Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nuntius

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a blogon tudatosan nem írok olyan politikai eseményekről, amelyek ugyan érdekelnek, és szívesen is olvasok róluk, de nem tartoznak az oldal profilját jelentő magyar politika témakörébe. Ezért nem foglalkoztam az egyébként rettentően izgalmas brit választással, és nem…..
Nuntius 2010.06.13 18:02:32
@jjulie: Neked is csak az internet adta anonimitás miatt van nagy szád, körön kívül iciripiciri az a jjulie fütyi is.
El van fogadva, hogy te vagy az örök elégedetlen a morgók morgója, aki akkora orbán gyülőlettel van megáldva, hogy lendvai ildikó is kezet csókolhatna neked, pedig még szavazni sem jársz, csak itt osztod azt az nagy észt.
És életundorból, meg morgolódásból nem kellene lebarmozni és beskatulyázni a fideszre szavazókat. Én sem minősítem egyik párt szimpatizánsát sem.
Téged sem, pedig ez aztán igazán könnyű feladat lenne.
Tettszettél volna a szavazófülkében véleményt mondani, akár egy rontott szavazattal is, kifejezve rendszerellenességed.
Így hiába minősítesz és osztályozol embereket, barmozol milliós szavazótábort, tőled nem csak hiteltelen és szánalmas, hanem egyenesen visszataszító is.
Habár tudom, ha most gyurcsány lenne, akkor őt és a szocikat barmoznád, neked mindegy ki van, te csak a magad tenyérbemászó stílusával, okoskodásoddal bloghozzászólási maszturbációt végzel, és kéjes örömöd leled mások hozzászólásaiba való kötözködésednek.
Na ezért nem járok már ide.
Hagyom a terepet neked és a saját örömszerzésednek. Éld ki magad legalább itt :)
Én csupán néha benézek elolvasom miket sikerült összeizzadnod, és lépek is tovább.
Most is csak azért írtam, mert nem kellene barmoznod másokat. Ha csak engem barmozol, nem érdekel. Felőlem írhatsz rólam amit csak akarsz, múltkor is említettem, amit te írsz, számomra nulla. De másokat azért mégse. És ha nem tetszik a rendszer, akkor idézek egy klasszikust: "el lehet innen menni! itt lehet kérem hagyni bennünket!"
Újra érdemes nézni a parlamenti vitákat: az új szereplők érdekesebbé és egyben kiszámíthatatlanabbá tették a törvényhozást, ráadásul egyelőre szokatlanul komolyan is veszik feladatukat, versenyre késztetve ezzel a korábbi időszak „egyik A-t, másik B-t” unalmában…..
Pár perc múlva kezdődik a parlament alakuló ülése. A fontosabb eseményekről és beszédekről folyamatosan frissítve beszámolok az alábbiakban, illetve érdeklődéssel várom az érdemi hozzászólásokat is. (Fotó: Index) Sólyom László megnyitójából nem hiányzott a viszonylag…..
Nuntius 2010.05.14 19:48:57
@lookout: Bunkó nyilatkozatot tettél egy idős emberről. Ennyi és kész. Gondolom ha a te valamelyik idősebb hozzátartózódról nyilatkozna így valaki, biztos csak jót nevetnél rajta.
Akármit írsz, aki egy emberről így viccelődik az nagyon mély bunkóságról tesz tanúbizonyságot.
Nuntius 2010.05.14 19:57:41
@Ordnassac: Elvben én is azt mondom, hogy mondjuk 70 év felett már ne legyen aktív politikus valaki. Legyen valahol tiszteletbeli elnök vagy bármi, vagy tanácsadó és közben élje a nyugdíjasok életét, unokázzon és adjon teret a fiataloknak. De és itt a DE.
Akik bunkó módon nyilatkoznak embertársaikról, elaltatással viccelődnek mint egy vágómarháról úgy nyilatkoznak és azt hiszik mekkora nagy agyak, milyen jó fejek. Hát ezek az alakok 80 évet lehet meg sem érik, nemhogy képesek lennének egy másfél órás ülést elvezetgetni, még kisebb nagyobb bakikkal is. Örülhetnek ha 80 évesen még nem hugyozzák össze majd magukat, és meg tudják majd hallgatni az aktuális napi híreket.
Nuntius 2010.05.14 20:09:50
@lookout: Szart lehet kenni, a bunkóság az bunkóság marad. Ennyi.
Humorérzékemmel semmi probléma, de az ilyen stílusú dolgokat mélyen megvetem.
Rövid válasz: főpolgármester és azt megelőzően főpolgármester-jelölt lenni. Mielőtt azonban jönne a hosszabb válasz, egy kis sport. Miközben Horváth Csaba éppen megtette mai bejelentéseit, én a Veszprém-Barcelona kézilabda meccsre igyekeztem. Még most is zúg a fülem a…..
Nuntius 2010.05.02 13:31:20
@Ordnassac: 700 (23 helyre osztott) helyett könnyebb egy helyen akár 100-150 képviselő :)
Nuntius 2010.05.02 16:38:54
@aum: 98-óta jósolják a bukását, és szinte azóta azonos szavazóbázissal rendelkezik nem nagyon csökkent. Átrendeződés volt, de komoly bázisváltozás nem. Közben pártok tűntek fel és el. Tudom a fóbiákat nehéz leküzdeni, jobb egy fantazmagóriás összeesküvés demagóg módon való ismételgetése, de a tények attól még makacs dolgok.
Nyugtával dicsérd a napot :)
Nuntius 2010.05.02 17:53:01
Az előző kabinetet az ország kb. 80%-nak, 64%-os részvétele mellett a 64% 49,7%-a támogatta.

