Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WLaci

0 bejegyzést írt és 532 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jesoloról nagyon megoszlanak a vélemények. Valaki vagy nagyon szereti, vagy egyenesen hallani sem akar róla. Magam is próbálom kerülni a futószalag szerű turizmus-kiszolgálást. Nem szeretek heringként feküdni a strandon a több ezer ember között és küzdeni a napágyakért. Persze még számos aggodalom…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy... A mesék így kezdődnek. De ez nem mese, bár a kezdet számomra igazán mesébe illő. Tehát egy fiatalember évek óta arra készül, hogy világot láthasson, tengerész legyen. Honnan az ötlet, a késztetés? Gyermekkoromban faltam a Verne…..
A Tokaji mellett leghíresebb és legkedveltebb hungaricumot, a Pick szalámit olasz mesterek és egy Csehországból jött zsidó terménykereskedő teremtette meg. A Pickek cége számos megpróbáltatáson ment keresztül az államosításig. Pick Márk leszármazottjai számos ügyvédet tettek gazdaggá egymással…..
WLaci 2022.01.28 10:58:31
Mielőtt nagyon mélyen elkezdjük beleásni magunkat a témába, szeretném lelőni a poént rögtön az elején, és elsütni a jolly joker mondatot: ATTÓL FÜGG. Na de mégis mitől, és ténylegesen milyen számokkal lehet kalkulálni? A kérdés összetettségét már csak az is mutatja, hogy nem mindegy,…..
WLaci 2021.06.18 21:42:37
@Válasszunk: Kifli.hu, Mammut? Budai burzsuj :)
WLaci 2021.06.18 21:44:30
@pukancs: Bp belvárosi kerületei valóban élhetetlenek, II, XII oké, pesti külvárosokat nem ismerem. Szeged szerű egyetemváros jobb életminőséget ad, ha tudsz távmunkában dolgozni, meg nem kell nemzetközi suli.
     "A kormány ezerötszáz milliárd forintot fektet be az egyetemekbe. (Magyar Nemzet, január 29.)"    Jóságos Stumpf István a Hazafias Népfront utolsó alelnöke, Horváth belügyminiszter elvtárs veje az európai értelemben vett Bayer Showban magyarázta el, hogy ezerötszázmilliárd forintot fognak a…..
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
WLaci 2021.04.20 21:30:48
@combo: Márki-Zay nem csak kiváló ember, de jó polgármester is. Érdemes belenézni a heti facebook videóiba, mindenben képben van, ami a városban történik, mindenkinek válaszol, értelmesen, normálisan. Mintha nem is Magyarországon lennénk. Aztán meg lehet nézni a promenad.hu-t, ez a Lázár-féle portál, hogy milyen színvonalon tárgyalják. Ő bírja, erős jellem, nagy a családja, de kevés ilyen ember van. As to Lázár: valóban érthetetlen, aki bármiféle pozitív jellemvonást fedez fel benne, de lehet ezt folytatni: Navracsics, az összes "emberarcú", és hát jócskán lehet az ellenzéki oldalról is említeni sajnos.
Fent írta valaki, hogy minden percben tiltakozni kell. Szerintem meg emigrálni, vagy aki már túl sokat invesztált itt, annak a gyerekeit erre felkészíteni. Márki-Zay téved, a helyzet itt reménytelen. Lehet gondolkodni, hogy miért, szép mikrokörnyezeteket teremteni, de a fókuszt nem szabad elveszteni. Pénzt keresni, nemzetközi iskolára elkölteni.
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
WLaci 2021.03.15 09:31:46
@tatárfejű kutya: Jókat enni-inni, szép helyen lakni, jó regényeket olvasni, gyereket nemzetközi suliba íratni.
     "Stumpf István eközben a Kossuth rádió vendége volt reggel, és ő azt mondta, hogy egy-két kivételtől eltekintve a magyar egyetemek jókora távolságban vannak a világ élvonalától, ezért van szükség az átalakításra. Ezen kívül a fiatalok itthon tartásához is szükséges, hogy legalább a prágai…..
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
WLaci 2021.01.30 16:51:45
@rovid: A tudatlanság max arra terjed ki szerintem, hogy az eddigi x millió helyett 2x vagy 3x jön majd havonta, ja és élete végéig.
WLaci 2021.01.30 17:13:55
@kemény keleti kommentelő: Szerintem maguk eldöntik majd maguknak, tehát abban valóban korrigálnom kell, hogy legalábbis meg tudják becsülni már ezt a rektor/kancellár/kurátor urak és hölgyek. A dékánoknál síma igazodás volt, már ahol, azért sok kivétel van.
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
WLaci 2021.01.30 16:47:41
@combo: Számomra vidéki egyetemvárosban felnőve teljesen ismeretlen volt ez a jelenség, a zsidó és volt horthysta professzorfeleség nénik együtt kávézgattak ezüstkanállal, és ma sem téma ez (ott). Bp-re kerülve kapkodtam a fejem, amíg megértettem a kódokat meg megjegyzéseket. De itt tényleg van egy réteg, ahol nagyon él ez.
WLaci 2021.01.30 17:07:13
@combo: Szerintem aki piaci/külföldi karriert tervez, ott már ez nem téma, nyilván aki itt tervezi a jövőjét valami bölcsészzárványban, annak sajnos az lesz. Az általam tújságosan nem kedvelt Sárközy professzorral (RIP) készült interjúból egy részlet:

"Másfelől nagyon leegyszerűsítve lényegében három részleg egyensúlyát tartotta fenn az intézetben: egyharmad zsidó nagypolgár, egyharmad keresztény úrigyerek, egyharmad munkás és főleg paraszt származék. Nekem meg kellett várnom, hogy üresedés legyen a „deklasszáltaknál". (epa.oszk.hu/01300/01326/00029/13Korsos.html)

Pesti "értelmiségiként" nyilván így lehet működni, nyilván sok értelme nincs sem anyagi sem más szempontból erre karriert tervezni.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
Jámbor András a Facebook-on jól kifigurázza fűzfarajongásunkat a minap kicsit orbánozó hollywood-i színész és Amerika iránt. Mindkettő látott már szebb napokat.  Egek ura? Nem az. Csak egy színész egy olyan országból, ami legalább olyan nagy slamasztikában van, mint a mi demokráciánk.....
       Hayek a Szabadság alkotmánya című műve volt a thatcherizmus bibliája. A brit konzervatívok szent könyvének utószava volt a híres esszé: Miért nem vagyok konzervatív? Csak miheztartás végett...       Burke Ödön, a konzervatívok Jézus Krisztusa, alapvetően liberálisféle whig volt, dehát a…..
Kezdjük azzal, hogy rögzítjük: mindig a hatalmi kérdés (ki nyeri a választást?) a legfontosabb politikai kérdés. Minden más ebből következik vagy ezt követi. Tudom, hogy mennyivel szebb azt mondani: nem, nem ez a fontos, hanem az, hogy miben lenne más, hogyan működne, mit tenne egy, a maitól eltérő…..
"Akik energiát fektettek a gyűlölésembe, ne csüggedjenek, hiszen most kiderült, hogy nemcsak pénzsóvár aljadék vagyok, hanem gyáva is." Fogalmaz hajnali Facebook-posztjában keserű szarkazmussal a tegnap bejelentett, ma lemondott Index-főszerkesztő-helyettes...
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
    "It ain't over till it's over"- mondta Yogi Berra a híres amerikai filozófus. Amúgy ő mondta azt is, hogy "it is déjà vu, all over again", ami szintén a tárgyhoz tartozik. Talán egy harmadik Berra-maxima is idekívánkozik, és itt dr. Bodolai Lászlóra nézek csillogó szemekkel, "I really didn't…..
WLaci 2020.07.23 21:17:32
@Mickey Pearce: Ennyi. Inkább az a félelmetes, hogy a hisztis szerkesztőség narratívája van csak, és nem is hallasz mást sehol. Érvek, tények, asszertivitás? No way. Nagyon sajnálom Bodit, idióták miatt kockáztatta a hírnevét, most jött rá szerintem.
         Navracsics Tibor írt egy olyan cikket az Országútba, az Európai Unió mi vagyunk, ami a modern magyar kereszténydemokrácia alapírása lehetne. Attól tartok, hogy az általunk gyakran "navracsicskáknak" nevezett ifjoncokat fogják ezért ráuszítani.        Én egy olyan országban, ahol így…..
Helyszín: egy vidéki, Dél-magyarországi nagyváros egyik szakklinikája, főszereplő: egy rangos - neves, megbecsült főorvos, aki magánrendeléseken is praktizál és naponta százakkal találkozik. Mellesleg a Koronavírus-bizottság feje és a kormánypárt egyik legmegbecsültebb helyi támogatottja a…..
via GIPHY Tamás kazáncserére adta a fejét, ami önmagában épp elég stresszt jelent, a költségről nem is beszélve. A szükséges összeghez az MFB hitelprogramján keresztül szeretett volna hozzájutni. Hosszú hónapok alatt meglett a hitelhez megfelelő kivitelező és a szükséges dokumentumok is, úgy tűnt,…..
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Fenséges pizzák és tészták, csodás műemlékek, kultúra, gyönyörű táj – Olaszországot sok mindenért lehet imádni, de bőven akadnak bosszantó dolgok is a hétköznapokban, főleg, ha az ember ott él. Téged mik idegesítenek abban az országban, ahol élsz? Szedd pontokba és írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
WLaci 2019.11.11 13:18:05
@mojszipupi: Nagyon jól vezetnek az olaszok, délen is. Kiszámítható a tempó, nincs agresszivitás, segítik egymást.