Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NyergesLovas

2 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dinamó Műhely A húsevés vége 2015.09.15 11:20:15
Az ember addig tud húst enni, amíg nem érti meg és érzi át, honnan jön és milyen következményekkel jár amíg az állatból húst gyártanak. Én túlestem rajta, vegetáriánus lettem. Elmondom, miért és hogyan. Elöljáróban: én is szeretem a sült kolbászt, a füstölt sonkát. Csak nem eszem.  Azt is tudtam…..
NyergesLovas 2015.09.16 11:23:05
Tisztelt Polgármester Úr! Kedves Pista! Mint ahogy a hozzád is eljuttatott, a bíróság által jóváhagyott alapszabályunkból tudod, hogy a közhasznú szervezetünk kiemelt feladatának tartja Cserépfalu és környékének fokozott környezetvédelmét, a lakosság…..
NyergesLovas 2011.03.12 16:10:46
@S.imre: Ha ilyen hülyeségeket kérdez tanult ember létére, akkor soha...:)))))
NyergesLovas 2011.03.17 23:27:59
www.youtube.com/watch?v=1yQhBQ_T2pk&feature=player_embedded
ajánlom mindenkinek, ha valaki magára ismerne.......!?
NyergesLovas 2011.04.02 23:51:10
@pistola: Nézd meg a bogácsi TV szilveszteri műsorát, amiben nyilatkozik a falut reprezentáló jó ember és hasonlítsd össze a kettőt. A ragozások, a stílus... fenséges, és ez nem támadás / S.Imre / csak hasonlóság.
Kósik "Polgi" Pista a szomszéd faluban zárta a múlt évet. A bogácsi tévérevü vendége volt polgármesterünk. (a felvétel 30-án készült).Másodközlés. Bogácsi TV. Köszönjük...
NyergesLovas 2011.01.20 22:07:35
Este 10 óráig tartott a KT ülés. Hosszú volt. 1. Önkormányzat I-III negyedéves gazdálkodása: megtárgyalták, rákérdeztek, értelmeztek, elfogadták, a dokumentum a cserepfalu.hu-n lesz olvasható. 2. Záportározó pályázati lehetőség. Meghallgatta KT a tervezőt és a projekt…..
NyergesLovas 2010.11.24 21:18:24
@pistola: Petikém! Virágnét nem lehet kényelmetlen helyzetbe hozni:DDD
Ha jól emlékszem, a szavazás előtt a jegyző megkérdezte a jelöltet, hogy elfogadja e a jelölést.
Szerényen igent mondott.
Ettől már csak az volt komikusabb, hogy valaki az 5 szavazóból ( az egyetlen aki Virágnéra szavazott... ), minden előzetes kioktatás után is, sikeresen elrontotta a szavazólapon a jelölést. Pedig a jegyző az ovis oktatás után megkérdezte, hogy mindenki érti e, hogy mit kell csinálni.
Remek este volt.
Nagyon kevesen voltunk. Három szóban el lehet mondani a tegnap este történéseit. Nagyon kevesen voltunk. A projektmenedzser urak odafigyeltek a nép hangjaira, megköszönték a hozzászólásokat (hét-nyolc darab). Nagyon unalmasan adták elő a projektet. Három óra hosszat ültünk a…..
NyergesLovas 2010.11.04 21:56:44
@Aragonia: Ez szép , ebben mindent leírtál! Tetszik a Péter filmje is. Egyben szégyenlem magam cserépiként, vagy nem cserépiként ( már magam sem tudom melyik a jobb....) a tegnap este történetei miatt.
Elképesztő!
Nincs különösebb problémám a projekt managerrel, Tatárral, magával a projekttel. Mindenki teszi a dolgát, el akarja adni a maga ötletét, ilyen vagy olyan formán. Nekik az lényeg, hogy minél nagyobb legyen a végösszeg, hiszen a jutalék azután jár. Ez nem gond, ez így működik a világon mindenhol. Csakhogy meg kell találni erre a partnert.
Na ez itt sikerült!
Megtalálták a megalomán emberüket. A tegnap este újfent bebizonyította számomra és a jelenlévők számára, hogy az egyszemélyes döntésekkel araszoló polgármesterünk hibát hibára halmoz.
Sajnálom a falut, a falu jövőjét, amely ezzel a számunkra vállalhatatlan projekttel megpecsételődik úgy 15-20 évre. Rá fog menni minden. Nem lesz kérdés, hogy hogy tartsa fent az önkormányzat az iskolát, nem lesznek mozdítható "vagyonelemek", nem lesz járda, öregek napközije, játszótér....
Viszont lesz egy eladhatatlan,ráfizetéses kovakövi kőépület.
Hangsúlyozom, lehet hogy egy gazdagabb, pozitív mérlegű önkormányzatnak ez beleférne pl. Bogács ( bár ott sem gondolnám, hogy valaha is rentábilisan lehetne üzemeltetni a mai gazdasági viszonyok közt ), de ez a falu nem a jól működő községek közé tartozik. Vajon miért? A 16 év okos , megfontolt, falu érdekeit képviselő, egyszemélyes irányítás miatt.
Vegyük már észre, ez így nem működőképes!Nézzük már meg a falu gazdasági mutatóit!
Bár tegnap este hallhattuk ahogyan a vezérünk a maga cinikus "humorával"(?) közölte Dr. Szász Tibor címzetes egyetem tanárral ( akinél a jövő közgazdászai vizsgáznak), hogy ha nem vette volna észre, változott a gazdasági helyzet ,új szelek fújnak és ezt vegye tudomásul. Hu! " és dobom a tulkomat, irány a következő pince...."
