Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lui_00

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hónapokban látványosan közelebb kerültünk egymáshoz a gépen, sokkal kevésbé szór szét a Wizz ülőhelyosztó algoritmusa. A Ryanair változatlanul a lehető legdurvábban szétültet, viszont könnyebb ablakos/nagy lábteres helyet ingyen szerválni náluk. Módosul az egyik alapszabály? A két…..
A budai oldal legforgalmasabb csomópontjának felújítását 2016 februárjára ígérték, de végül 3 hónapot csúszott az átadás. A késve megvalósult budapesti projektek közül viszont még így sem régi-új Moszkva tér a csúcstartó. Elég csak mondjuk a Várkert Bazárra gondolni. Az átalakítás mégis próbára…..
Lui_00 2018.12.01 18:10:11
Az Atlanti-óceán közepén fekvő Azori-szigetekről már írtunk a blogon. A legnagyobb sziget, Sao Miguel mellett már egy kisebbre, Tercerirára is megy fapados - a Ryanair Lisszabonból és Portóból repüli. Míg Sao Miugel önállóan is megér egy kört, a kisebbeket, így Terceirát is inkább felfűzve célszerű…..
Lui_00 2018.02.20 20:54:23
@Nagy kámpics: Egyetertek, lenyeg, hogy olcso legyen.
A legolcsóbb repjegyeket kínáló két ultrafapados is ráugrott keményen a Black Friday nevű népkopasztásra. Érthető is, hiszen többszörösére tudják növelni a forgalmukat úgy, hogy átlagban alig adják olcsóbban a jegyeket. Kezdve a Ryanairrel, mert az írek már egész héten tolják az akciót. Azt…..
Lui_00 2017.11.25 15:29:46
@svajcineger: Így van, köszönöm. Nem Bergamo es nem februar es nem egy reklamszatyorral. Sajnos nem akkor megyunk amikor olcso, hanem amikor tudunk, azaz a munkahelyi elfoglaltsag megengedi. Raadasul nyari foszezon es Mallorca csomaggal kisgyerekkel. Sok opcio nincs atszallas nelkul. Ha nagyobb lesz szoba johet atszallas nem fapadossal, most nem.
A lenti tesztet Mucsi Gábortól kaptam, köszönöm neki! Gondoltam egy merészet, hogy meglepem magam egy házimozi projektorral Karácsonyra. A hazai piac technikai tudása és ára alapján persze eszembe se jutott volna, de szembe futottam a képen látható termékkel az aliexpress.com-on. Legalább másfél…..
Eső volt, napsütés van, minden ideális ahhoz, hogy gyönyörűen fejlődjenek a növények a kertben. Tegnap épp elégedetten sétáltam a sorok között, amikor levéltetvekre bukkantam. Szerencsére a legjobb megoldásért csak a konyháig kellett elmennem. Egy pohár (2,5 decis) vízben…..
Én ilyen szomorú bakancsfotót még nem láttam. Pláne, hogy a kis hülye fogpiszkálóval kitámasztott talp egy Vibram, ami a világ első, kifejezetten hegymászásra kifejlesztett vulkanizált talpa a megbízhatóság és a hosszú élettartam ígéretével. Persze, lehet, hogy ez a…..
Már lassan egyet sem kell aludni: önkormányzati választások lesznek, vannak Magyarországon, amikor - Orbán Viktor szavaival élve - az emberek nagy része folytatná a sikerpolitikát. És mert folytatná, folytatni is fogja. Ezt minden egyes alkalommal leírtam eddig is, most sem gondolok…..
Egész télen kellemes 20-22 fok, napsütés, tengerpart, hegyek, vulkánok, olcsó szállások és éttermek. A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek kézenfekvő úti cél ahhoz, hogy eldobjuk a kesztyűt és a sálat, a zord, vagy épp locspocsos tél helyett a tavasz és nyár közti…..
Dagad a botrány a Lila Oviban, a gyerekek egyik fele egy tornateremben tölti a telet, a másik fele pedig fűtetlen 15 fokos szobákban. Rontja az összképet, hogy az elfuserált Eu támogatott felújítás miatt a leghidegebb a szomszédos bölcsődében lett. Megírom. Tavaly…..
Subba Sebesvonat 2013.12.26 15:13:30
Dombóvárnál kicsit meglódult a mozdony ma délelőtt: Végre valami szemmel látható nyoma is van a MÁV sokat emlegett folyamatos minőségi fejlesztésének ..
Szép jó reggelt szeretnénk kívánni azoknak, akik véletlenül azt hitték, hogy tényleg gyesen lévő anyukák és köszvényes, orosztanárból háztartástan tanárrá képzett nyugdíjas nénik, netán faluszépék ülnek majd a nemzeti dohányboltokban, és adják Károly bácsinak a…..
"A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint, hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak majd - nyilatkozta…..
