Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kirst

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikaiak 2020 februárjában Dohában tárgyaltak először a tálibokkal (legalábbis magas diplomáciai szinten) mégpedig az afganisztáni háború befejezéséről és az amerikai kivonulásról. Aztán egy évvel később, 2021 április 14-én Joe Biden hivatalosan is bejelentette egy sajtótájékoztatón, hogy…..
kirst 2021.08.30 18:57:12
@Pierr Kardán: wilbur76 jól mondja, Te valószínűleg másik filmet láttál. Nem vagyok nagy orosz film rajongó, de ezt szépen összerakták. Megvédenek egy dombot, hogy aztán másnap hazaküldjék őket, mert kivonulnak. Zseniális. A végén a srác monológja a teherautón a rendszerváltásról meg nagyon üt. Tény, hogy nem egy Rambó szerű hollywoodi alkotás :P
Lírai hangulatban nyitunk, ami némileg az egész epizódot és így a posztot is át fogja lengeni, előre szólok. Bütyök és Tutajos ücsörög a ladikban, horgászgatnak, de gondolataik másfelé járnak, egyre többször jut eszükbe az iskolakezdés, az osztálytársak, a tanárok. Beúsznak a kis szárcsák, már nem…..
Herman Wouk 1951-es háborús regénye a The Caine Mutiny (nálunk: "Zendülés a Caine hadihajón" [1973-ban először megjelenve]) kamaszkorom egyik legkedveltebb olvasmánya volt, melynek később filmes feldolgozásait is megnéztem, így az 1954-es verziót (Humphrey Bogart főszereplésével) és az 1988-a…..
Az egészségnél nincs fontosabb. A mostani pandémiás helyzetben pedig még inkább oda kell figyelni az egészséged védelmére...
Kőhalmi Zoltán humorista szerint amikor gyerekkorában este a Linda ment a tévében másnap az iskolában mindenki karatézott, és bár őt tanárgyerekként minden nap megverték, legalább aznap látványosabban. Aki nem látta a Lindát, annak egy mondatban így foglalta össze: Linda egy harcművész rendőrlány,…..
kirst 2021.01.28 18:56:25
@Behajtó70: Mai szemmel, meg az eltelt 35 év miatt, persze, hogy nem tökéletes. Én gyerekként szerettem. Pár éve az első évadot ledaráltam, és még mindig vállalható. Tény, annak idején nem volt nagy választék, de az, hogy "giga-gagyi", az egy barokkos túlzás...
Varacskos disznó, harckocsi gyilkos, és a jó ég tudja még hány becenevet kapott az idők során az ikonikussá vált A-10 Thunderbolt II támadó repülőgép köszönhetően a gépbe épített Avenger gépágyúnak. A hétcsövű, 30 mm űrméretű fegyver minden idők legnagyobb tűzerejű egyszemélyes harcászati…..
A VITUKI telep toronyházát 2020. december 10-én robbantásos eljárással megsemmisítették. Most megnézzük, hogy nézett ki az épület belülről!..
kirst 2020.12.23 14:32:32
@FCUK: Ez lenne a nagy "épülés"? Minden bokor mögé egy stadion? Lassan az egész város egy betondzsungel. Marcipán Napóleonod alkot megint.
Csupán fogtechnikusi végzettsége van a magát sok éve kutatóorvosnak kiadó Csabai Zsoltnak, aki betegeknek orvosi tanácsokat, tévéműsoroknak interjúkat adott, hazánkat Világkiállításon képviselte. A grapefruitmag alapú étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozó önmagát buktatta le, amikor…..
kirst 2020.12.15 21:25:49
@molnibalage: Eddie Murphy : A dzsentlemanus c. filmje jutott szembe :)
Mit szólnál hozzá, ha sötétedés után az íróasztalodnál kortyolgatott kávédból arra néznél fel, hogy egy vadidegen áll a nappalid közepén? Mit lehet ilyenkor tenni vagy mondani? És vajon mit keres ott? Igaz történettel készültünk!..