Amikor egy polgármester azt mondja a testülete előtt, jegyzőkönyvbe, hogy a közbeszerzést majd ügyesen irányítjuk, vagy azt , hogy ő nem ír le semmit a tervekről, mert az a fejében van, vagy mert valaki megígérte és az úgy is lesz...?
Hát nem tudom!
Ekkor értettem meg, hogy a lelkész úr, aki a tisztességet, erkölcsösséget hirdeti, képviseli, miért is állt fel, és hagyta ott az ülést, pedig képviselőként vett részt a közmeghallgatáson és nem magánemberként.
Nem tudom mi jön még, és nem tudom mi kell még ahhoz hogy felébredjen a falu?!
Miért kell fejjel a falnak menni?
Ki a jó isten fog egy napra 750Ft-ért bográcsozó helyet bérelni, ki fog 300Ft -ot fizetni a parkolásért, ki fog több 1000 forintért megebédelni, amikor a faluban bérel szállást és ott elkészíti a maga kis kajáját, ott akar este szalonnát sütni, nem akar a használhatatlan köves úton bérelt bringával kirándulni, hiszen túrázni jött! A múzeumról nem is beszélek. Nézzük már meg a faluban működő "múzeumban?" hányan váltottak jegyet a nyáron. Emberek! Még akkor sem mentek be, amikor a polgármester a nála borozóknak ingyenessé tette!....
Hihetetlen! Elképesztő!Elszomorító!
Nem tudom!
Sajnálom!
Már-már ott tartok, hogy rajta, csináljátok! Mutassátok meg, hogy lehet! Majd ha belebuktok, mutogatok.
De nem ez a cél! A cél a falu jövője, élhetőbbé tétele.
Azt mondják,azt akarják elhitetni az itt élőkkel, hogy már nem lehet kilépni.
Hát kérem :ki lehet és szerintem ki is kell lépni a projektből !!
Kevesebbet bukik a falu, ha még most kilép, mint akkor amikor már félig vagy teljesen kész nem lesz. Az eddig felmerült költségek ugyan jelentősek, de vannak olyan gazdasági, jogi technikák, amivel csökkenthetőek. És vannak olyan felelősei, felhatalmazás nélkül aláírói, akik felelősek, számonkérhetőek. Ezt ne feledjük!
Azt kérték tegnap este, hogy közreműködés, meg hogy bizalom.... Kivel, kinek, mit?
Ugyan már! Arra sem méltatták az embereket, hogy kellő időben, megfelelő formában tájékoztassák őket.
Miről beszélünk?
Javaslom mindenkinek, akit érdekel, hogy olvassa el Petik György eszmefuttatását az itt kialakult helyzetről. Tanulságos!
Kétely nem fér hozzá, hogy csak az nem fogja leszűrni a tanulságot belőle akinek le kellene.( már csak pökhendiségből sem...)
A képviselők megkapták, bízzunk benne,hogy a józan eszükre hallgatnak és az alapján döntenek.
Sok sikert kívánok a munkájukhoz!
Rudinszky Tamás
19.05. Bezárt a szavazókör, hatalmas részvételről hallottunk, maradjanak velünk! 19.12: Itt lehet követni az országos eredményeket. 19.25: Kósik Pista: Várakozással teli vagyok. 19.30: 15 fokos a must, gyenge lesz a termés, de borászaink mindent megtesznek a borért. Szerintem…..
NyergesLovas 2010.10.03 23:52:13
@abrakadabra0101: Nagyon büszke vagyok a 84 szavazatra és köszönöm a falu 84 felvilágosult emberének, hogy rám szavazott. Minden szavazatért keményen , egyenként megküzdöttem, (rokoni és egyéb munkahelyi, iskolai,.... stb) kötődések nélkül. Szerintem a 423: 216 az elgondolkodtató...
Pistának gratulálok, remélem meghozza a gyümölcsét a befektetett munka, szeretném , ha a továbbiakban a munkáját úgy végezné, hogy nem hagy támadási felületet és a falu érdekeit képviseli. Kedves asszonyom , ha ön ilyen figyelmesen követi a tevékenységeimet és olvassa az írásaimat , tegye meg, hogy a nevemet is helyesen írja le.
Rudinszky Tamás
A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága az alábbi javaslatokat tette az Új Széchenyi Tervhez:- Régiónkból érkező igényként merült föl, hogy kerüljön támogatásra olyan integrált kedvezménykártya informatikai-rendszer kiépítése, amely…..
VIGYÁZAT! VÁLASZTÁSI KAMPÁNY CSERÉPFALUBAN! TUDNIVALÓK ITT:Tisztelt Blogolók! Az elmúlt napokban alaposan belehúztunk. Pattogtak a kommentek és talán a kisebbfajta adok-kapok is helyet kapott. Azt hiszem, – de Tóth Peti biztosan jobban tudja ezt nálam - hogy a blognak ilyen a…..
VIGYÁZAT!!! VÁLASZTÁSI KAMPÁNY CSERÉPFALUBAN! TUDNIVALÓK ITT! Tisztelt Választópolgárok! Rudinszky Tamás vagyok, 44 éves, nős, két gyermek édesapja. Feleségem, Dr. Nyerges Ágnes ügyvéd Egerben, fiaim az egri Dobó István Gimnázium diákjai, kitűnően tanulnak, kiemelkedően…..
NyergesLovas 2010.09.12 00:30:06
@darvas: Nice! I like would 6 db. Be lucky!
NyergesLovas 2010.09.12 10:34:56
@SpongyaBob: Köszönöm! Igazad van,le kell higgadni! Egy kicsit sok volt az elmúlt hét.
NyergesLovas 2010.09.13 07:30:53
@abrakadabra0101:

