Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bulgárgyörgy

2 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
először is le kell, hogy szögezzem, hogy debrecen drukkerként is tiszta szívből gratulálok a a fehérvár bajnoki…..
tegnap (május 14. szombat ) kiesett az MTK, ha ez még valakit érdekel, a megmaradt drukkereken kívül. Hosszabb nevén Magyar Testgyakorlók Köre, még régebbi nevén MTK-VM, amiből a VM azt jelenti, hogy Vörös Meteor.Sokat látott széksorok a Hungária körúton.Háttérben a vendég…..
Igaz, hogy a növekmény, de még maga a részesedés is csak mikroszkóppal látszik, de mivel a sörfőzés teljes volumene csökken, ez minimum azt jelenti, hogy a kisüzemi termelés nem csökken.Ha már az amerikai sörpiac számait olyan bensőségesen ismerjük, illene ismerni a magyar…..
bulgárgyörgy 2011.04.02 09:12:03
Gérard Duchemin · sorbuvar.blog.hu 2011.03.31. 11:52:38

ez infó megfogott, mert ezt a sört én is az egyetlen itthon gyártott iható sörnek tartottam!
viszont mostanában, mintha tényleg más lenne az íze!!
kérlek írj még erről valamit!
Tavaly ősszel szimatot kaptam. Megtudtam, hogy valahol Sümegen csapolnak egy SümegBeer nevű egyszerű kisüzemi sört a nyilvánosság teljes kizárásával. Az internet nem tud róla, a kisüzemiek egyesülete nem tud róla, viszont a környéken – Zala Balaton fölé nyúló csücskében…..
 Orbán Viktor kezd európai politikai szupersztárrá válni – és már nem csak hírhedt politikusként. A Spiegel már referenciaként használja a nevét. Február 14-re keltezett számában a hetilap a Merkel kancellár elleni európai lázadásról szóló cikkében non plus…..
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
bulgárgyörgy 2011.02.18 19:47:45
2009-ben a bolíviai elnök, Evo Morales olyat tett a Kábítószerügyi Bizottság (CND) bécsi magas szintű kormánytalálkozóján, amit sok polgárpukkasztó punk is megirigyelt volna: koka-levelet rágcsált a kamerák kereszttüzében, a kormánydelegáltak előtt. Az elnök ezzel üzent hadat annak az 50 éve…..
Az előző posztban az italozás speciális női aspektusaiból villantottunk fel párat, megmaradva a nagy általánosságok szintjén. Személyes érintettségünk hiányában - eddigi szerzőink hímneműek - ennél többre nem vállalkozhattunk, de reméltük,…..
Matolcsy György a hétvégén nekifutásból herén rúgta önmagát. Az önkínzás ilyen megnyilvánulása önmagában szórakoztató lenne, ha nem hatna vissza ránk is előbb-utóbb. Ilyenkor vágyok egy következmények nélküli világot - amilyen hazánk országnak - ahol felpofozhatja,…..
 A november 22-én indult Való Világ miatt már harminckilenc panasz érkezett a médiahatósághoz, de az Ifjúsági Kereszténydemokraták Szövetsége panaszbejelentő formanyomtatványának segítségével elképzelhető, hogy ez a szám a sokszorosára fog emelkedni. Stágel Bence, az…..
A különleges sörökre nyitott szemű vásárló már rég tudja, hogy az IKEÁban svéd söröket is lehet kapni. De vajon érdemes-e beruházni?A dobozos, félliteres Mariestads a büfében is kapható, de talán érdemesebb a pénztárak után következő IKEA Food boltban megvásárolni. Ha…..
bulgárgyörgy 2011.01.05 17:51:09
TonyCaviar 2011.01.05. 15:00:48

