Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jszcst

504 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem sok húst eszünk, de igyekszem változatosan válogatni a húsfajtákat. Borjú, kecske, kacsa rendszeresen váltja egymást, sokszor eszünk gyöngytyúkot, kakast, és ha lenne olyan kedves vadász ismerősöm, hogy vaddal is meglepne, akkor sok vadat. A birka ritka az asztalunkon. Inkább a bárányt…..
1 hónap. Nekem elegendő idő, hogy megbizonyosodjak, nem kell hajsampon. Hosszú hajú család vagyunk, lélekben Tibi is, és kísérletező is egyben. Szinte mindenféle sampont kipróbáltunk. Voltak jók is. Aztán egyszer, kb 1 éve korpás lett a hajam. Na onnantól ámokfutás. Drága, ígéretes samponok, amelyek…..
whole living Türelemre intve 2019.11.27 06:21:34
Sokat tanulok Tamarától és Tibitől. Az én néha borús melankólikus lelkemnek van tanulnivalója tőlük. Tamara 11 éves, imád falat és sziklát mászni és lovagolni, szeret a barátaival lógni és a telefonjába elmerülni. Járunk falmászó (boulder és köteles) versenyekre, ügyesen oldja meg a feladatokat,…..
whole living Mikroélet 2019.11.25 04:07:14
Régóta foglalkoztat a bennünk, földünkben élő gombák, batériumok. Nem vagyok szakértő, csak egy gondolatébresztő akar lenni ez az írás. Nagyon tetszik a kovászkészítés, ami ma már egyre elterjedtebb. Régebben rendszeresen sütöttem (imádom az almakovászt, szőlőkovászt, de volt fehér, rozs és…..
whole living Eltévedve 2019.11.23 18:29:06
Eltévedtem mostanában, ezért gondoltam folytatom rég elhagyott blogomat. Nincs célja: nem vagyok semmilyen szakértő, nem akarok megmondani semmit. Útkeresés, önismeret, és sok sok infó: érdekes emberekről, új gondolatokról, természetről, életről. Mert olyan sok értékes ember és gondolat van, akiket…..
Immár 3 éve lakunk itt, Árkipusztán. Sokaknak érthetetlen volt a döntés, miért költözünk ide, úgymond a világ végére. Nekem nem a világ vége ez. Sőt, egy új korszak kezdete volt. Nekem luxus minden reggel a Vértesben ébredni, amikor a felhő totál betakarja a hegyet, olyan…..
Egész életemben meghatározó volt a sport, versenyszellem, esztétikus izomépítés, vitalitás. A gyerekek megérkezésével más lett a fontos, ismeri ezt mindenki, aki átesett rajta. Van aki hamar felismeri, van aki később. Nekem nagyon hiányzott a sport, a mozgás, igyekeztem megfelelő…..
Újabb menüsorral bombázlak Titeket, ígérem nem sokáig :-) De remélem lesz akinek ötletet nyújt majd. Hideg volt az a hét, amikor ez a menüsor volt, így az esti fűtés mellé finom édesség 'dukált', legalábbis a megkérdezettek erre szavaztak :-) Jó melegben elnyammogni valami…..
Mondhatnám hogy szotyizzuk szépre magunkat :-) De tényleg! A napraforgómag az egyik legmagasabb E-vitamin forrás, amely köztudottan segít megőrizni sejtjeink vitalitását, kortalanságát, amelyből a külső szemlélő csak feszes bőrt, izmokat lát. Mint antoxidáns ráadásul szerepet…..
whole living Napi menü csalánnal 2013.10.11 11:04:05
Nekem a tavasz és az ősz a csalán időszaka. Frissen, nyersen, párolva, teának, turmixnak, ételdúsítónak. A FRISSesség számomra az egyik legnagyobb luxus. 10 óra körül kimegyek a kertbe, fel-leszedem a szükséges alapanyagokat, zöldségeket, letakarítom, és délre kész is az…..
whole living Óó Babi, Drága Babi 2013.09.27 21:55:04
Hú de rég írtam már, el is szoktam az írástól rendesen. Nem is tudom, hogyan tovább a bloggal, mert írni lenne mit, csak mikor... De most akadt egy értelmezhető egész szabad órám, s gondoltam már elolvastam a kedvenc oldalaimat, és még mindig szabad  gép, nekiülök egy…..
jszcst 2013.09.28 19:20:40
@igor1974: :-) kösz. igyekszem :-)
A második heti menüt írom le, akit érdekel, hátha talál benne némi ötletet. Most ősszel próbálom az őszi ízeket becsempészni, ilyen nekem a pirított hajdina, csicseriborsó, magvak, zabpehely, és a teába a reszelt gyömbér, erdei mézzel. Idényzöldségek, illatos paprika,…..
