Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naneee3

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyítottság hiányában 17 vádlott közül 15-öt felmentett csütörtökön a kaposvári törvényszék katonai tanácsa a bűnszervezetben elkövetett vesztegetés vádja alól, első fokon. Az ügy nem is az év, hanem az évtized botránya.Az úgynevezett tábornokperben az eljárás 2009…..
naneee3 2013.03.01 13:46:20
Fapál László blogja: viszkisdoboz.blog.hu/

109. Ügyészségi színjátékok - Színjátszó ügyészek
2013.02.24. 14:08 Viszkisdoboz

Előző bejegyzésemben éppen azon örvendeztem, hogy harmadik gyanúsításomat végre nem a Népi Megfigyelő Magyar Nemzet hasábjain olvashattam először, de az örömöm nem tartott sokáig. A gyanúsítást követő napon a Magyar Nemzet szó szerint idézte az előző nap ismertetett jegyzőkönyvet, miután megszólaltatta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét, Fazekas Gézát.

Fazekas Géza.jpg

A viszkis doboz ügyhöz hasonlatosan a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kritikátlan szócsöve a nyomozás kellős közepén jut hozzá a dokumentumokhoz, jegyzőkönyvekhez, amikből aztán azokat a részleteket közli, amelyek alátámasztják az ügyész által kreált politikai konstrukciót. A következő lépés majd az lesz, amikor az én ügyvédemet vádolják meg a kiszivárogtatással, mint tették a viszkis doboz perben, ahol az őrizetbe vételek után, a nyomozás lezárta előtt egy évvel már elkezdtek szivárogni az ügyészség előtt tett vallomások.

A Kaposvári Törvényszék előtt folyó perben aztán az ügyészek a tizenhét vádlott védőjére fogták, hogy megjelentek a vallomások, noha ez éppen nekik nem állt érdekükben. Annál inkább szolgálta az ügyészség, pontosabban egyes ügyészek személyi ambícióit, hiszen a bombasztikus kijelentések, amelyek a Honvédelmi Minisztérium akkori szocialista vezetése ellen fogalmazódtak meg, hogy, hogy nem éppen a 2010-es választási kampány hajrájában jelentek meg, hol másutt, mint a Magyar Nemzetben?!

A közlések időpontjában egyébként a „Tábornok per” majdnem összes gyanúsítottja azért ült előzetesben, hogy nehogy összebeszéljen gyanúsított társaival, és megtudhassa, azok mit vallottak, esetleg ellene. Fura módja a prevenciónak, hogy bevisznek mindenkit, mert ott úgysem jár az az újság, amiben viszont minden megjelenik a nyomozásról. O. János tábornoknak, a vád „koronatanújának” is az volt az első kedvezménye - miután a HM felső vezetésére valótlan vallomást tett - hogy a katonai ügyész engedélyezte a Magyar Nemzet előfizetést. Így nyugodtan olvasgathatta cellájában a „társak” vallomásait és a sajátját ehhez igazgatta.

Még az a „komikus” eset is előfordult, hogy a napilapban megjelent vallomás nem volt megtalálható a bűnügyi iratok között. Eltűnt. Biztosan kiesett belőle. Soha senki nem kereste….

Az akkor kialakult "nemes" hagyományokat követték most is, amikor a polgári lapnak csúfolt újság hasábjain részletes, a gyanúsításommal szövegszerűen is egyező cikket találtam. Én azért nem hoztam le előző nap a gyanúsítás teljes szövegét, mert nem akartam, hogy az ügyészség megvádoljon: a nyomozás érdekeit sértem. Hiszen hogyan fog nyomozni a katonai ügyész, ha az egész ország értesül a tényállásról? Úgy tűnik, hogy ez csak nekem okozott gondot.

