Regisztráció Blogot indítok
Adatok
az övezet gázai

0 bejegyzést írt és 305 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Kezdjük egy szolgálati közleménnyel: Előadást fogok tartani a XIII. HUNGALIMENTARIA konferencián! Időpont: 2021. november 9-10. A konferencia online kerül megrendezésre! Miről is szól a HUNGALIMENTARIA konferencia? Idézet a meghívó szövegéből: „Örömmel tájékoztatjuk, hogy idén 13-ik…..
az övezet gázai 2021.11.10 15:53:13
@Mikulás Anna: Ez a bizonyos nyugati szemét? Ugyan már... Ez egy vacak mítosz. Elhiszem, hogy jó pár dolog valóban jó minőségű volt akkortájt, de sajna szemetet mi magunk kezdtünk gyártani, újabban pedig a szlovákok, csehek, stb is.
az övezet gázai 2021.11.10 17:42:15
@Mikulás Anna: Mert a kedves magyar vevő igénytelenebb. Ez van, ha tetszik, ha nem.
De ajánlom körülnézni a hanyatló nyugat láncaiban (Lidl, Aldi) kapható német, osztrák vagy akár lengyel termékeket, messze jobb minőség, mint a magyarok úgy általában. Ez van.
A nagy pénzrablás (La Casa de papel) az elmúlt évek legsikeresebb spanyol nyelvű sorozata. Az akciójelenetekben gazdag, spanyolosan túlfűtött érzelmekkel teli, remek képvilágot megjelenítő, és az iszonyatosan jól megformált karakterek rekord idő alatt a Netflix csúcsára repítette, a kritikusok által…..
az övezet gázai 2021.04.19 14:30:25
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
az övezet gázai 2020.12.04 22:24:05
@G. Nagy László: "Egészen addig, amíg nincs tettlegesség, addig a pszichológia játékterén küzdünk. Onnantól azonban, hogy elcsattan az első pofon, már átléptünk az immorális dimenzióba."
A moralitás határa nem esik feltétlenül egybe a lelki-testi bántás határával. Nagyon nem.
az övezet gázai 2020.12.04 22:25:27
@G. Nagy László: "A feminácik valóban sportszerűtlenek, mert amíg a nők játszmáit ártatlannak nyilvánítják, a férfit totál kiherélnék. Zaklatásnak mondják a fűzést, erőszaknak a rámenősséget, megengedhetetlennek a manipulációt. Ez tényleg az a kettős mérce, amely megengedhetetlen."

Ez viszont precíz.
az övezet gázai 2020.12.05 01:01:15
@G. Nagy László: "Te hol húznád meg ezt a határvonalat? Miként tudnád egyszerűen és precízen definiálni azt a lelki bántalmazást, amely megkérdőjelezhetetlen, tetten érhető és büntetésért kiált?"
Köszi a kérdést. Hát ez az. Csak azért nem kriminalizálunk valamit, mert nehezen (vagy sehogy sem) csíphetjük nyakon? Ez nyilván logikus a felszínen, de talán nem kellene annyiban hagyni. Jogtörténelemre botorság hivatkozni, hisz nem dobjuk ki azért az autókat, mert régen csak szekér volt.
A láthatóságról a bújócskázó kisgyerek jut az eszembe, aki a fejére húzott zacskóval áll a szoba közepén azzal a biztos tudattal, hogy nem látszik, hisz ő sem lát senkit.
Nyilván az elszenvedett sérelem mértéke lehetne a tényállás alapja - ha már kriminalizálunk- de hogy erre van - e stabil pszichológusi tudás, nem tudom.
Első körben elég volna nem lepöckölni a férfiak oldaláról jövő zúgolódást.
Mert nekem is kinyílik a zsebemben a tele a tököm, mikor a női magazinok cikkei sorozatosan default férfi példákkal, szituációkkal illusztrálják a lelki bántalmazást.
Ez a poszt nem volt betervezve. Tegnap volt a magyar labdarúgás napja, ez a nap mégsem erről marad emlékezetes. Itt hagyott minket minden idők egyik legnagyobbja, az Isteni Diego. Diego Armando Maradona 60 éves volt...
Amikor megtudtam, hogy megjelenik egy BDSM-ről szóló regény, kíváncsi lettem. Ez akkoriban nem volt még népszerű téma, inkább tabunak számított. Gondoltam, de jó, valami új és érdekes, amiről eddig csak kevesen mertek írni. Szóval nyitottan, lelkesen álltam hozzá A szürke ötven árnyalatához, és…..
  Diákjainak és nőknek kell tudni arról, hogy kivel állnak szemben, saját biztonságuk érdekében, ebben csak a nyilvánosság ereje segít. A hatóságok évekkel kullognak az események után a bántalmazók elleni fellépésben, védtelen nőket és gyerekeket szolgáltatnak ki agresszoroknak. Legutóbb 14 év…..
az övezet gázai 2020.08.09 09:11:47
@Csapó Huba: Csatlakozom. A nemek fegyvernemei amúgy sokban különböznek, de mindkettő fájdalmas sebet tud ütni.

