Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agyelszívás

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brain Drain A bolygó hollandi 2011.05.16 20:00:00
Holland barátom, aki Magyarországon él, felkészített rá, hogy ekkora váltás után már sehol sem leszek igazán otthon. Én viszont inkább úgy gondolom, hogy csak rajtam múlik, hogy otthon akarom-e érezni magam valahol.  Név: A bolygó hollandi 48 éves, budapesti…..
Brain Drain Eszter 2011.03.24 11:30:00
 Tisztelet a kevés kivételnek, de feltűnő, hogy az emberek nagy része az éppen aktuális kormányt hibáztatja mindenért, nem vállal felelősséget saját életéért, panaszkodik, de változtatni nem hajlandó, vagy nem elég bátor hozzá. Ami egyenesen szórakoztató, hogy akkor is…..
Megtartva a blog eredeti célkitűzéseit, a továbbiakban is az analitikus adatgyűjtésre és a személyes történetekre szeretnénk fektetni a hangsúlyt. Szűklátókörű lenne viszont az a hozzáállás, hogy átugorjuk mindazokat az erőfeszítéseket, amelyekkel azok, akiknek erre…..
Brain Drain Dani 2011.03.17 17:43:00
Úgy gondoltam, hogy ha ezt elértem, akkor miért ne próbáljak továbblépni? Ahogy már említettem, ez az iparág nagyon szűk, ezért nem ritka, hogy ha valaki munkahelyet vált, akkor azzal együtt nemcsak országot, de földrészt is vált. Így céloztam meg Ázsiát, és jelentkeztem az…..
Brain Drain El Húngaro 2011.03.09 21:59:00
„A jobb körülmények az attitűdökben is megjelennek, a tanárok közvetlenebbek a diákokkal, nincs szükség a státusz-különbségek állandó érzékeltetésére, a tanár célja a diák megértésben való segítése, nem a tudomány bonyolultságának hangsúlyozása és az…..
Brain Drain Higashimurayama 2011.03.02 19:03:00
  „Számomra a külföldi lét (Japán, illetve most Németország) legnagyobb előnye, hogy nyugodtabb. A tárgyak és szolgáltatasok működnek, kiszámíthatóak, nem romlanak el, nem válnak további problémák forrásává. Külföldön élni azért is könnyebb, mert…..
Az agyelszívás (angol kifejezéssel: brain drain), vagyis a magasan képzett munkaerő elvándorlása világméretű jelenség. Magyarország, ha a diplomás fiatalok összlétszámához mérjük a kivándorlók számát, a középmezőnybe tartozik. A természettudományos és orvosi területen…..