Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mzperxx

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt, hogy a harctéri skót dudások nem lehetnek teljesen normálisak, gondolom senki nem vitatja. Grg mai vendégposztja egy extrém módon nemnormális skót dudás életpályáját villantja fel, és azt azért gyorsan hozzáteszem (félreértések elkerülése végett), hogy egy nemnormális ember még lehet tökéletes…..
Igen igen, a hír igaz! Christopher Nolan új háborús filmje valóban a székbe passzírozza a nézőt, és akkor most el is kezdhetnénk sorolni azokat a jelzőket, amikbe bizonyára csak az nem futott még bele, aki az elmúlt néhány napot a világtól elzárva töltötte. A már jócskán elkoptatott és közhelyessé…..
mzperxx 2017.08.02 14:30:18
Azt nem mmondanám, hogy unalmas, de én sem értem ezt a nagy éljenzést a film kapcsán. Tele van dramaturgiai hibával vagy érthetetlen dolgokkal. A film elején elindul 3 spitfire, abból 3 (értsd 3) a tengerben végzui így vagy úgy, és a 4. (értsd 4.) repül tovább Tom Hardyval ... Mellesleg ugyanez a végén 10 perce üzemanyag nélkül köröz, de még leszed egy teljes erejében lévő Messerschmittet. A film vége felé a németek szétbombáznak egy brit hadihajót, előbb hátul aztán elöl kap találatot. Snitt, fél perc múlva a hajón eleje sértetlen ... Ugyanezen hajóhoz közeledik a főszereplő civil bárka, a hajó messze van, a tengerben lévő katonák messzebb a hajótól. Snitt, más szemszögből nézve, mindenki közel van egymáshoz, olyannyira, hogy a bezuhanó bombázó által keltett tűz is alig fér be a süllyedő hajó, emberek, bárka háromszögbe. A film elején a srác kiérkezik a tengerpartra, ahol kb uszkve 5x100 katona áll sorban a tenger felé. Kenneth Branagh szájából az hangzik el, hogy 5 km-en 300,000 katona van , ami t örténelmileg igaz, de a film meg se próbálja ezt érzékeltetni, pár száz csellengő katona képvisel több százezret. A film felében üres tengrparton kószál néhány katona, nemcsak ember, de felszerelés, teherautó, semmi nincs a közelben. Eredeti felvételeken látszik, hogy ez menynir enem így volt. Film eleje, a németek leejtenek néhány bombát a partra, mindenki szalad, stb, sokan ott maradnak, a felkelő katonák közül egy sem megy oda a fekvőkhöz, hogy segítsen. Ezt a britekről nem tudom elképzelni. Snitt, újra sorba állnak, sebesült és halott sehol . . . Miután nem tudom hanyadik nagy hajót süllyesztik a németek el, az eset felkapaszkodókat beterelik a hajó gyomrába és rájuk zárják az ajtót ... kizárt dolognak tartom ezt a hülyeséget.
A film sok helyen valóban tud feszültséget kelteni, de összességében egy nehezen követhető , néha feleskegesen érzelgős film. Kenneth Branagh a film végén meglátja a közeledőnémet vadászgépet, és szemlesütve hősisesen várja a halált. Ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná: ez hülyeség ... egy brit katona, még ha tábornok, akkor sem várja meg, hogy szétlőjjék.

Többen írják a film alatti óraketyegést. Szerintem ez nem az. Az a civil bárkának a hajó motorja.

ja, és a slusszpoén: értette valaki a magyra változatban a feliratokat :"1. Móló. Egy nap" ? A Day One-t fordírtották félre ? "2. A tenger / egy óra" ennek mi értelme van ? Nem volt senki, aki ezt leellenőrizze ?
Orkhesztra blog Szex a köbön 2015.12.27 11:38:58
Vedd elő a szexet mint témát, tegyél a darabba pár csábos színésznőt, kutyuld össze a szálakat, és kész! Röviden így foglalható össze a Centrál Színház hat szereplőt felvonultató előadása. A dolog nyilvánvalóan ennél összetettebb, erről Mohácsi István író-rendező…..
Volt, aki átlépte, volt, aki kizsebelte a földön fekvő eszméletlen, életéért küzdő fiatalembert a drogériában. Volt, aki csak arrébb ment és elfordult. A kint rekedt vevők a rendőrt szidták, mert nem vásárolhattak, amíg az újraélesztés tartott. Az üzleten már…..
Egy jó háborús filmnek, minden körítéstől lecsupaszítva, arról kell szólnia, hogy a háború rossz. Tudom, hogy közhelynek hangzik, de akkor is így van. A tálalás persze rendezőfüggő. Van, aki szürreális borzalomként mutatja be a háborút, mint Coppola az Apokalipszis most-ban.…..
A könyvtárba nem csak kiművelt emberfők járnak, hanem olyanok is, akik nem tudják, mi az illem és a mi a tisztelet. Őket szokták egyszerűen "parasztnak" hívni. Alább következik egy történet arról, hogyan viselkedik a paraszt a könyvtárban. A történet megértéséhez szükséges…..
1944 júniusának első napjaiban úgy tűnt, végre vége a hosszú várakozásnak: a szárazföldi alakulatok hajóra szálltak és a történelem legnagyobb armadája megindult a francia partok felé. A gyorsan változó időjárás azonban galibát okozott, ezért a június 5-ére tervezett partraszállást el kellett…..
Az elmúlt hét évben évi 50-60 millió dollár váltságdíjat szedtek be szomáliai kalózok. Úgy tűnt,hogy nemzetközi segítséggel visszaszorulnak a  kalózok és az őket támogató terrorista csoportok, de a nairobi merénylet megmutatta, hogy ez nem egészen így van. Vajon csupán egy…..
mzperxx 2014.03.07 20:45:37
@Prof_R_K: Tisztelt Prof, ismerem a témát. Ha Ön 25 éve oktat jogot, akkor olvassa el, hogy mit írtam és mit kérdeztem.