Súlyosan prekoncepciózus az elkövető összfrontos társadalmi ellehetetlenítését követelni úgy, hogy semmit nem tudunk.
Ha pedig a nőt féltjük az újabb bántalmazástól (ennek ilyen módon való feltételezése megint a történet a poszterina általi egyoldalú továbbgondolásából fakad), akkor tételezzünk fel annyi önálló mozgásteret, hogy nem fog egy térben élni azzal, aki legközelebb is ilyet tesz.
Bármennyire is szeretné sugallni, nem olyan világban élünk, ahol láncra vert nők a gonosz férfiak áldozatai és kiszolgáltatott játékszerei.
Kamaszos, nyaralós, ügyeskedő. Laci és Pali testvérek, akik különös kalandra szánják el magukat. Nyáron nyaralni akarnak menni, de nem a család szokott balatoni nyaralójába. Az eredeti terv Bécs, de a jegyeket megváltó Laci imponálni akar egy lánynak, így ő is Párizsba vesz jegyeket, mint a lány…..
az övezet gázai 2020.07.28 20:15:30
Természetesen még mindig nem értem a végére a régi televíziós műsorok bemutatásának, hiszen számtalan olyan film és sorozat készült amelyeket nem kifejezetten nekünk készítettek, de mi azért ott voltunk a nézők között, sőt a főszereplők a gyerekeknek köszönhetően tettek szert nagy…..
Természetesen a gyerekkorunk televíziós műsorait bemutató sorozatnak még mindig nem értem a végére, hiszen a 60-as, 70-es és 80-as években a Magyar Televízió szó szerint elkényeztette a gyerekeket mesékkel, sorozatokkal, magazin műsorokkal, ismeretterjesztő és oktató műsorokkal és filmekkel a…..
az övezet gázai 2020.05.19 23:03:10
@ToyaHSW: ha már: Dajka Margit Piri mamát alakította, aki viszont nem rokona Tutajosnak. :)
Férfi - és apaszervezetek közös állásfoglalásukban bírálták az Isztambuli Egyezményt amiatt, hogy az diszkriminálja a férfiakat. Alighanem tevékenységük eredményeképp is az elmúlt időszakban a sajtó több esetben is foglalkozott azzal, hogy az Isztambuli Egyezmény hogyan érinti a férfiakat. Ennek…..
az övezet gázai 2020.04.15 13:25:27
@Advanced Flight: de azért valahogy Ti, nők mindig a sikeres hímnek akartok szülni, a sikeresség és az agresszió pedig még ma is nagyban korrelál. Egyszerűbb nőknél ez az összefüggés egészen közvetlen, értsd, az erőszakos bunkóktól vannak elájulva.
A férfiak agresszivitását évszázredek gondos szelekciójával erősítettétek és szaporítottátok, most meg rácsodálkoztok az agresszív férfira, és elvárjátok, hogy az említett tenyésztői genotípust fenotípusosan fojtsa el magában a férfiállat.

