Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lottebitte1

0 bejegyzést írt és 209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Bazmeg.hu 2008.04.23 06:30:00
A kéz, az magam felé is hajlik persze, mint tartalomipari szakmunkásnak. Nekünk, mint Indexnek és mint internetezőknek, az internetadó nem jó. Hanem rossz. De nemcsak nekünk. Volt szerencsém több képmesében is felvilágosítani a tisztelt népet, milyen csuda dolog az internet. Nemcsak…..
   Először is, mert nácit élőben még nem igazán láttam. Szegény Király B. Izabella bőrfejűibe futottam bele utoljára, de ha jól emlékszem már 93 táján se gyakoroltak nagy hatást a társadalomra. Antifasisztából viszont annyi van, mint a szemét. A sok antifasisztához…..
Ehhez nem fűzök hozzás semmit.... Nem tarhatom mellékesnek azt ami nemrég történt személyemmel a nemzetközi Corona vonaton Budapestrõl Püspökladányba tartva. A mai napig sértõ megnyilvánulások sorozata érheti a határon túli magyarokat, ha utazásra adják fejüket és a Magyar…..
lottebitte1 2008.02.27 18:13:29
Dr Dzsonhoz csatlakozva,

én is csak annyit fűzhetek hozzá dexionnak és hasonlóknak a kulturált marhaságaihoz, hogy nyasgem. De azt nagyon magyarul, és semmi szlovák vagy román felhanggal:)
Angoltanár vagyok, "nálatok", az anyaországban, és rengeteg felnőtt diákom kérkedik azzal, milyen művelt nép a (pannon)magyar, mennyire olvasottabbak ők, mint pl az igénytelen angolok, bunkó ameriakiak - és lazán lövöldözni kezdenek Rejtővel, Adyval, Arany Jánossal.
Hát 1.)
Rejtőt úgy elküldtétek a lágerbe, mint annak rendje s módja. Én a helyetekben kussba maradnék úgy kb még 100 évig.
2. Adyt vígan lerománoznátok ma, sőt, továbbmegyek, meg se értitek - több diákom értelmezési problémákkal küszködik, mikor az Ugar szót próbáljuk tárgyalni.A nevet nem elég fújni, fiúk:)
Úgyhogy hanyagoljuk, ki magyar és ki nem.
Ami pedig az angoltanulást ileti, hát elmondhatom, hogy én Romániában egy tanulatlan buszsofőrt hamarabb megtanítok angolra, mint itt egy Kacorkirályfőiskolai diplomást -simán azért, mert annyira be vagytok zárkózva a saját ksi belterjes anyanyelvűségetekbe, szinkrontévés magyarul nyomató Eddimörfibe, hogy v -nek ejtitek a w-t évekig.
Engem a román állam tanított ki, ott tanultam angolt az egyetemen, és mondhatom azt, hogy a román állam pénzéből tanítom ma azt a sok lusta seggfejet angolra, akinek nemhogy nyelvérzéke nincs, de még sovénkodik is - és közben nagy baloldali demokratának ordítja magát:).
Továbbá elárulom, hogy nem kell sokáig tartani az erdélyi/szlovák stb bevándorlástól, kihasználástól. Románia gazdasága egyre jobb, aki pedig emigrálni akar, inkább továbbmegy egy országgal, ahol 5ször annyit kap és kevesebb megaláztatást. Konkrét példákat tudok: szociológusok, tanárok, orvosok, aki eddig idejöhettek volna, most már nem ide jönnek.
De majd meg fogjátok tanulni megbecsülni a kongói orvost, aki évekig mégcsak a nyelveteket sem fogja beszélni.....és a nylevtanításuk a ti kis drága féltett adóforintjaitokból fog menni....
Koes záróra előtt menekülő boltosokat fogott a Westendben - ezúttal a génkezelt kísérleti állatok haltak meg hiába. A pánikba esett harmincasok kedvenc helyén, a Clinique üzletében nem a pénz az úr, lobogtathat előttük akár böröndnyi tízezrest, nem engedik be a…..
