Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Terniak

0 bejegyzést írt és 1147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel Dubaj már a könnyen és egyszerűen elérhető úticélok egyike lett az utóbbi években, így hajlamosabbak vagyunk úgy kezelni, mintha csak átugranánk a szomszédba. De azért azt ne felejtsük el, hogy a közel-keleti régió már ázsiai kontinensen van. Mások a szokásjogok, nincs meg az Európai Unió…..
Döbbenettel olvasom azokat a hozzászólásokat, amelyekben az emberek kárörvendek, hogy a köztisztviselők munkaközi pihenőidejét kiveszik a munkaidőből. Az érvelés egyszerű: a versenyszférában sem számít bele az ebédidő a munkába, most végre szembesülnek a való világgal a NER szolgái. De ahelyett,…..
Terniak 2018.11.28 15:23:56
@rostás: teljesen egyetértek. Dolgoztam már mindkét szférában, de ezt a szembeállítást a mai napig nem értem, de különösen azt nem, hogy a magyar versenyszféra valami magasabb rendű képződménynek tartja magát.

Arról már nem is beszélve, hogy fogyasztóként nap mint nap van "szerencsém" találkozni a magyar versenyszférával. Most soroljam az építőiparon keresztül az ingatlanközvetítőig, a szart eladó játék és gyerekboltokig, az életveszélyt okozó villanyosig, hogy mi a véleményem a magyar versenyszféra munkamoráljáról, munkához való hozzáállásáról? És ez csak az elmúlt pár hónap tapasztalata....

Nem mentegetem a közszférát, nyilván ott is dolgoznak ilyenek és olyanok is, de hagyjuk már abba ezt az üzengetést a két szféra között.
Annak, aki szereti a vélemények és értelmezések szabadságát, sokféleségét, minden sajtótermék eltűnése rossz érzés. Mindig csodálkozom azokon, akik képesek kárörvendeni akkor, amikor valami megszűnik - legyen az akármilyen politikai oldalhoz tartozó -, ami korábban létezett, ahol emberek írtak,…..
Terniak 2018.08.03 19:46:53
Tudtán kívül vagy szándékosan, Török Gábor megfogalmazta azt, ami ennek a "rendszernek", vagy kormánynak a legnagyobb hibája. Ez a rendszer a MÚLT. Nem véletlenül jutnak eszébe múltbeli példák. Bár a középkort túlzásnak érzem, de tény, hogy amit látunk, az már - eddig alapvetően elvetendőnek ítélt rezsimekben - megvalósult.

A kérdés az, hogy kinek jó, hogy megint a múltban élünk. Múltbeli hatalomgyakorlási eszközökkel, múltbeli szimbólumokkal stb. Nekem Török Gábor érvelésével több problémám is van.

1. A gondolatmenetéből az következik, hogy a politika semmit nem változott az évszázadok, vagy évezredek alatt. Ez érdekes feltevés. Miközben minden fejlődött, a politikát ugyanazok az elvek mozgatják mint a középkorban? A római jog ma is él a mai intézményekben, de nyilván nem úgy, ahogy 2000 évvel ezelőtt. Nem is lenne túl jó, mert akkor rabszolgaság, jogegyenlőtlenség stb. volna, de nyilván a zálogjogot sem lehet úgy alkalmazni, ahogy akkor. Ehhez képest az Orbán-kormány a középkori viszonyokkal írható le? Hát, Török Gábor tudja, de szerintem ez inkább erős kritika, mintsem a Kormány dicsérete.

Ez kicsit olyan, hogy nézzék meg milyen hatásos volt Szent István korában, hogy a tolvaj kezét levágták. Ez igaz, csak 1000 év alatt a jog odafejlődött, hogy ezt barbárságnak tartják, és kitaláltak helyette valami mást. Lopás mindig lesz, de nem mindegy hogy harcolsz ellene. Nem hiszem, hogy Török Gábor abban a korban szeretne élni.

2. A gondolatmenetének talán legproblematikusabb pontja, és egyben szerintem némileg felháborító is, amellett, hogy téves, az intézményrendszerrel kapcsolatos. Nem tudom, de egyre inkább érteni vélem, hogy a politológusok miért nyilatkoznak meg úgy, ahogy, és gondolom, mivel a legtöbbjük tanácsadásból él, ezért hatással van a politikusokra is.
Ez az a rész:

"Nem volt igaz, amit nekünk az egyetemen tanítottak. Rengeteget hallottam arról, hogy az intézmények erősebbek az embereknél, hogy a demokratikus politika önkorlátozó – ez láthatóan nincs így. G. Fodor Gábor szokta használni a képet, de nekem is tetszik: a politika embertan. A kulcs mindig az ember, aki létrehozza az intézményeket, és aki adott esetben saját képére formálja őket – ha más emberek ebben nem tudják megakadályozni. Nézze meg az Állami Számvevőszék esetét! Látszólag ugyanaz az intézmény, ugyanazok a vizsgálatok, módszerek, mégis, egy vezetői váltás nyomán akár politikai fegyverként is lehet használni. Az orbánizmusban az intézmények nem módosultak lényegesen: a miniszterelnök személyi változtatásokkal és néhány apróbb közjogi trükkel érte el, hogy ami korábban korlát volt, az erőforrás legyen."

