszik, hogy a kézicsomagnál a Wizz sokkal drágább a Ryanairnél, a 10 kilós feladottnál kisebb…..
szcsongor 2019.10.30 15:25:24
@molnibalage: "Ha nem telik normál repülésre, akkor nem engedheted meg magadnak. Ennyi."
Azért ne emelkedjél már ilyen coelho-i magasságokba. Igen, ha nem telik normál repülésre, akkor nem engedheted meg a normál repülést, mekkora igazság :D
De azért ne hülyézd már le azokat, akik nem hajlandók dupla árat kifizetni az amúgy sokszor fapados színvonalat képviselő normál társaságok jegyeiért. Vagy aki nem hajlandó kifizetni a BA, LH vagy SAS árát, az inkább maradjon otthon?

"Aki munka kapcsán fapadossal utazik, az szerintem nincs magánál..."
Akkor bizonyára a mi, egyáltalán nem kicsi, svéd cégünknél sincsenek maguknál a menedzserek, akik rendszeresen utaznak pl. Norwegiannel üzleti utakra...

@Innovált kutyák:
Így igaz, a Norwegian talán a legnormálisabb fapados. Remélem kimásznak a gödörből és nem mennek csődbe.
Közismert tény, hogy a svédek szeretnek adót fizetni. Miközben a magyarok számára az adó szinte szitokszó, és az NAV/APEH maga a közellenség, addig a svéd “skatt” szó nemcsak adót, hanem kincset is jelent. Az itteni adóhivatal, a Skatteverket kifejezetten nagy népszerűségnek örvend, és a lakosság…..
szcsongor 2019.09.23 15:31:02
@CSOKKI MÁLNA: Ugyan csak ebből az egy, intelligenciát, értelmet nem nagyon tartalmazó kommentedből tudlak megítélni, de itt Svédországban több, jóravaló, intelligens, tanult "migrikével" találkoztam, akiknek te valószínűleg a talpát nem nyalhatnád meg.
Papír alapon jelent meg a Mandiner, és illene köszönteni, de nem megy. Nem, mert a polgári eszme 2.0-ás elárulását sejtem benne, annak meg minek örülni. Korszakos Viktor sietett posztolni, amint lapozgatja, pedig kolbászcsomagolásra kifejezetten alkalmatlan. Ezután a nemzeti szpáhik hanyatt-homlok…..
szcsongor 2019.09.19 12:32:20
@blöff: Hagyd, ő egy ismert szellemi fogyatékos itt a blog.hu-n, aki szereti játszani a nagy magyart Bulgáriából...
via GIPHY A külföldön élő Vera saját blogjában írta meg pesti nyaralásának történetét, amivel a turisták mellett az Óbudai Egyetem hallgatóinak figyelmét is szeretné felhívni a Tavaszmező utca 13. szobáinak veszélyeire. Ugyanis a szállást nyáron a City Hostel hálózatán keresztül találták, de…..
szcsongor 2019.09.10 12:17:54
@aefzuj: Mekkora egy megkeseredett, irigy ember lehetsz te...

@Navarone: Szerintem senki nem állította, hogy mindenki aki külföldre megy, egyből gazdaggá válik. Másrészt mindenkinek mások az igényei. Én sem foglalok soha 4-5 csillagosba (bár megtehetném), mert egyszerűen felesleges pazarlásnak tartom. Legyen egy tiszta ágyam tiszta fürdőszobával és ennyi. Amit drága szállásra költenék, elköltöm másra, amire meg lehet hogy mások nem költenének annyit mint én.
Meglehetősen nagy port kavart a minap az a poszt, melyben arról beszélgettünk Bandirepublickal, mi lenne, ha hirtelen hazaköltözne félmillió magyar. Nos, Orsi egyike azoknak, akik hazaköltöztek (ő ráadásul 10 év külföld után), tapasztalata tehát nagyon érdekes. Szerinted mi történne, ha…..
szcsongor 2019.08.15 14:25:49
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Én legalább annyira magyar vagyok, mint te, de nem éreztem azt, hogy gyalázott volna. Tényeket írt, amit úgy tűnik nehezedre esik elfogadni.
Tökéletesen megtestesíted mindazt, amit a posztoló leírt. A hozzád hasonlók miatt is élhetetlen Magyarország.