A Zugügyvéd az MTI-n találta az alábbi ügyet, amit Index anyánk is közzétett. A bírósági gyakorlat az ilyen helyzetekben mondhatni elképesztő. Ugyan milyen arányos védekezési eszközt találhatott volna a fojtogatott elkövető? A sértett 2006. szeptember 23-án reggeltől…..
lottebitte1 2007.10.19 19:09:45
Az, hogy a nő tanuljon meg párt választani, az nagyon jó poén. Na azért sajnálom, hogy nem néztem hamarabb errefelé....
Remélem, én jól választottam párt, és ha férjuram 10 év múlva bekattan, akkor nem fog nagyon elverni, mert akkor szívok. Ugyanis kissé erősebb nálam...de hogy tudhatnám én eztet előre?? el kéne mennem a falu jósnőjéhez, hátha elmondja, milyen szociális és lelki folyamatokon megy keresztül a férjem az elkövetkezendő 10 évben...
De komolyra fordítva a szót: könnyű nekünk jogászkodni és bölcsködni, hogy mit kellett VOLNA tennie a nőcinek. Itt mindenkit olyan gyakran vágtak már pofán részeg gazemberek, és olyan gyakran éltek részeg gazemberekkel, akik rendszeresen képen rúgták, hogy mindenki már rutinból tudja, mit kell ilyenkor tenni??
Mert én nem. Ha engem a férjem pofonvágna, EGYSZER, akkor mehetne.Ha nem menne, mennék én. Amíg nem tisztázná a dolgokat, és SOHA TÖBBET A BÜDÖS ÉLETBEN nem emelne rám kezet. Ha elhinném neki, oké. De a poén az, hogy nekem lenne hova menni. Lenne lakásom, rokonaim, munkám, pénzem. Így könnyű. Na meg van egy kis méltóságom, státuszom, kulturális hátterem, tudodm, ki agyok és mennyit érek.
De nem minden nyomorult nő tudja. Honna a fenéből tudják, mikor sokszor azért mennek férjez, hogy a részeges apjuk verésétől szabaduljanak?
Na ilyenkor tessék tanácsoka osztogatni.
és 8 éveket, ja.
Szuperül meg fogja tanulni, hogy kell a férfiakt tisztelni, garantálom. Mert a tanulság ez....
A Zugügyvéd megint egy cikket linkel be, de   a cikkben leírt történet  nagyon kiverte benne a biztosítékot. A történet pontosan tükrözi azt a szemléletet, amely a Zsanett ügy kapcsán is előjött. Íme egy kis ízelítő: A sértett, aki a Gödöllői…..
S-blog Hirdetni így is lehet! 2007.09.19 14:53:00
Tapasztalatból mondom,hogy az ember fájó szívvel ad el egy autót ami közel áll hozzá. Aki kicsit is gondos gazdája volt a járművének és ragaszkodott hozzá, annak egyáltalán nem mindegy,hogy ki lesz a következő tulaj és,hogy fog a kocsival bánni. Itt egy hirdetés amely a…..
A Zugügyvéd sok mindent látott már, de ez a történet, ha igaz, és miért ne lenne az, nagyon szánalmas képet fest a hivatalok működéséről. Okulásul közzé is tesszük ezt a levelet, forduljon mindenki bizalommal Munkaügyi Felügyelőséghez! Tisztelt Zugügyvéd! A következő…..
lottebitte1 2007.09.19 12:44:13
1. Sok átlagos (tehát nem a felső tízezer kapcsolataival és tekintélyével rendelkező) vállalkozó, főnök, cégvezető panaszkodott/ik arról, hogy fehéren, becsületesen, tiszta módszerekkel egyszerűen képtelenség egy többalkalmazottas céget működtetni, a rengeteg adó és kormánypolitikából adódó szívatás miatt -ezért kénytelenek csalni itt-ott, sokszor a munkavállalókkal kötött szóbeli megegyezéssel (több pénzt kapsz, ha aláírod ezt meg ezt stb). És nyilván, ha valamelyik munkavállalóval összeakad a bajusz, pl ha az lusta, lop, stb, akkor az illető bosszúból mindenhova beköpheti a főnököt, aztán jöhet a vizes lepedő.
