Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tizer

11 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez csak egy elmélkedés a következő életről. Ezeknek a gondolatoknak nem az a célja, hogy tudományos bizonyítékokat keressen, vagy vallásokat tagadjon, hanem csak az a célja, hogy az emberek elgondolkodjanak azon, hogy jobb lenne, ha rendesek lennének egymással és nem bántanának másokat.Már most az…..
Közkeletű a húsmentes étrendre esküvők indoklási rendszerében, hogy a húsevés az állatok leölésével jár, valamint addig is sok fájdalmat okoz nekik, márpedig ez nem megengedhető, ezért ők nem esznek húst, és ezt másnak is meg kellene szívlelni. De milyen alapon állítják…..
tizer 2011.12.19 09:40:50
@oncogito: sajnálatos, hogy nem tudsz különbséget tenni a fájdalom fiziológiai lefolyása, és a valós érzés között.
De az elfogultságod világos, az avatarodon is egy kutya van...
tizer 2013.10.17 00:01:16
tizer 2013.10.17 00:07:41
@Zak: "Ezzel a kijelentéssel (ti. 'tudatos mivoltuk hiányzik') minden valós tapasztalat ellen beszélsz. Ilyen kijelentéssel azt is mondhatnám h rajtam kívül senki sem tudatos lény, hiszen én azt nem élem meg, és pont annyira lenne igaz, mint a te kijelentésed."

Felteheted, de nem nyilvánvaló. Mivel a többi ember nagyon hasonlít hozzád megnyilvánulásaikat tekintve, így feltehető, hogy belül is azonosak, így az élményeik is. Az állatok viszont jelentősen eltérnek.

"Azaz ha valami fiziológiailag lefolyik, akkor az valós érzést kelt."

Próbáld ki egyszer a fájdalomcsillapítót, meglátod, hogy tévedsz.

"Miért gondolod úgy, hogy a magasabb szintű gondolatok nem szintén csak valami idegpályákon lefutott impulzusok összessége?"

Nem gondolom, hogy ne azok lennének. Csak egy bonyolultabb jelensgég, egy emergens rendszer produktuma, melyben a fájdalomnak van értelme. Ahogy 10 gázatom pattogására nem mondod, hogy szél, de sok nagyságrenddel többnél már nemcsak szél, de fuvallat, tornádó is létező fogalmak, úgy térhet el az agyi bonyolultság függvényében egyes élmények léte.

"Az már régen kiderült, hogy sem az ember, sem az állatok (igen, így összefoglalóan) nem egyszerű robotok. update-elni kéne a szoftveredet"

Sajnos pont az ellenkezője derült ki. Nincs semmi olyan része az élőlényeknek, mely többé tenné őket, mint fizikai folyamatok. Elég bonyolult folyamatok, s látszólag az ember a legbonyolultabb, de ő sem több, mint amiről a fizika szól.
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye új helyszínen, a Kossuth Klubban lesz jövő kedden. Előadónk Tőzsér János, az ELTE Filozófiai Intézet tudományos főmunkatársa lesz. Előadásának címe és összefoglalója: Minek filozófia? A filozófia művelésének értelmességével szemben felhozott legerősebb…..
boszorkanytanc Összejövetel 2011.09.17 21:09:00
És akkor aznap este sem volt másról szó, minthogy mire várjunk, miről szóljunk, mire mondhatjuk azt, hogy az idő értelemmel telik. Hanem ez csak egy pillanat volt, és eltűnt, ahogy megjöttek a Zsigmondék. Ők olyan jövősek, és mindig megtaláljuk együtt az utat, az emberi lét…..
Ébredj rá! Az élet értelméről 2010.08.13 10:58:00
Bármely dolog értelmének az általa, ill. segítségével elérhető célt nevezzük. Általában cselekvések, történések értelmét firtatjuk, de tárgyak értelméről is olykor beszélünk, és akkor az ővelük megvalósuló cselekvést tekintjük az értelmének (amely cselekvésnek…..
tizer 2011.07.13 21:12:35
@filmcomm: köszönöm a kérdést, de attól tartok, hogy hasonló hiba van benne, mint a többi trükk esetén.

