Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mekkmester6

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a múltkori csavarbehajtós írásunkban ígértük ezt a posztot. Azóta viszont jobban átgondolva a kérdést, elbizonytalanodtam. Egyszerűen túlságosan sok gyártó készít ilyesmit, mi ezeknek töredékét sem próbáltuk ki. Szóval néhány szempontot ugyan összeszedek ebben a posztban, de azért szívesen…..
Van úgy, hogy az ember épp jókor(-ban) van jó helyen. És megélheti, ahogy épp változnak, alakulnak a minket körülvevő szokások. Persze a XX. század valójában épp erről szólt, nyilván generációk nőttek fel úgy, hogy látták, ahogy a gyertyát meg a petróleum lámpát felváltja a gázégő majd az elektromos…..
Furdancs Blog Ha lóg az ajtó... 2020.06.09 05:00:00
Aki már lakott régebbi építésű lakásban, ismerheti a jelenséget, amikor a szobák ajtajai kezdenek kissé nehezebben csukódni. Sőt, aki élt igazi régi bérházban, az emlékezhet, hogy a klasszikus masszív faajtók esetében inkább az volt a ritka, ha valamelyik korrekten és pontosan működött. Ezt…..
Mekkmester6 2019.08.02 21:56:38
Mekkmester6 2019.08.02 21:56:39
Furdancs Blog Ez jól odaragadt! 2017.07.18 05:00:00
Gyermekként érdekes fotóval találkoztam a tudomány aktuális vívmányaiból szemezgető évkönyvben. Tenyérnyi felületű hasábról egy Volkswagen bogár lógott alá, demonstrálva a frissen kifejlesztett ipari ragasztók hatékonyságát. Csodálkoztam is, hogy nem szovjet tudósok találták fel, mint akkoriban…..
Naiv ügyfélnek egy hét alatt esett le, hogy azért nem kapott visszaigazolást a Wizzairtól a foglalására, mert valami gáz van vele. A Wizzair szerint 337,96 fontra árazott jegyére csak 309,39 font érkezett, pedig a bankja szerint átment a pontos összeg. Kb 2 hónapja a Wizzairtől…..
Van haszna, ha balesetes videókat nézeget az ember. Bevallom, én szoktam, még motorozás előtt is. Hogy miért? Hogy ne legyek hülye. Jól látható ezeken, hogy milyen tipikus hibákat szoktak véteni. Én is hibáztam már sokszor, egyszer meg is fizettem érte: azt hittem, megadják a…..
Létezik, hogy egy ügyvédi iroda küldözget a Telenor nevében fantomtartozások után felszólításokat, úgy hogy a Telenor nem tud róla? Naiv ügyfél nem érti, milyen tartozása lehetne, miután 0-ás papírral hagyta ott a szolgáltatót, számhordozással, úgy, hogy ha bármilyen…..
Nos, rég írtam, később majd magyarázkodom, hogy miért :-)Elkészüt a fűtésünk, gondoltam én, majd kiderült, hogy sajnos koránt sincs vége a kálváriának.A falfűtés elkészítése csak egy dolog, ugyanis mint kiderül, a gerincvezeték kiépítése pl. már nincsen benne a vállalt…..
Mekkmester6 2012.11.12 15:38:56
@Kisstigris: A puffer tartályon már én is gondolkoztam, de mivel mi is csak néha fűtenénk a fás kazánnal ezért nem éri igazán meg egy több százezres tartály. Tágulási tartály már van a jelenlegi rendszerben és a hőcserélős megoldás szimpatikus.
Valami olyan megoldást szeretnénk csinálni minél takarékosabb módon, hogy a gázkazán az elsődleges kazán, de ha néha megrakom a fás kazánt, akkor a gázkazán nem kapcsol be, de ha hűlnek a radiátorok, akkor bekapcsol a gázkazán, ameddig újból meg nem rakom a fás kazánt megint. Meglátjuk mi lesz :)

Végigolvastam a blogodat, nagyon hasznos. Látva az utolsó bejegyzéseden a képet, hogy mekkora hulladékhalom gyűlt össze, elkezdtem aggódni, hogy nem lesz hely az átépítésnek...
Egy olvasónk arról számolt be, hogy levélben tájékoztatta az adóhatóság arról, hogy túlfizetése van és kérheti a többlet kiutalását. Amikor ezt megtette, a kérelmét egy nyolc évvel ezelőtti ügyre hivatkozva elutasították. Vajon hány ilyen rendezetlen tétel lehet a NAV-nál…..
Az oké, hogy étterembe nem megyek piknikkosárral, no de kóser-e, ha egy zenei fesztiválon a droggal - muhaha - és a szúró-vágó fegyverekkel együtt a kapuban elveszik a vizemet is? Hol a határ a fogyasztásra kényszerítésben? Kell-e majd fizetni a Toi-Toiban és kötelezővé teszik-e…..