Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kapásjelző

1 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Horgászkalandok Születésnapomra 2013.06.12 08:00:00
// Ez az év iszonyú nehezen indult a horgászat szempontjából. A zord, csapadékos időjárás nemcsak az egész márciust, de az április nagy részét is elvette tőlünk. Már bőven benne jártunk a hónap második felében és ezidáig egyetlen csuka került csupán horogvégre,…..
Kapásjelző 2013.06.20 10:19:37
@Bogyo_bacsi: Pont a pénzszórás az egész piac alapja. Sajnos sokan abban a tudatban nőnek fel, hogy a felszerelések, a kötések és csalik a siker kulcsa, holott -ahogy te is említetted- a tapasztalat, a saját felfedezéseink. Ezek viszik előre a horgászt, és nyújtanak nagy élményt, ami rabul ejti a kezdő horgászt
Horgászkalandok Tavaszköszöntő 2013.05.29 08:00:00
// A fagyos március okán sorra dőltek dugába horgászatra irányuló terveim, hiszen emberemlékezet óta nem látott hóviharok, hófúvások és zord hideg tette élhetetlenné országunkat. Hiába, ember tervez, isten végez... nem csoda, hogy a csuka fogási tilalom lejártával…..
Kapásjelző 2013.06.01 21:58:15
@Bogyo_bacsi:
Ebben teljesen egyet értek. A pergetés azért igényel egy kisebb csaliarzenált. Viszont ha megnézzük, hogy a békéshalas horgászat 2 botot igényel, akkor szinte ugyanott vagyunk. A pontyozás, keszegezés, rengeteg etetőanyagot igényel, de kevesebb tudást. A pergetés igazi tudományág, amit nehéz és hosszadalmas munka kitanulni.
Kapásjelző 2013.06.01 22:09:18
@Bogyo_bacsi:
Persze! Viszont az intenzív tavakon sem mindegy, hogy 5 pontyot fogsz, vagy 20-at. A méretekről nem is beszélve.
A Természetes vizeken való pontyozás rengeteg időt igényel. Én már abból kinőttem. Nincsenek jó vizek a környéken, és nem éri meg az az évi pár ponty a befektetett időt.
Te a leendő gyermekedet hogy tanítanád pecálni?
Horgászkalandok Tilalom előtt 2013.05.15 08:00:00
// Február utolsó heteiben a szeszélyes dunai vízállás ismét a meghorgászható szint közelébe apadt, így nem volt kérdéses, a tilalom beállta előtt még újra lehetőségünk nyílik nyakon csípni néhány csodás téli süllőt a hömpölygő folyamból. A zord hideg még…..
Horgászkalandok Januári harcsák 2013.05.01 08:00:00
// Amikor a fogcsikorgató hideg a legtöbb horgászt a meleg szobába kényszeríti, amikor a vastag hópaplan a tájat fehérbe – szürkébe öltözteti, az igazi megszállottak akkor sem tétlenkednek, hiszen amíg a Duna nem zajlik, mindig van hova kimenni horgászni. Persze, az ilyen…..
Kapásjelző 2013.05.01 15:47:47
@Bogyo_bacsi:
Sejtem én is! Tavalyi tél kimondottan rossz volt felénk: Volt aki egy hétig minden este kijárt és menyus nélkül megúszta. Én már unom a kocka tavas pecákat, de ide nem éri meg kiváltani 11000-ért a Dunára
// Számos könyvet és újságcikket olvastam már a téli csónakos, nagy gumihalas süllőzés világáról és bár, régóta járom a tavak, folyók partját, ez idáig még nem adatott meg a lehetőség, hogy megtapasztaljam ezt a horgászmódszert a gyakorlatban. Így, egy álom vált…..
Kapásjelző 2013.04.21 23:10:07
@Bogyo_bacsi:
Bizony! Én is mindig csak pontyoztam, és a gumihalasdit hanyagoltam. Viszont a wobbleres pergetéssel nincs problémám, azt gyerekoromban nyomtam napi szinten. A harcsázás nagyon hiányzik már. Azok a pergetések voltak a legjobbak
Horgászkalandok Téli rablók 2013.04.03 08:00:00
// A téli napok beálltával figyelmem újra az öreg Duna felé irányult. Bár, a folyóvízi horgászatot illetőleg, idén parádés évet tudhatok magam mögött, mégis úgy éreztem, tartozik még nekem a folyam egy szép süllővel. Télidőben a sodrás meglassul, a vízállás…..
// Az előző hétvégén átélt, intenzív csukástavon történő horgászat után, már türelmetlenül vártam, hogy végre egy igazi vadvízen eredjek a rablóhalak nyomába. Balázs és András barátommal hosszú autó utat tettünk már meg, mikor felbukkant a látóhatáron a Tisza…..
Kapásjelző 2013.03.27 20:06:50
Kapásjelző 2013.03.27 20:22:16
@Bogyo_bacsi: Dehogy! Nem igazán van alkalmam eljárkálni, és a horgászatot jegeltem most egy időre. Remélem minél előbb újra kezdhetem, de nyárig semmilyen horgászós terv nincs
Horgászkalandok Felemás érzések 2013.03.06 08:00:00
// Most, hogy térdig gázolunk a rablóhal szezonban, barátaimban felötlött az ötlet, mi lenne, ha egy népszerű csukás vízen tennénk tiszteletünket Várpalota környékén. Ismerem jól a kiszemelt tavat. Kötnek hozzá igen kellemes, és nem túl emlékezetes élmények is a…..