Tisztelt Asszonyom!

A tegnapi blogolás során az érzelmek valóban elragadtak, és ez helytelen. Igyekszem a jövőben jobban figyelni erre. Amit írtam, azokat a gondolatokat fenntartom! De az indulatért és a tegezésért elnézését kérem. Egyébként meg nem hiszem, hogy az álnév szoros törvényi védelem alatt állna / pontosan attól kérdeztem meg akire ön is utal /,– de hát eszében sincs senkinek ilyesmi, csak arra akartam rámutatni, hogy a nevüket nyíltan vállalóknak is van emberi méltóságuk, amire érzékenyek.
Én nem sértettem törvényt, viszont ha önt megsérti valaki máris bírósággal fenyegetőzik, hát erről beszélek. Nem tudom, miért gondolja úgy, hogy szeretnék önnel találkozni, az is elég , ha valaki a nevét adja a véleményéhez. Üdvözlettel:
Rudinszky Tamás
Négy óriág lehetett leadni a jelölő szelvényeket, ezért vége a kampánycsendnek. Magamnak blogoltam kettő hétig, naponta bekopogott események következnek.  Minden képviselőjelöltről közlök pár adatot. Magamról is. Természetesen a jelölteket megkerestem iwiwen,…..
NyergesLovas 2010.09.03 22:02:04
Hát elkezdődött!