Nem véletlenül jegyeztem meg, amikor az eljáró katonai ügyész felolvasta a gyanúsítást három és fél oldalon keresztül, olyan érzésem volt, mintha vádiratot ismertetne. Ezt el is mondtam. Erre az ügyész közölte, hogy ne minősítsem a munkáját. Nem minősítettem, de minek eljátszani, hogy nyomozunk, a terhelt érdekeit figyelembe vesszük, a nyomozás során betartjuk a Nemzetközi Ügyészi Egyesület Etikai Kódexében előírtakat, amikor a büntetőeljárási törvényt sem tartják be.

Folyamatban lévő ügyben maga az ügyészség az, aki a valószínűleg már elkészült vádirati tényállásra kiterjedő hatállyal tájékoztatja a saját sajtóját, oszt jó napot. Ki kérdezi meg, hogy ez megfelel-e a jogszabályoknak és az etikai szabályoknak? Senki. Azt tesznek, amit akarnak. Az pedig egy baklövés volt, hogy Fazekas Géza olyan információkat is közölt a napilappal, miért másokat „összebeszélés” miatt a nyomozási bírók előzetes letartóztatásba helyeznek: „csaló társam” nem tett vallomást és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen. Köszönöm az információt.

Amikor azt állítom, hogy a kiszivárogtatás egyéni ambíciókat szolgál, akkor arra is kérem az olvasót, hogy vegye velem együtt szemügyre Fazekas Géza ügyészi életpályáját. A Békés megyei fiatalember viharos gyorsasággal emelkedett az ügyészség korrupcióellenes főosztályának élére, miközben megtartotta szóvivői posztját, és tagja lett Polt Péter legfőbb ügyész kabinetjének is. Valószínűleg hűsége játszott közre abban, hogy ilyen sokra vitte, tehetsége nem annyira, mert első nagy vesztegetési-korrupciós ügye sikertelenül zárult. Miközben évekig telenyilatkozta a sajtót az erzsébetvárosi polgármester hihetetlen bűneiről, a perben, ahol ő képviselte a vádat Hunvald Györgyöt felmentették a vesztegetés vádja alól.

Jogászszakmai indokokat akkor sem soroltak fel nagy számban, amikor átvehette az Ügyészek Országos Egyesülete által adományozott Finkey Ferenc díjat. Az indoklás szerint 2012-ben azért vehette át az elismerést (némi késéssel), mert 2007-ben, az egyesület megyei tagozatvezetőjeként „felpezsdítette a békés megyei tagozat életét. Sokrétű, színes programok szervezésével sikerült megmutatnia a kollégáknak, hogy milyen előnyökkel jár az egyesületi tagság…”

Fazekas Gézát kitüntették2.JPG

Fazekas úr ugyanis elsősorban arra koncentrált, hogy az ügyészi testület tagjai kibontakoztathassák művészi ambícióikat. A laudációban azonban már feltűnik az a képesség is, amire a Nemzeti Együttműködés Rendszerében egy ügyész bízvást alapozhat ígéretes karriert: „Fazekas Géza úr volt az, aki feltérképezte az alkotó ügyészeket, illetve az ügyészségi alkotókat…. nagy szerepe volt a nagy sikerű próbatárgyalásos játékok megszervezésében.”

Tudják, ahogy a régi vicc mondja. Hááááááááááát, ha csak úgy nem!
naneee3 2013.03.01 17:41:36
@szabadság elvtársak!: Gugli a barátod!

Megállapodás az orosz államadósság rendezéséről

MTI

2002. december 21., szombat 13:07 |

Tisztességes és jó megállapodás született az orosz államadósság rendezéséről- jelentette be Medgyessy Péter kormányfő, aki hivatalos moszkvai látogatásáról tért haza szombaton. Az alku alapján a magyar állam egy hónapon belül 90 millió dollár készpénzt kap Oroszországtól.

Megállapodás született moszkvai tárgyalásaim során az orosz államadósság rendezéséről, amelynek értelmében a magyar állam egy hónapon belül 90 millió dollár készpénzt kap az orosz féltől - jelentette be Medgyessy Péter miniszterelnök szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A kormányfő hivatalos moszkvai látogatásáról tért haza szombaton.

