Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lapulevel

9 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már hárommillóan nézték meg Jeddi Árpád Levente videóját. A sofőr vezetőülése mögül hosszan filmezi a Calais-ba tartó autópályán gyűrűző menekültek tömegét, és egy feszültebb pillanatban a vonulók felé rántja a kormányt. A kamion vezetőjét napokon belül…..
A párizsi merényletek kapcsán fontos figyelembe venni, hogy Szíriában mindennaposak a civil áldozatokat követelő, gyakran kórházakat és piactereket érő bombázások, illetve, hogy a nyugati politikák nagyban felelősek a Szíriában kialakult helyzetért, az Iszlám Állam létéért…..
“A Dózsa-forradalmat egy későbbi, hierarchikussá merevedett társadalomnak a történetírása szívesen állította be úgy, mint vérig keseredett, de komoly társadalmi programmal nem bíró parasztoknak nagyúri ambícióktól fűtött parasztvezérek vezetése alatt folyó, merőben…..
"Ami nagyon egyedi ebben a forradalomban, hogy az elejétől kezdve minden le van filmezve. A helyi ellenálló csoportokon belül erre mindig külön felelős van, aki azonnal tölti fel az anyagot a YouTube-ra vagy a Facebook-ra. Látszik, ahogy lelövik az embereket, majd újak állnak a…..
A nemzetközi helyzet fokozódik, a hurok szorul. A hetvenes évek gazdasági válságát még sikerült átvészelni azzal, hogy a tőke a globalizációban és a virtuális pénzügyi műveletekben talált szűz területeket, de a mostani válság után nincs hova továbblépni. Mindeközben…..
Az elmúlt évtizedekben kataklizmaszerűen átalakult a munka világa. Gyökeresen megváltozott, hogy milyen körülmények között, mennyiért, mennyire kiszámíthatóan, milyen esélyekkel, garanciákkal és kompromisszumokkal vállalhatunk munkát. Történelmi perspektívába helyezve a…..
 Az oktatási rendszer „reformja” kapcsán nem általában egyetemfoglalásra van szükség, hanem a részvétel lehetőségének megteremtésére, mint amilyen a tegnapi Hallgatói Fórum volt.  Egyetemfoglalás vagy Hallgatói Fórum?Egyre szaporodtak az…..
lapulevel 2012.02.18 10:58:25
@TuRuL_2k2: A HÖK a különböző egyetemi és kari tanácsokban fontos (vétó)jogkörökkel rendelkezik. Itt, vagyis a felsőbb vezetés szintjén áll elő az a probléma hogy monolit tömbként szavazatai egyben megvásárolhatóak. A HÖk egy erősen központosított szervezet, ahol az egyetemi Hökök döntenek az egyes kari Hökök finanszirozásáról. Alsóbb szinteken szabad a belépés de ez érdemben nem teszi lehetővé a vezetőség kontrollját. A kommunista pártba is szabadon be lehetett lépni. A párhuzam természetesen túlzás, de jelenleg amikor minimális a hallgatói részvétel (a Hök választásokon) és úgy kell összehalászni a szavazókat nem gondolom hogy legitimnek tarthatjuk a Hököt, mint a "diákság" egyetlen kéviselőjét. A Haha elsősorban nem képviselni akar, hanem megteremteni a részvétel lehetőségét. Ezt követen mindenki saját magát képviselheti. Erről szólt a hallgatói fórum, s erről fog szólni jövő hét szerdán is.
lapulevel 2012.02.18 11:01:08
@belekotty: @jozicsenko: @midnight coder: @trollhunter89: @Never:
a poszt pont arról szól hogy NEM lángoló autókat akarok látni és kontraproduktívnak tartom ha vki lángoló autókban látja a megoldást.
             Május negyedikén "kiszivárgott" a felsőoktatási törvénytervezet tervezetének a tervezete. A koncepció 88 milliárdos forráskivonást, egyetemek, fősulik megszűntetését, összevonását, a…..
Elsőre talán nehéz megtalálni a párhuzamot, azonban ha megnézzük, mit mondanak a XX. század magyar történelmének olyan fontos eseményeiről, mint az Őszirózsás vagy az 56-os forradalom, egyből világos lesz. Biszku horthysta ellenforradalomnak tartja 56-ot, a jobbikos Hegedűs Tamás…..
lapulevel 2010.11.13 01:06:58
@Antifaszok Réme: ... és éljen a köztársaság!
lapulevel 2010.11.15 00:18:26
@Antifaszok Réme: Az Első Magyar Köztársaság népi, forradalmi nyomással hatalomra segített kormányának főbb célkitűzései:

függetlenség
általános titkos választójog
földosztás
béke

nekem ez az első oszlophoz közelebbinek tűnik; az összeesküvés-elméletek esetében pedig a valóságtartalmuknál mindig sokkal jobban érdekelt, hogy hirdetőiknek miért van szüksége ezekre a többnyire hiteltelen és hihetetlen magyarázatokra. 1918-ban az emberek ilyenek gyártása helyett kimentek az utcára tüntetni, hogy ők maguk döntsenek sorsukról; nem hiszem hogy mi ugyanazért mennénk az utcára, de sztem amit akkor a nép tett az mindenképpen elismerést érdemel. [Függetlenül attól hogy a hatalmasok ezt hogyan s mire használták fel.]