Mit jelent egyáltalán az, hogy valami meghaladja az emberi értelmet? Én azt hiszem, eddig olyan összefüggésekben hallottam ezt (de lehet, hogy tévedek, és akkor tessék belekötni), hogy egy gondolatmenet olyan elemeket és összefüggésrendszert tartalmaz, amit gyakorlati vagy eredendő logikai okokból az ember átlátni képtelen, jóllehet az kerek egész. Úgy érzem, ez a fogalom egy extrapolációja annak az meglátásnak, hogy a gyerek is lehet okos, mégis sok kérdést egyszerűen nem tud felfogni, túlmutat az értelmi képességein, ami egy felnőttnek már érthető.
Ha feltesszük, hogy bármely értelmi képességnél van ilyen módon fejlettebb, akkor adódik, hogy biztos vannak olyan összefüggések, melyeket egy felnőtt nem lát át, holott egy ufonautának, vagy épp istennek világos.
Nos, ez egyáltalán nem biztos, hogy feltehető. Vannak elképzeléseim, hogy miért nem, de most talán ez nem is annyira fontos, csak jelezni akartam, hogy ez már egy kérdéses pont.

Ha azonban feltesszük tényleg lehet effajta "isten érti, de mi emberek nem" értelme az életnek, azzal egy a gond, újra nem arról beszélünk, hogy számunkra mi az élet értelme, hanem arról, hogy istennek mi a mi életünkkel a célja, számára mi a mi életünk értelme. Erre persze lehet kitalált válaszokat adni, mint ahogy adnak is :). De látni kell, hogy ez önbecsapás megint. Nem az eredeti kérdésre válaszoltunk, csak egy hasonlóra.
tizer 2011.07.13 23:59:15
@filmcomm: mi a célom vele, azaz mi számomra az értelme? :)

Sok szócséplést hallottam már az élet értelméről, hol így, hol úgy félremagyarázva, megpróbáltam a magam képességei szerint tisztázni a kérdést, és mivel az eredmény megtetszett, gondoltam közzé teszem, hátha másnak is hasznára lesz és továbbmozdít az össztársadalmi megvilágosodás felé.
A külső figyelembevételével történő kapcsolatfelvétel, ill. már eleve a szimpátia eldőltének mikéntje evolúciós eredű. A faj fennmaradását szolgálja, hogy minden egyed keresi valamiféle kódolt preferenciák alapján ígéretesebbnek tűnő fajtársak társaságát, ill. a…..
tizer 2011.07.13 21:22:58
@filmcomm: nem amiatt, hanem azon cselekedetével teszi világossá :-).
Ébredj rá! A hitről 2010.07.29 12:59:00
A hit a végső miértekre adott nem kielégítő válasz, ill. válaszok sokasága. A tudományos gondolkodás szeret elvágólagosságot megfogalmazni atekintetben, hogy mi az amit tudunk, és mi az ami ezen körön kívül esik, tehát csak fantáziálhatunk róla, hipotéziseket állíthatunk…..
tizer 2011.07.13 21:18:22
@filmcomm: ez igaz, de sehol sem arról a hitről beszéltem fentebb, amit valaki bevall, hanem ami valóban őbenne van. Félreértés tehát ne essék, a vallásos ember lehet nagyon is bugyuta, és bár istenről beszél, nem képzel mögé többet, mint egy kedves szakállas bácsit, amilyennel egyszer találkozott a búcsúban.
A pszichológus Mi vagy te, ribanc? 2011.07.13 12:13:00
Idén, július 20-án rendezik meg Budapesten az első "Ribi Sétát", eredeti nevén Slut Walkot. A rendezvény célja, hogy a nemi erőszak, a szexuális zaklatás és a nők hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakozzanak.Szerte a világon ezernyi nő hallgatja el, ha…..
 Legalábbis tudományos kutatások szerint. ^^ Link1, Link2.   Mondjuk én a tudomány nevű szekta fanatikusait is a hívők közé sorolnám, hiszen egy intézményesített hitrendszernek a tanait szajkózzák, anélkül, hogy érdekelnék őket a MIÉRT-ek, ha pedig rákérdezel,…..
tizer 2011.06.25 09:53:06
@wmiki: egyoldalúan látod. Ismerek nagyon destruktív vallásos embereket, és náluk sokkal emberségesebb materialistákat is. Hiába nevezi magát valaki vallásosnak, ha buta mint az ökör, és nagy elszántsággal, nagy agresszióval rohan vakon az általa helyesnek vélt irányban.