Medgyessy Péter elmondta: Oroszország 36 százalékos árfolyamon rendezi adósságát Magyarország felé, ami 5 százalékponttal jobb annál a megállapodás-tervezetnél, amelyet még az előző kormány dolgozott ki. Tisztességes és jó megállapodás született, amely közvetítők nélkül rendezi az orosz államadósság-ügyet - fűzte hozzá a kormányfő.

Kitért arra is, hogy elvi megállapodásra jutott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a sárospataki könyvtár visszakerüléséről. A könyvek várhatóan már jövőre hazakerülhetnek, cserébe Moszkva Magyarországon lévő orosz műkincseket kap, amennyiben fellelnek ilyeneket.

A miniszterelnök bejelentette, hogy többek között 300 vagon magyar alma szállításáról, egy gyümölcslé-palackozó üzem létrehozásáról és 10 millió dollár értékben konzervek eladásáról is megállapodást sikerült elérni Moszkvában.

Ezt meg Orbánék intézték:
Harmadáért kelt el az orosz államadósság
[origo]|2002. 05. 13., 8:04|Utolsó módosítás:2002. 05. 13., 8:06|
Címkék:Stumpf István, dollár, adósság,

Burány Sándor szocialista politikus azonnali választ igénylő kérdést intéz hétfőn Stumpf István kancelláriaminiszterhez az orosz államadósság eladásával kapcsolatban. A képviselő arra vár választ, mi indokolta a követelés mélyen áron aluli kiárusítását. A 250 millió dolláros adósságot ugyanis harmadáért értékesítették.

A magyar kormány névértékének harmadáért adott el 250 millió dollárnak megfelelő követelést az Oroszországi Föderációnak Magyarországgal szemben fennálló államadósságából. A Népszabadság információi szerint az osztrák Meinl Bank 77,5 millió dollárt fizetett a követelés ellenértékeként. Burány Sándor, az MSZP gazdaságpolitikusa hétfőn azonnali választ igénylő kérdést intéz Stumpf István kancelláriaminiszterhez, annak érdekében, hogy megtudja, mi indokolta a lázas sietséget és a követelés mélyen áron aluli kiárusítását. Burány szerint a távozó Orbán-kabinet kormányzásának négy éve során érdemben semmit nem tett az orosz államadósság csökkentése érdekében, ugyanakkor működésének utolsó néhány napján lázas sietséggel kótyavetyélte el a tartozást. A szocialista politikus szerint példátlan ahogy a távozó kormány herdálja a közpénzeket és korrupciógyanúsnak nevezte az ügyletet. Korábban ezeket a követeléseket 58 százalékos árfolyamon értékesítették. Az eredeti 1,7 milliárd dolláros összegből - még az Antall-kormány idején aláírt megállapodás értelmében Moszkva 800 milliót törlesztett, MiG-29 vadászgépek szállításával. Később a magyar határőrségnek szánt páncélozott szállítójárművek, illetve a rendőrségnek juttatott Lada Niva terepjárók apasztották az államadósságot. A 400-450 millió dollárra mérséklődött adósságállományból 100 millió dollár szolgál fedezetül az orosz féltől megrendelt vasúti sínbuszokra. Így mintegy 300-350 millió dollár lenne a még megmaradt orosz államadósság, s ebből 250 milliót adtak el állítólag a bécsi banknak, ha helytállóak a Népszabadság információi. Korábban egyébként szóba került az is, hogy orosz cégek közreműködnek a budapesti 4-es metróvonal megépítésében is. Az államadósságokat kezelő ÁPV Rt. a követelés eladásával kapcsolatban ez idáig nem adott felvilágosítást.