A mostani radikális keretszám csökkentés, a maga 10.500 államis hallgatói férőhelyével, a röghöz kötés mellett, meg fogja semmisíteni az általunk eddig ismert egyetemi rendszert, ezt szinte minden érintett elismeri. Ennek tükrében egészen felfoghatatlan, hogy a hallgatói…..
Lui_00 2012.12.09 17:11:45
HÖK-HÖOK:
A tandíjtól függetlenül a HÖK-HÖOK egyfajta maffia. Mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, őket valamiért könnyebben felveszik nappali doktorira, könnyebben kinevezik egy egy egyetemi állásra. Onnan már könnyebb az út felfele is, politika, közigaztgatás, stb. Régen valami hasonló lehetett a KISZ, hasonló feltételeket teremtve az okosabb és tehetségesebb embereknek. Tisztelet a kivételnek.
Tandíj:
Tandíj (vizitdíj stb) jó, ha az elismeri a teljesítményt és arra ösztönöz, ha lehetővé az oktatás fejlesztését, visszaforgatva a pénzeket.
Jelen esetben van egy süllyedő színvonalú felsőoktatás, felesleges szakokkal, és iskolákkal, ahol az intézmények foggal körömmel próbálnak hallgatókat szerezni és bent tartani, mivel a finanszírozás létszám alapú. A dolgozók, oktatók próbálják az állásukat megtartani. Van egy új képzési rendszer, ehhez jön egy alacsony színvonalú, felduzzasztott hallgatói réteg Ehhez jön most a tandíj, elnézést képzési hozzájárulás. Ez annyit fog ehhez hozzátenni, mintha egy léket kapott hajón a kapitány vágatna még egy léket, hogy ami az elsőn befolyt, az folyjon ki a másikon. Most bajban vannak az egyetemek, főiskolák, sok hallgató, mivel most is nagyon sokba kerül a tanulás, állami finanszírozás esetén, plusz ehhez jön a hozzájárulás. Aztán majd x év múlva a diákhiteleken kamatkedvezményén keresztül és a ki nem képzett szükséges végzettek hiánya miatt többe fog nekünk kerülni, mintha a mostani rossz rendszer maradna.
A második évtől kellett volna bevezetni tanulmányni eredmény alapon a tandíjat, aki gyengébben teljesít átkerül a fizetősbe, aki jobban azt az állam finanszírozza. A jelenlegi felesleges oktatási kapacitásokat ezzel párhuzamosan pedig leépíteni, ami persze most is tart, csak nem túl szerencsés módon kivéreztetve az intézményeket, a gyengébbek valószínű beadják a kulcsot.
A szomorú, hogy mindenki tudja, hogy így nem jó, akárcsak egészségügy stb., nincs rá pénz, nem működik jól, a gyerek nem fog érteni semmihez, az orvos elmenekül, a beteg feldobja a talpát, de előtte nem tudja kinek mi a tarifája, hova kell dugni a borítékot stb.
Kár pedig annyi okos, értelmes ember van ebben az országban és mégsem lehet változtatni jó irányban semmit, vagy csak nagyon kevés dolgot.
Ír úr számol Az elszámoltatási kormánybiztosnak köszönhetően a kormányzati retorika ellenére az elmúlt évtizedekhez hasonlóan ismét békaperspektívából ülhetett tárgyalóasztalhoz a magyar fél a külföldi befektetőkkel. Már csak azt kéne tudni, hogy ezt a kárt ki fogja…..
Kerékpárral csak tíz perc Vége 2011.06.03 16:08:00
Vége! Úgy döntöttem,hogy befejezem a blogot. Köszönöm mindenkinek aki olvasta, és Csínek külön,hogy posztokat is írt! Üdv: Tízpercbringa..
Lui_00 2011.06.05 15:11:30
w Az irodalom visszavág 2010.12.09 08:15:00
Ha mostanában emberekkel találkozom, vagy akár csak felveszem a telefonomat, nem úszom meg, hogy el ne hangozzon: jaj, szegénykém, mi lesz most veled, hogy médiatörvény? A kérdés persze jogos. Magyarországon kialakult, és ma még éppen jelentős hadállásokkal bír az a fajta…..
Lui_00 2010.12.09 17:32:22
ö
Leleplezzük és átadjuk az Ismeretlen Nokiás Doboz szobrát.Beszédet mond és bevezetést tart a korrupció művészettörténetébe Fuchs Péter, hivatásos szoboravató.Időpont: augusztus 25. délelőtt 11 óraHelyszín: BP, Szabadság tér, a mélygarázs lejárata és az új szökőkút…..
Lui_00 2010.08.24 19:58:43
Választási programunk bemutatását gazdaságpolitikai irányelveinkkel és terveinkkel kezdjük. Mert az idő nem pénz. Neki hihetünk. A Kétfarkú Kutya Párt programjának anyagi háttere szilárd és biztos alapokon nyugszik. Tudjuk, hogy fontos megjelölni azon forrásokat, melyekből…..