Az említett felelősség megvan sok materialistáknál is. Nem a túlvilági ejnye-bejnye fenyegetése miatt, hanem azt akarja, hogy szívesen emlékezzenek rá a következő generációk.
tizer 2011.06.25 11:23:56
@wmiki:

1) én nem a nagyátlagról beszéltem, hanem az egyes emberekről. Nekem nincs dolgom embertömegekkel, nem szociológus vagyok, én valós emberekkel vagyok kapcsolatban - ahogy a legtöbbünk, aki a valós világban él. Ezen a szinten meg sokkal fontosabb a személyes tapasztalat, mint az, hogy állítólag valakik valamit kimondtak az állítólagos sokaságról.

2) a saját elveidet nyugodtan merd magadra is alkalmazni: nem bizonyítottál semmit, hol vannak bizonyítékaid? Egy véleményt mondtál el. Naiv összefüggésekre alapozva.

3) olyat a tudomány nem mér, hogy boldogabb-e egy népcsoport, mert ez mérhetetlen.

4) ne akard ilyen nyakatekert módon igazolni, hogy jó lóra tettél, mert csak gyanússá válsz.
A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Fejes László nyelvész-újságíró (Nyelv és Tudomány), a Szkeptikus Társaság tagja előadását hallgathatjuk meg. A magyar történelem kevés pontja vált ki annyi vitát, mint éppen a kezdete – legalábbis ha a magyar nyelv származásának a kérdését a magyar nép…..
  Négyszer nagyobb elérésű frekvencián negyedannyi szolgáltatási díj, óriási aránytalanságok, tulajdonosváltások, bizonytalan gazdasági helyzetű rádiók, elnémuló frekvenciák – ezek jellemezték az ORTT örökségeként kialakult rádiós piaci helyzetet. A…..
tizer 2011.06.20 19:25:06
@Browning: kényszerítenek, hogy hallgasd?
Wmiki "igazsága" Tervezettség 2011.06.14 12:24:00
Wmikinek és a hitvezérelt fanatikus szektatársainak ajánlom szeretettel:   ..
tizer 2011.06.14 21:58:44
@vilagpolgar: wmiki az iskolapéldája annak a beszűkültségnek, hogy bárhogy magyarázzanak el valamit, bármilyen világos megindoklást kapjon, ha az nem egyezik az ő véleményével, akkor kirekeszt, letagad, adja a hülyét, nem ért, félrebeszél.

Nagyon mély lelki gyengeség van emögött, hogy a belső ellentmondásaival nincs ereje, ezért nem is mer szembenézni.

Sokkal könnyebb hangosan kiáltozni, mint meghallgatni másokat.
tizer 2011.06.14 22:29:01
@wmiki: Állati sorban levőnek tekinted magad? Bocsánat :D akkor nagyon ügyes vagy!
tizer 2011.06.14 23:11:58
@istentelen: :D szerintem is kb. oda jutott el, csak visszafelé. Én még azt is el tudom képzelni, hogy volt ő normális tinédzser, de aztán vett egy hátra arcot, amikor fizikából megbuktatták.

A vízpárolgásos fórumot olvastam, jókat kacagtam rajta. Minden erejével rá akart mutatni, hogy a tudomány téved, eleve hibás, abszurd a vízpárolgás modellje. Amire végül is csak-csak rámutatott, hogy ő egy tökfilkó, még egy ilyen, viszonylag egyszerű modellt sem képes befogadni.
Abortuszellenes kampányt indít a kormány. Egyelőre azért nem tiltják be, mert a magyar társadalom még nem kész erre a lépésre.Bírom, hogy az abortusztörvényt olyanok alkotják, vagy akarják megalkotni, akiknek soha nem lesz része abortuszban. Férfiak. Miért is ne legyen egy nőnek…..
tizer 2011.05.23 19:08:18
@Bogoj: "az sem él, csak életjelenségeket produkál?"

??? Mi a különbség aközött szerinted, hogy valami él, vagy, hogy életjelenséget produkál?
tizer 2011.05.24 15:25:33
@Bogoj: nem érzem, hogy az élő-élettelen megkülönböztetésen annyit kéne rugózni. Ha egyszer valami életjelenségeket produkál, akkor nevezzük élőnek, mi bajunk származik belőle? Az évszázados hit/szokásrendszerünk meginog? Naddolog...

