Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qscgu

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Országgyűlés előtt lévő alkotmánytervezet koncepciója a magyar LMBT-közösségre nézve súlyosan diszkriminatív, hiszen az nem terjeszti ki az azonos nemű párokra is a különnemű párokat megillető jogokat. Így hazai melegek másodrendű polgárokká válhatnak Magyarországon.…..
A tavasszal járó eufóriában megírtuk itt, hogy a nagypolitikai nyomortól valamennyire függetlenül Budapesten az utóbbi pár évben kialakult egy meglehetősen vidám és élhető közeg, amelyben fiatal magyar emberek már nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan határolódjanak el a helytől,…..
qscgu 2010.11.26 10:50:35
@MissPoppy: hat epp ez az. ha nincs munkahely, a gadasag meg krizisben, akkor a vilag osszes szeretetebol meg kreativitasabol se lesz lakas meg kaja. De persze mindig kenyelmesebb azt gondolni, hogy a lecsuszottakat nem szerette elegge az anyukajuk, mintsem elfogadni, hogy olyan rendszerben elunk, ami makroszinten nem teszi lehetove a boldogulasunkat.

mondjuk ha "stabil hatter"en azt erted, hogy valaki a felso 5 szazalek tagja, segged ala tolt lakassal meg ilyesmikkel, akkor egyetertunk.
Csetten és az... Akkor itt 2010.08.21 14:56:45
Sok sok nagyon kedves levelet kaptam, hogy miért nem folytatom a blogot, és én nem válaszoltam egyikre sem, vagy ha válaszoltam, akkor talán csak annyit, hogy majd. Hát akkor most majd van. Eddig azért nem írtam, mert nagyon nem tetszett ez nekem, hogy publikus ez a blog, elejétől fogva…..
Beroppantják a műanyagpoharamat, visszaroppantom a műanyagpoharamat. A színpadon a PRODEDZSÁJ! hasogat aprófát a szívemből, csináljuk és nyeljük a port, csikorog a fog alatt, ha csókolózol sárrá lehet dagasztani, azt hallom, hogy azt mondják: faszogányos a zene. Legalább…..
A Trianon évforduló kapcsán a médiát telenyilatkozó megmondóemberek szövegében volt egy közös vonás: a politikai kérdést a pszichológia nyelvén próbáltak megoldani. Szerintük Trianon egy „trauma” ami nincs „feldolgozva”, „kibeszélve”, nem…..
Csetten és az... Megvolt 2010.05.27 23:04:00
Tegnap megműtötték Gábort, két hónapot vártunk erre a műtétre, és nem is tudom, hogy azért-e mert tényleg közbejött valami, vagy mert mi húztuk az időt, kifogásokat keresve. Az események tegnap is csak sodortak magukkal, betántorogtunk a kórházba, fél óra késéssel, majd nem…..
Igen, ez egy rendszerellenes, nyugatellenes,  punk eszmefuttatás, és arról szól, hogy én utálom a Majtényi Lászlót. Valami radikális körbezuhanás állapotában nézem a magyar társadalmat, ez itt a harmadik köztársaság (3k) csókja. Valóban, aluljáróban zacsiból árult…..
qscgu 2010.05.07 04:25:36
ajjajaj...

1. a nyugat beszel pacifikalasrol meg joletrol, de az egesz nem mukodo mechanizmusokon alapszik. strukturalis krizis van, ez, hogy a nyugattal az lenne a baj, hogy az emberek jodolgukban nem tudnak mit kezdeni magukkal, egyszeruen nem igaz.

2. meghogy a termeszetet is kis hijan elunalmasitotta az ember, es ez azert baj, mert az elet igy nem eleg kalandos? A termeszetvaltoztatasi modszerek szinten halalosan mukodeskeptelenek, csak idobe telt, amig felgyultek a mellekhatasok.

3. Kikerem magamnak azt, hogy azert lenne bajom a rendszerrel, mert igy tul sok az anyagi boseg meg tul nyugalmas az elet. Mindezt a rendszer igeri, de nem tudja adni is, es ahol adja, ott mas regiok szenvedese aran adja.

Amikor emberek doglenek bele a banyaba, ahonnan a femeket szerzik a mobilhoz, akkor szerintem ez a problema, es nem az, hogy esemesben "szeretlek"-et kapni nem az igazi. Van eleg szenvedes es elnyomas a vilagban ahhoz, hogy ne abba kelljen belekotni, hogy valahol, valakiknek jol megy, es mason is agyalhatnak, mint a tuleles letdramaja.

4. Eleve, azt mondani masokrol, hogy a boseg elkorcsositja oket, es jobb lenne az erkolcseiknek, ha nehezebben menne a tuleles, jellemzoen olyan elitek szoktak, akiknek ez erdeke. Lasd peldaul puritan szovegek a (kabe) 19 szazadi angliabol arrol, hogy a fizeteseket bizonyos szint alatt kell tartani, mert ha a munkas ne mdolgozik napi 12 orat, meg neadjisten marad ideje elvezni az eletet- BUN BUN BUN.