Kedves barátaim, nagy örömmel látom, hogy megmozdult a falu és a tettre kész polgártársak készen állnak a választásokra. A jelöltek száma arra utal, hogy sokan érzik, itt az ideje a váltásnak. Ez a tény jellemzi az előző 4 év munkáját! Elégedetlenek az emberek! Nincs fejlődés, előrehaladás, csak a rossz gazdálkodásból adódó hiány, pénztelenség.
Hát váltsunk! Itt a lehetősség! Éljünk vele!

Nem akartam én lenni az első, aki él a blog adta lehetőséggel, de nem tudom magamban tartani a megdöbbenésemet a tegnap esti testületi ülés után.
A KT témája a közétkeztetésre kiírt és odaítélt pályázat szerinti szerződés kidolgozása volt.
Ez a szerződés a faluban élő szociálisan rászoruló időseket, betegeket a faluban óvodába és iskolába járó gyerekeket érinti, 1 éves időtartamra, tehát már az új faluvezetésre is tartozik, tartozhatna!

Jelölt társaim , leendő polgármesterek!
Hát rajtam kívül egyikőtöket sem érdekelte ez a jelentős szerződés! Hol voltatok tegnap este? Hogy akartok tudni, beleszólni a falu ügyeibe, ha már a kampány időben sem veszitek a fáradságot, hogy meghallgassatok, véleményt nyilvánítsatok egy fontos döntésről?
Megdöbbentett, hogy engem " gyüttmentként " jobban érdekel az itt élők sorsa, mint benneteket. Így felelőtlennek tűnik a döntésetek!
Elgondolkodtató!

Hajrá mindenkinek, húzzunk bele!

Rudinszky Tamás, Polgármesterjelölt!
Újabb válasz a Berezdtetőt Féltők Társaságának, újra a TÉNYEK: Cserépfaluért felelősen gondolkodó és cselekvő polgármesterként mindent elkövetek, hogy a rosszindulatú, félrevezető félremagyarázá sok ellenére is Cserépfalu mértéktartó lakossága kellőképpen…..
NyergesLovas 2010.08.24 21:07:23
Kedves Pista !

Nem értlek! Véleményem szerint nem igazán népszerű, amilyen módon kommunikálsz a faluval. Helyiekkel nem helyiekkel,képviselőkkel, okossal-butával, baráttal-támadóval.
"Bővebben kérésre, vagy majd szükség szerint adok tájékoztatást."
Pista, ez a mondat jellemzi mind két projektet! Alapvető hiba volt az elejétől, hogy csak ha kell, vagy szükség szerint adsz felvilágosítást!!! Ezt ne te döntsd el, te vagy a falu első embere , a faluért cselekedsz, a falu a "munkaadód" , hát tájékoztasd az embereket, ha érdekli őket, ha nem.

Pista! Az általad támadónak vélt levél írója ott ült a testületi ülésen ,emlékezett az ott elhangzottakra / amiről rögzített hang anyag van / és velünk / BFT / együtt elképedve olvasta az írásodat. Mintha te máshol lettél volna! A cikk írása előtt venni kellett volna a fáradságot és visszahallgatni az ott elhangzottakat.

Valami baj csak van , mert az Ügyészség csak közbelépett.

Ne tereljük másra a felelősséget! Valaki hibázott, rossz döntést hozott vagy hibásan végezte a munkáját. Ebből adódnak a pluszköltségek és nem abból, hogy valakik rávilágítanak a hibákra, felhívják a figyelmet a hanyagságból adódó jogsértésekre.

