Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ShwartzWazul

0 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Carthorttle oldalt már régóta olvasom, jó anyagaik vannak és a felületük is guszta. Külön kedvencem a Car Memes, még matricát is rendeltem tőlük. Tegnapelőtt vettem észre a posztot, amiben a Carwow kvízének kitöltése a cél, 60% felett állítólag Jedi szint. Beküldtem a…..
Többek között erre próbál választ adni a Google Research. Az új kutatás összerakott egy interaktív Music Timeline grafikont, ami megmutatja, hogy egyes műfajok mikor lettek népszerűek, majd mikor felejtették el azokat, mi tartott ki töretlenül, mi volt csak egy rövid ideig a…..
Roger Waters @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.08.25. Ha valaki rajong az úgynevezett Igényes Zenéért, akkor szinte garantált, hogy a Pink Floyd az egyik kedvence. Fontos megemlíteni az Igényes Zene mellett, hogy ezek az emberek mesterei voltak a hangszereiknek, elképesztően átgondolták a…..
ShwartzWazul 2013.08.26 12:35:11
Csak pár felvetés a cikkhez:

"épp úgy eladható 2013-ban is a Nagy Gondolatokra és Igényes Zenére fogékony közönségnek. Belőlük egyébként meglepően kevés volt a bő félházas Puskás Ferenc Stadionban"
Ez a "meglepően kevés" ez honnan jött? Kifelé menet mindenkit kikérdeztél (spanyolul, szlovákul, lengyelül, oroszul, ezek csak akik a környezetemben álltak)? Vagy miféle közvélemény kutatás alapján íródott ez a csodás mondat?

"egy évtizedek óta kiégett zenész egészen tökéletesen játszotta el, hogy szenvedélyesen tudja ostorozni a globalizációt"
Szeretnél te ilyen kiégett zenész, de tovább megyek szeretnél te ilyen kiégett újságíró lenni 69 éves korodra. Megnyugtatlak: nem leszel. Ehhez kevés a fanyalgás, tehetség kell.

"Abba tényleg felesleges belemenni, hogy mennyire hiteles úgy kritizálni a multikat, hogy egy 69 éves zenész Nike-hoz hasonló márkanévként turnéztatja meg a zenekarával közösen 34 évvel ezelőtt írt lemezét, de ez végülis lényegtelen is."
Akkor meg minek ide ez a mondat? Persze ha leszámítom, hogy valami agyament módon muszáj fanyalognod.

"pontosan azt hozta, amit egy ekkora hakninak kell hoznia"
Szóval egy nagyszabású, három hónapos, 27 koncertet tartalmazó európai turné az csak egy hakni. Asszem te beteg vagy.

"egyszerűen hülyeség számon kérni a humor teljes hiányát egy zenészen"
Ezek után kérdéses, hogy egyáltalán ott voltál-e a koncerten. A komplett stadion röhögött fel, amikor a fonetikusan leírt magyar szöveg elmondása után angolul elhangzott az a magyar nyelvre vonatkozó mondat.

"hogy mennyire egyszerűnek kell ahhoz lenni, hogy valakinek katartikus pillanat legyen az, amikor "should I trust the goverment?" kérdésre megjelent a kivetítőn a "kurvára nem" válasz"
Látom, ez rontotta el a hangulatodat. Pedig ez is humor. Nem katartikus, de humor.

"A közönség természetesen minden hangot akkora áhítattal fogadott, hogy a majdnem két órás koncert után egy emberként mondhatták el, hogy manapság már nincsenek ilyen jó zenék, bezzeg a régi szép időkben."
Hát bizony. A közönség tudta mit szeretne, a közönség tudta mire számíthat, a közönség azért ment oda, hogy élvezze minden pillanatát. Leszámítva természetesen azon firkászokat, akik azt próbálják keresni, mibe lehetne belekötni. És ezt előadják, mint "szakújságírás".

Az utolsó bekezdésed pedig mindent elmond.
Megérte kimenned? Megérte írni róla? Kurvára nem!
A Maranello környékén leesett nagy hó miatt sajtó és a vendégek kizárásával, kizárólag az interneten mutatta be idei versenygépét a Ferrari. Nikolas Tombazis új alkotása még Luca di Montezemolo elnök szerint is „csúnyácska” lett, de Alonso és Massa szerint ez mit sem…..
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
A nyeremény tehát ismert, a részletes leírást lásd a beharangozó posztban. Aki harcba száll a nyereményért, arra komoly feladat vár. Először is meg kell néznie ezt a Mahindra Verito hirdetést. Nem, nem az érdekel, hogy mely román gyártmány rokona a fent említett jármű. Ezt…..
1461 nap alatt sok minden változott. A színes dobozok mára javarészt színes képkeretek lettek, öregebbek lettünk négy évvel, egy-két gyerekből tini lett, tinédzserekből felnőttek, tovább olvadtak a jéghegyek és Kiszel Tündét kárpótolta Fluor Tomi. Eljött az idő, hogy…..
A hét híre kétségkívül az, hogy már hazánkban is elérhető a Google-navigáció. Lehet, sokukat nem érinti, de iszonyatosan hasznos és olcsó megoldás. Lényegében az összes olyan mobiltelefonra letölthető, amelyik képes adatforgalomra (egyáltalán, van még olyan, amelyik nem?)…..
Hogy gáz-e egy dízel Porsche? Lehet, hogy bizonyos körökben az, pláne, ha korábban már volt az embernek dolga benzinessel. De szerintem visszataszító dolog ennyit tankolni egy kőgazdagnak is. Nem mintha nem bírná megfizetni, hanem az állandó kútra rohangálás a zsibbasztó.…..
Szerintetek milyen autó? Talán 626-os Mazda...
Több rádiós forrásunk is megerősítette, hogy valóban a "Felhők jönnek Magyarországra" sor miatt tiltotta ki Koltay Gergely intendáns az MR2 lejátszási listáiról a Pál Utcai Fiúk új, Balatonszepezd című számát. Koltay a Népszavának nyilatkozva tagadta ezt, és a…..
ShwartzWazul 2011.02.02 21:15:04
@no mail, no problem:

Alapjában véve igazad van akkor, amikor azt mondod, el lehet tekerni, ki lehet kapcsolni.
De!
A gond ott van, amikor ilyen dolgot egy olyan _közszolgálati_ rádió tesz, amely deklarálja a magyar zene elsődlegességét, és olyan ember teszi, aki valamilyen szinten ez ellen küzdött annak idején. Én speciel szerettem a Kormoránt, jártam koncertjeire a '80-as években, a rádiókban meg nemigen lehetett hallani. Na most ilyen módon elfelejteni a múltat, az finoman szólva is érdekes és mindenképp megér egy posztot.
Belsőség Őrültek akkor és most 2011.02.01 17:30:00
Gondolom van annyira műértő a közönség, hogy ha lát egy ilyen képet, akkor nagyjából el tudja helyezni helyben és időben. Aki persze ismeri a gépet, az tudja, mennyire becsapós, hiszen ez – minden látszat ellenére – egy alig pár éves autó és egyben ékes bizonyítéka…..
Endi küldte még az óévben ezeket a fotókat. Köszönet!Részemről No Comment...
ShwartzWazul 2011.02.01 15:10:00
@stevee:

Hiába nyekeregtek, bizony van ilyen. Konkrétan nálam megesett, hogy a 110R Cupénak a kormány segédirányító karja (100-as 110-es, 1000MB-s Skodásoknak nem ismeretlen) félig kifordult. Ennek következtében jobbra lehetett fordulni (ilyenkor húz a kar), balra viszont nem (a kar ilyenkor tolna, de nem tud, mert kibillen a helyéről), illetve csak minimális mértékben. Sávot lehetett váltani, meg enyhén kanyarodni, de egy normális balkanyarra nem lehetett rávenni. Szentendréről (fejben jól eltervezett útvonalon) így vittem a szerelőmhöz Rákoscsabára. Nem volt egyszerű, meg hát én csak lépésben mertem vele menni, de az eset megtörtént.
ShwartzWazul 2011.02.01 15:47:56
@stevee:
Nézd, ha a zasszonynak odaadtam volna a gépet, hogy mehet nyugodtan, csak ne akarjon balra kanyarodni, simán eljárkált volna vele 1-2 hónapot, mert:
1. nem ért hozzá, és
2. ha én mondom neki hogy az, akkor biztosan használható.
Szóval nem biztos, hogy urban legend. Gyuszi bácsi meg alapos ember, ezt a blogja is bizonyítja. Meg különben is, a háromágút szereti, tehát nem beszélhet csak úgy a levegőbe.
Belsőség Az autózás vége 2011.01.31 18:15:00
Nincs már ordító Weber karbi, nincs már hörgő kipufogó, az autót már nem vezetni kell, hanem utazni benne. 8 légzsák, övfeszítő, biztonságosabb, mint az anyaméh. Vajon jó irányba megy a fejlesztés?Szerintem egyáltalán nem.Nem vagyok a műszaki fejlesztés ellenzője, sőt. Én…..
Koncz Janiban az a csodálatos, hogy spontán zseni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a két, 1962-es és 72-es Autó-Motor, amit egy laza mozdulattal dobott az asztalra, hogy a következő pillanatban már meg is feledkezzen róla.Kincset szórt elénk, mikor délután megtaláltuk, legalább…..
ShwartzWazul 2011.01.25 20:09:44
@pet77:

Kár volt röhögni.
A Wartburg Rallye a verseny neve volt.
A Mote Carlo-n sem csak oda valósiak indulhatnak. Ezt tudtad? :)
ShwartzWazul 2011.01.25 20:27:31
@pet77:
Bocs, azt hittem félreértetted/nem tudtad.
A Glee című, betétdalokkal építkező tévésorozat (nálunk Sztárok leszünk címmel vetíti az RTL Klub) megdöntötte Elvis Presley rekordját Angliában a slágerlistákon, írja a contactmusic. A rock'n'roll királya 88 hét alatt 20 számával képviseltette magát a Top…..
Jajj,de csúnya! Rolls Ford 2011.01.15 16:50:00
Mit tesz az az ember, akinek sok pénze van, de azért nincs elég ahhoz, hogy megvásároljon egy igazi Rolls Royce-ot? Hát csinál valami hasonlót, mint láthatjuk elég sikertelenül. Kiindulási alap nem rossz,egy elsőszériás Ford Scorpiora esett a választás,átlagautónál kényelmesebb,…..
Stig nevének említésekor sokaknak a Top Gear fehér ruhás - és számtalan eposzi jelzővel illetett - karaktere jut eszébe. (Arcot túlzás lett volna írni, mert mindig bukósisakban nyomja.) Nekem Stig mindig egy hatvanötéves "vénember", Stig Blomqvist marad. Az igazi Stig…..
Öt év szünet után újra megrendezi a profi teremlabdarúgó bajnokságot az MLSZ, amelyet ismét a Magyar Televízió közvetít. Az Európa-szerte népszerű téli játék napi összefoglalóit és döntőit az m2-n láthatják a nézők. A telesport.hu-n mind a napi hét mérkőzést élőben…..
ShwartzWazul 2011.01.07 13:22:08
Bizony, bizony, elhangzott a helyes megfejtés. Fogash volt a megoldó, a képen látható autó egy Citroen Xantia Break.Ott a kukucs.Nyereményét, egy üres 5 literes Heineken bödönt postán küldjük!..