Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roczky

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy kis falu Tolna megyében, Pakstól úgy 15 km-re, a neve Györköny, vagy ahogy a helyiek mondják, Jerking. Mi elsősorban azért emlékezünk meg róla, mert itt található Magyarország egyik legnagyobb összefüggő pincefaluja. Egy kedves barátom a minap…..
roczky 2017.03.18 23:01:03
@hillaby: Nagyon örülök ennek a blognak. Györkönyben születtem, és unokatestvérem Kuti Imre, aki némettanárként haláláig kutatta származásunkat, létrehozta a Tájmúzeumot, és kiderítette, hogy 1744-ben telepedtek le a györkönyiek, hozták létre csodálatos falujukat. A falumúzeumot is ő hozta létre, kemény gyűjtések után. A családok présházai jól felszereltek, ünnepnapokon a rendezvények nagy része ott történik. Azt cáfolom, hogy a svábok iszákosak lennének, mindig tudták, hogy hol a határ, persze voltak kivételek is. Büszke vagyok gyökereimre és a svábságomra külön is. A képen látható házaspár szerintem nagyszüleim, Édesanyám a kistestvérével. Budapesten is volt saját italkimérésük, "Györkönyi borok" felirattal. Otthon csak németül beszéltünk, sajnos ma már valóban nem gyakorlom a nyelvet, de idősebb testvéreim írtak, beszéltek, olvastak németül. Imádom Györkönyt, ma is fantasztikus kulturális élet zajlik, és minden évben megrendezik a találkozót a faluból kitelepített családokkal.
Eddig nagyjából egy dolog biztos. Szombat éjszaka, alig néhány nappal a fenyegető migránsokról szóló népszavazás előtt, robbanás történt Budapesten, súlyosan megsebesítve két rendőrt, az egyébként igen zsúfolt környéken...
Elterjedt a magyar médiában a menekültekről, hogy állatok! Persze ez nem most terjedt el először, hála a magasságos mindenhatónak, vagyis Orbán Viktornak és az ő jól fizetett köpönyegforgató írástudó zsoldosainak. Minap, amikor a Horgosi határátkelőnél „muszlim hordák”…..
A Demokratikus Koalíció elnöke meghirdette pártja új politikai irányát. Nem csupán balra nyit, hanem megpróbálja megtalálni az MSZP szavazóit. Sőt, vélhetően azokat is, akik 2002-ben és 2006-ban még a MSZP-ben, azóta pedig a Jobbikban keresik a leszakadás elleni fogódzót.…..
roczky 2015.05.02 09:25:39
@Macikutya: Mindenben egyetértek Veled. Már akkor kifogásoltam, hogy miért nincs baloldali TV, amikor Gyurcsány Ferenc kormányon volt. Erre az volt a válasz, hogy "ott az ATV". Mint tudjuk az ATV a Hit Gyülekezet vezetőjének, Németh Sándornak a tulajdonában van. Soha nem lehet tudni, mikor zsarolja meg Orbán, mint ahogy tette is a vallásként elfogadás ügyében.
"Egy 70 fős kormányból 8-10 tagot nevezhet meg a miniszterelnök, a többit a „maffiacsaládok” nevezik meg." -állítja Ángyán József. Mond még olyat is, hogy a patkányokkal ne a sötét csatornában viaskodjon az ember, ami kétségtelenül igaz, meglepetés legfeljebb az önként…..
roczky 2013.05.26 13:14:13
@Jaffar: Tüntetni csak Gyurcsány Ferenc ellen tudtak. Megszervezték, végigvitték a Fidesz szervezésével. Ma, mindenki fél, bénakacsa módjárqa kussol és csak a szája jár! Hova lett a nagy harciasság, igazságérzet? Milyenek a magyar emberek? Még a károsultak is kossulnak!
Megszereztük és nyilvánosságra hozzuk a 12,5 milliárd forintos hálózatfejlesztési közbeszerzés furcsa nyertesei mögött álló ciprusi offshore cégek nyilvános cégadatait. A tulajdonosi kör a Demján Sándor nevével fémjelzett Gránit-birodalomhoz köthető, de Leisztinger…..