Jó fejek vagytok na...
A pszichés erőszakról meg egy szót se, ugye?
az övezet gázai 2020.04.15 13:26:24
@Olasz Bazsa: pontosan.
1918. Viseljen maszkot vagy menjen börtönbe. A spanyolnátha-járvány időszakában készült fotó..
az övezet gázai 2020.03.23 16:00:01
@Munro: Plusz ugyanúgy van nyírva a fű, és hátul ugyanaz az autó áll.... a kép szerint legalább négy éve...
az övezet gázai 2020.03.23 16:03:22
@az övezet gázai: az autót talán csak én képzeltem oda. :)
Kicsit vicces, hogy manapság már az a hír, ha valaki olyan képeket készít nőkről, amik ízlésesen, visszafogott erotikával mutatják meg a valódi szépséget, és nem valamiféle polgárpukkasztó vagy önmutogató módon nyomják az arcunkba a különféle másodlagos nemi jellegeket.  Az ukrán fotóművész,…..
az övezet gázai 2020.02.17 23:46:07
@Koczy: Akkor még mindig marad a számomra nagyon fontos kérdés: miért nem magyar átírásban írod le? Sztálint sem Stalin-nak írjuk, ugye?
A képek pedig remekül mutatják a természetesség látszatát a gondosan kiválasztott, tökéletes testű és gyönyörű arcú modellekkel. Ennek bedőlni?...
Dél-Korea hihetetlenül sokarcú, mindennapi világába nagyon is belefér, hogy a mesterséges intelligencia majd’ minden vívmányát felvonultató, ultramodern és okos otthonok falai között a családok ma is hűségesen megtartsák a régi konfuciánus és az ősi sámánista elemeket vegyítő szertartásokat. A két…..
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
az övezet gázai 2019.08.31 06:48:35
Közeledik a nyár és eljön a hűsítő italok ideje. A kánikulában mi eshet jobban, mint egy pohár hideg szörp. A gyerekek és persze a felnőttek egyik kedvenc íze a málna, ezért teszteltük most a országos láncokban kapható málnaszörpöket és málnaízű szörpöket. 19 szörp tesztje!..
az övezet gázai 2019.05.23 12:02:29
@kilgore42: mindenhol erőltetik. Persze csak az egészségedért, véletlenül sem az alacsony ára miatt.
Szégyen, hogy pl a Coca is szépen lassan mindent édesítőszeressé alakít- azonos áron. Pepsi hasonlóképpen.
az övezet gázai 2019.05.23 13:32:41
@kilgore42: nem lesz tőlük hasmenésed, viszont akárhogy próbálják az emberek fejébe verni (pl. reklámok), hogy nincs különbség, a két ízhatás ég és föld.
az övezet gázai 2019.05.23 16:02:10
@Zabalint: a gáz: idehaza a nem light fantában (sprite-ban) is részben édesítőszer van. Ráadásul, amíg a jó kóla viszonylag nehezen reprodukálható, addig a narancsos lónyálak tökéletesen hozzák a szintet.

Sajnos Magyarországon a tudatos vásárló nagyon ritka a jelek szerint, egyébként ember nem venné a vacakabb fantát, mondjuk, a fele árú lidles üdítővel szemben.
A klubhelyiségek állócsillagai voltak a Gazdálkodj okosan!, a Police 07 vagy a Védd meg a tábort!, de az autóskártya akkor is mindent vitt.  ..
az övezet gázai 2019.02.18 11:51:48
Mi anno ('90-es évek) már unalmasnak találtuk a szerencsekártyák maníros szövegeit, ezért új lapokkal bővítettük a játékot. Most előszedtem, itt van néhány. Ezekkel garantáltan felpezsdült a játék, egyrészt, mert jókat röhögtünk, másrészt pedig megváltozott a játékmenet. Tehát:

Nagyon belemerültél a pénzmosásba. Venned kell egy még egy mosógépet.