2. Nade azért sokkal többet szívnak a munkavállalók. Nem mindegyik lop, csal vagy lusta, és nem mindenki jelentget fel bosszúból. Sajnos náluk a fel/bejelentés fogalma - jogosan - a régi komcsi rendszerre emlékeztet, és a legtöbben a munkájukat, jóhírűket féltik. Na meg attól tartanak, ami itt is megtörtént, hogy valaki barátilag úgyis kisegíti a főnököt, és akkor a végső szívás előtt a munkahelyi csesztetéssel is számolni kell. Valahol meg kell törni ezt az ördögi kört, pl óóóriási nyilvánossággal. Ha ez bevett szokás lesz, akkor hosszú távon úgyis kiderül, hol volt ténylegesen diktatúra, és hol csak sima kis bosszú.
3. Nagyon remélem, hogy STREIZETER nem munkaadó, mert ha így beszél az alklamazottaival is, ahogy ezen a fórumon, akkor vagy egy nyilvános vécét üzemeltet, vagy pedig egyszer elveri a művezető:)
Amúgy én matekórán hallottam először aztat, hogy "quod erat demonstrandum", a mértanpéldák végére kellett odabiggyeszteni. Mindig oda is írtam, szorgalmasa, de attól a matek még nem ment:)
AMi meg Tótawét illeti (ld:mikor streizeter stílusát kirizálták, ő azzal védekezett, hogy Tótawé stílje sem jobb), vele pont az a bajom, hogy lazán anyáz és farkaz és ami csak kifér a száján, viszont elfeledkezik arról, hogy ezzel a mosdatlansággal csak azt éri el, hogy aki érti, amúgyis értené, aki nem ért egyet, azt hiába anyázza, aki meg nem, az csak anyázni tanul tőle....azt meg azelőtt is tudott:)
  Odajut az ember, hogy kínjában már sírva nevet azon, amit ma a Megyében felsőoktatásnak neveznek. Eddig sem volt ez méltó arra, hogy oktatásnak hívjuk (csúfoljuk), de most már eljutott arra a szintre, hogy semmi mást nem ér az egész rendszer, mintsem a szocializmusból…..
lottebitte1 2007.09.18 09:00:15
A félretájékoztatás a felelős elsősorban. Ez pedig nem feltétlenül felülről érkezik, hanem főleg a családból. Tanulatlan vagy nem elég tanult emberek úgy küldik mindenféle noname főiskolára a gyerekeiket, hogy elöltetik benne a reményt, hogy pár év múlva befutnak. Ehhez hozzáadódnak még azok az infantilis és felszínes álmocskák, hogy 25 évesen menő szolgálati kocsi, drága külföldi kiszállások, saját titkárnő stb. Akit a tantárgy maga vagy a szakma érdekel, az már az első évektől keményen tanul, bejut a keményebb szakokra is, és nem ijesztik vissza a cinikus vagy gyenge oktatók - sőt. Ez már a Kádár korban is így volt.
De aki CSAK pénzt vagy magas beosztást akar látni ilyen fiatalon, az hatalmasat csalódik.
És igen, túl sokan jelentkeznek főiskolára. A diploma -bárhol is szerezték meg - státuszszimbólum, pedig talán az illető nem is akar igazán értelmiségi lenni. A mi gázszerelőnk havi félmilliót keres, villát épít, és mégis valami kis főiskolára is beiratkozott, hogy "intellektüell" legyen. Érthető lenne, ha érdekelné is valami. De hobbija a csocsózás és a hülye sorozatok. Akkor miért kell a papír? Sokan a diplomában valamiféle felmentést akarnak a kemény munka alól, aztán pedig kikérik maguknak, ha nem a "képzésüknek megfelelő" állást kapnak. Angliában sok Cambridge-ben végzett színész, bölcsész éveikig pincérkedik, hogy pénzt keressen, mielőtt valami jobbat talál. De nem érzik megalázónak....
Pert indított néhány magánszemély, mert a 2006-os választások előtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem engedte nyilvánosságra hozni a költségvetési számokat. Kalmár László aláíró szerint sérült a közérdekű adatok megismeréséhez fűződő alkotmányos joguk. Az…..