Török Gábor teljesen téved, és sajnálom, ha ez a mérce ma a politológus szakmában (de gondolom ez). Nem az egyetemen tanították rosszul, csak a politológusok nem figyeltek (ez egyébként a jogi tanulmányi eredményeikből általában látszik is). A demokratikus politika ugyanis továbbra is önkorlátozó. DE Török Gábor megint tudatosan vagy véletlenül, egy rendkívül erős kritikát fogalmazott meg. Az Orbán-rendszer nem demokratikus. Éppen ez az, hogy ez a Kormányzat nem illeszkedik a demokratikus hatalomgyakorlásba. Nem az egyetem tévedett, hanem Török Gábor gondolja tévesen a rendszer jellemzőit.

És de az intézmények alapvetően változtak. Elárulom, jogi szempontból, egy DEMOKRATIKUS jogállamban egy intézményt nem lehet politikai fegyverként használni. Ez bűncselekmény. Ez talán a legsúlyosabb állítása Török Gábornak. Ha ez ennyire nyilvánvaló, egy demokratikus államban az ÁSZ-elnöke már régen nem lehetne ÁSZ-elnök, és lennének következményei. Vagy mit fog gondolni Török Gábor, ha a bíróságok is "erőforrások" lesznek? Azért nem kellene hülyének tetetni magunkat. Ez az érvelés a szocialist államjog sajátja. A jog a politika szolgálólánya. A rendszerváltás ezen kívánt változtatni. Láthatóan nem sikerült. De azért ez a világ számos, valóban DEMOKRATIKUS államában működik. Trumpot egy mondata miatt jogi értelemben hazaárulással vádolták majdnem meg. Nálunk annak sincs következménye, ha politikai fegyverként használnak egy független intézményt. Ez egyébként a saját maguk által alkotott Alaptörvény szembeköpése is. Tisztelt Török Gábor, ha nem ért a joghoz, akkor azért, ha ért hozzá, akkor meg azért, kérem, ne terjesszen ilyen sületlenségeket, és veszélyes mondatokat.

Összefoglalva egyébként egyetértek az interjú tartalmával. EZ a rendszer már számtalanszor volt a magyar történelemben. Tulajdonképpen semmi új nincs benne. De a magyar történelem múltja arra tanít, hogy ez jó? szerintem nem. Török Gábor gondolom ismeri a nyugati rendszereket. Szerinte melyik modell vezetett el az innovációhoz, a fejlődéshez, a valódihoz, nem ehhez a betonba öntött fejlődéshez? az amerikai innovációt támogató vagy a magyar mutyirendszer?
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Néhány éve vásároltam egy lakást használtan, melyben azóta egyre több hibát fedezünk fel, amiről az eladó „elfelejtett” szólni. Érdeklődni szeretnék, hogy ingatlanvásárlás esetén mi számít rejtett hibának, milyen felelőssége van az…..
Tudják-e, hogy az interneten van egy oldal, melynek neve - a Wikipédia mintájára -„Politikapédia”? Többek között azt olvasom rajta, hogy a demokrácia egyik alkotóeleme az autonóm igazságszolgáltatás. És micsoda véletlen, éppen akkor bukkantam erre az oldalra, amikor Trócsányi László, régi/új…..
Terniak 2018.05.21 12:52:20
Azzal, hogy most, a jelenlegi helyzetben, Magyarországon mi a célja ennek az átalakításnak, egyetértek. Nyilván abban a pár kényes ügyben majd, ami politikailag fontos, abban egy lojális bíró mondja ki a végső szót. Mert azért azt be kell látni, hogy az ügyek 99%-a teljesen érdektelen a mindenkori politika számára, ahogy a büntetőügyek 99%-a sem érdekel senkit, csak ha annak valamilyen politikai szála van. De ahogy egy bontóper teljesen érdektelen a politika számára, úgy egy adóügy is az - főszabály szerint.