5. Ez az egesz letdrama-szoveg eleg visszataszitoan altalanos, es konnyu lenne akarmit behelyettesiteni, mint ilyet (eet valodi ertelme) - pl a rassz kuzdelmet a fennsobbsegert, a szolgamoral meghaladasat (tehat szolidaritas barmilyen formaja = nem meno), vagy mondjuk az abszolut alarendelodes tetszolegesen valasztott vallasnak vagy szektanak ("a dianetika valaszt ad a kenyelemben kiuresedett letu tomegeknek").

Raadasul ha nem is ezt akartad kihozni, de ugy tunik a szovegbol, mintha a szegenyseg automatikusan nemesbitene - vegulis akkor a harmadik koztarsasag is az emberek nemesbitesen dolgozott, eljen, lobbizzunk tobb megszoritasert a "Szenvedni Szep, Jol meglenni Alantas" szovetseggel!

Eleve, emberekbe belekotni azert, mert van mit enniuk es mas problemaik vannak, mint amik szerinted fontosak lennenek, elitista faszkodas.

A blogon talalkoztam Alinskyvel, mintha alapnak emitelttetek volna, es neki van egy olyan ideaja, hogy nem er lenezni mondjuk egy negyed munkasait azert, mert jobb munkakorulmenyeket es jo fizetest kovetelnek vilagforradalom helyett. Emlekszik meg valaki erre?
qscgu 2010.05.10 14:44:55
huha, nem gondoltam volna, hogy valaszolsz... eleve, ejjel harom utan talan nem is kene kommenteljek. kosz, hogy nem vetted trollkodasnak.

1. nem tudom, van-e celja a nyugatnak, vagy csak pont ugy jottek ossze a dolgok, a technika meg a kapitalizmus logikaja, hogy ugy sikerult, hogy a jo eletre valo, mindenhol megtalalhato vagyat itt most egy idore sikerult eleg jol kielegiteni. Nem hiszem, hogy mas rendszerek (vagy egtajak :) ) elvbol a tarsadalmi beke meg a problemaminimalizalas ellen lennenek, vagy minel alacsonyabb eletszinvonalat akarnanak...

tulajdonkeppen hasznos lenne a tarsadalmi beket elvalasztnai az eletszinvonaltol, mert az utobbi nagyban fugg az eroforrasoktol, az elobbi meg inkabb annak a kerdese, hogyan intezik az emberek egymas kozott a dolgaikat. nem akarok giccses-primitivistaba lemenni, de a busmanok pl. eleg bekesek, forrashiany ide vagy oda.

2. hat szerintem igazsagtalansag, eroszak es nagyvonalusag emberi fogalmak, es sajnos eleget latok magam korul (foleg az elso kettobol). Komolyan, az emberiseg boven fedezi az igazsagtalansag - es eroszakigenyem tobbszoroset.

a termeszet mint olyan nem moralis, az csak ugy van.

Mondjuk olyan szempontbol ertem, amit mondasz, hogy ha a fenntartasunkat szolgalo mechanizmus eleg bonyolult es atathatatlan, akkor olyankor is biztonsagban erezhetjuk magunkat, amikor valojaban nem vagyunk (pl most), es el lehet puhulni meg jelentektelen dolgokkal foglalkozni... de akarmi is lesz a vilaggal, azert visszasirni mondjuk a kozepkort, mert akkor meg tudtak, mi az igazi felelem, es par szarazabb ev ehinseghez vezetett, meg mindig kicsit kegyetlennek tunik.

Szerintem ha mar valaki megszuletett, a mi hozzaallasunk az kell legyen, hogy segitsuk ot tulelni, es a moralis nevelese csak ezutan johet, akkor is, ha mondjuk a felelem a kardfogu tigristol vagy az ehinsegtol lehet, hogy nemesitene. Es lehet, hogy csak traumatizalna egy eletre.

Tudom, hogy ha rajtad mulna, te sem lehetetlenitenel el embereket csak azert, hogy valodi problemaik legyenek, de gondolom, hogy az ilyen stilusu beszedben nem latod a problemat, ezert hegyeztem ki egy kicsit a dolgokat.

3 ja, hat ha csak a fejlett orszagokat nezed tenyleg jo a helyzet, en az egesz vilagot ertettem, ahol a szar helyzetben levo orszagok tobbnyire nem azert allnak szarul, mert ok rontottak el, hanem mert ok az elnyomott periferia. szoval ha a nestle az indiai gyerekhalandosag novelese aran bevetelre tesz szert, akkor nem az a baj, hogy az europai reszvenyesek (akik valoszinuleg igy konkretan mar nem leteznek, de most egyszerusitek) tul finom kaviart esznek konzervbol, es nem kell sajat kezukkel megfejjek (vagy mi) a halakat jeges sziberiai folyokban, hanem az egesz _a_r_a_. Es ha az o gazdagsaguknak ilyen ara van, akkor erted, miert irritalo ugy tenni fel a kerdest, mintha az "állandó béke és a túlboldogság kihívástalansága" lenne a vilag legnagyobb problemaja.