Ha valaki azt akarja titkon belekódolni az "élő" fogalmába, hogy "a természet által megalkotott, általunk rejtélyes és csodálatos módon" életjelenségeket produkáló, az szerintem csalfa törekvés. Az élő jelentse azt, hogy életjelenségeket produkál. Azt meg jelöljük meg külön, ha érdekes, és ha tudjuk, hogy honnan származik a szervezet: mi raktuk össze, teljesen embertől független lény, vagy micsoda.
tizer 2011.05.24 20:05:56
Egy meglepő állítás: márpedig idő, mint olyan, nem létezik. Na, ne már! – lehetne tiltakozni -, hisz az óra is méri, mi is érezzük a múlását, ahogy öregszünk. És mégis. Azt állítom, hogy amire mi azt mondjuk, hogy idő, az valójában nincsen. És akkor MI van?…..
tizer 2011.05.18 17:22:59
@Bogoj: kikerülted a többi sorolt fogalmat. Vajon a halálozási rátát jobban érezzük, mint az idő múlását? Vagy az államháztartási hiány egy konkrét megtapasztalható dolog? Továbbra sem indokoltad meg, hogy az idő miért lenne kitüntetett.

"az idő gyakorlatilag megfoghatatlan. mérjük, de valójában mit mérünk?"

Ez meglehetősen önmagyarázó gondolkodás. Valaki meg mondhatná, hogy a súly egy teljesen elvont, absztrakt dolog, mérjük, nézzük a mérleg mutatóját, de valójában mit mérünk?! Mi az, hogy vonzza Föld? Nem látom, hol vonzza? Nincsenek is összekötve sehogy, ez egy kamu, nincs is súly!

"az idő egyfajta mérési eszköz, mellyel mi az események sorrendjét, azok időtartamát és a köztük lévő (időbeli) távolságot állapítjuk meg, valamint a tárgyak mozgását hasonlítjuk össze"

Hát, meglepne, ha ennyire buta definíciót adott volna. Felhasználni a definícióban azt a fogalmat, amit definiálni akar.... Nagy bukta.

"hol a változás? nézz körül. és nézz körül újra. ugyanazt látod? nem? ez a változás."

Amit mondasz, az meg a fából vaskarika.
Nézz körül! Látod? Na, az. Hát ez már óvodában is hiányos meghatározás, már bocs. És eleve, itt is felhasználtad, hogy "újra". Mit jelent az újra szó, ha még nem tudom, mi a változás?... Az önmagával magyarázás újabb példája.

"ahhoz nincs kedvem, hogy elkezdjem sorolni, mit nem tartok valós dolognak, mert gyakorlatilag a legtöbb tapasztalás a listába kerülhetne"

Valóban?! Ez érdekes. A piros szerinted valós?

"ezen egy tételen egyvalaki elgondolkodik, hogy 'mi van, ha tényleg?', akkor nekem már megérte."

Ehhez viszont elegendő annyit írni, hogy "lehet, hogy az idő nem létezik?", és a hibás magyarázkodással kár tévútra vezetni az elgondolkodót :).
tizer 2011.05.20 16:53:53
@Bogoj: nézd én méltányolom, hogy lefordítottad a wikin olvasható összefoglalót

"Time is a part of the measuring system used to sequence events, to compare the durations of events and the intervals between them, and to quantify rates of change such as the motions of objects."

De ez nem egy olyan értelemben vett igazi definíció, hogy az időről való ismereteink nélkül rávezetne, hogy mit nevezünk annak. Márpedig egy valamirevaló definíciótól ezt szokás elvárni.

Az meg csak tovább árnyalja a dolgot, hogyha te ezt definíciónak vetted, akkor hogy lehet, hogy tagadod a létét? Tagadod, hogy adva lenne ez a mérési eszköz? Nem vagyunk képesek események időtartamát megállapítani? stb.

"a 'nézz körül'-t nem definícióként adtam, nem is annak szántam. csak egy érzékletes példa lett volna."

Ha hiszed, ha nem, sejtem, hogy mi a változás, tehát érzékletes példára e helyütt nincs sok szükség. Ettől még a fogalom más fogalmakhoz való viszonyán lehet értekezni.