A módja ennek nyilván megint úriemberhez méltatlan lesz, valószínűleg megint egzisztenciákat tesznek tönkre, és felépített karriereket dobnak kukába. De ez nyilván nem érdekli őket. Sőt, szerintem még a bírósági vezetést sem, vagy hallotta valaki a Kúria Elnökét határozattan kiállni az elmúlt időszakban a bíróságokat, sőt most már konkrét bírákat ért támadások miatt? Vagy az említett bírói nyugdíjazások idején? Vagy, amikor lekomcsizták őket? Bánáti elnök úr érdekes módon vissza tudta utasítani határozottan a Bárándy Pétert ért támadást.

Ugyanakkor azért a közigazgatási bíráskodás nem olyan egyszerű, mint ahogy a Szerző leírja. Ideális körülmények között igenis helyük van közigazgatásban tapasztalatot szerzett szakembereknek a bíróságon, mint ahogyan Nyugat-Európában ez teljesen bevett módszer. Mert azért az is nonszensz és abszurd, hogy eddig a bírói tanácsokban olyan büntető- és polgári bírák döntöttek arról, hogy ki lehet közigbíró, akik alapvető közigazgatási jogi ismeretekkel nem rendelkeztek. És igenis, egy adócsalást tárgyaló bírónak kell lennie adójogi ismereteknek mint ahogy a PKKB-n sem véletlenül volt külön gazdasági büntetőügyekkel foglalkozó csoport, vagy az ügyészségen ilyen ügycsoporttal foglalkozó ügyészek.

Az, hogy az AB megsemmisítette a perrendtartás vonatkozó részét, az nem valamiféle tisztességes kiállás volt, hanem háttérbeli személyi harcok eredménye - legalábbis pletykák szerint.

A közigazgatási különbíróság nem elvetendő gondolat. Sőt, lehet, hogy hasznos volna. Egy másik Magyarországon, egy másik időben. Ugyanakkor feleslegesen hangulatot sem kell kelteni e bevett intézmény ellen.
Demográfiai adataink évtizedek óta aggasztóak és javulás a fasorban sincs… Persze okai bőven akadnak. Most kedves régi és új miniszterelnökünk megkérdezné a nőket, hogy ugyan mire is lenne szükségük a nagyobb gyermekáldási kedvhez. Persze a kisördög megszólal bennem, hogy e látszat gesztus mögött…..
Terniak 2018.05.08 14:15:25
@Nancsibacsi: hát Te nagyon ügyes vagy, nagyon gratulálok, szívből! csak így tovább!
Terniak 2018.05.08 14:51:06
@Andy73: az, aki felrója másnak, hogy miért nem akar gyereket, vagy miért nem akar többet, függetlenül attól, hogy férfi vagy nő, remélem már legalább 5-6 gyereknél jár, különben hallgasson.

Nyilván neki is az lenne a válasza, hogy azért nem vállal többet, mert (és itt lehet sorolni a személyes okokat), csak el kellene fogadni, hogy mindenkinek megvannak a személyes okai. És valakinek ez ott áll meg, hogy egyáltalán nem lesz gyereke, másnál ott, hogy lesz egy gyereke. Nagyon-nagyon kevesen vannak, akik önzőségből nem akarnak gyereket.
Terniak 2018.05.08 14:52:30
@zuulululu: ez a csőd már itt van. Hiszen ez a kérdés egyáltalán felmerülhet. Valami tehát nagyon nincs rendben, és én nem az egyszeri polgárt tenném ezért felelőssé....
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
Terniak 2018.04.22 22:30:11
@tibor és klára: nem, még maradunk. még szeretnénk hinni, hogy van értelme. Sajnos egyre kevésbé látjuk.

Mindig szerettük volna a hazánkért tenni. De azt tapasztaljuk, hogy nincs ránk igény. És nem ránk, és nem a mi gyerekeinkre van igény. Nem a mi életmódunkra, nem a mi világlátásunkra, nem a mi tudásunkra van igény. Hanem valami másra, amire viszont nekünk nincs. Még van 1-2 év, hogy eldöntsük, hogy a gyereknek mi a jó.
Terniak 2018.04.23 12:30:09
@Nancsibacsi: "Ezen felül még ott van a családi pótlék, a gyes, gyed - ami már akkor is jár ha dolgozol: szóval sokkal-sokkal több pénzt kapnak a DOLGOZÓ anyukák egy-egy gyerek után, mint régebben. Ebből futja pl. normális nőgyógyászra, meg szülésre, meg hasonló dolgokra, mivel ezt 18.5 éven keresztül kapod - 3 hónapos magzati kortól, 18 éves korig."

Mármost hálapénzként vagy magánrendelőben kifizetve a normális nőgyógyászt, meg a szülést?

