Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meg6ó

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emberek, ez óriási hír, és menten két nagyszerű részből áll: Sorozat készül Richard Morgan Altered Carbon (Valós halál) című cyberpunk-klasszikusából Joel Kinnaman lesz a főszereplő, Takeshi Kovacs  A sorozatot ráadásul a Netflix gyártja, így minden káromkodás és véres jelenet benne lesz, az…..
Nem vagyok odáig az autókért, nem tudok órákon át beszélni a turbófeltöltőkről, egyrészt mert nem érdekel, másrészt meg azért, mert azt sem tudom, mi az. Nincs jogsim, autóm, nem érdekel ez a dolog (vezetés), BKV-zok és überezek, és minden évben megfontolom egy kerékpár beszerzését, szóval nem én…..
Meg6ó 2016.04.17 13:22:11
@sunblind: Nagy Bandó András - Trabant vers www.youtube.com/watch?v=Xdj41Cfbixk
Miután két projektje (Video Synchronicity, Utopia) is meghiúsult az HBO-nál, David Fincher (Alien 3, Hetedik, A tetovált lány) a House of Cards után ismét visszatér a Netflixhez. Méghozzá Charlize Theron társaságában, akivel producerként dolgoznak majd a Mindhunter című bűnügyi…..
Alsós voltam emlékszem, amikor nagyon menőnek számított az "Amire nincs magyarázat" című könyv, ami misztikus események, megmagyarázhatatlan jelenségeket elemzett meglehetősen felszínesen. Ebben a könyvben olvastam előszőr a torinói lepelről, és rettenetesen izgalmasnak találtam…..
Meg6ó 2015.06.04 00:30:26
@Meg6ó: Bocs nyelvtani hibákért, tényleg késő van.
Meg6ó 2015.06.08 23:00:35
@Void Bunkoid:
Tekintsünk el attól, hogy hogyan és mikor készülhetett.

Ha igazad is van, akkor is marad a kérdés: miért ez az akkurátus gondosság? Más festők is olvasták a Bibliát, mégsem ábrázolták ilyen részletességgel (az átszúrt tenyér majdnem kizárólagos volt minden más képen). Az említett vizsgálati technikák annyira elmaradottak voltak, hogy tizedannyi energiával is a kor színvonalán elfogadható eredményt lehetett volna produkálni.

