Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cute Poison

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi bejegyzés a magánnyugdíj-pénztárban   maradás egyfajta jogi vetületét taglalja. A Zugügyvéd a felvetést társadalmi vitára bocsátja.Kedves Zugügyvéd!A magánnyugdíj-pénztárban való maradást szeretném felvetni ezen a fórumon, természetesen kizárólag jogi…..
Cute Poison 2011.01.05 21:24:02
@Civitas Fidelissima: a munkáltatónak azért kell tudnia, mert a manyup tagságot az APEH nem tartja nyilván (a jsz. alapján nem is tarthatja), a munkűltató a manyup tagdíj továbbutalása érdekében minden hónapban munkavállalónként leközli a 08-as bevalláson (M lap C blokk)
Minden idők legrettenetesebb Szomszédok epizódja volt a legutóbbi, annyi politikai okítást kaptunk, hogy még mindig zsong a kisagyam a sok hülyeségtől, amit meg akartak etetni velünk. Volt október 6-i fasorültetés, október 23-áról polemizálás, de mindkettő bénán, óvatoskodva,…..
Végre egy jó hír. Történt ugyanis, hogy az a 15.000 APEH-os dolgozó, akiket mellesleg mi pénzelünk, nem kapja meg az augusztusi prémiumát. Vagyis elmarad az egyébként ösztönzőleg ható jutalom. Ezért az APEH-os banda, akiket mellesleg mi pénzelünk, sztrájkkal fenyegetőzik. Ez ha…..
Cute Poison 2009.07.15 16:49:59
Akkor most egy kicsit a magam és a kollégáim nevében:

"15.000 APEH-os dolgozó, akiket mellesleg mi pénzelünk"

Hát nem, kedves posztoló, nem ti pénzeltek. Trükkös dolog ez a számokkal, ugye, de azok a kib... nagy összegek, amik nyilvánosságra kerülnek
1. mindig BRUTTÓ értendők, fele vissza a kalapba; ugyanez áll a fizetésre is, aminek itt minden fillérje papíron van, nem úgy műxik, hogy bejelentett minimálbér, a maradék meg zsebbe
2. mindig ÁTLAG, amiből két egyszerű következtetés adódik
a) a 17 Mrd 16 ezer emberre, az, ugye éves átlagban 1 millió/fő bruttó, azaz 500e nettó; ez ÁTLAGBAN 41.600,- HUF/HÓ plusz juttatás. Télleg kurva sok... Arról nem beszélve, hogy az eltolódás a vezetők javára itt is jelen van.
b) a köztisztviselők bére vonatkozásában napvilágot látó adatok ugyancsak átlagot jelentenek, amiben benne van a vezető, a I., II. és az ügykezelő állománycsoport egyaránt. Az 1992. évi XXIII. tv. mellékletében meg lehet tekinteni, hogy a végzettsége és a ledolgozott évei alapján milyen "brutál" összegű BRUTTÓ illetményre vagy jogosult. De segítek kicsit: középfokú végzettségű kb. 3 éve dolgozó adóellenőr nettója 77.000,- HUF/hó + 6000 HUF étkezési jegy (ez nem én vagyok...)

A fentebb idézett jogszabályban található összeférhetetlenségi szabályok miatt nem vállalhatunk másodállást sem, hogy így egészítsük ki a keresetünket.

Ugyanakkor az apehosnak is van lakáshitele, gyereke, élete, amit szeretne emberhez méltó módon élni, ami mindenkinek járna aki a társadalom szempontjából hasznos munkát végez. Ha már egészségügy, rendőrök, pedagógusok, stb.: ha az APEH nem dolgozik, honnan lesz pénz iskolára, kórházra, közbiztonságra, blabla? Adózók majd maguktól csengetnek, mi?

Nem azt várom, várjuk, hogy támogassátok az adóhivatalt (bár egy kulturált országban, ahol nem versenysport az adócsalás és nem tekinti a többség lúzernek a közterhet viselőket, még ez sem lenne elképzelhetetlen). Csak próbáld megérteni! Te mit tennél, ha máról holnapra megvonnák a fizud 30 %-át, amiért megdolgoztál? Tűrnéd, mint a birka? Vagy azt mondanád a gyereknek decemberben, hogy bocs, de a Karácsony idén elmarad?