Budapesten egy szülés 350.000-500.000 között mozog (plusz még magában is a szülészorvos vár legalább egy 100.000-ast). Még akkor is ha kapsz dolgokat, rengeteg kiadásod van. Babakocsiban 10.000 forinttól a csillagos ég, pelenka 3000-5000 forint között, havi szinten legalább 20.000-30.000 forint. Egy nőgyógyászati vizit Budapesten magánban 13.000-25.000 között. Hálapénzben nem tudom, mert elvből nem adunk: nem is kapunk érdemi ellátást.

És akkor a többi: gyermekágy, ruhák, ételek, gyermekorvos (ha van egyáltalán a körzetedben, mert a kényszerből választottat inkább hagyjuk, inkább magán, ami megint 10.000-15.000 forint egy vizit), gyógyszerek és a többi. Elvileg Budapesten van ügyelet, de nem jön ki, volt már hogy flegmán annyit mondtak, majd ha zöldül-kékül a gyerek, mentőt ne is hívjunk, mert úgyse jön. Magán ebben is van, az 25.000 forint, hogy kijöjjön. Az legalább érdemben megnézi.

Elárulom, hogy az említett családtámogatás(ok) kb. nullára elég. Való igaz, az állami egészségügy kezd szegényellátás lenni. Persze, vidd oda, nyilván ha nincs más, viszi az ember. Nekünk volt már, hogy állami gyermekorvos ránézett, 5 perc volt, nincs semmi baja a gyereknek, de már a zoknit úgy kellett húzni a váróban, mert arra sincs idő, hogy visszaöltöztesd a gyereked. Nem doktornő hibája, hanem a rendszeré. Aztán kiderült, hogy antibiotikum kellett, még időben.

Ezernyi ilyen történet van. Mikor külföldre (hanyatló nyugatra) mentünk, aggódtunk, hogy milyen lesz az ellátás. Mire a gyermekorvos annyit mondott, ne aggódjunk, ennél csak jobb lesz. Így is volt.

Bölcsibe isteni közreműködéssel jutottunk be, a mai napig csodának tartjuk. De ha ez nem lett volna, akkor megint csak a bölcsi havi 100.000 lett volna.

Én csak annyit kérdeznék: 8 év után jut eszébe, hogy ezzel a problémával kezdeni kellene valamit a szociális transzfereken kívül? Hogy a nőket alázó dumák helyett valamit tenni kellett volna? Ez kb. olyan mint a foci: a statisztikai adatok egyértelműek. Horvátországban kimondták: az ország haldoklik. Nálunk még nem, de nézzék meg a lakosság egészségi állapotát, nézzék meg a halálozások számát, nézzék meg a gyerekek számát. Nem tudom, mi kell ahhoz, hogy felébredjenek!
Terniak 2018.04.23 16:51:36
@werinter: "Ez a legnagyobb baja a magyar társadalomnak ,hogy a legtöbben még mindig a szocializmusban élnek. Ahol volt a "gondoskodó" állam, ami vigyázott mindenkire.
Meg kellene tanulni, hogy a boldogulásunk nem egy külső tényezőn, hanem rajtunk múlik leginkább!
Érdekes szüleim fel tudtak nevelni engem és két testvéremet anélkül, hogy nyavalyogtak volna különböző blogokon..."

Érzek némi ellentmondást. Valószínűleg ők is érezték az akkori nagyobb létbiztonságot. Egyetértek, hogy rajtunk múlik. Ideális körülmények között. Egy Amerikában. csakhogy itthon az állam mindenbe belemászik. Azért szerintem ne hasonlítsuk össze a szocializmus idején a munkajogi és egyéb viszonyokat (abból indulok ki, hogy szüleid itt éltek) a mostaniakkal.
Bruce Miller, a Szolgálólány meséjének a showrunnere interjút adott a Hollywood Reporternek, amiben beszélt a második évadról, a sorozat készítéséről, illetve az igen távoli tervekről is. Elmondta, hogy a sorozat készítése során milyen sokat jelentett nekik, hogy az eredeti regény írója, Margaret…..
– Érthetetlenül állok sokak megnyilvánulása előtt – fogalmazott újabb megszólalásában a lombikprogrammal kapcsolatos társadalmi vitát elindító győri püspök...
Sokan azzal vádolnak, hogy rühellem az ingatlanosokat. Ez nem igaz, egyszerűen eszem ágában sincs velük dolgozni. Megértem a hideghívásokat is, az hozza az üzletet - egyszerűen nincs kedvem bájologni. Sok szuper értékesítő van köztük, sokaknak a kisujjában van a szakma, ami miatt bizony tisztelettel…..
Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke augusztus 20-án a Szent Jobb körmenethez kapcsolódó szentmisén tartott szentbeszédében elhangzott gondolatai a lombikbébiprogramról komoly vitákat váltott ki a hazai közéletben. Nemrég a 168 óra is feltette a kérdést Dr. Orosz Gábor…..
Terniak 2017.08.30 11:27:55
@vakandok: Egyetértek. Protestánsként teljesen indokolatlan arra figyelni mint mond egy katolikus főpap. A híveik csak kövessék őket, különösen a nőknek javasolom a katolikus tanítások követését, hiszen annyi tisztelet van benne irántuk. :-)