Még bele se melegedtünk, már ki is léptünk.. Tamara a múlt évben alig járt oviba, így akkor szemet hunytam az ovis tízórai és ebéd részvételén. Idén 5 évesen kötelező oviba járás és Ivánka beiratkozása már nem heti egy két napi ebédez jelent. Így nagy dilemma után…..
Legalábbis kb 15 percig :-) Az elején még élvezetes volt a hó alól kikeresni a kutyák tálkáját, meg hógolyózni, beleugrani a friss hóba, aztán kezdtett átázni a cipő, és befújni a szél a kabát alá...először a fehér cica rohant be, aztán vele együtt mindenki más :-) most…..
jszcst 2013.03.27 16:49:43
@igor1974: Edward egész jól. Leszámítva, hogy unja a vidéki életet, pezsgésre vágyik, kutyabandázásra, nagy sétákra, ami mostanában elmaradt. Úgyhogy ha tudja beszélni (mármint embernyelven), akkor tuti panaszkodna egy sort :-) de amúgy nyugis, békés kis élete van :-)
whole living Képtelen időkép... 2013.03.15 11:47:53
Olvasom a híreket az elakadt autókról, emberekről, reménytelen helyzetekről. Nos, mi melegnek nevezett házban ücsörgünk, de így is nehéz megoldani a kijutást (pl állatokhoz)...A kertet akartam elkezdeni, de most maradt a 'tavaszi' nagytakarítás..A gyerekek bent bicikliznek és…..
Ódákat tudnék zengeni a tyúkhúrról, főleg márciusban :-) májusra valahogy elfelejtkezek róla, de most, amikor alig van friss zöld, (és nekem a multik ropogós salátája nem ezek közé tartozik, pedig nem rossz.....csak mégis..) most nagy kincs. Ropogós, zsenge, édeskés, mindenhez…..
whole living Tavasz köszöntés 2013.03.05 21:22:44
Kihasználva az elmúlt napok verőfényes napsütését csavarogtunk egy kicsit (ahelyett hogy a kertet ástam volna...ejnye, ejnye...) Talán túl tavasziasra is vettük a figurát, de ez nem tartott sokáig, mert ma hiába sütött a nap, visszavettük a télikabátot, biztos ami…..
whole living Mennyi minden! 2012.12.08 21:35:45
Mennyi minden történt, amióta nem voltam itt :-) Az évnek lassan vége, ideje összefoglalni, átnézni mi is történt az elmúlt kb 3 hónapban. A kert pihenőben, szépen termett benne minden, minket nem érintett az 'aszály'. Árkipusztai életünkben egyre gyakorlatiasabban mozgunk,…..
