Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CoraIvy

70 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Egy kutya, ki létét az embernek szentelte és minden rosszkedvét elemésztette, nem érdemel mást, csak ragaszkodást. Szeretetet és megbecsülést, figyelmet és törődést. Egy kutya, kinek szíve örült, hogy hazatalált, nem talált mást, csak csalódást. Bizalma megmaradt, és…..
SzombatNehéz hétvégének néztünk elébe, utolsó gyakorlási nap az alaposoknak, közepeseknek, 400 km utazás, bemutató, vizsga 36 vizsgázóval.Szombaton hajnalban bemutató-gyakorlással kezdtünk, fel kellett állítani az aznapi sorrendet, csak egyszer vettük át a koreográfiát, de az…..
Szombat Hajnali érkezés az iskolába, mily meglepő, mi vagyunk az elsők :-P Munkanap volt, mégis szép számmal megjelentünk, gyakoroltuk a bemutatót, kellett is, hisz 10-re hivatalosak voltunk egy iskolai rendezvényre. Nyolckor indulás a suliról, Laci maradt alapozni, Zoli…..
"...and I've been working like a dog" - este hazafelé ez a Beatles-dal jutott eszembe... Jó kis rohangálós napunk volt, amely "Cora-nap" is volt egyben, mert elég sokat szerepelhetett ma, amit mindig nagyon élvezni szokott.Délelőtt a Hárslevelű Óvodában jártunk a…..
És igen, és eljött a napja, hogy megtörténjen a nagy DOLOG!!!!Aláírásra került az egyezmény az Országos Rendőr-főkapitányság, a Cerberos Állatvédő Egyesület és a Fehérkereszt Állatvédő Liga között. Végre most már hivatalosan is elkezdhetjük a munkánkat, kezdődhet a…..
SzombatMég sötét volt, mikor kiértünk a sulira, a bemutató-gyakorlást Dorka hiányában mi ketten vezényeltük végig Lacival. A változás rosszul hatott a csapatra, a szél is orkánikus erővel tombolt, mindezt végigkiabálni igen csak nehéz volt, de azért megoldottuk.Alapon a kicsi…..
SzombatHajnali indulás, morcosan és kutyával tömve értünk ki a sulira, Emi még mindig velünk volt, a gazdijelölt mégsem tudja fogadni a rossz sorsú ebet. Új családtagunk is van, Toruk személyében. Nóci is új ebbel jelent meg, Tsunamy Pinky-vel, a szaporítótól elhozott,…..
Hát igen... nehéz az anyák élete, nem is volt időm már 3 napja folytatni a blogunk, pedig nem unatkoztunk... :-Pelőször is: hatalmas köszönet a világ legjobb ANYUKÁJÁNAK, aki mint gyakorló nagymama 100%-osan vizsgázott! :-) mert hát ugyebár eljött az első nélkülem töltött…..
CoraIvy 2011.01.31 21:25:59
Hát, ezen is túl vagyunk! az első egyedül töltött három óra! Miután ugye anyájának van mégegy szíve csücske, akivel azért így is szeretne foglalkozni, így kimentem Rumlesszal a suliba, Sky pedig itthon maradt egyedül. Előtte azért játszott egyet Balázzsal, megtekintette…..
CoraIvy 2011.01.26 20:20:33
ahhoz képest, hogy milyen rossz állapotban van, arra azért van ereje, hogy 2 visítás között felmásszon a 70 centi magas ketrec tetejéig! aztán persze leesik és akkor van 10 másodperc csönd, de ez sem tart ki sokáig, jöhet az újabb üvöltözés! :-)..
Szeretném megköszönni a sok segítséget Ádiéknak, hogy első alkalommal elvittek megnézni, Laciéknak, hogy segítettek kiválasztani, Tinának, hogy újra eljött velem és tartotta bennem a lelket, Dokinéninek a féreghajtót, Attilának, hogy intézte a megfagyás elleni védelmet,…..