Segítettél az idős, beteg embereken... De kit érdekel?

Nem indulsz újra a polgármester-választáson. A nép 5000 Ft-tal fejezi ki háláját.

A kórház-privatizációba a te bicskád is beletörött . Büntetésből hűtőt kell venned a labornak.

Véres lett az autóm amelyik elütött. Fizess 5000 forintot!

Erről a mezőről csak akkor léphetsz tovább, ha két dobásod összege 9.

Megszólalt az Operaházban a telefonod, kétszer kimaradsz.

Ha van porszívód, add oda az utánad következőnek, hadd szívjon ő is!

Nyertél egy fürdőszobát. Örömödben jutalmazd játékostársaidat egy-egy porszívóval.

Konyhabútort vettél. Majd elvesztetted.

Részegen mentél dolgozni. Fizess a pénztárnak 5000 forintot!

Lépj vissza 23 mezőt!

Nyertél egy zsák pénzt. Fizess a zsákért 500 forintot!

Társadalmi munkát végeztél, de a kutya se látta. Nem kapsz semmit.

Lépj a 24. majd a 25. mezőre, és fizess, mint az állat!

Áldozz jótékony célra, mondjuk 5000 forintot meg a mosógépedet!

Kihúztad a gyufát- Le is égett a mosógéped, venned kell egy újat.

Nyertél 100.000 forintot, de ebből 97.000 forintot elvitt a NAV.

Semmi jót nem csináltál, de amilyen a világ, az ilyen semmirekellők viszik sokra. Lépj előre 1-től 15-ig annyi mezőt, amennyit akarsz!

Nyolcadik lettél a lakótelepi szavalóversenyen, jutalmul még egyszer dobhatsz.

Drogdílered megemelte a tarifát. 5000 ft.

A lottó nyereménysorsolásán autót nyertél, de mivel az nincs ebben a játékban, kapsz egy nyamvadt porszívót.

Megbütykölted a gázórát. Ez ugyan csúnya dolog, de kit izgat ez manapság? Kapsz 300 forintot.

Lépj előre kettőt vagy hátra egyet, te döntesz.

Lenyúltad az uniós pályázati pénzeket. Fizesd százszorosát annak, ahányas mezőn állsz!

Mexikói utat nyertél. Csak a repülőt kell kifizetned: 5000Ft.

Lábszagod miatt bejelentés érkezett. Lépj a 30-as mezőre, és áztasd le!

Kegyeibe fogadott a Cosa Nostra. Játékostársaid adják neked szabadon választott tárgyukat.

Elütöttél biciklivel egy öregasszonyt. A rendőri helyszíni szemle ára 2500Ft.

Felrobbant a hűtőd. Nyilván a szobabútorod és a hűtőd is károsodott.

A takarékbetétkönyved 13,8 %-át kapod meg jutalmul. Ennyi pénzért számolj egy kicsit!

Kihúzták a számaidat a lottón. Kár, hogy ezen a héten nem vettél szelvényt. Nyugtatóul kapsz 500 forintot.

A műveltség kincset ér! Meghallgattál egy előadást "Vájársorsok Novoszibirszk környékén 1935-1950 között" címmel, jutalmul még kétszer dobhatsz.

Beházasodtál egy tiszteletbeli VIII. kerületi családba. Minden játékos fizet neked 200 forint védelmi pénzt.

Megütötted a főnyereményt. Visszaütött. 2 kör kórházi ápolásra szorulsz.

A főnököd megértette a viccedet, 500 ft prémiummal jutalmazott.

Egy névnapi mulatságon másfél liter cimborát vettél magadhoz. Három körön át regenerálódsz.

Illegális szemétlerakót fedeztél fel a város határában. Ezért még kétszer dobhatnál, de mivel te magad csináltad, kétszer kimaradsz a dobásból.