Ez volt a legkevésbé sikeres és legfeledhetőbb magyar tévésorozat Kádár János fénykorában. De egyetlen Kádár-korabeli tévésorozat sem tud olyan felejthető lenni, hogy elfelejtsék rendszeresen ismételgetni a kincstári nosztalgia tévében. Ez volt az az eset, amikor nem sikerült a propagandagombhoz…..
Ha van ember, aki VHS kazettákra született, akkor az Christopher Lambert. A francia felmenőkkel rendelkező színész gyakorlatilag a karrierjének kezdeti időszakát leszámítva, a Tarzan, valamint a Luc Besson-féle Metró kitérőket nem számolva, csupa olyan alkotásban szerepelt, amikről már messziről…..
kirst 2020.03.24 17:14:59
@Maddog13: Fortress 1-et rongyosra néztük középiskolában, év vég felé már nem volt mit tanítani :)
HamPLÓ Egyessel Etele fele 2019.06.21 16:49:01
Több mint négy év után ismét "első villamoshoz" gyülekezhettünk Közepesen-Dél-Budán: először gördült végig tuja az 1-es hosszabbításán a Fehérvári úttól az Etele térig. Kezdjük a rövid képes beszámolót egy kötelező közhellyel: előttem az utódom! Hozzánk közelebb még egy 103-as autóbuszt…..
kirst 2019.06.22 20:42:10
@Alick: Jaja, reméljük nem olyan lesz, mint a Fehérvári út. Remekül felújították, csak anno 13 perc alatt a Skálánál voltam, most vagy 18. Beb@sztak egy halom lámpát és besűrítették a járatokat. Lámpánál néha 2-3 villamos ácsorog :(
 A hamburger az egyik legnépszerűbb étel most már Magyarországon is. És nem csak Budapesten nyíltak az utóbbi években kiváló burgerezők, hanem máshol is, például Szegeden. Sokan keresik a nem gyorséttermi, hanem kézműves hamburgereket. A hamburger népszerűségét és a nálunk kapható ínyenc burgerek…..
Ha a halálbüntetés kérdése kerül szóba -- bármilyen fórumon is történjen -- legtöbbször nagyon vegyes reakciókra számíthatunk: a harcias pártolástól egészen a merev elutasításig. A halálbüntetést támogatók, vagyis az utilitaristák úgy gondolják, hogy a halálbüntetésnek van visszatartó ereje a…..
kirst 2019.02.01 17:01:44
@hidegsegg: Breivik... ne is említsd. És még szívatja is a hatóságokat: hol nincs mikrója, hol magányos...Hihetetlen! És jót röhög. Amikor elkapták, miért nem tudta az egyik rendőr lepuffantani? Az okosok azt mondják: "nem szabad egy bűnözővel úgy bánni, ahogy Ő bánt az áldozattal, mert akkor az Ő szintjére süllyedünk" Értem én, de egy ilyen állatnak még sem kéne kin@alni a fenekét.
"Itt a kapitány. Készüljenek fel becsapódásra!" (“This is the captain. Brace for impact”) Ennél veszélyesebb üzenete nem lehet a kapitánynak a személyzet felé; nem az utasok felé, hanem a személyzet felé, mert az ő dolguk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt meggyőződjenek arról, hogy az utasok…..
kirst 2019.01.23 18:03:18
@ételizésítő: "Másrészt ezt kb. 100-ból 100 kapitány megcsinálta volna ..." Csöpög belőled a jóindulat. :( Nehogy véletlenül azt mond: szép munka, gratulálok!
HamPLÓ Végállomás, leszállás! 2018.08.26 07:00:00
Ez itt a bevezető hűlt helye. Normál esetben nyakatekert módon kellene felvezetnem, hogy mi a bejegyzés témája, és miért az, ami, de most egyszerűen csak pár érdekes régi képet szeretnék mutatni Ab van Donselaartól :) A budafoki Városház téri végállomás ma sem néz ki…..
kirst 2018.08.26 19:59:08
@Gabesz9: Szerintem arra gondolt, hogy a vezető nem volt elválasztva az utasoktól. nem volt fülke. Innen indultak a házunk elől. majd jöttek a Tátrák.