Magyar Hírlap
naneee3 2013.03.01 17:59:41
@Csetepaté márki:
Fapál László blogja: viszkisdoboz.blog.hu/2013/03/01/110_buncselekmeny_hianyaban_felmentettek

110. Bűncselekmény hiányában felmentettek!
2013.03.01. 14:24 Viszkisdoboz

Felmentettek.

A Kaposvári Törvényszék dr. Ifkovics Béla hadbíró ezredes vezette katonai tanács - egyéves tárgyalássorozatot követően - a „Tábornok per” néven elhíresült büntetőügyben a 17 vádlottból 15-öt bűncselekmény, vagy bizonyítottság hiányában felmentett.

ítélet.jpeg

A bíróság indoklásában megállapította, hogy a 99 százalékban egy személy vallomására alapított vád értékelhetetlen, mert a katonai ügyészek olyan eljárási törvénysértéseket követtek el, ami miatt a vád „koronatanújának” tartott O. János tábornok vallomását ki kellett zárni a bizonyítékok közül. O.-nak ugyanis a katonai ügyészek egy kihallgatáson a terhelő vallomás fejében büntetlenséget ígértek, noha a bűncselekmény, amivel eredetileg megvádolták a közélet tisztasága elleni bűntett minősített esete, s ilyen esetekben ezt nem lehet megtenni. Ezt követően vádalkut javasoltak, amelynek értelmében a dandártábornok lemond a tárgyalásról, ennek fejében a kiszabhatónak vélt maximum húszévnyi fegyházbüntetés helyett néhány évet kap csupán, cserében tanúskodik a bíróság előtt azok ellen, akikre a nyomozás során terhelő vallomást tett.

Szerencsére a független magyar bíróság, a győri és a kaposvári törvényszékek ügyeltek a törvényesség betartására, és nem tartották lehetségesnek O. ügyének elkülönítését a többitől. Valószínűleg az így kicsalt vallomásokat már ezért is figyelmen kívül kellett volna hagyni, de a per során az is kiderült, hogy O. tábornok csak korlátozottan beszámítható, erős benne a megfelelési kényszer, az érvényesülés érdekében hazudni is képes, ezért nem lehet eldönteni, hogy vallomásából mi a valóságos, és mi fiktív. Ezeket figyelembe véve a bíróság úgy döntött, hogy O. tábornok nyomozati vallomását, amit egyébként a törvényszéken már nem is ismételt meg, kirekeszti a bizonyítékok közül.

Ellenem kizárólag O. János tábornok törvénysértések árán kicsalt és az igazságügyi elmeszakértők által dokumentált, zavart pszichés állapotban született vallomása állt „bizonyítékként” a vádhatóság rendelkezésére. Ennek a vallomásnak a bizonyítékok köréből történő kirekesztése azt eredményezte, hogy a vádirati tényállást egyetlen más bizonyíték sem támasztotta alá. Így a bíróság bűncselekmény hiányában mentett fel a katonai ügyészség vádja alól.

Ebben a blogban sokszor leírtam, hogy a vádemelés módja, az ügyészség eljárása még akkor is kétséges lenne, ha a bűncselekményt elkövettem volna, amit pedig nem tettem. Kitapintható volt a koncepció is: egy szocialista politikust, Juhász Ferencet vagy Szekeres Imrét akartak rajtam keresztül elérni, demonstrálva így az MSZP kormányok végtelen korruptságát. Az ügyészség ennek igazolására szegődött a jelenlegi kormánypártok szolgálatába, a kezdetektől hangsúlyozva, hogy egy HM-es bűnszervezetet göngyölítenek fel éppen.

Ennek az erőfeszítésnek annyi lett az eredménye – ugyancsak az ítélet bírósági indoklása szerint –, hogy a „törvényes vád” csak megjelölte, melyik vádlottat milyen bűncselekmény elkövetésével vádolja, de ennek alátámasztására semminemű érdemleges tényt, és azok bizonyítékait nem sorakoztatta fel az ügyészség. Így a bíróságnak sem volt miből megalapozott következtetéseket levonni a vádlottak kétséget kizáró bűnösségét illetően.