@Az apokalipszis lovasa: "Lehet tele van vele a tökük, hogy aki nem teli szájjal örül a szép új világnak gendervécéstül meg wilkommenskulturostul, az nyilván csakis begyöpösödött rasszista bőrgatyás-pálinkás orbáncsicska putyinpincsi lehet."

Amikor már ott tart a vitakultúra, hogy bármi, de szó szerint bármi kritikára a hivatalos propaganda és ezzel együtt természetesen az orbánhívők válasza is annyi, hogy soros meg gyurcsány meg elmúltnyócév, akkor menthetetlen a dolog. És igen, ezek után az ember tényleg "begyöpösödött rasszista bőrgatyás-pálinkás orbáncsicska putyinpincsi"-nek képzeli el őket.
Folytatjuk a magyar videojátékos szaksajtót feldolgozó sorozatunkat, ezúttal egy elég nagy falattal, a Guruval. A lap ugye a legnagyobb túlélő a magyar piacon, 1990-ben indult lemezújságként, 1992-ben lett papírmagazin, aztán felvette a PC előnevet, és még ma is létezik PC Guru néven egy gémerlap,…..
Ismét itt van régi jó ismerősünk, a Spurifuvar! A költöztető cég 2015-ben többek között félrekalkulálásért és ügyeskedésért járt nálunk, idén tavasszal pedig tönkretett búrotok és eltűnt holmi is szerepelt a panaszban. De hogy ne unjuk meg a sztorikat, a harmadik rész egy óriási csattanóval fog…..
szcsongor 2019.06.26 13:59:24
@Ákos81: "Ha hurciban van a gyerek"
Húbazmeg, ezért a hurci-ért külön jár a korbács. Miért kell még intelligensebb embereknek is gügyögős debillé változniuk amint világra jön az első gyerek? Gondolom te is azok közé tartozol, akinek együtt jön a foga a gyerekkel ("jön a fogunk"), meg közösen mentek majd isibe ("mindjárt iskolásak leszünk") :)

@Karfy Original: "Ennyikeh."
Neked dupla korbács. Ja bocs, duplah korbácskah :D
A pénzügyek irtó fontosak, mégis sokszor olyan tájékozatlanul bolyongunk a területen, mint Varga István a Fidesz médiapolitikájában. Pedig nagyon is van vesztenivalónk, amitől csak az olvasás és a tájékozódás ment meg minket.  Témandító tesztkérdésünk:  Kedves Homár! Kíváncsi lennék a…..
szcsongor 2019.02.06 14:52:58
@user friendly: Pont ilyen a Transferwise kártyája is, én azt használom. Tényleg remek találmány.

@AzUtazó: "2. problem: nem vagy tisztába mennyi pénzed van? Azért ez elég ciki."
Nyaraláskor te zsebszámológéppel járkálsz és mindjárt ütöd is be az összeget, amikor veszel egy fagyit vagy szuvenírt? Én sem tudom sokszor követni, hogy mennyi is van még a számlámon, erre találták ki a netbank appokat, ahol egy pillanat alatt meg lehet nézni az egyenleget.
Mert a szolgáltatás nem csak a nagyobb városokban, de vidéken is egyre inkább komoly problémákkal küzd. Már a kisebb településeken sem olyan szívélyesek az eladók. Az előző faluban és környékén nem tapasztaltam ilyesmit, csak a szomszédos város kínai boltjában volt folyamatosan morcos az egyik…..
szcsongor 2019.02.06 13:34:24
@MAXVAL bircaman közíró: Te esküszöm nem vagy normális, vagy egy kibaszott nagy troll vagy. Akárhol látlak valamelyik blogon kommentelni csak a hatalmas faszság árad belőled.