Új MÁV blog KARÁM 2007.09.11 10:46:09
Tegeződünk, tegeződünk? A mai napon (09-11) történt meg a következő eset. Nem olyan régen sikerült vennünk egy házat Üllön ami azt eredményezte, hogy a napi közlekedést kocsival sajnos nem tudjuk megoldani a dugók miatt, ezért "kényszerültünk" a MÁV…..
Róbert erotikus videó megosztó szolgáltatást akar nyújtani. A Zugügyvéd szerint a következő problémák jöhetnek számításba: ha szerzői jogot sért a kívülről feltöltött videó, és jelentkezik a jogtulajdonos – és a jogosultságát magán vagy közokirattal igazolja…..
A Tv2 szűkszavú közleményéből nem derülnek ki az okok. Úgy tudjuk, hogy az utolsó csepp Havas ma reggeli szereplése volt a Mokkában, amikor is a műsorvezető egy telefonos játék kapcsán gúnyosan csodálatos vezérigazgatómnak nevezte élő adásban Várdy Zoltánt. Információink…..
Na szóval úgy is elkerülhetetlen, tehát a Zugügyvéd színt vall. Múlt héten szabadságon voltam, családi ügyek miatt, többek között egyedül élő öreg nagymamám kutyáját megmérgezték, és ebbe a nagymama nagyon belebetegedett. Nyolc éves kaukázusi-farkas keverék volt az eb,…..
lottebitte1 2007.08.28 09:48:47
Ez egy kicsit olyan szagú, mintha az indexnek identitászavarai lennének. Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán felmerülhet a kérdés, hogy most akkor az index egy KÚÚL, laza-a miénk-haveri lap, amelyiket akár mi is írhatnánk, csak éppen nem, mert ők egy picit profik is, de mindenképpen a Mi oldalunkon állnak, vagy pedig egy büdöskapitalista-a bőrtisrólunklehúzó profitorientált biznisz.
Naivitás lene az index részéről azt gondolni, hogy ennyire sarkosan látják az olvasói. Ha így lenne, egyébként sem olvasnám pl Tótawé miatt vagy azért, mert nem írnak nyíílt felszólító levelet Havasnak, hogy mondjon le:))
Persze, hogy profitorientált, és persze, hogy kúúl (már amennyire valóban az), de nem azért kúl, amiért, hanem mert erre van igény és eből él.
A fogyasztó pedig mindigis meg fogja keresni azokat a lyukakat, ahol ki tud bújni. Ha létezne, a tévémre is rákötnék egy reklámblokkolót, és gondolom, ezt tenné mindenki. Sőt, maga az index riportere is rátenné, mert nem mazochista az esti spagettievés közben a hashajtóról nézni reklámot, épp a film slusszpoénja közben. Ha pedig valaki felfedezné a szelektív szemüveget, akkor biztos a legtöbben feltennék mielőtt kimennek az utcára, hogy ne lássák az éktelenkedő óriásplakátokat.Szóval a médiabiznisz nehéz ügy, tessék megoldani elegánsan, nem a mi empátiánkra apellálni, mert az egyrész nem is kúl meg fölösleges is. az identitászavarok káros hatásairól nem is beszélve.
Ott van példának még a nagy botrány a filmek ingyenes letöltésével kapcsolatban. Szegény, nyomorult éhenhaló és csak a mi javunkért dolgozó, a medencéjükből siránkozó hollywoodi producereket már a "Download this film" című filmben is kiröhögték, amikor ezzel a farbával jöttek elő...Ma már nem azért járunk moziba mert sajnáljuk a filmgyárat, merthogy olyan nagy az empátiánk, hanem a mozizás gyönyöréért.
Így megy ez, tessék finoman intézni ezeket a dolgokat , úgy, hogy mi is azt higgyük, hogy, és az index se essen kétségbe.
A Zugügyvédnek nem is kellett nagyon erőlködnie a mai két jogi abszurdért.   Az egyik hír szerint megalapozatlanság miatt az ügyészség megóvta a városi rendőrkapitányság határozatát, melyben 14 ezer forint pénzbírságra büntette a helyi tévé riporterét, aki…..