Az ügyészség ugyanis nem ellenőrizte O. János tábornok vallomását, azt készpénznek fogadta el, és többségében meg sem kísérelte, hogy bárminemű más, objektív bizonyítékkal a vádat alátámassza. Így fordulhatott elő, hogy nem csak én, és az ügybe belerángatott több ártatlan katonatiszt és polgári személy lettünk felmentve, hanem azok is, akik beismerték, hogy vettek át O. tábornoktól pénzt, illetve maga O. János is, aki a legtöbb bűncselekményt ismerte be valamennyi vádlott közül.

Ha mást nem lehet „bevarrni” a vallomása alapján, mert azt korlátozott elmeállapotban tette, és nem bizonyítható elemeket tartalmaz, akkor őt sem lehet. A beismerő vallomást tevő vádlottakat bizonyítottság hiányában mentette fel a bíróság. Akiket azonban O. tábornok csak beleálmodott a vádiratba, mint engem, miután, meggyőződött a Fidesz 2010-es választási győzelméről, bűncselekmény hiányában mentettek fel. Ugyanis O. János tábornok engem is megterhelő beismerő vallomását három hónapnyi előzetes után, egy vallomásmódosításban a választás második fordulója után tette meg. Azt is két részletben

A tanács elnöke úgy látta, hogy „hozzá nem értés, kapkodás vagy bizonyítási vágy” okozhatta, hogy a katonai ügyészek nem tettek eleget törvényi kötelezettségüknek, mely szerint a terhelt beismerő vallomása esetén is be kell szerezni az egyéb bizonyítékokat.

A bíróság kifejtette, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője 2010 tavaszán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Honvédelmi Minisztériumban egy „gengszterszervezet” működik és attól kezdve, csak azzal foglalkoztak, hogy ezt az állítást igazolják.

A bíróság az ítélet indokolásakor két és fél órán keresztül tételesen felsorolta a nyomozati iratokból, hogy a katonai ügyészek mikor, kinél, milyen törvényi szabályt sértettek meg. A teljesség igénye nélkül kiemelendő: a vádlottak ügyészségre történő beszállításának módja; a védő nélküli kihallgatások sora; az előzetes letartóztatásból történő szabadítás módja, mely szerint akkor lehetett szabadulni, ha a fogva tartott az elöljárójára vagy az ügyész által meghatározott célszemélyekre terhelő vallomást tett. Ez annak fényében igen különös – mondta a tanács elnöke –, hogy bűnszervezet esetén (az ügyészek szerint ez volt a tényállás), egyik vádlottat sem lehetett volna kiengedni az előzetesből. Különösen aggasztónak találta a bíróság, hogy a kihallgatási jegyzőkönyvek hitelessége sem állapítható meg egyértelműen. Ezekre a hiányosságokra más védőkkel együtt ügyvédem, dr. Dezső Antal is felhívta a tanács figyelmét, és hozzáértését jól tükrözi, hogy a bíróság számos ponton álláspontjával egyező döntést hozott.

Dezső Antal ügyvéd.jpeg Dr. Dezső Antal ügyvéd

A bíróság többször felszólította az ügyészeket, hogy tegyenek eleget bizonyítási kötelezettségüknek, de „az süket fülekre talált”. Ugyanis az ügyészek még egy híváslistát sem csatoltak be, amelyből egyáltalán meg lehetett volna állapítani, hogy a terheltek akár egymással, akár a vállalkozókkal beszéltek volna telefonon.

Dr. Ifkovics Béla hadbíró ezredes: „A bíróságnak az utat az ügyészség jelöli ki. Az útnak van eleje és vége, nem térhet arról le sem jobbra, sem balra. Ha akadályba ütközik, vagy falakba az út során, akkor azt a bíróságnak le kell bontania.”

A tanács elnöke elvi éllel leszögezte: „ha az őrzőknek nincs őrzője, akkor a bíróságnak kell annak lennie”.