jszcst 2013.03.05 20:48:39
@Uzonyi Ágnes: szia! hú, eztényleg menny minden :-) mármint krédés. nos, kezdem. először is köszi :-) társításból a kedvencem a fokhagyma-saláta-vöröshagyma- répa/petrezselyem volt, meg a paradicsom-bazsalikom, sok borsót ültettem, nagy kedvenc, jövőre a padlizsánt a kukorica közé fogom ültetni, messze a burgonyától :-) millió jó párosítás van, keress rá, a földtől is függ, hogy mi szereti a helyet és mi nem.... Ló, kutya, macska, mást én nem vállaltam be, pedig elférne pl szárnyas, meg kecske, de elég nekem a család meg a kert a meglévő állatokkal, belerokkanni nem akarok. A sok termést megettük, lefagyasztottam rengeteget (nagy hűtőláda!!!)meg a barátaimnak is adtam belőle. Okosan, beosztva lehetett volna már piacra is vinni, de a mór-fehérvár távolság nekem sok volt benzinben, nem biztos h megérte volna. Amit én reálisan elképzelhetőnek tartok, az ha meghirdeted, és eljönnek érte, akinek kell, akár leadni a rendelést, akár a heti egy találka valahol, ahol mindenki érte mehet, aki kért. Ez már működőképes formáció máshol, és nekem még tetszik is. Erdész nem voltam, mindig mást dolgoztam, főleg kert, újságírás, stylist munkákat vállaltam. A vidéki élet nekünk itt nem végleles, hiszen a hely nem a miénk, nem tudom mit hoz a jövő :-) most élvezem a kertet, a hegyet, ezt az életformát. Megélhetési lehetőség abszolút van benne, jó marketinggel mindenféleképp. Akár kiegészítésnek,d e fő tevékenységnek is, kereslet a minőség iránt mindig van...ha rákeresel, találsz is ilyen kistermelőket, főként fiatalokat. A lényeg szerintem, hogy elvonatkoztas a klasszikus 'gazda' szerpkörtől, mert ehhez inkább jó kereskedőnek kell lenni szakértelemmel, mint folyton panaszkodó gazdának...nos, kb ennyi, ha eszembejut vmi, még megírom :-) ha érdekel a téma, nem vagyok profi, meg semmi, de szívesen beszélgethetünk privátban is róla ;-) üdv csilla
jszcst 2013.03.05 20:52:20
@juhmeli: köszi ;-)kicsit mindig le vagyok maradva, de igyekszem bepótolni, csak a gép elé ülés gyakorlatban igen nehezen kivitelezhető..hátmég ha akarok is csinálni rajta valamit, ami 2 percnél több időt vesz igánybe :-))) üdv Nektek is, itt a tavasz, lehet napfürdőzni ;-)
whole living Lasagne házilag 2013.02.16 20:34:30
Szeretem magam elkészíteni az ételt. Az alapanyagoktól elkezdve. A tésztanyújtás külön öröm számomra, sajnos nem mindig van rá alkalmam, de ez csak a tésztagépem határait jelzik, nem az enyémet. Kaptam egy 5kilós marhaús darabot. Amikor kiolvasztottam láttam, hogy egyben van az…..
Olyan nehéz felfedezni a gyerekekben rejlő erősségeket. Vagyis nem is. Mert nekik ez sokkal természetesebb, nekünk meg csak figyelni kell őket.. Tamara kezd kinyílni, egyre erősebben mutatkozik meg a személyisége. Saját ruhaválasztásai, igényei, véleménye, főzési stílusa (mert…..
Arra gondoltam, valami egyszerű, frappáns megoldás kellene Valentin-napra...kb évente 0,5 dl kólát, üdítőt iszok, de ez az ötlet nagyon tetszik: Tibivel (és természetesen a Gyerekekkel) szívesen elszürcsölgeném ;-) ..
Tamarának az ágyához remek ötlet, és most 50-70%-os kedvezménnyel lehet karácsonyi izzósort venni :-) A műanyag kávéspoharak pedig megoldhatók. Egyszerű és gyors. ..
Igen, mert ma van, amikor ha a maci kijön és meglátja árnyékát, akkor sokáig tél lesz, de ha nem, akkor hamar itt a tavasz :-) Ezért ma lélekben a macival voltunk, és drukkoltunk neki, hogy menjen csak kifelé. Gondoltuk felébresztjük egy jókora adag édes mézes málnaturmixszal.…..
whole living Pink marshmallow 2013.02.01 20:45:48
A pillecukorról nem tudok lemondani. Az illata, az íze, az állaga tiszta gyönyör :-) És amikor megpillantottam ezt a képet??? Kell, kell,  kell, most! A pillecukor receptje végülis nem bonyolult, a folyamatot kell jól elkapni, és kész is. Az hogy pink és szív??? Most…..
Lehet szeretni, nem szeretni a Valentin-napot, de ajándékozni, kedveskedni mindig jó, főleg ha erre még egy napot is kitalálnak. Nekem nincs ezzel semmi gondom, szeretek ünnepelni, készülődni, még ha az csöppnyi dologban valósul is meg.. Beindult a Juhász Tibor webáruház, ahol…..