Pista! Hát éppen te magad nevezed meg a szórólap íróját:
" Vagy nem egy projektet vizsgálunk, elemzünk, Endre?" Nem névtelen, hiszen te magad szólítottad le az utcán keresetlen szavakkal, indulatosan, tanuk előtt.
Olcsó és kicsinyes trükk Pató Pálra hivatkozni!

Pista! A BFT véd és dac szövetség, gittegylet vagy nevezd bárminek, ahogy a hátunk mögött szoktad, a te stílusodban...., mindegy, de azt tudni kell, hogy a falu érdekeit tartja szem előtt. Az, hogy ebben az esetben, ez azonos vagy nem azonos a te érdekeddel, azt én nem tudhatom, de a jogszabályok minket igazolnak. A törvényes út betartása KÖTELEZŐ! Mindenkinek!

Pista! Az, hogy te a falugyűlés előtt , meg az eddigi írásaidban cáfolsz valamit, az csak téged nyugtathat meg, mert a tények pont az ellenkezőjét mutatják, mint amit mondasz. Üres frázisok! A képviselőket az győzte meg, hogy mi tényeket, kézzel fogható dokumentumokat tettünk le az asztalra, veled ellentétben.

Pista! A színvonal. Erre mit írjak? Nézze meg mindenki az önkormányzat gazdasági helyzetét. 16év! Hol tart a falu? A kistérségben Cserépfalu a legszegényebb település!!!!! Másokat is súlyt a gazdasági, időjárási helyzet.

A számok , a tények magukért beszélnek! Remélem Cserépfalu felellősen gondolkodó lakosai látják ezt, és a választások adta lehetősséggel élve, érzik, hogy ennek a falunak változás, új arcok, új szemlélet kell!

Rudinszky Tamás Cserépfalu, Kossuth u. 23
Cserépiek Újságja 2010/2 A tartalomból: Önkormányzati hírek, Polgi Pista reagálása a Berezd-tetős ügyre, védőnői hírek, főedzői futballértékelés, testvértelepülési túrabeszámoló, falunap plakát. Polgármester úr írásáról külön bejegyzésben is megemlékezünk a…..
NyergesLovas 2010.08.12 08:52:13
A Polgármester megjelent írása szánalmas, valótlan, kicsinyes, tele csúsztatásokkal a hatás kedvéért. Szégyenletes, hogy a falunkat egy olyan vezető reprezentálja, aki ennyit tudott kicsikarni a tollából.
A reakciókból úgy tűnik, öngólt rúgott akkor, amikor a megfontoltan döntő testületet bántja - a BFT tagjainak ilyen irányú "méltatása" már megszokott -, azokat az embereket támadja, akikkel együtt dolgozott és szeretne tovább is együtt dolgozni.
A testületi ülésen saját maga olvasta fel, hogy az ügyészség a tulajdoni lapra bejegyezte az óvást. Saját szájából hangzott el az is , hogy a Látogatóparkos projekt államilag megállt, nem lesz semmi, perelni kell az Államot az eddig kifizetett összegek miatt.
Ki kit néz tehát hülyének? A sajátjait, az itt lakókat? Kinek állít valótlanságokat?
Önámítás, menekülés előre! Sajnos már el is hiszi amit mond és egyik kijelentésével cáfolja a másikat.

Nem kellene lemennem erre a szintre , de valakinek reagálnia kell ezekre a zagyvaságokra.

Minden rendelkezésünkre álló ügyiratot bemutattunk a testület tagjainak, és Ők azután, nagyon bölcsen és megfontoltan döntöttek a polgival szemben, az Ő fikciói és légből kapott érvei ellen.