A vádlottak az ítéletet tudomásul vették, a katonai ügyészek azonban fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős.

Amikor azon gondolkodtam, hogyan zárjam ezt a posztot, elsőként az jutott eszembe, hogy felidézem nagy kedvencem, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ilyen esetekben szokásos gyakorlatát. Amikor ugyanis a fogyatkozó független grémiumok egyike a hatalom birtokosainak nem tetsző döntést hoz, akkor másnap beleírják „Európa legmodernebb alkotmányába”, hogy az utolsó paragrafus Magyarországon így szól: ha mégsem a Fidesznek/Orbán Viktornak van igaza, akkor érvénybe lép az első paragrafus, amely szerint mindig a Fidesznek/Orbán Viktornak van igaza. Talán belekerül az alaptörvénybe, hogy „Fapál akkor is bűnös!”

alaptörvény.jpeg

De aztán eszembe jutott az is, hogy az ellenem folyó ellehetetlenítései hadművelet fedőneve az elszámoltatás. Merthogy állítólag közpénzekkel rosszul sáfárkodtam. Nos, a katonai tanács tegnap a HM polgári jogi igényét elutasította, és Hende Csaba vezette minisztériumot tetemes perköltség megfizetésére kötelezte. Amikor pedig jogerőre emelkedik az elsőfokú döntés, akkor az aktív hivatásos állományban lévő tábornokok és tisztek perelhetnek elmaradt illetményükért, elvett lakásaikért, és kártérítést követelhetnek az – esetenként egy évig is elhúzódó – előzetes letartóztatásban töltött időszakért. Mindezt közpénzből fizetik.

A bíróság tiszteletre méltóan, és bátran helyrebillentette azokat a törvénysértéseket, amiket a felügyelet nélkül dolgozó ügyészek követtek el.

