Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZéGé

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest legszebb tere volt a 40 évet élt Döbrentei. Díszes bérpalotáit urbanisztikai fejlesztések miatt lebontották, ám helyükön nem egy modern fürdőváros, hanem az Erzsébet híd vasbeton felüljárói kacskaringóznak. A japánkerttel díszített Döbrentei tér nyugati oldala 1915-ben. (Fotó: Profila.hu)..
ZéGé 2017.04.29 00:36:56
@d.z.: Mi van a háborúval és azzal,hogy Hitler szövetségesei voltunk?ugyanúgy jártunk mint Berlin,melyet szétbombáztak.A háború után mit gondolsz ki építette újjá e hazát?
ZéGé 2017.04.29 00:37:06
@csillámpóni: Elsősorban a pusztítást a háborúnak köszönhetjük és persze a mocskos Horthynak mert, a náci németek szövetségesei voltunk és azonosítottak velük.Berlint is Hitler háborúja miatt tették a földdel egyenlővé.nem ártana 1945-ös képeket nézni mielőtt bejöttek az oroszok.Ha a rohadt nácik megadják magukat a várban több maradt volna belőle de, miért pont a palotát sajnálták volna amikor 600 000 embert a halálba küldtek,persze a háború áldozatain kívül.Én imádom a régi épületeket de, ha anno nekem kellett volna kifüstölnöm a náci mocskokat én is megtettem volna minden szívbaj nélkül.Mindent újjá lehet építeni,lásd Berlin!
Biztosan mindenki elgondolkozott már párszor azon, milyen lett volna igazán gazdag családba születni, anyagi gondok nélkül élni. De milyen érzés lehet az, amikor a szülők közlik, hogy a sok száz millió dolláros (vagy akár sokmilliárdos) vagyont jótékony célokra szánják? A mai…..
ZéGé 2014.12.13 00:54:32
@GERI87: Így igaz!
Nagyon régen nem láttam Frizbit, Hajdú Péter műsorát ugyanis önszántamból nem vagyok hajlandó végignézni, az Index meg van annyira jó fej, hogy nem kötelez rá. A Pataky Attilával ezen a héten készült beszélgetés láttán azonban meginogtam, lehet volna értelme nézni ezt a…..
ZéGé 2014.12.12 01:14:42
@Zsolteee: Szerintem a minőség a lényeg mert lehet,hogy valaki sok helyen fellép és nem ér annyit, mint amikor egy másik együttes egy év alatt 3-4x megtölti a Puskás stadiont,oratóriummal is végigturnézza az országot és más külföldi városokat,és nem csak slágerekkel.Az Edda fénykora elmúlt mert borzalmas szirupos,rossz szövegű dalaik vannak manapság...én is voltam Edda rajongó valaha. :)
A Szabadság tér Budapest legellentmondásosabb tere. Nevével ellentétben van rajta ugyanis egy szovjet hősi emlékmű, plusz a tér egy részére be se lehet menni, mert ott az amcsi nagykövetség. Ami az emlékművet illeti, elég régóta tart a huzavona, mert hogy nemzetközi egyezmények…..
ZéGé 2011.03.24 19:33:15
@Őszinte Őrült: "teccett"
Szeretem a Kálvin teret, és nem tudnak meggyőzni az új épületeket támadók. Nem hibátlan a tér, de apró bicsaklása szerintem nem az állítólag túl nagy, a teret elnyomó, sokak szerint gagyi üvegpalotáknál jelentkezik (főleg tudván, hogy elődjeik sem voltak kisebbek;…..
a.t.e.i.s.t.a Első találkozások 2009.09.14 12:37:00
 6–8 éves lehettem, amikor először találkoztam a vallással. (Tehát nem Istennel, hanem a vallással!) Budapesten laktunk, közel a Városligethez, a Damjanich utcában. Csodálatos gyermekkorom volt, még ma is elfogódott vagyok, ha végighajtok a környéken, és izgatottan…..
Ezt a lenyűgöző szférapanorámát Chris Kotsiopoulos készítette el 24 óra leforgása alatt. A kép egy athéni napot dokumentál - a holisztikus megközelítés pedig - akárcsak a hasonló mozgóképek esetében - metafizikai árnyalatokkal fűszerezi az alkotást.   A képen…..