Mszp: 43,21% Szdsz: 6,5% vagyis 49,71% listán.

64,39% részvétel mellett.
Egyéniben 108 mandátum.

Komolyan mondom akinek ez jelent valamit, az vagy nem érti az egészet, vagy ennyire korlátolt. Azok a sorstársak akiket ilyen baromságokkal szoktak itt a blogon traktálni, kérem ne idegesítsék magukat egy ilyen jelentéktelen dolog miatt, és ne foglalkozzanak az üggyel, hiszen nem számít.

A képviseleti demokráciákban ahol nincs kötelező szavazás, hasonló támogatásokkal jönnek létre kormányok. Viszont amikor a parlamenti matematika kialakul, akkor már a kutyát sem érdekli addig a pillanatig ameddig ismét nem kell választani menni.

Úgyhogy, tetszettek volna szavazni menni, mostmár késő ezzel a semmitmondó butasággal hülyíteni a blog közösségét, hiszen ez már nem számít.

Van 2/3-ad és kész. A többi, jelenleg már érdektelen. Akinek pedig a szavazatarány papagáj módon történő folyamatos emlegetése a mániája, hát tegye. Ha ez okoz szellemi orgazmust, soha nagyobb öröme ne legyen az életben. Írja le naponta százszor ha van rá késztetése :)

