Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NyElvíra

16 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Noé Állatotthon Alapítvány pályázatot írt ki azoknak a cicagazdáknak, akik tőlük fogadták örökbe kedvencüket. Mindenki 1 képpel nevezhet, ami vicces jelenetet ábrázol. Példaként mutatom Góliátot, aki egyébként a Testi Hibás Állatok versenyén is elindult, ahol persze…..
Smelly Cat Itt a cica, hol a cica 2011.01.23 16:21:00
Minden cica szeret bújócskázni, és mi, gazdák is nagyon élvezzük, amikor azt hiszik, most aztán senki nem láthatja őket.Nézzünk pár igazán jól sikerült képet! Ezzel kívánunk mindenkinek nagyon szép vasárnapot! Forrás: AcidcowA kihagyhatatlan papírzacskó:Lehetne több fű, de…..
Smelly Cat Bővült a család '07 2011.01.01 20:19:00
Nehéz dolog két macskát összebarátkoztatni, de nem lehetetlen. Aki már próbálta, tudja, hogy milyen mérföldköveken kell átküzdenie magát az embernek, és a macskáknak. Nálunk Zorró érkezése okozott kisebb feszültséget Marcival addig idillikus kapcsolatunkban. Anya hozta haza…..
A napokban történt megkeresés miatt úgy érzem, már megérte, hogy elindítottam ezt a blogot. A megkeresés Máté Gergő részéről jött, aki családjával egyetemben elkötelezett állatvédő, korábban több esetben támogatott menhelyeket, állatvédelemmel kapcsolatos…..
Sok CSR-akcióról hallottam, olvastam már, de az alábbi kezdeményezésen, melyet egy másik cicás blogon találtam, megakadt a szemem. Az egyik autókereskedés és -szerviz ugyanis úgy döntött, pályázatot ír ki a macskákat befogadó, megmentő, gondozó alapítványok, közösségek…..
A képen szereplő édes fekete kandúrka (még csak fél éves) új gazát keres.Eddig nagyon jó dolga volt egy XV. kerületi kertészetben, de sajnos be kell zárniuk, ezért a cica sem maradhat tovább.Nagyon okos és ragaszkodó kandúr hírében áll, tehát tökéletes minden macskakedvelő…..
Smelly Cat Marci első kalandja 2010.12.06 21:26:00
  2002-ben egy tüneményes fehér, felemás szemű cicát dobtak be hozzánk, aki nem volt nagyobb 15 cm-nél. Annyira kedves volt, dorombolt és egyből ment az alomba. Nem sokkal később rájöttünk, hogy miért is hagyták magára. Marci a kék szemére vak és teljesen süket. Amikor ez…..
Smelly Cat Medve a pincéből 2010.11.23 20:30:00
Megérkezett az első "vendégposztunk"! Mandapaci és Maci cica történetét most ti is megismerhetitek. Jó szórakozást:)"Egyszer csak megláttuk. Ült az udvaron egykedvűen a kis vakarcs macska, cirmos kivitelben. A szomszéd néni vette észre. Akkor még fel sem fogtam, hogy…..
"Sziasztok!Szeretném bemutatni nektek Hakut, akit tavaly augusztusban dobtak be a teraszunkra, 2 hetesen.Nagyon rossz állapotban volt, a macskanátha ráhúzódott mindkét szemére, nem akart enni, pedig még macskaanyatej-pótló tápszert is kapott.Aztán megtaláltuk a tökéletes…..
NyElvíra 2010.11.18 17:23:17
@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker:
a színe természetes:) Haku is egészen jól lát, bár néha nekirohan az ajtófélfának, ha nagyon belemelegszik a játékba :D
NyElvíra 2010.11.19 15:53:31
@oliva: köszönön:)

Ha tudsz képet róla, kiteszem az oldalamra is (FB+blog).
Erre a címre írhatsz: pridoka@gmail.com.
NyElvíra 2010.11.18 17:22:05
@kicsirigo: Nekem csak jó tapasztalatom volt Józsival. Mivel befogadott cica Haku, ezért nagyon sok kedvezményt kaptunk. Sok gyógyszert/ vitamint ajándékba adott.