De a számlát az adófizetők állják.
Előző bejegyzésemben éppen azon örvendeztem, hogy harmadik gyanúsításomat végre nem a Népi Megfigyelő Magyar Nemzet hasábjain olvashattam először, de az örömöm nem tartott sokáig. A gyanúsítást követő napon a Magyar Nemzet szó szerint idézte az előző nap ismertetett…..
naneee3 2013.02.28 17:01:08
Korrupt orvosok korruptorvosk 2011.03.24 15:09:01
Segitséget kérek hogy,ne tudjanak gyámság alá helyezni a korrupt orvosOk.Nem tudtam elérni hogy az orvosok a mozgásszervi állapotot ne a szichiátrián kezeljék.EGYSZÓVALha dolgozni mentem ,felszólítottak hogy menjek orvoshoz,ha orvoshoz mentem aztmodták engem csak a szichiátrián…..
naneee3 2013.02.25 17:02:04
A Polaroid, CES-en bejelentett táblagépe után a napokban az Ematic kínálatában is megjelent négy kimondottan gyerekeknek szánt, Androidot futtató készülék. Ezzel beálltak azon gyártók sorába, akik rendelkeznek ilyen eszközzel. Négy új készülék a FunTab család tagja -…..
Messze van még a bolondok napja, jól olvastátok tényleg 450 ezer forintnak megfelelő áron kínálnak, egy mikrohullámú sütővel tönkretett Galaxy S 3-at az eBay-en. A csomag a szénné égett készüléken kívül tartalmazza a telefon dobozát valamint a készülék…..
Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az…..
naneee3 2013.01.04 18:22:14
@Ordnassac: Nem kéne az illetők irományát pszihologussal elemeztetni, aztán alkalmasságukat elbírálni?
Orbán Viktor torkához valahol, valakik kést szögeztek. Nem úgy ismerjük szeretett miniszterelnökünket, hogy a józan politikai megfontolás jellemezné. A NER atyja eddig semmi jelét nem mutatta annak, hogy belátó, mértékletes, tisztességes lenne, ha a politikai hatalom…..
naneee3 2013.01.04 18:06:36
Rejtett kamerás felvétel jutott a birtokunkba arról, hogy magukat rádiós újságíróknak mondó személyek a kormány és a miniszterelnök igazáról győzködték a december 17-i diáktüntetés után a közszolgálati Magyar Rádió székházába bebocsátást nyert szociológus…..
Ez pattant ki a fejemből: Külön 2015 Miattuk 2016 Nem erről volt szó 2017 Takarodj 2018 Elmúlt 4 év 2019 ...miután megtudtam, hogy 22%-ot mértek valakinek, akiről azt sem tudják mit akar. A program szót ne is emlegessük...
naneee3 2012.11.09 12:01:05
Varánusz Orbán Waterlooja 2012.10.27 04:14:30
November hetedike sokáig piros betűs nap volt Magyarországon. No, könnyen lehet, hogy idén visszakerül a jeles napok közé, és jövőre már a választási kampányban kötelezően Nemzeti Gyásznapként kell ünnepelni akár regisztrációért sorban állás közben is, hogy a…..
naneee3 2012.10.27 13:26:14
@Habakuk999: Valaki megkérdezné az Eu-támogatott dolgozó parasztságunkat vagy vezérét, Jakab Istvánt, hogy mit szólnának a kilépéshez az únióból? Vagy majd a költségvetésből kárpótolnák őket?
Viszonylag nagy sikert ért el tegnap labdarúgó válogatottunk Törökország legyőzésével. Jól is játszottak a srácok, a törökök meg csak kapkodták a fejüket, ahogyan az élő adást nézve én is. Mi a retkes fenéért közvetített úgy az MTVA, hogy egy utolsó…..
Hazugságbotrányai óta próbálom ugyan kerülni a közszolgálati tévé termékeit, különös tekintettel a hírműsorokra, de a forma-1-gyel és a Sherlock című szenzációs BBC sorozattal sikerült elérniük, hogy rájuk kapcsoljak. Ám amit most láttam, attól jó ízlésű embernek…..
naneee3 2012.10.10 17:05:14
A napokban elkezdődött a kolontári vörösiszap katasztrófa miatti büntetőper (#1). Bár a vád szerint „a katasztrófához az üzemeltetés, az ellenőrzés, az engedélyezési eljárások és a monitoring rendszer hiányosságai vezettek”, még sincs a gyanúsítottak között egyetlen…..
naneee3 2012.10.07 14:43:35
@dolgozni kék: dr. Kozéki révén már felvetődött a robbantás (és az ajkai szocialista győzelem másnapján vagyunk!). Szorul a hurok?:
„Van egy másik elmélet, miszerint az északi fal közepén volt egy repedés, ez szakértői vélemények szerint akár egy robbantásnak az eredménye is lehet. Vagyis egy közepes erejű robbantás miatt lökődhetett ki a gáttest. Az ennek hatására megindult hullámok okozták az anyagszerkezetben a repedéseket, később pedig a saroknál a robbanásszerű átszakadást”- közölte Kepli Lajos.

A bizottság először azt vizsgálta, hogy a tározóban levő nagymennyiségű lúg hullámzása okozta-e a gátfalon ezt a kritikus ütést, azonban ezt az elméletet el kellett vetniük, mert a Meteorológiai intézet jelentése szerint szélcsend volt aznap. Ezután vizsgálták a MAL Zrt. által is képviselt talajtöréses elméletet, amely szerint a tározóból kiszivárgó lúg a gát sarkánál lévő agyagréteget elszappanosította és az így keletkezett masszába zuhant bele a gátfal. A nemzeti radikális képviselő elmondta: ezt azért lehet cáfolni, mert ennek semmilyen nyomát nem találták.