És ha már ennyit dolgozott vele: miért csak egy olyan kép lett belőle amit alig lehet látni? Ha valami zseni (Leonardot inkább hagyjuk) ismerte a fényképnegatív készítésének mikéntjét, minek kellett neki pont a negatívot kiakasztani, amin sokkal kevesebb látszik?
Meg6ó 2015.06.08 23:04:06
@spinat: Én sem tudom. Felteszem, hogy festék és vászon külön is vizsgálható. Az olvastam, hogy egyéb vizsgálatokhoz onnan is vettek mintákat (szálakat) ahol a "rajz" van. De mindenhol csak a vásznat említik, a festéket viszont sehol.
Indiana Jones és a kristálykoponya királyságaPáros Indy -- furcsa Indy. És ez még öreg Indy is. De azért (némi jóakarattal) így is szórakoztató és szerethető Indy.Vetítik: TV2 - 19:00HalálsoronFrank Darabont harmadik Stephen King-adaptációja a The Woman in the Room és A remény…..
Megkezdődtek a halloweeni partyk, itt is vannak az első jelmezek. Folytatás következik! Paris Hilton Na, ő aztán durván rápörgött a jelmezbálosdira.  Angyalka, Minnie Egér és Playboynyuszi. Semmi eredeti, semmi félelmetes, csak a magamutogatás...   Katy Perry Chips :)   Leonardo…..
Szemfülesebb olvasóinkat aligha éri meglepetésként, hogy recenzióink sorát John Keegan egy újabb – az Akadémiai Kiadó Hadiakadémia című sorozatában megjelent – kötetének szemügyre vételével folytatjuk. A csata arca három jól elkülöníthető részre tagolódik, melyek akár egészen eltérő érdeklődésű…..
Meg6ó 2014.08.26 18:22:39
@Skorzeny:
Az ideológiai motiváció mellett a modern hadseregeket sokkal hatékonyabban lehet harcra szorítani. Azelőtt akinek elege volt a harcból elrejtőzött egy bokorban vagy hazafutott és utána jó eséllyel senki sem kereste. De a frontvonalak a messzehordó tüzérségnek és a légierőnek köszönhetően mélységükben is kiterjedtek és amögött is ott vannak hadtáposok. Otthon pedig hatóságok külön vadásznak a dezertőrökre.
Az állam már azért is megtesz mindent, hogy még a gondolat se merüljön fel a katonában. Elrettentő büntetéseket szab ki, elveszi a katonáknak és családjuknak járó kedvezményeket. Rossz esetben külön egységek gondoskodnak róla, hogy mindenki a frontvonalban maradjon (pl. a Vörös Hadsereg moráljának megtartására hozott intézkedések a a II. vh.-ban). Még a stratégiai döntésekbe is figyelembe vehetik ezt a szempontot: (Viktor Szuvorovtól idézve) az szovjetek atomháborús céljaiban ott volt, hogy a katonákat a nukleáris sivatag mögött csak bosszúszomjas idegenek és ne menedék várja.
Mindig is kerestem az olyan alkotásokat, amelyek rengeteg ember számára ismeretlenek. Minden ilyen műnek megvan az a varázsa, hogy mivel nem szuperprodukcióról beszélünk, az adott alkotás nem feltétlenül akar megfelelni a filmes társadalom által elvárt normáknak, ebből a…..
A Trónok harca rajongóit elég sok minden foglalkoztatja mostanában, de az egyik legnagyobb aggályuk, hogy a sorozat alapanyagául szolgáló regények írója, George R.R. Martin eléggé benne van már a korban, és nem is ír túl gyorsan, így valós veszély az, hogy a tévés történet…..
Két cég, az Entertainment One Television (Hell On Wheels) és a De Laurentiis Co. (Hannibal) közös produkcióban készítené az az 1977-es scifi-klasszikus sorozatverzióját, írta a Deadline Hollywood pár napja, én meg annyira üröltem a hírnek, hogy elfelejtettem betenni a c:c-re,…..
Meg6ó 2014.03.13 22:29:49
@Patrick Bateman: Szerintem pont ezért lenne jó átemelni a könyvből a visszatekintős formátumot, olyanformán mint pl. a Damages -ben vagy akár az "Így jártam anyátokban". Az ember kb. sejti, hogy hova tart a történet, de hogy miként áll össze a kép és mi is történt a szereplőkkel az csak a legvégén lesz világos.
Az igaz történeten alapuló filmekkel kapcsolatban szoktak lenni aggályaim. Bármennyire is hihetetlenek azok a történetek, amelyeket egy-egy mozgókép feldolgoz, olyan elmélkedések szoktak ilyenkor foglalkoztatni, mint például az, hogy az adott film mennyit ferdít a valós eseményeken,…..
Meg6ó 2014.02.16 00:39:58
Mindenkinek ajánlani tudom a Wernek Herzog dokuját a történetről "Little Dieter Needs to Fly" www.imdb.com/title/tt0145046/?ref_=fn_al_tt_1 . Dieter Dengler nem mindennapi ember és közel sem a csak a fenti filmben bemutatottak miatt, és a doku sem csak azért jó mert róla szól.
El kell ismernem a "Rescue Dawn" -t nem láttam, az eseményekről csak Herzog filmjében hallottam. Ez alapján a "egyoldalúan" bemutatott őrök nagyon is megfelelnek a valóságnak, sőt nem csak ők. Ahogy a háború eltorzítja az emberek lelkét nem csak a "Szarvasvadász" híres jelenetében volt meg, a valóságban is létezett.
Takács Lajost, az Olimpia legendás séfjét remélem nem kell különösebben bemutatni, és biztos azt is tudják sokan, hogy részben áttette a székhelyét a Bazilika mellé, a LaciPecsenyébe. Ott mutatta be a saját töltött paprikáposztáját, ami garantáltan epegörcs nélküli…..
Az amerikai elnöki autó 1,5 millió dollárba került és természetesen tele van a hétköznapi ember számára elképzelhetetlen extrákkal. A Cadillac sokkal inkább tank, mint autó. A Beast (azaz Szörnyeteg) becenévre hallgató autó alighanem a világ legbiztonságosabb elnöki…..
Meg6ó 2013.10.26 10:36:39
@doggfather: Abszolút laikusként: valahol olvastam, ha valamilyen okból az autó mozgásképtelenné válna, akkor egyfajta erődként kell funkcionálnia, ami mindenféle támadás ellen megvédi az elnököt a felmentő sereg megérkezéséig. Gondolom ennek a védelemnek részei szupernehezen nyíló ajtók.
Megírtuk, hogy a Starz Rambo-tévésorozatot tervez, egészen pontosan itt, és meglebegtettük, hogy a 67 éves Stallone akár el is vállalhatja a nyugdíjas halálosztó szerepét a kis képernyőn is.  Hát lófaszt. Sly ügynöke nagyon sarkosan és szárazon azt nyilatkozta, hogy…..
Meg6ó 2013.08.23 17:59:35
Megújult formában jelentkezik az m1 tévécsatornán ősszel a Borvacsora című műsor, amelyben neves borászok és közismert személyiségek - sportolók, színészek, zenészek, előadóművészek - beszélgetnek, miközben bemutatják Magyarország borrégióit is. A Magyar Turizmus Zrt.…..
Háború, a világ egyik legértelmetlenebb és legpusztítóbb tevékenysége, mely nem hagy mást maga után csak romokat és szenvedést. Egy Kabulban, Afganisztánban tevékenykedő fotós, Lalage Snow, 2010-ben úgy döntött, egy project keretein belül megmutatja, milyen változásokon…..
Bárdy György (1921-2013) Vannak örökkévalónak tűnő emberek. Akik mintha mindig is itt lettek volna, és akikről úgy tűnik, mindig is itt lesznek. Háborúk, rendszerek, nagy korszakok, sorsfordító pillanatok jönnek és mennek, de ők valahogy szüntelenül ott vannak velünk. Hol…..
Meg6ó 2013.05.28 15:49:28
@czjanos:
Itt meg lehet hallgatni: webdesign-graphic.hu/semilin/kabare/zasi_prospektus.wav