Na, hát akkor egy kis beszámoló a nagy útról... ami remélem egy nagyon nagyon hosszú út kezdete, mind a kettőnk részére! :-)Egy kicsit aggódtam... Minden vágyam egy igazi, rossz, makacs, aktív kutya volt, akinek kimeríthetetlen a munkavágya... Amikor először elmentünk megnézni,…..
2010. november 20-án az ősz utolsó kellemes szombatja virradt ránk. Reggel 7-től a lenti pályán a nagy engedelmes, 8-tól az erőnléti bemutatócsoport gyakorolt, készülvén a következő hétvégi, Hungexpón megrendezett CACIB kiállításon való szereplésre. Ekkor már javában folyt…..
(Az írást másodközlésre átvette a HVG egyik tematikus oldala, a Life & Style is.)Itt a hűvösebb idő, a náthaszezon, és nemsokára az idei influenzajárvány is. Ha éppen terhes vagy, akkor egy másik posztomat javaslom olvasásra, és ha kifejezetten a H1N1-ről akarsz olvasni, akkor…..
Pénteken hajnali 4-kor indultunk a Keszthelyi Kutyaiskolába, ahol az éves nemzetközi kutyás tábort rendezték meg. Ilyenkor ott szombaton Acana kupa, vasárnap pedig vizsga van. Mire odaértünk, már rettenetesen meleg volt. zsúfolásig voltak sátrakkal, lakókocsikkal. Bogiék mondták,…..
Július 2. péntek     Péntek délután szokás szerint kiköltözködtünk a sulira. Laci még ment kutyázni, így én sziesztáztam egyet. Visszafelé felszedte Nócit és Gerit, és este végre valahára elkészült a lenti birtokunkon a tűzrakóhely. No, fel is avattuk.…..
Reggel a körülményeinkhez képest korán keltünk. Megsétáltattuk, megúsztattuk a srácokat, és kezdődhetett a készülődés a táborlakók fogadására. Dorka, Nóci és Laci elsurrantak bevásárolni a bográcsos vacsikhoz, Lilla fogadta az érkezőket, szétosztotta az órarendeket,…..
     Reggel fáradtan, nyúzottan ébredt a társaság, nem csoda, előző este belecsaptunk a lecsóba rendesen. Hideg volt és esett. Pfújj! Tíz után rávettük magunkat, hogy átbattyogjunk a büfébe egy éltető kávéért. A tető alatt egy asztal köré kuporodott a…..
Elkezdődött a harmadik Cerbi Kutyás Tábor. Az első két nap az oktatók, oktatósegédek felkészülése a táborra. Megbeszélésekkel, rápihenéssel, vásárlással és persze bulival telik az időnk.    Dorkáék korán érkeztek, kissé kalandosan – csak nyolcszor…..
Június 19. szombat     Mivel mi már péntek délután kiköltöztünk a sulira, így nem volt oly hajnali a kelésünk. Aludni azért nem sikerült eleget, mert oltári vihar verte a lakókocsit, és persze a milliónyi szúnyog nálunk keresett menedéket és lakomának…..
Erre a hétre 3 előadás is jutott...Kedden a Németh Imre Általános Iskolában jártunk. Az előadók: Lilla, Zsizsu és én, a "célcsoport" az 1-4. osztályosok, összesen 10 osztály volt.Kicsit "húzósra" sikeredett ez a délelőtt, mert többen visszamondták az aznapi…..
vizsgavizsgavizsga...   Vizsga nap !!!! Balázsunk már annyira pánikba volt, hogy azt is elfelejtette, hogy tudjuk, hogy nem jön reggel őv-re. Mi késtünk kicsikét, de nem azért mert lusták voltunk, hanem azért, mert hajnalban mikor leányfalun a strandnál megálltunk a non-stopban…..