És végül, ahogy elnézem és figyelem a kapkodását, eszembe jutnak a régi Bruce Lee karatés filmek, ahol mindig van egy csapkodós, kiabálós, harctudását fitogtató manus, aki azt gondolja magáról, hogy ő a legjobb, de mindig ő kapja a legnagyobbat....
Módosult a Helyi Építési Szabályzat! Hat igennel és kettő tartózkodással megszavazta koraeste a képviselő-testület, de a Berezdtetős pont kikerült a módosításból, ezért örülünk. Nem lesz építkezés a tetőn. Még nem. Reméljük sose. Részletek holnap, beszéltem Polgi…..
NyergesLovas 2010.08.08 16:30:46
@S.Imre: Nem tudom, hogy mire gondolsz, a tájékoztatás egyértelmű volt az aug.5-i képviselőtestületi ülésről:a TESTÜLET szavazott így, a lehető legbölcsebben az ügyben. Szerintem cserépiek... Vagy Bojtár Lajos, aki az elfogadott indítványt tette nem elég cserépi ?? Vagy már így sem jó???!!!.... Miért jut eszembe most is az a káka meg a csomó..??
NyergesLovas 2010.08.08 22:22:22
@pistola: Szerintem le is ütötték! Csanádpalota polgármestere, Spák Imre 90-98-ig.
Szegény, nem volt elég baja....!/ vagy volt és neki sem sikerült valami / Nem értem, hogy közel a 80 hoz miért kell félreérteni tudatosan dolgokat és miért kell szítani a tüzet. Néha-néha felébred és beleszól olyanba, ami igazán nem is érdekli, csak ő valaki. Szerintem halvány lila gőze sincs az adatokról, tényekről - bár az övé is egy vélemény.
Készült egy darab A/4 méretű falunapok meghívó, melyet blogolvasói terjesztésre ajánlunk.Mi a feladat:1. Tessenek letölteni innen a word dokumentumot!2. Tessenek kinyomtatni a meghívót!3. Tessenek fénymásolni tetzsőleges páldányban a meghívót!4. Tessenek 3 felé hajtani a…..
NyergesLovas 2010.08.04 10:39:58
@darvas: Kedves Péter! Eddigi hozzászólásaimból már kitűnhet, hogy nem szoktam alaptalanul , csak úgy... írogatni. Természetesen most is elküldtem neked, hogy tedd ki, ha akarod az említett papírt, ami magáért beszél .
A testület nem tudott erről a papírról, nem hatalmazta fel a polgit , hogy saját hatáskörében döntsön a falu tulajdonában és üzemeltetésében lévő múzeumba való ingyenes belépésről! Főleg arra sem , hogy az ő , saját vendégei részére tegye ezt!
Azt, hogy a falu polgármestereként szólítja meg az ide látogató vendégeket az első pár sorban, kvázi a falu nevében, és utána egyéni érdekeit reklámozza..... szerintem maximálisan etikátlan!
Örök vesszőparipám, hogy ez a kis turisztikai "gyöngyszem" település, csak és csak is összefogással, közös erővel tud kitörni. És megint lehetnék rosszmájú és idézhetném azokat az elégedetlen, itteni turisztikából élő embereket akik azt mondják, hogy elég a borturizmus, más irányba is mozdulni kell, össze kell fogni!
Nem kell nagyban gondolkodni, kis lépésekkel, közösen elindulni és félredobni az egyéni érdekeket és az eszt el nem fogadó embereket. Az utóbbi pár év nem a közös érdekében telt el! Vagyunk egy páran akik a "közös kampányokban" bízva befizettük és leadtuk a reklámanyagunkat a nagyvezérnek! Szerinted? Sehol semmi!
Peti! Ha valaki összefogja, irányítja / néha sztem le is járatja / a falu turisztikáját, azt semmi módon nem irányíthatja egyéni érdek. Ha pedig mégis a sajátja felé hajlik, akkor ne csodálkozzon, hogy az orra alá dörgölik a bizonyítható túlkapásait. Sajnálom, ezek tények! Ha kemények, ha nem!
Hűséges és kedves olvasó az indafotót nézegetve (140 albumban 2091 kép Cserépfaluról) megtalálta és alaposan megfigyelte a látogatópark tervét. Meglátta a képen a mostanában nagyon durva Hór-patakot. Megijedt. E-mailből idézek: Péter szerinted a patak elönti-e majd a…..
NyergesLovas 2010.06.12 22:03:03
@ramazuri:
Kedves ismeretlen! Ideje lenne már , hogy az igazságérzetedet jellemesen, névvel vállalnád! Ha a Polgi nevével jelenik meg valami, amivel nem értek egyet, akkor őt kell megszólítani, mint ahogy eddig is tettem. / az ő nevével ellátott hivatalos okmányokat nem lehet úgy véleményezni vagy vitatni, hogy másnak címzem az észrevételeimet /. Nem tudlak pl. téged aki ebben az esetben is bebújsz egy nickname mögé és nem mersz kiállni a véleményed mellett , korrektül face to face.