P.S.: "Ez ha jól értem azt jelenti, hogy nem veszik fel a munkát, tehát legalább néhány napig nem büntetnek."
Ezt a bántóan egyszerű kijelentést majd talán legközelebb kommentelem...
Cute Poison 2009.07.16 09:48:43
@daniferi:
Mivel az APEH a Ktv. hatálya alá tartozó közig. szerv, a bértábla nevetséges volta miatt nem lehet sztrájkolni. Az adóhivatal megfelelő működése ugyanakkor a nemzetgazdaság egésze szempontjából stratégiai jelentőségű, ígyhát megszületett az a megoldás, hogy az apehosok elfogadják a sz@r fizetést, de cserébe a jutalom quasi bérkiegészítésként funkcionál.
Nem szerencsés, ebben egyetértünk, sokkal tisztább helyzet lenne, ha kivennék az APEH-ot a Ktv.-ből, megszüntetnék a mozgóbért és új törvény alapján felplusszolnák vele a fizumat.

Mert ez most olyan, mintha egy üzletkötővel, akivel úgy állapodtak meg, hogy minimálbér + jutalék, közölnék, hogy bár hozta a teljesítményt, a jutalékot most nem fizetik ki, mert csak.

Biztos állás? Nézd, lehet jönni apehosnak és kipróbálni, mennyire biztos és mennyire éri meg...

És még egy dolog: ne felejtsétek el, hogy az adószabályokat nem - ismétlem, NEM - az APEH alkotja. Nekünk "csak" végre kell hajtani és betartatni az adózókkal is, akkor is, ha szakmai szemponból magunk is látjuk, hogy melyik és miért nem jó.

Már bocsánat, de ez az egész mesterségesen gerjesztett ellentét kezd olyan lenni, mint a Brian élete... Kedves Mindenki! Van közös ellenség! A magát szakértőnek nevező Kormány az, nem az APEH...
hogyvolt Alias 1x03 – Parity 2009.07.06 14:00:00
A levegőben hagytak minket az elmúlt rész végén, Syd éppen CIA jelmezben hatástalanította az SD-6 kezébe került atombombát Egyiptomban, de Hassan lekapcsolta, kezében a maggal. Syd szerencsére burkában nyomult, így Hassan nem tudja, ki van a maszk alatt. Aszongya, egyig számolok,…..
Cute Poison 2009.07.09 16:40:17
@Duerre: van!

Szerintem mondanom sem kell, hogy imádom Vónt, főleg az első 3 évadban, mert akkor még borotválkozik...
Mivel állandó vitatéma Etus néhai férjének, a Szikszaynak a sorsa, ezen túl az is kérdéses volt, hogy az akarata ellenére azonnali hamvasztásos temetésben részesülő nagy/dédapa 1956-ban vagy a világháború alatt tűnt el, és miért nem ő ment krumpliért, miért az asszonyt…..
Ismét itt vagyunk A szökés új, egyben utolsó évadával, 22 epizód meg egy duplarész (ha leadja az RTL), ennyi van hátra a kalandból, kedves olvasók. Az idei évad nagy újítása, hogy nem ekézem tovább a szinkronszínészeket a kiejtés miatt, mert beleuntam, viszont a magyar…..
Minden ellenkező híreszteléssel szemben az Alien elhagyta Senior hasát, vagy legalábbis ebbe a hitbe ringatott minket az előző rész végén felhangzó gyermeksírás. Kár, hogy nem láttuk, ahogy a kiskrapek seggére ver egy irgalmatlan nagyot a szülészorvos, az mindig annyira megható,…..
Cute Poison 2009.06.10 16:02:42
"kókuszmenyétke"...
jajjj, sírva röhögök (mint rendesen) :D

Megint remekül sikerült a hv!

Egyébként Alien betört a nemzetközi sztárvilágba is remekbe sikerült alakításával:
www.imdb.com/name/nm1132918/

Felhívnám még a figyelmet Vágásiék lakásának mind MC, mind a Feri-Géza duó arcszerkezete mögött szépen érvényesülő tapétájára... Rettenetes!
Tisztelt Erynnis!54 éves vagyok, 1974. óta - az egyetemi éveket és a gyest kivéve - folyamatos munkaviszonyban állok. Jelenlegi munkahelyemen, egy kft-ben 1995. óta alkalmaznak. 2007. decemberében az ügyvezető (aki a cég 90%-ának a tulajdonosa is volt egyben) meghalt. Minden ingó és…..