"Csak funkcionáló, valódi államoknak lehet parti tengerük, így Szomália, mint bukott állam (failed state) valójában nem is tarthatna igényt a nemzetközi jog által biztosított 12 tengeri mérföldes sávra."

A kérdésem azt, hogy aszerző honnan vett egy ilyen hülyeséget, hogy csak azért mert szerinte nem működik az államrendszer, ezért Szomália nem tarthat igényt a partmenti sáv feletti szuverén jogaira. ???
HamPLÓ Medence a Balatonban 2013.08.26 19:10:48
Valaki nem tudja, mi ez? Innét indult régen a Balatonvilágos - Mars rakétajárat, vagy csak egy olyan gyerekmedence, ahonnét a gyerekek nem tudtak kigyalogolni a büfébe? ..
mzperxx 2013.08.27 22:07:51
Az OTP csak sírva kérheti a receptet a Kossuth téri csatornaépítési munkákat kivitelező Bonex Építőipari Kft-től, avagy itt egy még szellemesebb megoldás belvárosi parkolóhelyek lefoglalására. Lopás ellen is véd, ingyenes és - ha szlovák rendszámú kocsival csinálod –…..
mzperxx 2013.04.10 21:18:59
Istenem, ezt nem hiszem el, komolyan. "Újabb csúcskísérletre készül a magyar Himalája-expedíció". Miért nem lehetne ezeket csak úgy simán, itthon, még az indulás előtt kivégezni? Annyi stresszt, útiköltséget, energiát, felesleges komplikációt megspórolhatnánk. Esetleg…..
Az üvöltő, aludni nem akaró gyerek okozta fáradtság, olykor kreatív megoldásokra sarkallhatja az embert. Talán az alábbi videón látható szerkezet is egy ilyen élethelyzetben született. Mindenesetre a kölöknek láthatóan tetszik. Ha mindenképpen szüttyögni akartok vele, akkor az…..
mzperxx 2013.01.06 21:22:23
Kaotikus állapotokat jelentenek a számhordozni igyekvő ügyfelek az összes mobilszolgáltatónál. Ha épp nem utasítják el a kérelmüket, akkor sem történik semmi. Úgy látszik nem sikerült felkészíteni az infrastruktúrát a 48 órás átvezetésre: Minap olvastam a…..
A lenyűgöző szépségű Bath Anglia dél-nyugati részében fekszik  Bristoltól nem messze . Az egyik legszebb angol város az Avon folyó partján a szigetország egyetlen természetes melegvíz-forrására épült. Több mint 2000 éve várja az utazókat, nyaralni, gyógyulni vágyókat.…..
Aki követi a WizzAir akcióit, tudhatja, hogy semmi nem az, aminek látszik. Ágnes azonban jóhiszeműen megadta maléves foglalási kódját online rendelésnél, így neki 7 ezer forinttal drágábbra jött ki Eindhoven, mint maléves kód nélkül foglaló utastársának: Egyike vagyok a…..
mzperxx 2012.02.16 06:15:13
wizzair flexibilis jegy: pár ezer ft felárért a jegyed flexibilis lesz, azaz a hirdetmény szerint bármikor bárhova módosíthatod, kivéve az utazót nem lehet módosítani. csak a régi és új út közötti árklönbséget kell fizetni. ez logikus.
2011. januárban veszek egy ilyet brüsszelbe nyárra, összesen odavissza mindennel kb 36 ezer. sajnos 6 héttel el kellett tolni az utazást, na mondom, akkor flexi jegy. be vagyok regisztrálva és időközben még vettem 1 éves kedvezményes tagságot is. belépés előtt csekkolom az augusztusi jegyárakat. nagyon jó, olcsóbb, mint az én jegyem, azaz nem fizetek rá, igaz nem is kapok vissza, de ez érthető. belépek a jelszóval , foglalom, hopá, más jegyárak vannak. a teljes időszakra mindenhova 17 ezres jegyár minden viszonylatban. hoppá. mi van ? ha nem lépek be, olcsó, ha belépek a jelszóval, drága ? ja persze, mert felismeri, hogy flexi jegyme van, és most megszívat. kilépek, csekkolom. olcsó jegy., visszalépek, drága. kabbe. nem vvolt időm, utazni akartam, lefoglaltam, kb 7-8 ezret ráfizettem. a foglalás utolsó oldalán lévő összesítésből nem derült ki, hogy mi volt a felár.
írok az ügyfélszolgálatnak, 3 hét múlva válasz: hogy csekkolták a kártyás fizetést és nem vontak le kétszer, úgyhogy mi a gond. anyukád. válaszolok, hogy nem ezt írtam, hanem azt, hogy drágábban adod a jegyet a flexis jeggyel utazónak. válasz azóta sincs. ők győztek, tettetik a hülyét, én pedig megunom.
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
A Nemzeti Múzeum Robert Capa vándorkiállítása most épp Győrben vendégszerepel. Megnéztem, hogyan működnek a közismert képek egy számukra talán szokatlan kiállítási térben. Nos, a riportfelvételek megint jól…..
mzperxx 2011.11.17 21:22:55
Capa ott volt a normandiai partraszállásnál. A wikipedia ezt írja:
"A sors furcsa fintora, hogy „a világ leghíresebb háborús fotósa” egészen 1943-ig nem kapott megbízást, hogy a világháborúról tudósítson (a Blitz idején Londonban van, de nem mint tudósító), ettől kezdve azonban szinte végig az első vonalakból küldte képeit a LIFE magazinnak. Előbb Észak-Afrikában, majd Szicíliában kísérte az amerikai katonákat. 1944. június 6-án hajnalban ő volt az egyetlen fotós, aki a partraszállók első hullámával Normandia földjére lépett. 6 tekercs filmet (106 kockát) fotózott el, majd délután 2-kor, amikor már biztosnak látszott a hídfőállás, az első kórházhajóval visszatért Portsmouth-ba. A filmtekercseket bevitte a LIFE londoni irodájába, majd lefeküdt aludni. A laborban az asszisztens, az akkor 15 éves Larry Burrows (aki később maga is hadifotós lett) annyira kíváncsi volt a képekre, hogy az előhívás után a szokásosnál magasabbra állította a szárítóban a hőmérsékletet, hogy gyorsabban száradjanak a negatívok. A hő azonban leolvasztotta az emulziót, 8 teljes kép és további 3 kocka bizonyos részeinek kivételével teljesen megsemmisültek a felbecsülhetetlen értékű, megismételhetetlen fotók, a megmaradtak is elmosódtak. Mindazonáltal a LIFE június 19-én leközölt 10 képet "slightly out of focus" ("enyhén életlen") magyarázkodó képaláírással. Ez annyira felbosszantotta Capa-t, hogy később ezt a címet adta önéletrajzának is. (Ez a kötet 2006 októberében jelent meg magyarul Kissé elmosódva – Emlékeim a háborúból címmel a Park Könyvkiadó gondozásában.) Ezek a fotók – mint egyedüli hiteles vizuális dokumentumok – inspirálták később Steven Spielberg-et a Ryan közlegény megmentése c. film nyitó képsorainak megalkotásakor."