Jön a forró ősz, szakszervezeti és civil tüntetések sorozatával. Tízezrek lesznek az utcán, hogy jelezzék: elegük van Orbán Viktorból és nemzetpusztító kormányából. A Vezér érzi ezt: tudja, hogy ha valaki, akkor ő qrta el: nem kicsit, nagyon! Kétharmaddal, totális hatalommal…..
roczky 2011.08.26 10:00:36
Szabó Gyulának válasz:
Ha Gyurcsány Ferenc és kormánya tette volna ezt az emberekkel már kő kövön nem maradt volna. Itt látható, hogy a baloldal soha nem megy székházat felgyújtani, rendőrökre támadni, kukákt kocsikat felégetni, mert demokraták. Orbán és bandája minden eszközzel meg akarta buktatni a kormányt, ezért feltüzelte az embereket, sőt még fizetett is érte, hogy nap-mint nap ott legyenek és csinálják a balhét. Semmi nem számított, mert az volt a kiadott jelszó, hogy Gyurcsány Ferenc ellen minden eszköz megengedhető. Volt vekkerezés, volt 72 óra ultimátul, minden! 8 év agymosás most is érezteti hatását nálad, mert veled is bármit megtehetnek, akkor is őket imádod. Erről nem tehetek, hogy még mindig vannak, akik nem látják, hogy ez a rendszer a gazdagoknak van kitalálva.
Példa a mai helyzetre, egy egyedülálló hölgy panasza: Két ikergyermeke van, 80 ezer Ft-ból kellene megélnie, amíg a szocik voltak hatalmon a bölcsöde ellátás ingyenes volt, most elvették tőle a kedvezményt, mert van egy kocsija, amit 2,2 millióra értékelt az önkormányzat. Felajánlotta, hogy akkor eladja nekik, mert sehol nem kapna érte ennyit, sőt még a felét sem. A kocsi azért kellett idáig, mert olyan helyen laknak, hogy ha orvoshoz kell menni a gyerekekkel, busszal nehezen megközlíthető vagy csak hosszú gyalogolás árán.. Elutasították. Tessék nekem megmondani, hogy ez a családbarát kormány, vagy az, aki segített neki, hogy legalább a gyerekek ingyen étkezhettek? Erre mi a válaszod okostojás?
roczky 2011.08.26 10:03:13
@Blogger Géza: lA mentőautók futási idejét 13 évre meghosszabbították. A 600 millió Ft új kocsi beszerzése a kormány és állami vezetőknek fontosabb, mint hogy időben elérjék a halálközelében lévő betegeket? Mi a fontosabb? A hatalmon lévők luxuskocsija vagy az emberek egészsége? Ez itt a kérdés!!!!
Gréczyblog Orbán bukása után 2011.07.08 07:06:00
Ebből lassan elege lesz Magyarországnak. Most már olyan méreteket öltött a kormányzati alkalmatlanság, az ezzel párhuzamosan áradó gőg, cinizmus és bunkóság, hogy Orbánnak és rezsimjének mennie kell.Képtelenség, hogy hosszú távon állva maradjon egy rendszer, amely képtelen a…..
roczky 2011.07.08 13:58:23
@pöcsköszörű: Gyurcsány Ferenc az egyetlen, aki ha engedték volna végigcsinálni a reformokat, győztesként jött volna ki ebből a helyzetből.Gyurcsány F. volt az, aki nem a szegényeket nyomorította meg, mert a nyugdíjasok az ő kormányzása alatt kaptak nyugdíjkorrekciót is. Mi a bűne? Jó lenne ezt már nyilvánosan is tisztázni? Soha nem az adófizetők pénzéből élt, fizetését nem vette fel, mindig különböző alapítványok használhatták fel. Kikérem magamnak, hogy Gyurcsány Ferencet ócsárolja bárki, ő az egyetlen, aki - ha az Orbánék nem amortizáltak volna le - sikeres lett volna. Sajnos mire beértek az intézkedései, jött a válság, ami mindent elvitt, és amire Orbánék még rátettek egy lapáttal.