Az ilyen kis piszkálódó tamás gáspár miklós féle anarchikus alkatok a demokrácia megkeserítői, miattuk tart itt az ország. A folyamatos kötözködés, a semmi sem jó, a gúnyolódó provokatív stílus azért tetszik nekik, mert abban élik ki szellemi szexualitásukat, ha vitát provokálnak. Nem lényeg a téma, az sem ha nincs igazuk, még érteni sem kell a témához. A vita és a provokálás csak a cél. Ha valaki felveszi a kesztyűt, őt elégíti ki.
Ha nem lenne politika, akár a fejőnők klubjába is írnának. Egész nap a gép előtt és csak írni. Régen az internet világa előtt voltak ilyen notórius levélírók újságokba is. Minden olvasói rovatba volt levelük. Fél fizetésüket postára költötték.
Egy a recept, nem kell velük foglalkozni, reagálni.
:)
„Úgy kezdődött a baj” – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, majd így folytatta: „Lassacskán a miniszterelnök, ahelyett, hogy a miniszterekre hagyta volna a munkát, egy miniszterelnök-helyettessel koordináltatta volna a munkájukat,…..
Nuntius 2010.04.30 22:26:42
@jjulie: Azt lenne érdekes tudni te hová sorolod magad. Én már besoroltalak. Szerintem nem tévedtem sokat.
Nuntius 2010.04.30 22:41:11
@6.Lenin: Van joga, és felőlem írjon amit akar. Ő nem politizálni akar, hanem csak szerepelni, vitatkozni. Mivel nem ért hozzá, olyan szép kerek marhaságokat is szokott rittyenteni, hogy nevethetnékem lenne ha nem látnám mögötte a sötétséget, ezért inkább szánalmasnak tartom a megnyilvánulásainak 80%-át.
És ezzel provokál, a végén személyeskedik, de pl. ez a szijjártós marhasága is olyan dedós szintű.
Ám lelke rajta. De ha igaz amiket leír, és kirajzolódik a véleménye alapján a jelleme, akkor ez az ember, hogy tud tükörbe nézni? Milyen lelkiismerete van?
De hagyjuk is jjulie-t, nem számít. Majd egyszer megunja és vált. Ha meg nem, hát bumm. Egy jóakaróval többen vagyunk :D
Nuntius 2010.04.30 22:48:13
@jjulie: Ez kevés. Mi ha a fejünkre is állunk, akkor is van politika. Politikusok és politika nélküli életet, államszervezetet nem ismer a világ. Vagy te tudsz? Akkor te olyan Tamás Gáspár Miklós féle anarchikus vagy szabadosságban gondolkodó lennél?
Kurva nélküli élet sem volt és nem is lesz, úgyhogy nem tudom hány éves vagy, de szokj hozzá, még az ükunokád is politikusok közt éli le az életét. Ha csak ez a gond, ezért kár itt küzdened. Ez politikai blog. Ha nem szereted, ott a pina.hu.
:)
Lakatlan sziget is talán akad még. De ahol már ketten vannak, ott az egyik főnök lesz :) később politikus :D
Ez a blog a politikát, választást, napi hazai eseményeket megvitató fórum, nem az ultrabalos elitellenesség blogja.
Berlinbe kellene élned, ott néha ki is fejezik nem tetszésüket. Megvívnak aztán hazamennek. Megy minden tovább.
Ritka helyzetben vagyunk: a voksolás utáni időszak minden bizonnyal érdekesebb és különösen kiszámíthatatlanabb lesz, mint amilyen maga a választás volt. Április sok nyitott kérdést lezárt, ezek többsége azonban már hónapokkal korábban sejthető volt – nem véletlen, hogy…..
Nuntius 2010.04.28 12:11:16
@panelburzsuj: És mi lenne az amivel ki is tudod fejezni a véleményed? :)
Kimenni az utcára kukát borogatni? Tüntetgetni, demonstrálgatni? Nem sok értelme van ha nincs mögötte országos támogatottság és komoly méretű tömegbázis.
Kifejezés az is ha nem megy el még 25% szavazni, és komoly zavarba kerül a rendszer. De ez sem valószínű.
De pl. érdekes lenne ha elmegy 64% és mindenki áthúzza, érvénytelenné teszi az egész szavazólapot. Érvénytelenné téve az egész választást, kifejezve egy markáns véleményt.
De te hogy fejezed ki az egészet?
Én egyenlőre mivel még jobb válasz nem született, csak úgy tudom, ha elmegyek szavazni és valamire, vagy valami ellen voksolok, vagy érvénytelenné téve a lapot fejezem ki a véleményem.
Nuntius 2010.04.28 12:22:30
@ó jaj: Én nem minősítem, nem dolgom, csak leírom a véleményem ami átjön a hozzászólásaiból. panelburzsuj csak belekeveredett megszólítatlanul. Ha végigolvasod én jjulie-t szólítottam meg, mivel régóta figyelem a hozzászólásait. És ha te minősítesz, lelked rajta :)