Örülök, hogy protestáns vagyok, és olyan emberek adnak lelki tanácsokat, akik maguk is átélik azt, amiről lelki tanácsokat adnak nekem. Hiszek abban, hogy minden gyermeki élet Isten adománya akár így, akár úgy jön létre. Isten nélkül nem menne.
Terniak 2017.08.30 11:59:04
@csakskubizok:

"és csak a saját vagy a társadalom által elvárt modell szerint akar/tud élni."

Khm, nem akarok ellentmondani, de itt mintha nem a társadalmi vagy a saját elvárások szerepelnének. Azt mondja ez a szöveg, hogy a házasság és a család alapvető feladata az élet szolgálata. Miközben a szöveg szerint is lehet élni gyermek nélkül, de azért egyértelmű az egyház elvárása: elsődlegesen csinálj gyereket. E szövegbe még a lombikprogram teljes támogatása is beleférne. De értem én, egyszerűbb az embereket bűnösnek minősítgetni, mint érdemben segíteni....

Katolikus katekizmus:

1652 "A házasság intézménye és a házastársi szerelem természetszerűleg a gyermek nemzésére és nevelésére irányul, és ebben teljesedik be": [175]

"A gyermek a házasság legnagyobb ajándéka, és a szülők számára a legnagyobb kincs. Isten, aki így szólt: »Nem jó az embernek egyedül lennie« (Ter 2,18), és aki »kezdettől férfinak és nőnek teremtette az embert« (Mt 19,4), különleges részt akarva adni neki a saját teremtő tevékenységéből, megáldotta a férfit és a nőt: »Legyetek termékenyek, szaporodjatok« (Ter 1,28). Következésképpen a házastársi szerelem helyes gyakorlása és a belőle fakadó egész családi élet -- a házasság egyéb céljainak háttérbe szorítása nélkül -- arra irányul, hogy a házastársak bátran legyenek készek együttműködni a Teremtő és a Megváltó szeretetével, aki általuk gyarapítja és gazdagítja a családját." [176]

1653 A házastársi szeretet termékenysége kiterjed az erkölcsi, lelki és természetfölötti élet gyümölcseire, melyeket a szülők nevelés útján adnak át gyermekeiknek. A szülők gyermekeik első és legfontosabb nevelői. [177] Ebben az értelemben a házasság és a család alapvető feladata az élet szolgálata. [178]

1654 Azok a házastársak, akiket Isten nem ajándékozott meg gyermekáldással, emberi és keresztény értelemben teljes házastársi életet élhetnek. Házasságuk a szeretet, az elfogadás és az áldozatosság termékenységétől válhat ragyogóvá.
A lombikbébiprogram körüli vitában számos írás született, számos vélemény látott napvilágot. Érvek és ellenérvek, igazság itt, igazság ott. Nehéz kérdés, valós polémia. De van egy kis hiányérzetem. Mintha a legfontosabbról nem esne szó...
       Veres András püspök a héten többször is meglehetősen elítélően nyilatkozott a mesterséges megtermékenyítésről.      Az igazság az, hogy II. János Pál pápa, XVI. Benedek pápa és I. Ferenc pápa egyaránt elítélte a mesterséges megtermékenyítést. Itt van az elméleti rész kifejtve Ratzinger…..
Terniak 2017.08.25 13:12:21
@aeidennis: lehet, de egyik sem állítja, hogy a pokol kénköves tüzén fogsz örökre szenvedni, mert lombikbébit mertél vállalni...:-)

Másképp: egyik sem mondja, hogy egy bűnös szerencsétlen esendő gazember vagy, amiért megpróbáltál gyereket nemzeni és nevelni és főleg nem akarnak isteni kinyilatkoztatásokat rád tukmálni.