  „A humor mindenkié!”– interjú Bödőcs Tiborral - A bucsuszentlászlói kerekasztal alapító lovagja, aki színésznek készült, magyar tanárnak tanult, majd humorista lett. Szerencsénkre. Háta mögött sokáig kis-Hofiként emlegették, de már nincs…..
Évösszefoglaló? – ezt a tömör, de kétségtelenül egyértelmű, mindössze egy szóból álló levelet kaptam a minap az egyik olvasótól. A blog műfaja szerintem nem alkalmas arra, hogy egy teljességre törekvő politikai elemzést adjon 2010-ről, ezért erre majd a hagyományos…..
ZéGé 2010.12.31 01:10:47
@sagitta: Egyetértek Veled és felháborítónak tartom,hogy egy világkiállítást is átpolitizálnak utólag és ettől minden más előjellel működik.És még egy magyar találmány sem szent, nem tud függetlenedni és az a bűne,hogy más kormány alatt született!Lehet,hogy szürkemarha formájú gömböcöt kellett volna kitalálni akkor eléggé hagyományőrző lett volna?
ZéGé 2010.12.31 01:32:47
@Nyunyócska: Így igaz!A magánnyugdíjhoz nem lett volna szabad hozzányúlni ez nem csak igazságtalan,de jogszrűtlen is.Nem igaz,hogy csak a multik és a bankok szívják meg a kiskeresetűek is kevesebb pénzt visznek haza.
:::Juci világa::: Anker-ház 2010.08.09 21:48:00
A Deák tér legimpozánsabb épülete, az Anker biztosítónak épült székház éppen százéves: 1910-ben készült el. Tervezője Alpár Ignác, a timpanon egyik domborművét pedig állítólag Kisfaludi Stróbl Zsigmond készítette. Egykor Zsolnay-kerámiák is borították a homlokzatot.…..
"Áll még a Tabán, és őrzi a régi idők jó hangulatát. A városrész tervbevett rendezését ma nem lehet megvalósítani." - számolt be a Filmhiradó 1931 novemberében. Aztán csak lett olyan a gazdasági helyzet... ..
2008. május 28-án ünnepélyes keretek között került sor a Galéria irodaház alapkőletételére. Mint azt korábban már írtam: az irodák mellett a földszinten egy nyilvános, kiülésre is alkalmas tér kerül kialakításra, mely teljes egészében közösségi funkcióknak ad helyet -…..
Érdekes ipartörténeti sétát tehetünk a Csillebércről induló sárga körsétaút jelzését követve. Az út lényegében a Magas-Frank-hegyet kerüli meg és tér vissza a 90-es buszvégállomáshoz. Körülbelül másfél kilométer múlva érjük el a tizenhárom, márgába vájt…..
A II/a ezuttal nem kerületünk külső részét jelenti, hanem hogy csoda történt a 'Veszélyes kereszteződéseink II.' helyszínén. Több hónap telt el azóta, hogy a környéken a burkolat újra lett festve, és talán több év (esetleg kisebb nagyobb megszakításokkal) amíg egyáltalán…..
ZéGé 2010.11.22 03:29:23
  Elkezdődött az őszi kampány, ami ráadásul jóval közvetlenebbül érinti majd az Urbanistát, mint a tavaszi. A legérdekesebb választási ígéreteket természetesen követni fogjuk, itt van máris az első: a Jobbiknak ugyanis "célkitűzése, hogy az Országgyűlés, a…..
ZéGé 2010.10.27 03:20:29
@szpal: Rákosi az a hülye paraszt romboltatta le 1951-ben Sztálinnak szülinapi ajándékul.Ez a rend az árva gyermekek felkarolására jött létre 1902-ben kapott pápai áldást.A Városligetben 1926-ben kezdték építeni és valóban a gyermekek testi és szellemi fejlődését segítették.Nos miért ne épülhetne újra,szerintem szép volt és az éhező gyermekekben ma sincs hiány sajnos bár akkora válság nincs mint a 30-as években,de nekik minden segítség elkel!