Megverted a gázóra-leolvasót, kétszer kimaradsz.

stb...
Na, szóval. Képzeljünk el egy nyitott úszómedencét az 1940-es években, mondjuk, vidáman fürdőző urakkal:  S most gondoljuk el azt, hogy ez Auschwitzban volt.    Megy?  Ha nem, ne tördeljük ujjainkat képzeletünk bántó szűkössége miatt, mert a Halál és Szenvedés Táborát összetársítani ezzel az…..
Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után. Elég sok a félrevezető információ ezen a területen…..
Történt, hogy Balázsék hivatalos Facebook oldalára felkerült péntek reggel egy bejegyzés a következő szöveggel: Vicces! 14 szülő, aki letörte a gyereke büszkeségét Facebookon, amikor trollkodva a gyerekük bejegyzése alá kommentelt egy ütőset. Volt hasonló oltásotok? És belinkelve egy oldal,…..
az övezet gázai 2019.01.19 20:25:12
@mojoking77: a kedves bloggazdának tökéletesen igaza van. Egy hallgatott műsorban nem az ostobaságokat kellene propagálni. Ez felelősség.
Én kiakadok az összes áltudományos szarságokon, a minden "E-szám rossz" mentalitáson, a homeopátia alig burkolt elfogadásán is. Mondjuk, pár éve nem hallgattam. A fentiekben általában SB a hunyó, a többiek inkább lapítanak vagy szervilisen bólogatnak.
az övezet gázai 2019.01.19 20:28:09
@Rébusz: a buta oldalak nem csak megtalálják, de termelik is a sötétséget.
Tavaly több posztban is megemlítettem, hogy nem véletlenül írok ennyi retró kütyüről (például a széteső Jedi-bábukról, a kamu G.I. Joe-król, a George Michael-bicskáról, az Executor csipogóról és a trafikos csontvázról): idén mindenképp szeretnék összehozni egy tematikus retrólexikont, a…..
az övezet gázai 2019.01.14 12:34:49
@Mollyka08: azt "várom", hogy azt mikor nyírják ki.
az övezet gázai 2019.01.14 14:29:16
@Zed is not dead yet: de hol lehet hozzájutni?
az övezet gázai 2019.01.14 16:42:40
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: nagyon más, enyhe mellékízzel. Ajánlom a spar-ost, jobb.
Vasárnap este tüntetést tartottak az MTVA Kunigunda úti székházánál, az esemény arca Hadházy Ákos volt LMP-s, most független országgyűlési képviselő volt. A tüntetés apropóját az adta, hogy bár Hadházy már több mint 270 ezer aláírást gyűjtött össze az Európai Ügyészségért, a közmédia nem tartotta…..
az övezet gázai 2018.12.10 11:37:11
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: azt hiszem, éppen egyetértettem a véleményeddel, nem értem, miért írod ezt.
az övezet gázai 2018.12.10 11:43:35
@Málnafaló: azt a fene jó emlékezőtehetségedet mégsem dobod be azért, hogy észrevedd a mostani rezsim előzőeknél jóval túlzóbb médiaeinstandját.

Ja, ha már memória. Az ugyan nem Fidesz, de a '94-es tévéműsorok megvannak választások előtt? Komcsi kazamaták? Vagy a nagyon objektív 2002-es választási műsorok? Ha valakinek megadatott a nálaménál jobb memória, használja tisztességgel, ahogy én is igyekszem.
az övezet gázai 2018.12.10 11:48:58
@ulpius66: ezt hol olvastad? Egy blogon?
Gazdag pincérek, szorongatott étteremvezetők és pofátlan lehúzások a kádár-kori Balaton partján.   ..
Reckl Amál blogja Az én #metoo-m 2018.10.08 01:53:42
Azt írta az újság, hogy a #metoo mozgalom egy éve kezdődött. Ekkor mert Harvey Weinstein azóta bukott filmproducer egyik áldozata először a nyilvánosság előtt, névvel, arccal beszélni az őt ért szexuális támadásról. Számos áldozat jelentkezett még, erre korábban nem volt példa. Ahogy arra sem,…..