Egyébként meg:

hvg.hu/itthon/20170825_KSH_nepesseg_szuletes_halalozas_fogyas_hazassagkotes

Szóval inkább azon gondolkodna ez az ember, hogy ezen hogy lehet segíteni, hogy miért lelki sérült ez az ország, és ami az interjúban is szerepel, miért van ez a görcsösség a fiatalokban. Lenne néhány tippem....
Terniak 2017.08.25 15:02:42
@aeidennis: feleségem katolikus, én protestáns. Hívők vagyunk, de távol tartjuk magunkat az egyházunktól és annak jelenlegi képviselőitől. Gyermekem megkeresztelt és szintén protestáns lesz.

Láttam papot, beszéltem vele, konfirmáltam.

Köszönöm, van elég tapasztalatom. Sajnos nem jók.

A katolikus papok családdal, nőkkel, gyermekekkel kapcsolatos állásfoglalásai számomra hiteltelenek. És ahogy írtam: ha véleményként adnák elő, talán vitatkoznék velük. De - ahogy ez a pap is - abszolút igazságként mond valamit, ismeretlen embereket minősítve, ráadásul gyermek után vágyakozó családokat, erről nincs mit beszélni ("Sajnálom őket.") Megerősített az averziómban a katolikus egyház iránt.
Vajon mi történik akkor, ha egy ajánlott levél kézbesítése sikertelen és a levél visszakerül a feladóhoz? Nos, a hatályos törvények alapján a levelet két sikertelen kézbesítést követően kézbesítettnek kell tekinteni, akkor is, ha azt a címzett bizonyíthatóan nem kapta meg. A Totalcaron nem olyan…..
Terniak 2017.08.25 09:42:37
Már elnézést, de azért kissé hangulatkeltő a cikk.

Bár jól néz ki így a hivatalok ostorozása, azért néhány szempontot azért tegyünk hozzá.

Alapesetben van folyamatban egy közigeljárás. Erről alapesetben minden ügyfél tud. Tud az ügyintéző nevéről, elérhetőségéről, hiszen ezt kötelező feltüntetni. A közigeljárásokat a hatóságok folytatják le, de alapelv az ügyfél és a hatóság együttműködése. Semmi nem zárja el az ügyfelet, hogy maga is érdeklődjön egy tárgyalás időpontjáról.

Oké, mondhatnánk, de a hatóságnak kellene aktívnak lenni. Ok, fogadjuk el ezt. Ha jól értem, akkor a hatóság szabályszerűen kikézbesített egy idézést, amiről az ügyfél nem szerzett tudomást. Az esetek elenyésző részében történik az, hogy nem hagy a postás értesítést, általában egyébként akkor, amikor az ügyfélnek is érdeke ez (pl. adóeljárásban). de azért ez finoman fogalmazva nem jellemző.

Na most, van egy szabályszerűen kézbesített idézés, amire az ügyfél tojik. És ezt azért merem leírni, mert valóban a postás kétszer is jelzi, hogy bizony valami fontos jött. Ha ehhez még hozzá is veszem, hogy az ügyél is tud arról, hogy számára valami nagyon fontos ügy van folyamatban, bizony nem lenne ördögtől való, ha maga is érdeklődne ilyenkor akár a postán, akár a hatóságnál, hogy miért is akarnak vele kapcsolatba lépni. Merthogy az ügy nem csak a hatóság számára kell, hogy fontos legyen, hanem az ügyfél számára is.

És mindezek mellé, azért jegyezzük meg, hogy ilyen esetben legalább két azonnali jogorvoslat van: az igazolási kérelem és a kézbesítési vélelem megdöntése. Emellett ma már, ha az ügyfél kéri, a hatóság minden döntéséről emailben, sőt sms-ben tájékoztatja az ügyfelet. Persze, ehhez ki kellene nyitni a jogszabályt és megnézni mondjuk a Facebook olvasgatása helyett.

Plusz a bírósági út: amiről a cikkben csak az nem derül ki, hogy miért helyezte végül hatályon kívül a döntést a bíróság.

Mindezt csak azért írom le, mert ez a divat, hogy a hatóság fúj, a hatóság rossz, rendkívül káros, és végre azt is tudomásul kell venni, hogy a magyar polgár felnőtt ember, akinek szintén van felelőssége a saját ügyeinek intézésében, és azért nem ennyire fekete-fehér a helyzet. Jelen esetben mentegetni sem kell a hatóságot, mert abból, ami le van írva, az derül ki, hogy az eljárási szabályoknak megfelelően jártak el.
Van itt ez a harmatgyenge magyar foci, amit jó beáraz az Andorra elleni vereség (ami lehet, hogy bunda volt), meg a rendszeres júliusi kiesések albán, bosnyák, montenegrói ellenfelek ellen a nemzetközi kupákból...
Terniak 2017.06.17 21:24:23
@haXXor: ne haragudj, nem tudom, komolyan írtad-e vagy sem, amit írtál.
Bármelyik Kormány jogosan "hanyagolja el" a focit, és úgy általában mindegyik profi sportot, mert ez nem állami feladat. A hangsúly a profin van. Bár a magyar foci, ideértve az NB1-t persze nem az ténylegesen, de mivel annak nevezik, állami pénznek nincs helye benne.

