Regisztráció Blogot indítok
Adatok
windclon

33 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október 30-án Levi hazamegy! Ugyan a kiküldetés még nem ér véget, de Erdély földjéről hazatolom a kis biciklimet Sopronba! Még esélyes egy 10 napot Pest melletti meló, de itt véget ér történetem. Mivel már zabszem van a seggemben, és alig várom, hogy menjek (szép meg jó itt,…..
Fél év Erdélyben Csíksomlyó 2010.10.24 09:39:00
Egy ideje már tartozom ezen mesémmel. Most hétvégén voltam harmadszor Csíksomlyón, úgyhogy úgy érzem, illene elmesélnem. a kép még nyáron készült, most sokkal szebb az őszi színkavalkád, de a képek Eszternél vannak, szóval most legyen elég ez. Szóval Csíksomlyó...…..
Kirándulásról - alkalmatlan idő miatt - nem nagyon van, ill. lesz szerintem már alkalmam beszámolni, ezért egy picit más témájú post lesz ez (is).Az élet apró örömeiFűtés-időjárás:  Tegnap reggel felébredtem, s hallom, hogy töltik fel a rendszert vízzel. A…..
Fél év Erdélyben Transzfogaras 2010.09.23 19:08:00
Mit is tehet az ember a nemzetközi autómentes nap alkalmából? Hát autózik 420km-t :) De mivel tud felelősen gondolkodni, ezért teszi ezt távol onnan, ahol lakik, így kvázi egy autónyival kevesebb a szennyezés a lakhely közelében. Szóval elmentem autózni szerdán, mivel…..
Csaknem el is telt egy hét, mióta visszajöttem...Amik történtek a nyáron, és nem kerültek említésre a vakáció miatt:- Túra a barátaimmal (a.k.a. "Erdély Túra 2010 hejj hejj!"): 10 nap itt, jártunk mindenfelé, ipari volt. Nem nagyon kívánok mesélni róla, hiszen…..
Üdvözlet ismét!Tegnap laza 16 órás buszozást követően visszaérkeztem Székelyudvarhelyre. Bevallom, vártam is meg nem is. Vártam, mivel az otthoni 3 hetes meló eléggé leamortizált agyilag, és nem vártam, mert eljönni még 2 hónapra azoktól akik fontosak nem egyszerű. De hát ez…..
Többen jelezték, hogy nem igen frissül a blog. Ennek oka egyszerű: mivel mostanában nem nagyon adja ki a gép a kirándulás lehetőségét, így nem nagyon van miről beszámolnom. Azért most egy picit mégis megpróbálkozok mesélni kalandomról a szervekkel:Román rendőrrel egyszer akadt…..
windclon 2010.07.18 13:50:31
@bringasnandi: jaja, az az egyetlen mondat amit ismerek románul. Na akkor tuti, hogy elvisz bulizni...
Egy szót sem beszélt semmilyen nyelven, próbáltam a segítségemmel is megértetni vele, hogy jussunk közös nevezőre/nyelvre :) De legjobb az volt, amikor felismerte, hogy magyarországi magyar vagyok és rá volt írva az arcára, hogy "na menj ám a.......ba!" :)
windclon 2010.07.26 06:02:09
@Albu: Ez a három gond dolog nagyon nagy :) Amúgy a vasutasoknál ugyanezt a mentalitást figyeltem meg, mert amikor rájött, hogy nincs közös nyelvünk, csakazértis nyomta románul és egyre hangosabban, pedig attól még nem vagyunk előbbre... :)
Fél év Erdélyben :) 2010.07.25 18:31:00
Elmentem vakációra, majd szeptemberben várható újabb bejegyzés. Addigis mindenkinek jó pihenést, aztán nemsokára találkozunk. Előbb, mint gondolnátok :)"Kimegyek a tanyáraLevetkőzöm gatyáraKifekszem a nyugágyraSüt a nap a hasamraNem vágyok más kalandraElvagyok, így…..
Nagy kihagyás után ismét kirándulósra fogtam a figurát,s köszönhetően kiváló időbeosztásomnak és Vica, Gyula látogatásának csaptunk egy 3 napos Székelyföld-túrát. Baráatimat Maroshévízen (alias Toplita, ejtsd :Toplica. "Toplicától Kommandóig mindent bejártunk, a…..
Most már nemcsak úgy tűnik, hogy összehozzuk, hanem 3 hétés indul az "Erdély túra 2010 hejj hejj" prodzsekt! :)..
Fél év Erdélyben Parajd 2010.07.05 17:51:00
Adós vagyok egy rövid kis mesével Parajdon töltött hétvégémről, melyet Boti barátomnak köszönhetek. Képet nem mellékelek, mivel később kiderül, hogy miért nehéz fotózni.Szóval Parajd. a legfőbb dolog, amiről híres ezen település: a sóbányája. Legyen az konyhasó,…..
Hol is kezdjem...? Az egész 1735-ben kezdődött Selmecbányán, mikor is Mária Terézia felismerte szükségességét egy bányászati felsőoktatási intézmény létrehozásának.... bányász-erdész-kohász képzés...stb stb...laza 275 év eltelt, aztán kedves barátaim az egyetemről…..
windclon 2010.07.04 10:07:10
@aliasdoki:
Francia történetemről szakmai hírleveleket küldtem, de mivel itt a melóról nem sokat mesélhetek a jellege miatt, így itt a kirándulós rész dominál.
Te mi jót csinálsz Demszkygrádban?
Két esemény törpént, amiről többet lehetne mesélni: bicajtúra és parajdi hétvége a kis Botival. Nézzük sorjában...Igaz már több, mint 2 hete volt, de még nem meséltem a 100km-es bicajtúráról, amelyet a Székely Pajzs Egyesület szervezett 5-én. Röviden: jó volt, szép volt,…..
Fél év Erdélyben sorry 2010.06.14 14:05:00
A hét vége felé lesz post, mert van mit mesélni, csak most el vagyok havazva.Bocs...
Madarasi Hargita, kopjafák:..
Beszédes nevű kis településen át vezetett az eddigi legdurvább bicikliutam a Madarasi Hargita 1800m-es csúcsa felé. Ivó, melyről akár egy kocsmát is el lehetne nevezni üdülőfalunak nevezhető, hisz kulcsosház kulcsosház hátán jellemzi. Külön érdekesség a névtábla alatti…..
Hétközbeni kirándulás híján mesélek más kalandokról. Ezek közül első, hogy végre vettem mosógépet! Voltam egy helyi mosodában, ott kértem árajánlatot, hogy mennyiért ganajoznák ki ruháimat, aztán kiszámoltam, hogy 10 mosás árán megvan a gép... Szóval így esett, hogy egy…..
Fél év Erdélyben Korond 2010.05.24 14:28:00
Eddigi leghosszabb biciklitúrám Korondra vezetett, mely majdnem 30 km-re található Székelyudvarhelytől. Arról nevezetes, hogy a fazekasság a legfőbb vonzereje, mely mára már annyira kinőtte magát, hogy az egész falu egy nagy kirakodóvásár kvázi. A több napos esőzés után…..
Kép napja fáj a fejem. Szerintem köze van ehhez az időjárásnak is. A mai nap kulcsmondata egy kb 6 éves kislány szájából hangzott el itt a ház előtt a parkolóban a nap láttán:"Napocska! Szia napocska! váááááháááááá!!! juhúú" Páraknak azért…..
Következő bicajtúrám az oroszhegyi kilátóhoz vezetett egy kedves ismerős tanácsára. Igen Csabi, ezt a falut rólad nevezték el... :) Elsőre gondoltam, hogy a 14 kilométer plusz 4 a kilátóhoz nem lesz vészes, aztán mikor szembesültem a szintvonalakkal, picit elszállt a lelkesedés,…..
windclon 2010.05.20 16:20:46
@Albu: Kösz. :)
Ez egy pihent poszt lesz...No kérem, múltkor elfelejtettem mesélni kedves ismerőseiről, akikkel először voltam kocsmázni még múlt héten, most pénteken meg Quimby koncerten. Ők Réka, Meli, Csabi, Golyó, és még páran, akiknek most nem jut eszembe a neve.  Szóval nagyon…..
windclon 2010.05.17 08:21:13
@HargitaiMedve: Adjisten Boti!