roczky 2011.07.09 18:48:30
Ne használj jelzőket, mert én sem tettem. Gyurcsány Ferenc meggazdagodása nem akkor történt, amikor a politikával foglalkozók már abból gazdagodtak. Bizonyítani nem tudod, hogy hogyan szerezte vagyonát, úgy ne is sértegesd. Én is elmondhatom, hogy Orbán aki egy Mester utcai bérlakásból átment egy önkormányzat által felújított ( 1 millió Ft)nagy lakásba az V.ker.-ben, amelyet 60 millióért Kékesi úr megvett tőle, viszont ezért Kékesi nagykövet lehetett Franciaországban. Nem beszélve milliárdos vagyonáról, amit valóban a politika útján szerzett meg. Apuka bányái, Fidesz székház eladásából származó pénz lenyúlása, Ezüshajó,Kaya-Totnak eladott cégek, melyek köztartozása több mint 1milliárd volt, és akkor még nem beszéltem a strómanokkal megvásároltatott földekről, a tokaji szőlők ügye "ne mi kapjuk a legtöbbet" állami támogatásról. Sokkal többet csalt-lopott-hazudott, mint Gyurcsány! Nem is akarom mérlegelni, mert amíg Gyurcsány soha nem engedte volna meg, hogy a szegényeket a gazdagok javára megnyomorítsák, most Orbán célja a nyugdíjasok eltüntetése minél hamarabb. Nem véletlen az sem, hogy pont a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek árát emelik, mert ugye a legtöbb idős ember már nem tud anélkül életben maradni. 21. század Európájában megszületett egy olyan rendszer MO-on, amely csak a rákosi érában volt! Ha neked ez jó, ez erkölcsileg megfelel, akkor éldd az életedet ezzel a felfogással.. Frusztrált állapotba kerültek azok, akik soha nem szavaznának a Fideszre, viszont abba a körbe tartoznak, akik a 16 %-os adókulccsal 100-200 ezer Ft-tal többet kapnak. ez jó nekik, de tudják, hogy ezért a kis fizetésű, kiszolgáltatott emberek élete nyomorodik meg!
Orbán egy diktátor! Szociálisan érzéketlen, a hatalommánia az egész országot tönkre fogja tenni! Ha neked az egypártrendszer felel meg, most megkaptad! Én viszont egy demokratikus országban szeretnék élni, ahol az embereknek nem kell félni, ahol nem éjjel 2-kor visznek el a családja mellől embereket, és az ügyészség nem a diktátor parancsára cselekszik!
Varánusz Rabszolgasors 2011.06.24 06:06:00
Örvendezzünk kedves honpolgárok, megszületett a mű. Akarom mondani a MŰ, a Magyar Munka Terv. Ha most a nyájas olvasó ajkán kaján vigyorral azt kérdezi, tán'csak nem azt tervezik odafent a Nagy Büdösben, hogy dolgozni fognak, akkor válasz: nem, ez még terv szinten sem fordult meg…..
Varánusz Nemzeti Ingatlanért Zrt 2011.04.30 06:02:00
A tegnapi nap eseményeit elnézve nyugodtan kijelenthetjük, hogy az állam ingatlanjaival sáfárkodás minden oldalnak szívügye. Mintha valami elbaszott és kötelező néphagyomány lenne a rosszul menedzselt ingatlanbiznisz, amiből futja baksisként zsebbe milliókra, akkora…..
roczky 2011.04.30 19:55:13
@Húsleves: Siffer csak azért jelentette fel, mert a kormányrendeletet nem hozták nyilvánosságra. Viszont Budai felhatalmazása arról szólt, hogy milyen kár érte az országot a telekcsere ügyben. Az egészen más káposzta. Ezt Orbán csak indoknak hozta fel, mert Siffer feljelentésével nem foglalkozott az ügyészség addig, amíg Orbán nem adott utasítást, hogy Gyurcsány el kell kapni!
Mikor kell elgondolkodnia egy kormánynak azon, hogy valamit kurva szarul csinálnak? Ha rájuk omlik a Matolcsy vízió, és manyup vagyon ide vagy oda, de megszorítani kell? Vagy, ha a soros elnökségünket mostohagyerekként kezelik az Unióban, és elterelnek minden fontos dolgot tőlünk…..
roczky 2011.03.03 14:04:11
@tizenot: A felmérések szerint az zemberek 70 %-a nem küldte eidáig vissza - a családom se - a kérdőívet, mert a egy maszlag! Csak nem gondolja valaki komolyan, hogy ez az álságos levél vélemény érdekelné Orbánt. Legfeljebb azt látja, hogy a hangulat romlott ezzel kapcsolatban is! Ennyi és nem több! Aki ezt komolyan veszi, az nem normális és agymosostt Fidesz hívő!