Attól sem fog a világ megváltozni, ahogy sem jjulie, sem én :)
Ezek felesleges körök, de mindegy, ez a te dolgod.
Nuntius 2010.04.28 12:28:05
@cukicica: Szerintem csak annyi történt, hogy szokásos finom fideszes módon megüzenték neki, hogy mást szeretnének jelölni. Ahogy ezt megkapta Simor is a napokban. :)
263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel…..
Nuntius 2010.04.26 14:46:01
@Ordnassac: És ki lesz az alakuló ülésen a korelnök és a korjegyző?
Nuntius 2010.04.26 14:59:39
@Ordnassac: Köszi az infót
Eszembe jutott, hogy a kampánycsend előtti utolsó napon talán azt is meg lehetne még nézni, hogy abban az 57 választókerületben, ahol vasárnap folytatódik a küzdelem, kire szavaztak a választók listán. Az alábbi táblázatban nincsenek az egyéni sorrendtől drámai mértékben…..
Nuntius 2010.04.25 16:03:35
@Will-O-The-Wisp: Remélem nem a szocik mozgósítottak :/
Nuntius 2010.04.25 16:12:50
@Ordnassac: Vajon melyikre? Van remény, hogy inkább a szocira?
Nuntius 2010.04.25 16:28:56
@Ordnassac: Akkor egyre gondolunk :)
Pontosan egy hete, amikor két kollégámmal közösen vehettem részt egy televíziós beszélgetésen, a vita hevében Ágh Attila fontosnak tartotta emlékeztetni Stumpf Istvánt egy régebben sokszor elismételt gondolatára: nem a mandátumokban kifejezhető parlamenti támogatottság, hanem a…..
Nuntius 2010.04.19 20:59:16
@panelburzsuj: Jönnek az önkormányzati választások, és @jjulie mint "kommunikációs szakember" csuda jó szóvivő lehetne valamelyik fideszes önkormányzatban :)
De ha nem tudja félre tenni viktor iránti ellenszenvét, akkor lesz majd jobbikos önkormányzat is :)
Nuntius 2010.04.19 21:02:18
@Idet: Nem állt szándékomban :)
Fő a nyugalom, a szabályos szívritmus, a normális vérnyomás.
Aki egy politikai blogon felidegesíti magát, az meg is érdemli. :)
Még az a szerencse, hogy nem veszem komolyan, és mosolyogva tudok kilépni innen.
Ha meg arra gondolok, hogy sokan itt élik ki magukat, és agyvérzés határáig feldühítik maguk, azokat csak szánni tudom.
Nuntius 2010.04.19 21:06:13
@panelburzsuj: Megyek is aludni, mielőtt miattam megromlana a blog közhangulata. Igyekezni fogok majd bejelentkezni máskor és hozzászólni.
Jó éjszakát mindenkinek, politikusmentes álmokat. :)
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
Nuntius 2010.04.15 09:50:57
@ati27: Nálam ez szintén úgy van. Rendszerváltáskor MDF szavazó voltam, 1994-ben megtévedtem, azóta szánom is nagyon az MSZP-re szavaztam, majd 98-tól kezdve mindig (mai divatos szóval csak a Fidesz) egyformán szavazok. Az MSZP-n kívül egyik döntésemet sem bántam meg.
Nem gyűlölködöm, nem pocskondiázom őket. Sokat vitatkoztam MSZP-s barátaimmal, de nálam sem volt harag vagy személyeskedés. Van jobbikos kollégám is, akik ugyanúgy elmondják a véleményük de ettől sosem romlott meg a viszony. Mindegyikünk elfogadja a másik véleményét, vita során megpróbálja elmondani, meggyőzni a másikat arról, hogy miért az a párt, mit tett jót vagy rosszat, hol hibáztak és annyi.
Még LMP-s nincs a környezetemben :)
Nuntius 2010.04.15 09:58:03
@[nev]: A Fidesz gyűlölök tárházában a választások vége felé nem sok maradt, új téma után kell nézni.
Most az a fejezet jön, hogy előre prejudikálva máris elméleteket kezdenek gyártani arról, hogy mi lesz és mi nem lesz.
Kár ezen agyalni, mert előbb alakuljon meg a parlament a maga bizottságaival, álljon föl az új kormány és tegye meg az első lépéseket.
Reálisan kb. nyár végén lehet elemezni a történéseket, a várható irányt és elkezdeni az őszi önkormányzati választások előzetesét.
Addig ez csak tenyérjóslás, a zsigeri gyűlölet és sértődöttség miatti zagyva álmok kivetítése itt a blogon vélemények formájában.
Nuntius 2010.04.15 10:25:49
@nestrot10: A voks turistákkal az a baj, hogy nem is voltak. Ugyanannyian szavaztak lakhelytől távol, mint 2006-ban, nem befolyásolták az eredményt, ráadásul lakóhelytől távol csak pártlistára lehet szavazni, jelöltre nem.