Az első világháború több millió katona és civil halálát okozta, valamint számtalan katona megsebesült és a testük eltorzult. Talán a legszomorúbb esetek az arcsérülések voltak, mivel a katonáknak nemcsak a fizikai veszteséggel, hanem a folyamatos pszichológiai stresszel is meg…..
kirst 2017.08.14 12:18:04
@Lady Ann: De szép lenne ha a csatákat azok vívnák meg akik tehetnek róla. Szépen az első sorban, mint anno a királyok. És nem egy bunkerből osztani az észt.
Ikonikus figurák megteremtője, saját filmjei zeneszerzője, a remake-ipar állandó célpontja, és a horror mestere ő. John Carpenternél kevés rendezőre illik jobban az a meghatározás, hogy kultfilmes, hisz a legtöbb munkáját csupán utólag fedezte fel magának egy szűkebb réteg. Carpenter nem csak a…..
Jackie Kennedy véres kosztümje "Új sorozat indul nálunk ma egy új szerzővel. Pál Bálint angol-történelem szakos tanár, aki szívesen írna blogba, amit természetesen lelkesen támogatok. Szenvedélye a hidegháború korszaka, mai képünk is ebben az időben készült" - Jtom Látszólag egy repülőgép…..
kirst 2017.07.29 22:13:41
@Túlélő ...: Felmerült , hogy Castro, felmerült, hogy a Szovjetek, a CIA, az FBI, sőt a maffia is. Tégy igazat :) Sosem fog kiderülni. Akik meg tehettek róla már halottak.
Aki rendszeresen olvas minket, már talán meg is szokta, hogy elég gyakran jelentkezünk összesítő listákkal a videojátékok világából. A legjobb-legrosszabb listák viszont elég hamar kimerülő témát jelentenek, ezért kicsit kreatívabbnak kell lennünk, ha érdekes rangsorokat szeretnénk összehozni…..
A száz férőhelyes fővárosi javítóintézetbe olyan fiatal fiúk kerülnek, akiket bírói ítéletet alapján előzetes letartoztatásba helyeztek. Bár külsőre teljesen úgy néz ki, mint egy börtön, valójában itt „szigorúan szeretik” a fiatalokat.  Bekerüléskor egy szakértői csoport minden fiatalról nevelési…..
kirst 2016.11.30 20:02:51
@Sexual Harassment Panda: Tapasztalat?:))
Fekete csütörtök, mondják a tegnapi napról a sorozatvilágban, és valahol joggal, hiszen abban az évben, amiben soha nem látott mennyiségű új tartalom került/kerül képernyőre (350 felett), egy délután alatt a network tévék 14 sorozatot adtak át az örökkévalóságnak, ami azért elég kemény. Az ABC-nél…..
kirst 2016.05.13 18:58:45
@AttilaBeregi: Így igaz. nem is értettem amikor Nathan Fillion azt mondta, hogy majd egyedül is továbbviszi...Ők együtt voltak jó páros.
Vannak olyan epizódok, melyek megosztják a rajongókat, vannak szar részek, melyektől a rajongók a falra mennek, és vannak olyanok is, melyeknek írásába apait-anyait beleadtak az írók, de a végeredmény így sem lett kerek. És van a The Walking Dead hatodik évadának fináléja. Spoilerek jönnek...
kirst 2016.04.05 20:18:52
@Dr.out: Az első évad zseniális volt. A másodiknál hagytam abba "farm ahol élünk" , szörnyű
Sokan óvtak, hogy ne nyissuk ki ennek a szobának az ajtaját, de megtettük. Történelmi műsorunk, a Régen minden jobb volt legutóbbi adásában a Magyar Televízió elmúlt harminc évének 10 legrosszabb műsoráról beszélgettünk. Vendégünk László Ferenc, a Magyar Narancs kritikusa volt...
kirst 2016.02.17 18:25:19
@Leylandi: De Ő nem is mondta, hogy jók voltak:)