Tavasszal volt egy nagyon csúnya bőrfertőzése Hakunak, ami miatt kb 2 hónapig kétnaponta jártunk kezelésre, és nem kellett érte fizetnünk.
De persze ez csak az én tapasztalatom, más nevében nem nyilatkozhatok :)
Smelly Cat Ivartalanítás 2010.11.18 22:02:00
Ahogy teltek-múltak a hónapok, Haku egyre szebb és nagyobb lett. Azt nem mondom, hogy okosabb is, de rosszabb az mindenképpen. Nekem eszembe se jutott, hogy az én pici cicámból hamarosan "felnőtt" macska lesz...Munka után hazaérkezve szokásomhoz híven ledobtam a kulcsomat,…..
Májusban úgy adodott, hogy Gemencre utaztam egy hétvégére, ami miatt nagyon lelkes voltam, friss kapcsolat, stb. Egyetlen gondom az volt, hogy Hakut hová tegyem.Végül arra jutottam, hogy 2 napot kibír nélkülem. Megkértem a főbérlőt, hogy majd jöjjön fel, és adjon Hakunak…..
Smelly Cat Újabb gondok 2010.11.17 20:47:00
2010 tavasz Teltek-múltak a napok, Haku szépen nőtt, egyre rosszabb es hisztisebb lett. Az egyik reggel egy kis sebet láttam meg a hátán. Gondoltam, biztosan lehorzsolta valahol, nem aggódtam. De mire este hazaértem, egy hatalmas seb volt mar rajta, amit folyton kapart, és közben…..
Smelly Cat Haku, a működő macska 2010.11.17 19:58:00
2009. szeptemberHaku egy hónapos lett, amit egy hatalmas adag vacsorával ünnepeltünk. Pontosabban én főztem, ő evett. A menü: főtt csirkemell és rizs összeturmixolva, egy kis reszeltrépával megspékelve. Arra inkább nem térek ki, hogy a konyhám a botmixerezés után úgy nézett ki,…..
Smelly Cat Nehéz gyógyulás 2. 2010.11.17 19:46:00
Még mindig augusztusMúlt héten munka után elmentünk a hires állatorvoshoz, Varga Józsihoz. Amikor megérkeztünk, le se akartam ülni, mert biztos voltam benne, hogy a kiírt rendelési időben mi már nem fogunk beférni. De a várakozó gazdik megnyugtattak, hogy itt addig van rendelés,…..
Smelly Cat Nehéz gyógyulás 1. 2010.11.17 19:38:00
2009. augusztusMár egy hete Pesten van Haku, de nem akar gyógyulni. Pedig még a munkahelyemre is hordom magammal. Berendeztünk egy kis dobozt, abban lakik a plüssmacskájával, és 2 óránként etetem, nem is akármivel: macskaanyatejpotlo tápszerrel! Bizony, ilyet is lehet kapni:)A siofóki…..
Smelly Cat Az agresszor 2010.11.17 19:37:00
2009. őszHaku már teljesen felépült, és a szemére is egeszén jól lát. Sajnos az első hónapok küzdelmei miatt nagyon elnézo vagyok vele, és ezt ő pontosan jól tudja, és természetesen ki is használja.Amikor hazaérek már az ajtóban vár, ilyenkor van egy fél percem, amikor lehet…..
Smelly Cat A kezdetek 2010.11.17 19:33:00
2009 augusztusSzabadságom utolso napjaiban gyanútlanul üldögeltem a Balatonparton szüleimmel, amikor nővérem kétségbeesetten hívott: bedobtak hozzánk egy kiscicát! Azonnal hazasiettem, de álmomban sem gondoltam volna, hogy a kiscica szó most egy 2 hetes csöppséget jelent... Az első…..
Smelly Cat Köszöntő 2010.11.17 19:24:00
Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy külöm érzékem van a szerncsétlen, problémás állatok kiválasztásához.2002-ben találtuk meg Marcit, a hófehér cicánkat, akiről nem sokkal később kiderült, hogy teljesen süket és fél szemére vak is. Így ő nem járhat ki a lakásból,…..