ZéGé 2010.10.27 03:28:20
@FayeFaye: a fű,fa,játszótér most is ott van...a templom ott állt ahol most kocsik parkolnak és az emlékmű van, ergo nem vesz el a ligetből...ami gyermekkorom színhelye amúgy...tehát nekem is fontos.
ZéGé 2010.10.27 03:32:46
@Kendaq Pendragon: szerintem mielőtt valaki leír valamit jó lenne utánanézni,hogy igaz-e!?
Egy társas házat terveznek a Gül Baba utcába, nagyjából a türbe alá, ami Gabriellának nagyon nem tetszik. Mint írja: Tisztelt Urbanista!Az oldalon nem találtam a Gül Baba utcára vonatkozóan semmit.Szeretném megtudni,hogy ki fogadta el ezt az ottani milliőbe szerintem nem illő…..
ZéGé 2010.10.19 03:54:43
@halaloszto: Persze a város nem egy múzeum,de sokan ezt az ódon hangulatot szeretik.Nem lenne szerencsés ha csak könyvekben és makettként látnánk viszont pl a belvárost...merthogy most erre tendálunk.Szeretem a modern építészetet és amikor látsz egy erről szóló sorozatot ahol olyan kvalitású épületeket látsz,hogy a szád tátva marad...nos akkor felmerül a kérdés bennem ezeknek az építészeknek miért nincs elég fantáziája és tudása.
ZéGé 2010.10.19 03:55:47
@halaloszto: Persze a város nem egy múzeum,de sokan ezt az ódon hangulatot szeretik.Nem lenne szerencsés ha csak könyvekben és makettként látnánk viszont pl a belvárost...merthogy most erre tendálunk.Szeretem a modern építészetet és amikor látsz egy erről szóló sorozatot ahol olyan kvalitású épületeket látsz,hogy a szád tátva marad...nos akkor felmerül a kérdés bennem ezeknek az építészeknek miért nincs elég fantáziája és tudása.
ZéGé 2010.10.25 21:59:03
@halu: megtudnád írni a helyrajzi számokat ,mert a levéltárban csak így tudok utánanézni,hogy eredetileg milyenek voltak a homlokzatok?
Valamit megóvhatnak a lebontástól azért, mert régi, mert szép, mert érdekes, mert fontos kulturális emlékhely, mert természeti érték. Persze ezeket külön-külön nem nagyon szokták figyelembe venni (elég ha csak az elmúlt néhány hónapra gondolunk a Ferencvárosi malomtól a…..
Megint a hírekben szerepel a Marczibányi téri egykori lőtér, ahogy a rendszerváltás óta elég sokszor. De várjunk csak! Lőtér a Marczibányin!? Igen, lőtér; nem véletlenül hívják az oda vezető utat Lövőház utcának, ahogy a Lövölde tér sem egy leszámolásról kapta a nevét,…..
ZéGé 2010.10.25 20:43:33
@Analyzer: egyetértek! De a számítógépet nagyon hasznosnak tartom többek között az ilyen oldalak miatt.Sokan, számukra ismeretlen területeket fedeznek fel tehát kúltúrálódni is alkalmas!
  Az ember minden különösebb egészségkárosodás veszélye nélkül megihat naponta egy kis kupica barackot. Vagy szilvát, vagy cseresznyét, vagy körtét, vagy törkölyt, vagy Unicumot, vagy Jägert, vagy Becherovkát, vagy rumot, vagy vodkát stb. A hangsúly a "vagy" szócskán van.…..
ZéGé 2010.09.30 23:43:16
@min: Így igaz Párizsban nagyon klasszul megoldották ráadásul a házak közti terek is össze vannak hangolva.Tágas, világos és tiszta.Szerintem az Üllőin kifelé menet volna hova építeni ott kell dózerolni, nem a belvárosban.
  Ez a különös kép Claus blogjából való. A rengeteg témát érintő blogger ennyit fűzött a képhez: elkészítettem a Roosevelt tér rekonstrukcióját. Megszüntettem az ún. "Elizélt palota" nevű ovjettumot és helyette odaépítettem a Gresham második szárnyát (föld alatti…..
ZéGé 2010.07.26 23:01:43
@SzekelyG: miért vagy ilyen dühös,hogy ilyen ocsmány stílusban kommunikálsz nem vágom mire jó ez?