Sznobság, mert merészelt "sima" kenyeret kérni? Ráadásul szeletelve? Tényleg hallatlan az liyen...
A pofátlanságnak ugyan nincsen határa, de ha lenne mértékegysége, az a „vgg” (viagogo) lenne. Jó pár helyen felhívják már a figyelmet a Viagogo trükközésére, ehhez én magam is szeretnék most csatlakozni, és bemutatni, hogy működik a Viagogo pszichés manipulációja. Nem igazán az IT biztonság vagy…..
szcsongor 2018.12.12 01:01:06
@munkanélküli informatikus: Nehogy azt hidd... Akkor nem lenne ez akkora biznisz még mindig. Kb intelligenciafüggetlen az, hogy mennyire vagy manipulálható ha valamit nagyon meg akarsz venni vagy egy koncertre mindenáron el akarsz jutni.
Én egy alkalommal voltam eddig a Viagogo ügyfele, amikor egy londoni NFL meccsre vettem jegyeket. A hivatalos jegyértékesítésnél kb fél évvel hamarabb kvázi lefoglaltam rajtuk keresztül a helyeket, amiket aztán rendben meg is kaptam időben. A jegyek valódiak voltak, bejutottunk, semmi gond nem volt.
Az ilyen meccsekre vagy koncertekre kb percek alatt elfogynak a jegyek, úgyhogy úgy voltam vele, megéri a kb 1.5x-es ár azt, hogy valaki más tolongjon értük.
Megértem, ha valaki a pokolba kívánja őket mert átbaszták, de minden kamu tranzakcióra jut 10 másik ami rendben zajlik. És igen, kurva drágák meg direkt manipulálnak, hogy nyomd meg a gombot, de a végső összeg azért csak ott van a végén, amit te okézol le. Ha megér neked annyit a rizikós kényelem, akkor hajrá. :)
szcsongor 2018.12.12 16:49:32
@LebensraumamOsten: Gratulálok a stílusodért. Azért a csóró, kárörvendő kisember erősen érződik a kommentjeiden.
Kösz, nem kell féltened, nagyon is tudatos vásárló vagyok, viszont fapadosokkal is szoktam utazni, de Ryannel, Wizzel nagyon ritkán. Norwegian sokkal faszább. De ez most mindegy is. Ha viszont az olcsó megoldást választom, akkor abba bele is kalkulálom a rizikót, és utána nem picsogok ha törlik a járatot vagy nem jutok be a koncertre.
A viagogo-s tranzakciómat sem átbaszásként éltem meg, mert kurvára tisztában voltam vele hogy mennyit fizetek. Mert a végén ott van mennyi az annyi. Nekem megért annyit, hogy tutira eljussak a meccsre. És nem, kurvára nem akartam izzadni a gép előtt abban az 5 percben amikor a hivatalos oldalon elkel az összes jegy.
"De a fontos, te azt hiszed jól jártál."
LOL, nyilván azt hiszem hogy jól jártam, amikor konkréten jól jártam (vagyis eljutottam a meccsre annyiért, amennyit rászántam).
És egy szóval sem mondtam, hogy belefér ha 10-ből egyszer valakit átkúrnak, de ne én legyek már lefogyatékosozva mert sikerrel használtam a szolgáltatásukat.

@bbrrr: Nem, nincs rendben a 10 %-os átbaszási arány. Ha nem lett volna egyértelmű, nem védem őket, csak árnyaltam a poszt extrém negatív hangvételét egy saját tapasztalatot leírva (ami nem egyéb, mint egy személyes rossz élmény hatására hirtelen felindulásból íródott kritika). Lásd fentebb amit erről írtam.

@Bellagio: "A Viagogo-nak is megvan a celcsoportja, kereslet/kinalat, ennyi.

Tobbszor elofordult mar velem, hogy egy koncertrol tul keson szereztem tudomast, amikor mar nem volt hivatalos jegyertekesites. Felmentem a Viagogora, rakerestem, megvettem. Igaz, hogy haromszoros aron, de megerdemeltem, mert utananezhettem volna korabban is.

Nagyon el akartam menni, szoval kifizettem a magasabb arat.
A jegyeket minden esetben megkaptam es be is tudtam veluk jutni."