4. hat a nemet-romantikus kulturszkepszisben annyira nem vagyok otthon, ugyhogy az elitizmusrol ugy altalaban, meg mondjuk nietzsche felol, fogok beszelni.

Elitista az, aki beleszuletik egy privilegizalt szubkulturaba, vagy mondjuk feltorekszik oda, es utana ugy veszi, mintha az ott meghatarozott ertekek meg eletcelok meg stilusok egyreszt mindenkinke elerhetoek lennenek (gondolj csak a nemes/paraszt ellentetparra, amik most moralis meg viselkedesbeli dolgokat irnak le (nemesul viselkedett), de a kozepkorban definicio szerint eselye se volt nemesul viselkedni egy parasztnak, nem voltak meg a forrasai hozza - az elitstilusok azert is olyan nehezen tanulhatok, hogy fennmaradjon az osztalyahtar, persze ez nem magyaraz meg minden bonyolult dolgot, inkabb pl. etikettre vonatkozik), masreszt meg univerzalis ertek lenne az, amiben pont o hisz, igy ha o hedonista, a vallasos tomeg idiota manipulalt csurhe, ha meg o alapozza az eletet moralitasra vagy idealokra (ami lehet politikai is), a nep meg libertin, akkor ok allatiak meg csak a testnek elnek stb.

Az, hogy mindkettejuknek megvannak az okaik arra, hogy azt higyjek, amit hisznek (tortenelmileg meg szociologiailag), nem merul fel, es nem latja teljesen embernek az atlagembereket.

amikor azt hallom, hogy az emberek tul jol elnek, mint disznok a valyu elott (es ha nem ezt mondod, akkor is hajlamos vagyok ezt hallani, mert annyian beszelnek igy), akkor egy Bokros-bajszos egyetn kepzelek el, aki jobban tudja, hogyan kene elniuk ezeknek a proliknak, mint ok maguk.

nyilvan ha valakit masszivan agymosnak evekig, akkor lehet, hogy ennek az eredmenyei nem lesznek szimpatikusak, de amit az ilyen szovegekbol hianyolok, az annak az elismerese, hogy mindezen rendszerszeru korlatozas alatt egy igazi ember van, annak minden meltosagaval.

5 meg mindig nem ertem, hogyan elhetsz 2010-ben ugy, hogy igazsagtalan tragedia-hianyod legyen. Linkeljek, vagy mi? Es mi koze ennek az elet ertelmehez? Elhetek cinikus eletet egy kegyetlen es abszurd vilagban (szerintem sokan abszolut ezt teszik), es elhetnek egy idilli szigeten, ahol jol mennenek a dolgok, es ettol meg nem alacsonyodok allatta, es jodolgomban is sok moralis dontest hozhatnek, pl ez a kit szeretek, kihez vagyok lojalis - jatekot abszolut jol lehet erzelmi zsetonokkal is jatszani. meltosag, szepseg, orom, fajdalom... gondolkozas a halalon meg az isten viszonyan mindehhez... ezt az ehhalaltol jo messze is atelhetem.

szerintem a fogyasztas-termeles elidegenito hatasa egy dolog, de azt mondani, hogy az egyetlen masik alternativa a szenvedes, es csak az tenne minket emberre... hat veszelyesnek es ertelmetlennek tunik. Praktikus okokbol sokak csak az agyatlan dolgozas (tizensok ora sweatshopban pl) vagy a valodi szenvedes/ehenhalas kozott valaszthatnak, de ebbol azt levezetni, hogy onmagaban a szenvedes tesz emberre, megalapozatlan logikai ugrasnak tunik.

------------------------------------
Az egesz cikk mintha a kadar-rendszert ostorozna... es az sem volt olyan biztonsagos, amilyennek hazudta magat, vegso soron meg fenntarthato sem.
Történt pedig, hogy Imrééknél a tanítónéniék még elsőben eldöntötték, hogy kiegészítő foglalkozásként néptáncot fognak tartani. Profi tanárt kértünk fel erre, meg is fizettük rendesen négy éven át, ő Ildikó néni a helyi néptáncegyüttes művészlelke. Ildikó néni…..
Csetten és az... Túlélő lista 2010.05.05 08:42:16
Ehje Aser bejegyzése alapján úgy döntöttem, körkérdést intézek a kedves mindenre felkészült mamáknak (akik ismerik az élményt, milyen, ha nincs): mit kell bespájzolni a nehéz napokra, miből áll az igen hasznos túlélőkészlet?(liszt, cukor, olaj, konzerv, krumpli stb)..
A Vatikán szerint a pedofilbotrányok nem gyengítették meg a pápát MTI A szóvivő szerint példásan kezelik a papok korábban eltusolt…..
Csetten és az... Gömbölyödik 2010.04.13 11:36:19
Miki apai és nagyapai öröksége most kezd láthatóvá válni, napról napra micimackósodik el. Nem nagyon,kívülálló talán észre sem veszi, de én követem, hogyan lágyulnak el a vonalai. Eddig eszembe se jutott, hogy lehet gömbölyű gyerekem is. Nem, egyelőre nem kövér, még csak…..