Bár ez a blog nem jogi tanácsadás céljából született, de ezt a levelet a Zugügyvéd szabadság utáni vitaindítóként mégis közzéteszi. Főként együttérzésből, mert az ilyen műhibákat a fogorvosok mindig megpróbálják ügyesen kimagyarázni. Sajnos számla nélkül…..
w Traktorpofa 2007.07.23 05:30:00
Re: Háromnapos tüntetés Záhonynál Gyors egymásutánban rákérdezett az autóbiztosító és az OEP is, nem vagyok-e véletlenül őstermelő. Mert akkor jobb lenne nekem. Elidőztem a rubrika fölött; egy butykos hang odabent rávágta azonnal: dehonnem. Őstermelek én a végtelen…..
A Homár a kurucinfón sem találhatott volna jobb kurvaanyázni valót, mint amit nusss küldött Fvanciahonból. A parasztvakításáról híres párizsi übersznobáruház, a Lafayette ügyfélszolgálatán ugyanis azért nem adtak neki törzsvásárlói kártyát, mert nincs tartózkodási…..
lottebitte1 2007.07.20 11:11:35
Választhatunk: üljünk itthon és köpködjünk az utcán ácsorgó románokra, üvöltsük le az albánokat látatlanban és ettől rendben lesz az emésztésünk meg a nemzeti merevedésünk, vagy pedig menjünk nyugatra és ha diszkriminálnak, akkor jöjjünk vissza hőbörögve és utáljuk az összes franciát. Köszönik, kibírják. Aztán egy másik rossz tapasztalat után utálhatjuk a hollandokat, angolokat, amikat - ahogy jön, sorba. És még jobban köpködhetjük az oláhokat, hogy helyrerázzuk az önérzetünket - pláne ha azokank van képük jobb kocsiban mászkálni.

Vagy: fogadjuk el, hogy Európa most ILYEN. Mozognak az emberek, mert autójuk van, (több) pénzük van, tanulhatnak, melózhatnak és bárhol élhetnek. Régen egy országon belül sem volt ekkora mozgás, ma már nyugaton alig lehet összehozni egy nagycsaládi összejövetelt. Ez olyan tény, amihez Európa hozzá kell szokjon. És mindig lesznek tahók, bárhol, bármikor, akik ezt nehezen fogadják el. Én erdélyi származásúként, angol férjjel Pesten végigcsináltam egy letelepedési tortúrát, esküvőt (két külföldi állampolgár NE esküdjön itt, mert elmegy a kedve), és normális emberek emberszámba vettek, viszont volt portás, aki csodálkozott, hogy tudok magyarul írni-olvasni, a házasságközvetítő közölte, hogy nem érti, miért akarom megtartani a saját nevemet is, sőt, a férjem is fel akarja venni az enyémet is, ez valami román szokás??? Az ilyeneken jót lehet röhögni jó napokon és legfeljebb nem együtt járunk színházba. Rossz napokon pofázni kell és nem hagyni. Angliában csak jó tapasztalataim voltak, viszont a pesti barátnőmet, aki ott doktorál angol nyelvtörténetből, megkérdezték, hogy nem AIDS-es-e véletlenül, mert ott keletebbre sok az ilyesmi. Ő is utánajárt és panaszt tett, elnézést kértek.
Még jó sok évig lesznek ezek, Európa-szerte találhatunk tahókat. Nem mi vagyunk a legintoleránsabb nemzet és nem mi vagyunk a legtoleránsabb sem.
Láttam én már franciát az olasz utcákon tojni és láttam magyart is Velencében, aki Tankcsapdás pólóban a feketéket fikázta.
Tképpen európaiak vagyunk mind. A tahóságainkkal együtt.
A Zugügyvéd közvetve felfedi kilétét, belinkel egy cikket, amit a Népszabadságba írt, részben a kollégák hozzászólásai  alapján, részben egy tévéműsorra válaszul, amelyet itt megtekinthet minden érdeklődő. A kollégáknak ezúton is köszönöm az értékes…..