Pontosan. Ha nem akarsz a percek alatt elfogyó jegyekért a hivalalos oldalon tolongani vagy csak simán lekésted az első (második) kört, akkor marad ez vagy mehetsz oda a helyszínre jegy nélkül keresni egy neppert a kapunál, aki még a viagogonál is sokkal drágábban sóz rád egy jegyet. Ha egyáltalán találsz valakit. Lehet választani.
Minden iskolai atlasz, világatlasz és hasonló kiadvány egy egészen drasztikusan eltorzított világképet közvetít, aminek kevés köze van a valósághoz. ..
szcsongor 2018.11.30 15:37:21
@Zsolt Komjáthy: Érdekelne, hogy miért jó loxodrom mentén hajózni. Mármint értem miért egyszerű: akkor mindig azonos irányt tartva jut el az ember A-ból B-be. Viszont az nem a legrövidebb út két (pláne messzi) pont között, ráadásul még a léptéket sem tartja a Mercator térkép. Nem lenne praktikusabb a navigációt ott is pl. egy Lambert-féle kúpvetületen végezni, ahogyan azt a repülésben csinálják? Ott ugyanis a légitérképek Lambert vetületűek pont emiatt.
szcsongor 2018.12.03 09:43:33
@Zsolt Komjáthy: Köszönöm a kimerítő választ, okosabb lettem :)
Azt hiszed, egyszerű és egyértelmű válaszod van a címbeli kérdésre? Az lehet! De, hogy nem egyezik a megoldásod a Magyar Postáéval, az is biztosnak tűnik az alábbi sztori alapján. Hacsak nem mégis a cég érvelése sántít valahol, ugye.  Nem friss sztori, de vicces. Rövid leszek. Egy találós…..
szcsongor 2018.11.27 12:12:55
@LKerekes: Vannak már ingyenes bankszámlák több banknál is.
Én pl a Gránitnál vagyok, ott a Sztár vagy Digitális számla számlavezetése 0 Ft (feltételek nélkül) és az utóbbihoz pl a bankkártya is csak évi 1390 Ft.
granitbank.hu/upload/hirdetmenyek/HIRDETMENY_a_Lakossagi_Bankszamlakrol_es_Kapcsolodo_Szolgaltatasokrol_20181116_tol.pdf

Nem reklámnak szántam, csak egy példa, hogy érdemes körülnézni...
Ha nem is törölték teljesen, de eltüntették az archívumból a Hír TV ellenzéki korszakának híreit - tudta meg az Index. A Hír TV három éves kilengés után került vissza kormányközeli kezekbe, a színfalak mögött pedig mindent megtettek azért, hogy a sötét időszak ne jöjjön szembe az olvasóval, ha a…..
Az a NatGeo Budapesten forgatott, Mars című sorozatának a legnagyobb baja, ami egyben a legnagyobb erénye is: a tudósemberek. A tudósember egyébként sem magában, sem csoportosan nem szokott különösebb veszélyt jelenteni az emberre (jó, Oppenheimeréken kívül), a Marsot viszont pont azzal nullázza le,…..
szcsongor 2018.11.19 11:25:44
@Terézágyú: Hát ha neked a tudomány egy "Mindentudás egyeteme" stílusú műsornál kezdődik és végződik, akkor soha, de akkor ilyen egyik tudományos csatornán sem volt soha.
A legtöbb cikkemben olvashatsz arról, hogy szerintem a pénzügyi tudatosság a legfontosabb készség, amelyet érdemes lehet kifejlesztened magadban, ha gazdagságra vágysz. Ma egy olyan jelenséggel szeretnék foglalkozni, amely téged is nagy mértékben akadályozhat, ha nem figyelsz oda rá kellőképpen. A…..
szcsongor 2018.10.18 00:00:55
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:
"Ne vedd meg azt, amiből nem tudnál ötöt venni."

Akkor soha az életben ne vegyél lakást például, de autót is csak akkor, ha van minimum 20-30 milliód a bankszámlán :)
Az úgynevezett fordított kultúrsokk elég sok embert elér azok közül, akik külföldről költöznek haza (erről nemrégiben itt, a blogon is volt poszt, itt található). A jelenség egészen hétköznapi dolgokban nyilvánul meg – erről szól a mai egyik írás. Aztán megnézzük,…..
szcsongor 2018.10.08 10:50:46
@IT Knight: "Budapest vs Párizs kiegészítés

-nincs itt fél Afrika és a muszlim világ
-hajlandóak az emberek angolul megszólalni
-a nemzeti ételek nem csigát meg buborékos bort jelentenek
-az ország vezetője Európa megvédésén és nem elpusztításán dolgozik
-biztonságban sétálhatok az utcán a családommal
-SZJA 15% vs 45%"

A te agyad helyén pedig nyilvánvalóan csak egy nyamvadt narancs van...