Ez azért annyiban téves, hogy nem ő olt az egyetlen fotós, és nem neki voltak egyedül felételei. Kétségtelen, hogy az elsők között volt. Egyébként Hemingway és a felesége is ott volt tudósítóként.
Az amerikai hadsereg egész filmes stábot itt, a felételek nagyrészét azóta sem mutaták be, mivel tele van halott amerikaiakkal.
Proszektúra Gyurcsány Fegyenc 2011.10.03 09:40:00
A nap híre, hogy ma hallgatja ki az ügyészség gyanúsítottként Gyurcsányt Ferencet, Magyarország volt miniszterelnökét. Kétségtelenül kevés olyan megosztó személyiség akad a hazai politikában, mint ő. Nem sokan büszkélkedhetnek annyi gúnynévvel, becenévvel sem: Fletótól,…..
Tegnap délelőtt és késő délután néhány percre megálltak a tollak a kezekben a Bank Centerben, abbahagyták az elemzéseket a Nemzeti Bankban, és kis híján kiköpték kávéjukat a turisták a Szabadság tér éttermeiben. Egy 5 tonnás ezüst monstrum ereszkedett alá óvatosan…..
Tisztelt blog! A gyermekem a múlt héten az iskolájával kötelező fogászati szűrésen volt. Egy évben azt hiszem, kétszer mennek az osztályával. Mivel korábban elég sok rosszat mesélt róla a fiam, ezért kb. fél éve saját fogorvoshoz visszük. Az orvossal abban maradtunk, hogy…..
Vastagbőr Dajcstomi reagálása 2011.03.31 10:40:00
Hivatalos állásfoglalás természetesen nincs, talán meg se próbálták elmagyarázni a kommunikációs szakik Viktornak, hogy mi is az a Twitter, ahol a 23. szülinapon köszöntőt mondó kedvence ámokot fut. Tamás viszont jó udvari bolondhoz méltóan élvezi a kitüntetett figyelmet,…..