Tartsátok el Ti szurkolók a csapataitokat, vegyétek meg a jegyeket, a szuveníreket stb., én sem kérem, hogy az én hobbimat más támogassa.

Az egészséges életmódot meg nem a magyar foci fogja előmozdítani. Nem azért sportolok, mert egy magyar focicsapat nyer vagy veszít, hanem 1. mert igényem van rá 2. mert megengedhetem magamnak. A profi sportba belekeverni a tömegsportolás támogatását teljes félreértés.
Hetek óta lelkesen terjesztik számosan azt a táblázatot, amiben "no kids" megjelöléssel szerepelnek európai államok vezetői. Talán nem tudják az illetők, de gyalázatos, amit művelnek...
Terniak 2017.06.09 10:41:56
@elment az eszem mert belekezdtem: pontosan. Aki ilyeneket írogat, egyrészt sosem volt olyan pozícióban, hogy tudja, milyen kemény egy ilyen magas vezetői pozíció, de már jóval alatta is, mennyit kell izzadni, hogy az ember összeegyeztethesse a családot és a munkát.

2. Ma már nem úgy működnek az államok mint a középkorban (legalábbis Nyugaton), hogy van egy ember, és az dönt el mindent. Ezért vannak szakmai tanácsadók, stábok, hozzáértők.

Komolyan, de komolyan ez ma a katolikus egyház gondolkodása? Nem hiszem el....
      Néhány évvel ezelőtt Orbán azt mondta, hogy azt akarja, hogy legyen magyar egyetem a legjobb kétszáz európai felsőoktatási intézmény között. Ma közölték, hogy a valamivel pontosabb állítás az, hogy azt akarja, hogy NE legyen magyar egyetem a legjobb kétszáz európai felsőoktatási intézmény…..
Olympia romjai Focis metaforával írom, hogy a Fidesz-vezetés is megértse: ami történt, az olyan, mintha egy elképzelt Felcsút-Real Madrid derbin véletlenül betalál a Felcsút, és ezután Ronaldóék duzzogva, minden további próbálkozást feladva, az ellenfelet szidva, meccs közben levonulnak a…..
Terniak 2017.02.23 20:07:45
Kissé eltúlzottnak és alaptalannak találom ezt a "fájdalmat". Nem rendezünk meg egy sporteseményt. Ennyi.

1. Mégis mondja már meg a Tisztelt Szerző, hogy az elmúlt 7 év kormányzása után mégis milyen alapon vár bizalmat ezek iránt? Miért bíznánk erre a garnitúrára több száz vagy ezer milliárd forint elköltését? Egy olyan kormányra, amely bevallottan "korrupciós politikát" visz? Lásd Lánczi hírhedt kijelentése.

2. Valójában nem vicc, hogy először egy normális hétköznapot rendezzenek már meg. Tudja kedves szerző, majd, ha a gyerekemhez kijön a gyermekügyelet, és nem azzal fog elhajtani a picsába, hogy nincs elég emberük, és hiába hívnám a mentőket, azok is vissza irányítanának az ügyeletre, és végül több tízezer forintot fizetek egy magánellátásra annak ellenére, hogy éves szinten millió forintot adózok le, na majd ha ilyen dolgokat megoldottak, talán, ismétlem, talán beszélhetünk arról, hogy pár száz sportoló álmait megvalósítsuk.

A sort lehet folytatni: majd ha a gyermekorvos nem ráz le 5 perc után, mert én nem adok hálapénzt, majd ha nem azzal a gondolattal kell felszállni a 3-as metróra, hogy vajon melyik kocsi néz ki biztonságosnak, és ha menekülni kellene, hol a legnagyobb esélyem, majd ha a budapesti kórházak némelyike nem úgy fog kinézni mint egy gyártelep, akkor talán, talán beszélhetünk olimpiáról.

3. Nemzeti egység majd jön az olimpiával. Haha. A nemzeti egység nem azzal fog eljönni, hogy Budapesten fog úszni Hosszú Katinka az Olimpián. Hanem ha talán megadnánk egymás iránt az alapvető tiszteletet a mindennapokban. Hogy ez mennyire nincs így, talán nem kell kifejteni. A fene nagy foci EB-"siker" után ugyanaz a bunkóizmus maradt mint előtte.