Véleményem szerint, a " záportárolóba " terelt patak szélsőséges esetben nem a Bem utcát, hanem a fél falut fogja elönteni. Ha nem , gondold el micsoda védőgátat kell felépíteni, ami nem két forint és a gravitáció szerint, mint más ilyen tároló, átszakadhat bármikor.

Eszement ötlet szerintem, még mindig.

Azt írja a Polgi, hogy a tervező azt hitte , hogy a patakban mindig folyik a víz.
Hát , komám, ha a tervező ilyen felkészült, hogy hiszem vagy nem hiszem alapon tervez , az fasza! Ők tervezik a lakóparkot is! Ott mit hitt, beomlik vagy nem?,ömlik a víz vagy nem?, beszakad az út vagy nem?
Szóval most mi van? Én még nem vagyok most sem meggyőzve!

Ja, és tartozol még egy válasszal! Emlékszel 20 vagy 80 % ? Vagy erre kellemetlen válaszolni? Tudod! Névvel, címmel!
Rudinszky Tamás
Este hat órától a cserepfalu.tumblr.com oldalon, a blog kistestvérén közvetítjük, képpel, szöveggel mozgóképekkel @iigee-vel a 2010. évi Közmeghallgatást. A harmadik napirendi pontra figyelünk oda:3. A Berezdtető eladásáról és a létesítendő Lakóparkról…..
NyergesLovas 2010.06.09 00:19:39
@brumbrum: Yuhhhhéé!!Teljesen egyetértek, nem fair így ez a játék! Ami egyébként nem is játék.....
A focistáknak pedig gratulálok !!
NyergesLovas 2010.06.09 22:38:08
@piréz: Gyuri bácsi! Nem ér ennyit az egész, a nyugalmad! Cybergyerekek ezek a fiuk, keményen! Van aki névvel és van aki / a kedvenceim / név nélkül. Az internet mögé bújva irkálnak, akár össze-vissza is. Itt lehet, bármit lehet. Szerintük! Vagy csak az lehet , amit ők úgy gondolnak. Személyiség független, gondolják .
De, drága Gyuri bácsi! Vigasztaljon minket az, hogy legalább terjed az információ 1000-rel, hol ilyen, hol olyan. Vagy fel tudják dolgozni, vagy nem! A súlyát nem érzik, de olvassák, írják... Művelődnek!
További jó egészséget kívánok!
Rudinszky Tamás
Remélem a gombázás nagyobb örömet nyújt!!
Kósikné Hajdu Anita tizenegy éve lakik Cserépfaluban. Nyílt levél rovat következik: Cserépfalu Önkormányzata az önként vállalt feladatok körében egy Látogatópark megépítését tervezi, melyhez az önerő egy részét a Berezd tető eladásából szándékozik…..
NyergesLovas 2010.06.05 14:22:21
@ramazuri: Ha akarod ezt olvasod ki belőle,- magánügy - de én nem a cserépváraljai polgármestert dicsőítettem, hanem tényeket soroltam fel. Cserépváralján is, mint itt is van egy testület aki döntéseket hoz. Hogy az a 250millió a testület, vagy a polgármester érdem, az ebben az ügyben nem releváns. Dicséretre méltó! Főleg abban az esetben, hogy mi egy árva petákra sem pályáztunk.
A Konzorciumos pályázatban Cserépváralja a saját erejének megfelelően vállalt, és azt valószínűleg tudja is teljesíteni.
De ne TERELJ ramazuri! Minket nem váralja érdekel és közünk sincs hozzá. Cserépfalu sorsáról van szó!
Az, hogy mi van váralján az az ő magánügyük, majd az ottani lakosok véleményt nyilvánítanak ha akarnak és ha úgy érzik.
NyergesLovas 2010.06.06 22:34:50
@ramazuri: Nem értelek, de szerintem te sem érted magad! Az írás nem erről szólt! Ha bármi mást bele akarsz magyarázni, hát tedd, de érthetően, leírom neked még egyszer. Cserépváralja, mint konzorciumi tag ismert ebben az ügyben, úgy mint a többi résztvevő falu, nem pedig a polgármesteréről és annak jó vagy rossz döntéseiről. A váraljai vállalás, úgy mint a többi falué, reálisan elérhető, megalapozott, teljesíthető. Ennél többet nem tudok és lassan nem is akarok neked válaszolni. Van itt is elég baj, foglalkozzunk azzal!
Viszont tetszett a kiskirályokról tett megállapításod!
Mégsem vagy olyan tájékozatlan, mint azt mutatod! Cserépfalut hova sorolod?
/ 20% vagy 80% /
NyergesLovas 2010.06.07 23:24:36
@ramazuri: " 20% vagy 80% " ???
A Berezdtetőt Féltők Társasága Kósik Polgi szövegére írt válasza: Elhangzott a szerdai közmeghallgatáson: (Kékben a BFT, feketében Polgi Pista) Nyílt levél Cserépfalu lakosságához! És arra válasz! Tisztelt Cserépiek és  Üdülőtulajdonosok! Tisztelt Cserépiek,…..
NyergesLovas 2010.06.01 22:16:05
@CDRDJ6620: Hát testvér !,nincs kedved Cserépfalura költözni? Kellenének ide a helyi erők mellé még tökös gyerekek!
Ültem szerda délután a Bükkalja presszóban, kortyoltam a kávét, kinéztem az utca felé és igen forgalmas Kossuth utcát láttam. Emberek kontrás biciklikkel, szép ruhában gyalog, benzines és dízeles autókkal érkeztek a közmeghallgatásra. Igyekeztek a művelődési házikóba. Nem…..
NyergesLovas 2010.05.31 09:33:11
Egy adalék a sok közül! Felhívnám a figyelmet a dátumra /2007..../