CoraIvy 2010.04.14 15:11:35
2010. április 6. 22:56
Daemon Nócija írta:
simán olvasható:)
2010. április 6. 16:40
Cerbi Suli írta:
Jelentem, én el tudtam olvasni!!! :-) Gyertek sulizni amikor tudtok!!! Azért tapasztalatból mondom, jó időben is lehet ám kutyasuliba menni, sőőőt... :-) Táborozni nem jöttök? Az év legjobb 1 hete!!! Üdv, Dorka
2010. április 5. 20:59
Tyson írta:
Bocsi! csak 1x akartam küldeni......biztos a kölni hatása:-)
2010. április 5. 20:57
Tyson írta:
Noci! Ül...marad..mehet...hát persze, hogy a cerbisuliba!!!:) Amugy Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan,az etegyeln ftonos dloog,hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek.A tböbi bteü lheet tljees összevabisszásagn,mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög.Eennk oka,hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát,hneam a szót eszgébéen. Üdv Tyson
2010. április 5. 17:54
Daemon Nócija írta:
bocsi, egy r kimaradt, tehát várunk Titeket:)
2010. április 5. 17:52
Daemon Nócija írta:
Hátperszehogy komolyan gondoltuk:) váunk Titeket szeretettel bármikor:) Üdv, Nóci
2010. április 5. 15:23
Tyson írta:
Kedves Lilla! Mindenképpen megyünk! Bár nálam egybeforrt a sál, sapka, nagykabát=cerbisuli szindróma, igy nem tudom elképzelni, hogy elég lenne egy napszemüveg+ rövidnadrág az oktatááshoz:-) Azt komolyan gondoltátok, hogy szerdánként meg lehet látogatni Benneteket? komolyan hiányzik a programomból a suli!! Hehe...hol lenne a helyem? kezdők között haladó, vagy haladók között kezdő??:-) Ezennel kivánok minden cerbis lánynak sok locsolót, fiúknak meg sok tojást. Sziasztok!
2010. április 3. 19:00
Lilla-Archi írta:
Kedves gyönyörű vizsgás Tyson gazdi! :-) Szerintem Balázsunk azért simán túltette magát a névfelirós storyn maximum ott, akkor jót mosolyogtunk rajta! Mégegyszer gratulálok Nektek (is)! Üdv., Lilla (a leendő beli közép oktatótok, aki vár Titeket valamelyik tanfolyamra, ha időtök engedi)
2010. március 31. 08:28
Tyson írta:
Kedves Balázs! Látom lekileg nagyon összeroppantál a ...Balázs miatt!:-)Most akkor elmondanám a "hiteles" történetet. Amikor a Laci beszélt Tyson úr éppen önálló életet élt, és probáltam elmagyarázni, hogy ez itt egy vizsga, kéretik komoly eb módjára viselkedni! Mire újra a Laci szavát "ittam" már csak azt hallottam, hogy: és nem cz-vel irja hanem cy-nnal....na ebből hogy találjam ki? Ráment volna az összes 10 percem:-) Én az ételkészítő lányoknál irtam a lapot tőlük mégse kérhettem segitséget, mert még puskázással vádolnak!:-) Igy is kaptam dorgálást, mert a lányokkal éppen megvitattuk a "vidéki kutya vs. iskolázott kutya kapcsolatát...pedig hosszan lehetne róla beszélni!! Megér egy misét:-) Szóval igy történt ez az esemény:-) Kérlek ennek tükrében próbáld meg feldolgozni ezt a traumát! Még egyszer elnézést kérek a tudatlanságomért!!!Bocsánat. Üdv Tyson gazda
 Menetelés kicsiknek és nagyoknak, menetközbenik a közepeseknek! Vasárnap lévén hajnalban őv volt. Balázs szabadságolta magát húsvétra hivatkozva. Laci egyedül ugrálta végig a kutyákat. Remington meglepődött mikor Kata nem engedte végig őrjöngeni, tiltás alatt van a…..
Rengeteg új tanulót köszönthettünk iskolánkban!  Reggel nagy volt az izgalom: jönnek az új tanulóink. Ez meg is látszott párunk bemutatós gyakorlásán. Megint kutya nélkül próbáltunk. Egyre jobbak vagyunk. A koreográfiánk meg nagyon ütős lett. Kell is, mert egyre csak…..