Népszavazni akartunk. Megvitatni közös dolgainkat. Ennyi. Ehelyett jü kommunista módjára összeült három ember (valójában nyilván tudjuk ki) döntött.

Elnézést kérek a TIsztelt Szerzőtől, de nem tudom sajnálni fájdalmában. Az, ami történt, egyenes eredménye az elmúlt 7 év kormányzati stílusának, a politika behatolásának az élet minden területére.
Rendet tenne, csak jön az ellenállás; és nem az orvoshiány miatt van káosz az egészségügyben – mondja Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár a Mandinernek. Az egészségügy felelőse azért nem üldözné rendőrséggel a hálapénzt, mert azzal a maradék orvost üldözné el az országból. Az államtitkár…..
Terniak 2016.12.14 10:02:48
Most már értem, miért van az, ami ebben az ágazatban. Se elképzelése, se megoldása.

Felháborító ez az interjú, a valóság ismeretének totális hiánya....

Hm, lakossági érzet. Államtitkár úr, a lakossági érzetnek vagy egy oka, ha nem több. Hogy ha bemegyek egy állami intézménybe, szakadt falak, fáradt és kiégett orvosok, nővérek vannak. Ha bemegyek egy magánrendelésre, kedvesek, foglalkoznak velem, nem 5 percig, hanem 1 óráig, a körülmények méltóak egy beteg-páciens találkozóhoz, és nem érzi azt az ember, hogy egy ipari üzemben van.

Kisbabánknál jól láttuk: még az egyébként elismerést érdemlő Semmelweis-en is doktornőnek 10 perce volt ránk, egy levegőtlen "váróban" vártunk másik 20 családdal, amíg sorra kerülünk, mígnem az orvosi dolgozószobában! sikerült a vizsgálatot elvégezni. Nem az ő hibája volt, de nem győzött elnézést kérni.
Átmentünk magánrendelésre, ahol 1 órán keresztül mindent meg lehetett beszélni, kulturált körülmények között, a gyerekeknek ép játékokkal, nem pedig leszakadt fejű plüssmacival lehetett játszani....

A megoldás pedig egyszerű: amíg nem hajlandóak belátni, hogy ehhez rengeteg pénz kell, és rengeteg ember, akiket meg kell fizetni becsületesen (értsd: egy orvos keressen többet mint egy Fradi-játékos), mert az egyik legfontosabb feladatot végzik az országban és a világon, addig hablatyolhat mindenről.

Talán nem hobbikra, zongorákra és egyéb "fontos" dolgokra kellene költenie a közpénzt a kormányzatnak....

Az első intézkedése tudja mi legyen: állami vezetőknek a privilegizált ellátást szüntesse meg. Szerintem pár hónap alatt rendbe tennék az egészségügyet...
Szia Őszinte Ingatlanos! Tudom, hogy nem feltétlenül egy ingatlanos kell ehhez, inkább jogász, de kíváncsi vagyok a véleményedre, volt-e ilyen a praxisodban, hallottál-e már ilyenről. Belvárosi társasházban lakunk, és sajnos az utóbbi időben, nagyon elszaporodott a házban a lakások airbnb formában…..
Túl nagy meglepetés nincs benne, vagyis csak az van, na, csak az nem meglepő, hogy van. Úgysem kapunk választ minden kérdésre, de az milyen már, hogy Maeve, a madám lesz a robotlázadás (feltételezett) vezetője???..
Terniak 2016.11.02 15:43:17
@rudo: én is kezdek efelé hajlani.

kezdem azt hinni, hogy valójában mindenki android. Próbáltam felidézni, hogy volt-e olyan, hogy elhangzott volna, hogy "emberek" a vendégek. Lehet, hogy emberek már nincsenek is, kipusztultunk, vagy esetleg éppen az androidok öltek meg minket?

Miért ne lehetne az, hogy android és android között is van státuszbeli különbség, és vannak olyanok, akiknek a sorsuk a kiszolgáltatottság, másoknak meg a velük való féktelen szórakozás.

Mondjuk van néhány zavaró dolog: pl. amikor az egyik androidot letakarva javítgatják, és Hopkins odamegy kiabálva, hogy ez nem valódi (de akkor sem tudom, hogy azt mondja-e, hogy nem ember....)
"Mobiltelefonjával, fényképezőgépével vagy kamerával készült felvételeit online is átadhatja a rendőrségnek. Mint ismeretes, a Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség nagy erőkkel keresi a Teréz körúti robbantás elkövetőjét. Kérjük, hogy amennyiben a birtokában van bármilyen hang- vagy…..