Moszkvai ingatlanmutyi: klasszikus sötét privatizációs történet, oroszok, Veres, Gyurcsány. Óriási lehetőség, de nagy veszély a Fidesznek. A moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség ügyében minden megvan ahhoz, hogy a kétezres évek legnagyobb politikai korrupciós sztorijává…..
roczky 2011.02.10 22:34:40
@N_Gabber: Orbánék a választás előtt elmondták, hogy ha rájuk szavazunk, akkor elveszik a magánnyugdíjbanlévő megtakarításunkat, elmondták, hogy indoklás nélkül el lehet küldeni bárkit is a munkahelyéről, elmondták, hogy új alkotmányt fognak csinálni? Azt mondták, hogy mindenki jól fog járni! Akkor ki hazudott?
roczky 2011.02.06 21:07:30
@tozse76: Teljesen egyetértek veled! Nagyon jól megfogalmaztad! Jó lenne hozzászólásodat más oldalakon is megjelentetni, nem tudom megengeded-e.@Fánkevő Fáncsi:
roczky 2011.02.06 21:17:20
@Fánkevő Fáncsi: Elolvastam hozzászólásodat és iszonyatos! Azt mondod Gy.F. gyenge ME volt. Én azt mondom, hogy Gy.F.-ről a történelemkönyvben úgy fognak megemlékezni, hogy ő államférfi volt.
Annyi aljas gátlástalan támadásban, amit kapott Orbán bandájától, még csoda, hogy legalább autópályákat, hidakat, iskolákat és kórházakat hozott létre. Orbán a 8 hónap alatt annyi kárt okozott, amit Gy.F. 8 év alatt nem tett meg. Leértékelték az országot, a bóvli kategória előtti állapotban vagyunk. Ezáltal a forint soha nem volt olyan gyenge mint mikor Kósa Szijjártó a görögökhöz hasonlította az országot. A devizahitelesek elvesztik lakásukat, a családok tönkremennek. Megszenvedjük azt, hogy a gazdagok még gazdagabbak lesznek, a szegények pedig még szegényebbekké vállnak. Erkölcstelenségük határtalan, a hatalmuk is! Eljött a rákosi korszak, ez tetszik neked? Rólunk beszél a világ, hogy megszünt a demokráciánk, a médiatörvénnyel eljutottunk Lukosenkó szintjére. Ez is tetszik neked?
roczky 2011.02.07 09:46:32
@Fánkevő Fáncsi: Tudod már nem is csodálkozom, amikor a reagálás azzal kezdődik, hogy "öregasszony" Ez téged minősít. Nem szeretnék a továbbiakban veled vitatkozni, mert ha már a korom is bün, akkor mi van a többivel? Sajnállak, hidd el, hogy én nem minősítek, mert ez csak nálatok bevett szokás! Ne válaszolj, számomra halott vagy!
Előre szólok: akik minden spekulációt, jövőre vonatkozó találgatást utálnak, véletlenül se olvassák el az alábbi bejegyzést. Az öncélú ködszurkálást én sem szeretem, de miután a politikai elemzőnek (szerencsére) nincs lehetősége a kísérletezésre, időnként a…..
roczky 2011.01.25 11:04:53
@a-kis-herceg: Igazad van! Az emberek nagy része elhiszi és issza Orbán szavait. Szereti ha valaki azt mondja neki, hogy én tudom a tutit, és én leszek a ti megmentőtök. Szereti, ha gyűlölheti azt, aki meg akarja változtatni a helyzetet, de nem szeret áldozatokat hozni. Ebben a helzetben is elhiszi a nép nagy része, hogy nem Orbánék a hibásak abban, hogy leértékelődött a forint, hogy emelkedtek a devizahitelek, hogy emelkedtek az élelmiszerárak, a rezsiköltségek, és lenyúlták a magánnyugdíjpéntárak vagyonát, akkor mire lehet még számítani. Ezek után még többen szavaznának rá, akkor nincs mentségünk! A demokrácia eltörlése sem érdekli őket. Sajnos a mi országunk ilyen! Orbánt választották és ő a más országban élő magyarok szavazatának megadásával valóban bebetonozza magát egy életre!