"senkitől nem kértem, hogy gondolkodás nélkül fogadja el, amit írtam, és mivel észlények vagyunk, valószínűleg ezt nem is teszi senki. ha mégis, az elszomorít, és akkor le kell szögeznem magamban, hogy nem értem el a célomat. "

Érdekes mentség. Ám a leírt szónak súlya van. Alapesetben. De igaz, van aki eljátssza.

De ne szomorkodj! Az elgondolkozás mindig csodálatos. Az eredmény nem feltétlen.
Ha már szóba került a halálbüntetés és az abortusz, nem maradhat ki a harmadik nagy halál-kérdés, az eutanázia sem.Akik nem akarják engedni, azok legtöbbször az élethez való jogot szokták felhozni saját igazuk alátámasztására. Csakhogy a jog egy olyan dolog, amiről le lehet…..
Nos, létrehoztam az első blogomat.Igyekszem az interneten fent lévő rengeteg hír, gondolat, szemét közül reagálni valamelyikre. Arra, amely leginkább tetszett, megdöbbentett, mosolyra késztetett, elégedettséggel töltött el, feldühített, szóval ami valamiért szíven ütött.…..
tizer 2011.05.16 12:12:00
@mimindannyian: @Bogoj: valóban, sok mindenből kimaradsz és sok mást viszont megkapsz a gyorsaság által.
tizer 2011.05.16 13:52:53
@Bogoj: ja, akinek nem ugranak be a rímek csak úgy, azt tényleg gúzsba köti. De nem hinném, hogy a nagy költőink szebb "verseket" írtak volna, ha szólnak nekik, hogy "á, hagyd, ne szenvedj a rímekkel, csak írj!".

"ám ha tudom valamiről, hogy ott van, de út nem vezet oda, másképp jutok oda. akár gyalogosan."

Erre írtam, hogy lehet, hogy te megteszed, de nem várhatod el mindenkitől, hogy így tegyen. Nem mindenki olyan mint te, lehet, hogy ez szomorú, de az elfogadása ajánlott :-).
tizer 2011.05.16 14:25:41
@Bogoj: rendben, tehát a rím nem köt (mindenkit) gúzsba.

wiki:
"A gúzs a lótartó magyarság eszköze volt. A ló első két lábszárára helyezték, hogy a mozgását meggátolják. Az Alföldön gúzs, nyűg és békó néven az 1930-as években még használatban voltak. A gúzs a legősibb megoldás erre a célra."

Ennyire azért nem érzem tehetetlennek, kifejezésre képtelennek a rímelő verseket.
 Most olvasom, hogy (idézem): "Jövőre rosszul jár, aki rosszul keres".Az a baj, hogy ez már idén is így volt/van. Tehát a szegényebb és gazdagabb rétegek közti szakadék még tovább mélyül. Ne legyél szegény,És ne legyél beteg se.Sőt! Ne is legyél! ..
tizer 2011.05.16 11:15:42
@Bogoj: tudsz jobb megoldást?
tizer 2011.05.16 12:32:53
@Bogoj: és ha mindegyik tojás záp?... Nehezen képzelhetőek el olyan intézkedések, melyek áldozatok nélkül, mindenki örömére hoznak jó fordulatot. Ebből kifolyólag kár azt vizsgálni, hogy van-e negatív mellékhatása, mert tudjuk, van. Vizsgálni azt lehet, hogy más megoldásokkal összehasonlítva jobb-e, vagy nem. Ha más javaslatod nincs, akkor ezt a vizsgálatot nem tudod elvégezni, ergo nem tudsz érdemben hozzászólni.
tizer 2011.05.16 14:14:59
@Bogoj: "lehet, hogy tényleg ez az egyetlen megoldás. lehet, hogy az összes többi, még ennél is rosszabb. csak az a furcsa, hogy mégis vannak emberek, akiknek jobb lett."

Igen, a világban vannak furcsa dolgok. Azért van eszünk, hogy megpróbáljuk megérteni ezeket. :-)
A katolikus egyház fura dolgokat akar. Egyházi törvény, a szabadságszobor lerombolása és Mária-szobor felállítása. Tényleg kötelezővé lehet tenni Magyarország egységes vallását?..Ezt akarják lerombolni:  …..
tizer 2011.05.16 11:11:39
@Bogoj: ami elkerülhetetlen adottság, arról nincs sok értelme a jó-rossz viszonylatban állást foglalni. Inkább csak vizsgálni lehet, hogy miért van úgy.