Valahol már belinkeltem, de kétszer is megéri, olyan jó.
Csütörtökön este 22:35-kor adja le az HBO Az Embervadászat Bin Laden után című, 2013-as saját gyártású dokumentumfilmjét, mely a rettegett terroristavezér, Oszama Bin Laden utáni több mint két évtizeden át tartó kutatást, valamint a sikeres hajtóvadászatot mutatja be. Több…..
  Dúló háború, dízelmotoros repülő csatahajók, bázisok és modernizált járművek, ponyvamagazinok, art déco dizájnú épületek, sorozatfilmek, noir hangulat és erotikus pin-up festmények… Ez a dieselpunk. Ha a cyberpunk a közeljövőben, a steampunk pedig a viktoriánus…..
Meg6ó 2013.05.05 19:31:49
@Rondár: Végigböngésztem a rovatok listáját és egyetlen keleti szerzőt sem találtam, magyarból is csak Lőrinczy Juditot.
Terveztek a fentihez hasonló áttekintést a Keleti- Blokk tudományos-fantasztikus irodalmáról és az általuk bemutatott sajátos jövő képről? Pl. Lem "Magellán felhőjének" kommunista őrhajósai vagy Pirx egymással versengő szocialista és kapitalista űrfuvarosai (azért itt már találunk egy adag iróniát is).

