Regisztráció Blogot indítok
Adatok
10EDES

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt mondom: vitorlázó repülő, akkor sokak előtt felsejlik egy kecses, áramvonalas forma, a csendes suhanás, méltóságteljes körözgetés a termikek hátán. Kétségtelen, hogy ez a szép technikai sportág ma így néz ki, a sporteszközök, vagyis a repülők az első ember által készített siklórepülők…..
Az alábbi felhívást a lemiles kollégáktól kaptuk: A Reprint Kiadó Kft. kutatói ösztöndíjat ír ki nappali tagozatos, történelem szakos egyetemi hallgatók számára. A kutatás témája a magyar és német nyelvterületen, a XVIII-XIX. században elterjedt katonai, nyomdai…..
10EDES 2011.02.08 07:44:08
Petrovac na Moru Budvától délre fekvő üdülőhely Montenegróban. Annak idején ez volt a Monarchia déli vége - de ha abból a korból érkezett utazóval beszélnénk, Castel Lastua néven hivatkozzunk rá. A parttól kb. egy kilométerre egy apró szirt tetején kápolna emelkedik, ami bár…..
Ezt a poszt az SMS Königsberg cirkálóval foglalkozik, két szerkesztő közös erőfeszítéseként. Eredetileg a Kelet-Afrikához kapcsolódó sorozat miatt akartam róla írni, de rájöttem, hogy ismereteim kissé féloldalasak; lehetne belőle egy teljesen neki szentelt poszt is, ha…..
Ajánlom ezen írást Némedi Lacinak, aki megismertetett a mondással, miszerint a kutatást befejezni nem lehet, csak annak aktuális állását lehet összefoglalni. 1914. novemberének elején a német és a brit kelet-afrikai haderő összecsapott egy nagyvárosi szemmel jelentéktelen kis…..
10EDES 2010.04.13 19:21:23