nos,akkoriban (80-as évek vége)én 17-18 éves voltam és bár lázadoztam a rendszer ellen, ( a bírálóknak: ennek "hivatalos" nyoma is van) de azért eljutottam egy KISZ Vezetőképző táborba, ami Hajdúszoboszlón volt, az akkor még KISZ Táborként üzemelő kollégiumban. Itt, az elvtársak között lettem sörivó, ha más nem is, de ez a haszna megvolt az 1 hetes bentlakó tábornak. A "PARK BÜFÉ-be jártunk ki esténként inni, ahol vizezett, langyos, csapolt KINIZSI-t szolgált fel, a Lajos nevű oltári bunkó pincér, a borsodi sörgyár prémiumnak gondolt termékét. Akkor, minden magyar sörgyárnak ( 5 volt akkor még az országban)volt egy ilyen sörkülönlegessége: Kőbányának a Jubileum, Kanizsának a Platán, Pécsnek a Misina, Sopronnak a Lővér, Bőcsnek a már említett Kinizsi. Ezek közül a 3 dunántúli vitte a prímet, de a Platán ezek közül is kiemelkedett! Már a cimkéje is arisztokratikus, krém sárga alapú, rajta komlóvirágok, a papír minősége is átlagon felüli volt. Többszörös díjnyertes ( rómára és brüsszelre emlékszem), aminek a plecsnijei a cimkén szintén rajta voltak. Az íze mai zsargonban inkább lager típusúnak volt mondható, enyhe keserűség jellemezte, de telt, hosszan tartó zamata volt! és szép habja, ami akkor itthon ismeretlen volt. utólag is köszönet érte a sörmesternek, az akkori viszonyok között, amikor sokszor még sör hiány is volt, igazi mestermunkának számított. aztán kőbányát megvette a külföldi és megszüntette a hozzá tartozó kanizsai sörgyárat!
a másik 2 sörgyár terméke is nagyon finom volt, a pécsire úgy emlékszem, mint fűszeres utóízű, kesernyés sörre, de nem volt pils típusúnak mondható!
a habja is könnyebben eltűnt, mint a platánnak, de azért ha arra jártam, nagyon szerettem inni. a Tiszántúlon ez nem volt kapható, csak a környéken. sajnos csapolva, ami akkor eleve ritkaságnak számított, egyiket sem sikerült innom.
később olvastam, hogy ezeket a söröket, még sokkal tovább főzték és sokkal több száraz anyag tartalmat tettek bele, mint a mai multi-s, spórolós szarokba.
ezért iszom ma már szinte csak cseh sört!
Csütörtök délután a 40 fokban totálisan beállt a városi forgalom, az árnyas tabáni Keresztúton tizesével totyogtak a turistabuszok, iszony, iszony, iszony, végül gyalog jutottam át a hídon, fél órát mentem, és sivatag nőtt a torkomban, csak a hűvös cseh sör képe tartotta…..
Lali király megint böffentett egy avasszalonna-szagút. És még a kezét sem tette illedelmesen a szája elé. Igen, Boros Lajos, aki saját, külön bejáratú pr-osztályát csak kancelláriának hívja, és egy közepes poént erőltetve lassan tényleg azt hiszi, hogy ő itt a király, csak…..
Most, hogy egyre többet tudunk meg a második Orbán-kormány terveiről, egyre hangosabb lett azoknak a szava, akik csalódottságuknak, kiábrándultságuknak, időnként pedig egyenesen félelmüknek adnak hangot. Ezeket a véleményeket figyelve akár arra is gondolhatnánk, hogy a Fidesz…..
A Sport TV belehúzott a jóba, mert Magyarországon nyalni tudni kell, de az azért mindenképp újdonság, ahogy a jövő heti svéd-magyar meccs, és így az egész Eb-selejtezősorozat felvezetését elképzelik. Nemes egyszerűséggel ugyanis azt mutatják majd, ahogy Orbán Viktor egy órán…..
A Stop.hu információi szerint Orosz József napokon belül abbahagyja rádióműsorát, és gyorsan Kanadába távozik. A lap információi szerint a Kontra már csak április végéig marad műsoron, azután a rádiós műsorvezető állítólag a tengerentúlon fog tanítani. De hogy mit, arról…..
Szanyi Tibor láthatólag nem képes feldolgozni, hogy a szeretett népe mégsem annyira szereti. És jön mindenféle összeesküvéssel, voksturizmussal, meg a sima nettó hülyeséggel. "Megmondom őszintén, én magam racionális ésszel nem tudom elképzelni, hogy mi az az állampolgári…..