Valószínűnek tartom, hogy az emberi megismerés és kommunikáció velejárója, hogy nem tekintünk semmire se csak úgy, mint önmaga, hanem igyekszünk kontextusba helyezni. Feltehetőleg ez a világ rengeteg egyedi dolgának összefoglaló megértésében hasznos eszköz. E nélkül rengeteg időt venne el az egyedi dolgoknál külön-külön ráébredni, hogy az mihez köthető.

Ha teszem azt, kap valaki egy virágot, s úgy nézne rá, mint egy virágra, akkor megkérdezhetné "dehát miért kerül ez ide? kiszaggattál egy növényt, hogy ideadd a kezembe?". Nem, a virágnak is megvan az ajándékozási kontextusa, emiatt egyből kapcsolunk, hogy kedveskedik vele az illető. A világunk sokkal inkább ilyen összefüggésekkel átszőtt valami, mint önállóan, semmivel sem kapcsolatba hozható/hozandó egyedi entitások halmaza.
tizer 2011.05.16 12:28:51
@Bogoj: no igen, te magad mondhatod, hogy megszabadulsz az asszociációk rabláncától, amit tetszik, magában csodálsz. Viszont ezt másra nem tudod rákényszeríteni. Ezért aztán kénytelen vagy felkészülni rá, hogy lesz, akinek nem tetszik a rózsa, ha egy hóhér adja át neki. Egy olyan tárgynál, amit mindenki lát, arra kell készülnöd, hogy lesznek, akik nem a te gondolkodásod szerint látják. Ez van a sörnyitó (szabadság-szobor) esetében is.
tizer 2011.05.16 13:55:02
@Bogoj: ebben kiegyeztünk. Más is van bizonyára, akinek meg a te tetteid nem olyanok, mint szerinte normális lenne, vagyis miattad szomorkodik, így kerek a világ :-)
Azon gondolkodom, hogy amikor a hétvége és egy ünnep közé odaesik egy hétköznap, azt vajon miért kell ledolgozni egy másik hétvégén, miért nem lehet megkapni munkaszüneti napként?Egy évben talán 2-3 ilyen van. Csődbe mennének a munkáltatók?És akkor blogom első…..
A Szkeptikus Társaság és az Értelmes Tervezettség Mozgalom (ÉRTEM) Egyesület ezúton tájékoztatja az érdeklődőket a két szervezet között elindult hivatalos párbeszédről.Vágó István egy napilapnak adott interjúban hangot adott az intelligens tervezettség felfogásával kapcsolatos véleményének. Az…..
tizer 2011.04.27 10:25:51
@feketevíz: leírhatod, csak megkérdeztem, mi a célod. Hogy összeomoljunk?

"Sok felvértezett ember omlott össze amikor találkozott olyannal ami nem mérhető"

Erre tudsz mondani példát? Ez nem idegen a tudománytól. A pszichológia, a biológia, az orvostudomány rengeteg olyan hatást tart nyilván, aminek pontos okát még nem ismerjük, de a hatásai jól _mérhetőek_. Ez épp elég ahhoz, hogy feltételezzük, ez még bőven benne van a tudományos vizsgálódásokban.
tizer 2011.04.27 10:49:17
@feketevíz: "Gondoltam beszélgetünk, de ez egyáltalán nem kötelező. "

Gondoltam, a beszélgetésbe belefér, hogy az indítékaidról kérdezek, bocs, ha ez tabu.
tizer 2011.04.29 10:47:28
@feketevíz: én se szólok hozzá gyakran, de szerény véleményem szerint itt ha valaki be van savanyodva, az te vagy. Rengeteg értelmes választ kaptál a többiektől, de te csak azt ismételgeted, hogy nem tudod elfogadni a véletlent. És tényleg nem válaszolsz érdemben a felvetésekre. Miért van ez?
Vagy azt hiszik azokat az állatokat halálra csiklandozzák, és a nevetésbe halnak bele? Nem látták még a videót, hogy készül a hús?  Vagy azt gondolják, aki nem eszik húst az meghal, mint a kisgyerek, aki azt gondolja, ha nem vágja le egy kutya lábát, akkor ő rosszul lesz?…..