Mindent teljes körűen vizsgálva eljutottak a robbantásos elmélethez, amely akár szándékosságot is feltételezhet. Kepli Lajos hozzátette: mivel ők egy parlamenti vizsgálóbizottság tagjai, nem áll szándékukban azt vizsgálni, hogy ki és miért tehette. Ennek érdekében a politikus konzultál a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjével és megkéri, hogy terjesszék ki a nyomozást erre az eshetőségre is....
kep.index.hu/1/0/338/3387/33876/3387626_7da073fb60ec53bf71b8dbbb4e66047e_wm.jpg
Ha nem robbantás, lehet egy meteor (v. bármi) becsapódása, mert valamiért a gát tetejére loccsant az iszap a magányos kráter mellet, dr. Kozéky nem lökött, Szaniszló meg egy báb a félrevezetéshez, hogy a NATO robbantott!
Ritka a vendégposzt a Képviselő Funkyn, de most nem véletlenül rúgunk ki a hámból, Varga Bernadett ugyanis január legszórakoztatóbb politikai kontektjét küldte el nekünk, felháborodott cikk formájában. Vendégszerzőnk - most kapaszkodjon mindenki az egerébe - a Gyurcsány…..
Hát ez most biztos bejön. A diktatúra összeszarja magát, mert megkapta az ultimátumot: ha nem tér meg egy héten belül, Gyurcsány Ferenc lead pár kilót. Gyurcsányban az a jó, hogy már nem az országból, csak saját magából tud (még nagyobb) hülyét csinálni. Ferenc, az…..
naneee3 2012.09.11 10:17:50
@Cobs: Olvass Orwell-t, látni fogod a jövőd!
Aszongya nekünk az újság hétfőn: "Az LMP, a 4K!, a Szolidaritás, az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) és további szervezetek képezhetik a magyar politika új pólusát, amely demokratikus, rendszerkritikus és európai értékek köré szerveződve elnyerheti 2014-ben a…..
naneee3 2012.08.10 19:17:17
@Gábriel angyal: úgy érted saját pénzéből támogatta? Vagy nem volt pofája egyedül utazni közpénzből?
Végre megérkezett Hugh Grant válasza a magyar kormány által neki küldött levélre. A brit színész zenélő képeslapot küldött a magyar miniszterelnöknek. A néhány kézzel írt sorban bevallja, először fogalma sem volt arról, hogy ügynöke miért akarja, hogy a magyar sajtó…..
Valamilyen furcsa okból a hatalom fiziológiai elváltozást is okoz azoknál, akik túl sok ideig és túl kevés kontroll mellett gyakorolják. Például igen súlyos fokú halláskárosodás is fellép időnként, annyira súlyos, hogy néha még a fél lépésről arcába ordított üzenetet se…..
naneee3 2012.07.25 12:02:28
@tundrazuzmo: Pont azon buktak meg, hogy dicsekedtek a jenci testtőrei, hogy jenőbácsi mindent elintéz.
Gyurcsány Ferenc ma az igazság bajnoka lett. Az igazság bajnoka, hiszen a gonosz Fideszes ügyészség nem emelt vádat ellene a sukorói beruházás kapcsán,  bizonyítékok hiányában. Talán pont ezért szar ez az ország, mert itt valami Fidesz-Gyurcsány játszma van, ahelyett, hogy…..
naneee3 2012.07.23 09:20:28
@Csetepaté márki: Nekem az rémlik, hogy abban az időben mintha Demjánnak lett volna egy hasonló (azóta meghiúsult) projektje Pozsonyban. Nem innen indult az ötletroham megtorpedózni Sukorót? orbán nem véletlenül szimatolt az ügy körül!
naneee3 2012.07.23 09:33:40
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Az, hogy valamit nem lehet valakire rábizonyítani, még nem jelenti azt, hogy az illető ártatlan.

Ha megvádollak pedofiliával, majd bizonyítékok hiányában felmentelek, akkor te pedofil vagy?

Bizony pedofil vagy. Minden apuka, anyuka mutogat rád, hogy óvakodni kell tőled. Örülhetsz, ha ezek a gondos szülők nem lincselnek meg. Ld. népítélet.