Horgászkalandok A sügérkirály 2013.02.20 08:00:00
// Sűrű, vastag ködfüggöny borult az októberi szürke tájra, olyan áthatolhatatlan közeget képezve, hogy alaposan meg kellett gondolnom minden lépésemet, miközben az öreg vasút rozsda lepte sínpárjai mellett bandukoltam. Hihetetlennek tűnt, hogy szinte az orrom hegyéig nem…..
// Lassan beléptünk október derekába és a mogorva ősz, mint minden évben most is, sárgába, vörösbe és megannyi színbe öltöztette a fák, bokrok lombruháját. Nem tagadom, nekem ez a hónap áll legközelebb a szívemhez. Ilyenkor az ember évről évre rácsodálkozik a…..
// Első két sikeres próbálkozásomon felbuzdulva, nem tudtam megállni, hogy idén még egy alkalommal vissza ne térjek a délegyházi tavakra egy nyárbúcsúztató feketesügér pergetés erejéig. Elhatároztam, hogy ezúttal nem csak a már beállt módszerekkel fogom üldözőbe…..
Horgászkalandok Márnák hava 2013.01.09 08:00:00
// Szeptember első hétvégéjét még rászántam, egy egész éjszakát átívelő márna horgászatra a Dunán. Barátaimmal ismét egy sóderos partszakaszt választottunk, de ezúttal egy lapos részen vertünk tanyát, ahol a folyó a parttól harminc-negyven méterre is alig éri el a…..
// Augusztus derekán újabb márna vadászatra szántam rá magamat, az évszakhoz viszonyítva szokatlanul alacsony vízmagassággal hömpölygő Duna hátán. Jani és Dani barátaimmal most ismét egy teljesen új típusú helyszínre esett a választásunk. Az általunk kiszemelt…..
// Ahogy lassan véget értek a nyár hónapjai, figyelmem újra a ragadózó halak felé irányult. Vajon hol tegyem próbára a szezonban első alkalommal szerencsémet csukákra, süllőkre pályázva? Hol ütközzön műcsalim horga a falánk ragadozók csontos szájába? Hirtelen…..
Horgászkalandok A kavicsoson 2012.11.14 08:00:00
// Idei első sikeres márna horgászatom után már türelmetlenül vártam a következő találkozást ezekkel az ádázan küzdő folyóvízi harcosokkal. Úgy terveztem, hogy az augusztust javarészt a márnák becserkészésére szánom rá, de nem oly módon, hogy egy előzőleg halat…..
Kapásjelző 2012.11.16 17:47:29
@Bogyo_bacsi:
A jövő őszi márnás cikkedben már remélem én is ott fogok majd virítani egy izmos márnával! :D
Bizony, elég termetes karika lehetett akkor. Amúgy legegyszerűbb megkülömböztetni, ha a színét nézed: a karika mindig csillogós fehér színű. A dévér pedig inkább nagyon világos szürke amíg kicsi, majd 80 deka fölött bronzosodik vagy sötétül, valamint rendkívül nyálkás. Olyan lesz utána a zsinór, mint harcsafárasztás után
// Ahogy belepetünk a nyár utolsó hónapjába, egyre inkább késztetést éreztem, hogy látogatást tegyek a fővárosi Duna partján márna fogás célzatából. Nem tagadom, az előző évben csupán soványka zsákmánnyal ajándékozott meg a folyó, de bíztam benne, hogy…..
Nagyjából három esztendő telt el azóta, hogy útjára indítottam horgász blogomat. Abban az időben még csak maroknyi hasonló oldal volt található a neten. Az utóbbi évben viszont több tucat blog indult útjára különböző horgászattal foglalkozó témákban, különböző…..
// Be kell vallanom, a közelmúltban megejtett délegyházi horgászat maradandó nyomokat hagyott bennem. Nagyon megfogott ez a nagy kiterjedésű, vadregényes környezet, a kitűnő feketesügér állomány és hogy a számtalan kapás nyomán lehetőség nyílik próbálgatni a…..
Kapásjelző 2012.10.02 21:02:54
// Elhatároztam, hogy néhány alkalommal felderítő túrát tartok a Budapest környéki Duna szakaszon, ugyanis akadt pár hely, amiben láttam némi fantáziát, de idáig nem volt lehetőségem meghorgászni őket. Az ilyen cserkelő pecatúrák általában hétköznapra estek és…..
// Az Omszki és a Bokodi tó után úgy döntöttem, hogy próbára teszem szerencsémet egy újabb népszerű, jelentős fekete sügér állománnyal rendelkező tavon, a délegyházi tórendszeren. Próbáltam előzetesen magamba szívni minden fellelhető információt a helyszínről,…..
Kapásjelző 2012.09.02 19:55:23
@Bogyo_bacsi:
Nagyon szívesen kipróbálnám, de szerintem legkorábban jövő nyáron lesz rá lehetőségem. Addig maradok az apróbb pontyoknál
Horgászkalandok Mikor a Duna ad... 2012.08.15 08:00:00
// Hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára az északi Duna partján jártam. Az előző év sikertelensége után, úgy döntöttem, hogy újra meglátogatom a régen oly szép halakat adó kövezéses pályát. A komáromi híd régi ismerősként köszöntött a vízpartra érvén és…..
// Miután első fekete sügérre irányuló próbálkozásaim sikerrel jártak Bokodon, úgy döntöttem, hogy próbára teszem horgász tudásomat más tavakon is, ahol ez a ritka ragadozóhal megtalálható. Sajnos, nem túl sok vízterület rendelkezik számottevő feka populációval…..