Cserépfalu Községi Önkormányzat
Képviselő-testülete részére
3413. Cserépfalu, Kossuth u.125.
Tisztelt Képviselő-testület!
Nagy megtiszteltetésnek vettem azt, hogy a lemondás és a szavazatok alapján a községi képviselő-testület tagja lehettem. Az motivált, hogy azt a sok barátságot, segítséget és örömet, amit a község lakosaitól kaptam, képviselői munkámmal viszonozhatom. A testületben jól éreztem magam, mert meggyőződtem arról, hogy mindannyian – a magánérdekeinket félretéve – a falu, illetve a faluban élők javát akarjuk.
Ugyanakkor az elmúlt időszakban arra is rá kellett jönnöm, hogy a polgármester úrral érdemben és eredményesen együttműködni nem tudok. Közte és köztem alapvető különbségek vannak a törvények tiszteletében, a „Köz” pénzeivel való tiszta, átlátható és felelős gazdálkodásban, a demokratikus önkormányzás gyakorlatáról vallott felfogásban, a képviselő-testület és a képviselők munkájára, javaslataira való támaszkodás igénylésében… Jóindulatú, a polgármester úr javát is szolgáló javaslataimat, kritikámat – a minimális önkritikát is mellőzve – nemtelen támadásnak értékelte.
Az előbbiek számomra azt bizonyították, hogy polgármester úr mellett a képviselői munkám eredményes végzésének nincsenek meg a feltételei. Ezért hivatkozással a helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló 2000. évi XCVI. Törvény 3. §-ra képviselői megbízatásomról lemondok.
Debrecen, 2007.04.12.

Tisztelettel: Dr. Szász Tibor