Kösz az infót és a jókívánságokat.
Merkurban utánajárok, de én nem láttam ott Sopronit:( A maci sör kiváló, a Harghita, a Ciuc és az Ursus azok, amik a legjobban bejönnek.

Remélem én is, hogy tudunk közösen is hömbölögni :)

Üdv!

Levi
Fél év Erdélyben Zetelaki gát 2010.05.11 16:43:00
Kb 20 kilométernyire található Székelyudvarhelytől a zetelaki víztározó, ami nevével ellentétben nem Zetelakán van :) Sorrendben ahogy jönnek a települések: Fenyéd, Küküllőkeményfalva, Zetelaka, Zeteváralja, és csak Zeteváralja után jön a gát :) Már az odavezető út is…..
Jól indul a hétvége. Tegnap sikerült találkozni a főnökkel, kaptam melót dögivel, így a vasánap reggel az Excel függvények világában telt :)Íme egy kép a nagyszobáról, valamint lejjebb a konyháról. Sikerült beszereznem elosztókat, miknek köszönhetően kiderült, hogy a…..
Székelyudvarhelytől néhány kilométerre található Szejkefürdő, mely 2 dologról nevezetes: Itt található egy borvízforrás, valamint Orbán Balázsnak, Székelyföld leírójának a síremléke, melyhez székelykapuk sora vezet fel. A kép biztosan sokaknak ismerős lehet. A…..
Hát igen, alapvető különbség Franciaország és Erdély közt, hogy amíg ott 5 hónap alatt nem sikerült előfizetni netre, addig itt 2 nap alatt lett mobilinternetem. Mondjuk ebben van egy nagy adag véletlen is, de nem az a lényeg. Úgy sikerült egy USB-s mobilnetet szerezni, hogy egyik…..