Off
Az egyik rovatotok neve "elhúnyt" (sic! :)
Meg6ó 2013.05.05 19:32:44
Elérkezett a nagy pillanat, amikor átlépjük a végső határt, Vaderről lekerül a sisak, működésbe lép a fluxuskondenzátor és Roy Batty meghal, szóval végéhez érkezett a minden idők legjobb sci-fijeit összegző listánk. Szkafandert fel és öveket be: rázós lesz a…..
Úgy tűnik, senki nem tud leszállni az Észak-Koreai vonalról. Amit idáig sikerült kitermelnie a sajtónak, az a jobbik arzenál vizit, és a rosszabbik politikai jóslat. Az igazság az, hogy senki nem tudja mi lesz. Én mondjuk, arra tippelek, hogy nem lesz semmi komoly, de ha mégis, fogadja…..
Meg6ó 2013.04.08 23:59:31
@worxland: A DMZ a világ legjobban megerősített határa rengeteg emberrel, hogy védekezzen-támadjon. Mi van ha az USA és a déliek nem akarnak hatalmas aknamezőkön és évtizedek alatt kiépített védelembe beásott csapatokon áttörni?
Az "első" Koreai háborúban MacArthur is mélyen az északiak hátában szállt partra és ezzel gyors hátrálásra kényszerítette őket (aztán jöttek a kínaiak, de ez ettől már független). Tehát a partraszállásnak van hagyománya Koreában, persze erre Északon is emlékeznek. Erőltetett de el tudom képzelni, hogy dupla blöffel az amik akár ismét megpróbálhatják: senki sem nem hiszi, hogy megint megpróbálják, hiszen úgyis számítanak rájuk, pont azért támadnak újra a tenger felől.
Meg6ó 2013.04.09 12:29:47
@Körzeti Meghízott: Jó volt ez az együtt gondolkodás, köszönet érte!
Az Észak-Koreával való nukleáris konfliktus kirobbanása messze nem csak távoli lehetőség – írja a Foreign Affairs. Természetesen nem a neves külügyi folyóirat az egyetlen, amelyik a folyamatosan érkező, egyre baljósabb hírek hallatán elképzelhetőnek tartja a következő koreai…..
Valószínűleg ő a legismertebb valaha élt ember, mégis életéről alig tudunk valamit. A LiveScience összegyűjtött hat biztosnak látszó tényt. Íme, közülük öt.   1. Születés… jászolban? A történészek többsége is úgy gondolja, Jézus valóban élt. Hogy…..
Meg6ó 2013.04.01 22:21:39
@Urfang: Igazad van, az érvelésem egy kicsit zavaros lett Herodium említésével. Csak annyit akartam ezzel kihozni, hogyha ott és akkor született Jézus, akkor sokkal valószínűbb a jászolos verzió, mint bármilyen egyéb.
Sajnos nem ismerem az egyiptomi és mezopotámiai írásokat a Megváltó eljöveteléről. A Biblia elég sokat ír róla és ahogy tudom sehol sem írnak "istállós" születésről. Lehet, hogy fura a logikám, de ha a Királyok Királyának születéséről kellene történetet kiagyalnom, akkor azt nem jászolba tenném.
Forgószárny Hogyan tovább Mi-24? 2013.01.25 21:27:07
Jól indul az év. Lassan nincs olyan szakmai vagy kevésbé szakmai sajtó, amiben ne lenne gyakorlatilag napi téma a magyar forgószárnyas légierő leginkább siralmas, már-már kétségbeejtő helyzete. És bizony nem zörög a haraszt...   Sokan és sokat foglalkoztak azzal, hogy…..
Meg6ó 2013.01.26 16:14:41
@Bambano: A versenyautó hasonlatodnál maradva: egy motort még mindig drágább megvenni és nehezebb beszerelni mint a kereket.

Csak én emlékszem a szelevényi gátcsúszásra? www.delmagyar.hu/csongrad_hirek/orankent_egy_centimetert_csuszik_a_gat_szelevenynel/123033/
Létezik még olyan eszköz a világon amelyikkel árvízi körülmények között (felázott talajon, elöntött mezőkön szállítani,átpakolni, felhordani) amivel ennyi anyagot, ilyen rövid idő alatt, ilyen pontossággal az ország bármely pontjára ki tud juttatni? Mert árvíz az még lesz, régi gát van bőven, se magasabbak, se erősebbek nem lettek, és nem szokásuk napokkal előre betelefonálni, hogy elég volt a vízből, teljesen átáztam. De ha valahogy mégis, akkor is a külföldről rendelünk helikoptereket ? A közbeszerzést is lefolytatjuk vagy csak kibéreljük az első szabad helikopter aztán valahogy majd kibírja az a gát amíg iderepül, szerelőstől - pótalkatrészestől, hogy ne csak pár órát tudjon repülni, mint amikor felkap és odébb tesz egy gépet? Remélem te nem gát mellet laksz, mert én igen. Rémisztő amikor magasabban áll a víz a gát mögött mint a házad teteje.

Ja, és mivel fogjuk megoldani a nemzetközi szerződésekben vállalt kutató-mentő feladatot? Egy "civil" járműbe nem lehet az előírások szerinti személyzetet bepakolni, a sérültekről már nem is beszélve.

Ahogy a cikk is írja a legnagyobb baj nem is az ha nem lesz új vagy kevés lesz a helikopter. De ha 5 vagy 50 év múlva jön valami új eszköz, addigra már nem lesz se pilóta, se szerelő, se megfelelő leszálló-karbantartó bázis amire lehetne építeni. Szó szerint az alapoktól kellene mindent ismét felépíteni, két hét alatt pedig nem lehet senkit megtanítani se repülni, se kiszolgálni semmilyen gépet. Az lesz az igazán drága móka. A jenkik 80 milliárdot kértek volna csak az átképzésért-felszerelésért UH-1 -re.
Meg6ó 2013.01.26 16:39:23
@Bambano: A kapott segítség mértékére a Viharsarokban valószínű másként gondolnak.
Adja az Ég, hogy a következő árvíznél ne helikopterrel kelljen neked (se) segíteni!