Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RFB

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végleg bezárta kapuit a Briarcliff Manorban található elmegyógyintézet és ezzel véget ért sajnos az American Horror Story 2. évada. Következzen egy kimerítő megemlékezés arról, hogy mi is történt idén a kedvenc gyógyszállónkban. Vigyázat! Spoileres ömlengés és nyáladzás…..
RFB 2013.01.29 15:10:38
Nekem bizony leesett az állam. Ez az évad nálam bekerült a sorozatos Hall of Fame-be. A sztori, a hangulat, a színészek... eszméletlen jó volt mind.
Az operatőri munka és a képi világ egy külön tanulmány lehetne, zseniális volt végig.

Sokat dobott az évadon az első évadhoz hasonló drámai lezárás. Lepörgött a horror, megjött a drámai feszültség és az epikus lezárás. Tökéletes volt.
A 11. rész után csak találgattam, hogy "Még két rész? Abban mi lesz?" És bizony volt még miről beszélni.

Pl. Annál a résznél, amikor a felolvasás van a könyvtárban és a bűntudata kezdi marcangolni Lanát, annál olyan érzésem volt, mintha egy jól sikerült Twilight Zone részt néznék.
Az ilyen kellemes apróságok is mélyítik az élményt, amikor Kit elmeséli mi lett a gyerekekkel. Az egyik neurológus, a másik agysebész... hehe.
Az is nagy plusz volt végig, hogy csak a legvégén derült ki, hogy melyik a fő szál. Akármelyik lehetett volna. Az első tippem Sátán lett volna.

Pár apróság, ami lehetett volna picit jobb:
- Zachary Quinto egy kicsit túl van értékelve. Egyáltalán nem volt rossz, amit csinált, sőt, de valami fűszer még mindig hiányzott a dologból.
- Ugyanez igaz a náci doktort alakító színészre is. Pl. a Boardwalk Empire-ben is ugyanezt a "tekintélyes uraság" figurát hozta. Fura, hogy betegnek írjátok, pedig csak a tudomány oldalán állt.
- A Mary Eunice/Devil szálat kicsit hamar vágták el. Őt még elnéztem volna pár részen keresztül. Megjegyzem szerelmes lettem és elkezdett érdekelni az apáca téma is... :D
- A megcsonkított nimfománnak még járt volna egy jelenet valami lezárásféleséggel.
- A legvégén a sima pisztolylövést kevésnek éreztem. Pl. ha Lana belefojtja a saját maszkjába Juniort, vagy valami.

Általában mindenhol Jessica Lange-t éltetik, abszolút megérdemelten, egy igazi oldschool színész-díva az öreglány, de mindenképp ki kell emelni Sarah Paulson-t is. Sose hittem volna, hogy ennyire át fogom érezni Lana Winters szenvedéseit. Lenyűgöző volt. Mindkettőnek oda az Emmy díjat!

Near93: Neked majd küldök ufóhoz műszaki leírást meg használati utasítást. A te kedvedért megkeresem a halál angyalának születési anyakönyvi kivonatát is. Jimmy Hoffa holtteste érdekel? Térkép a Szent Grálhoz?... ha érted mire próbálok célozni. (sóhaj) Ja és zombik? Hol?... A jelentéktelen kísérleti alanyokra gondoltál?
Szar dolog arra ébredni, hogy lassan a kutya se kíváncsi rám, rég nem szerepeltem egy jó filmben. Ilyenkor a színészek ösztönös reakciója, hogy előveszik valamelyik megkopott sikerüket és leforgatják a negyvenötödik részét a filmnek. Valami ilyesmi történt az Underworld…..
RFB 2012.06.03 20:28:41
@Kgabor3221:

Valamennyire igaz, amit írsz, de nem hiszem, hogy "A"-nak szánták, mert attól nagyon messze van. Ha nem is igazi "ZS", attól még van benne "ZS" elem bőven.
Horror-Mirror TOP 10 kedvenc 2011.04.02 10:05:00
Nem olyan rég többen is említették, hogy kíváncsiak lennének arra, hogy mik az én személyes kedvenceim, hát íme. Az összeállítás kissé nehéz volt, egy jó pár film ki is maradt. Így igyekeztem úgy összerakni, hogy melyeket nézem meg a mai napig a legszívesebben és…..
Horror-Mirror Wes Craven robotja 2011.03.02 16:01:00
Halálos barát - Deadly friend (1986) Rendezte: Wes CravenEz most egy igazi VHS-klasszikus, nem kisebb névvel az élén, mint a Rémálom az Elm utcában megteremtőjétől. Én még kiskoromban láttam: a felirat még túl gyors volt nekem, angolul pedig egy büdös szót sem tudtam…..
Sok egyetemista/főiskolás fellélegezhet, hiszen (legalábbis tudtommal) már a vizsgaidőszaknak nagyjából vége van, így nincs más hátra, mint azt a sok stresszt levezetni három olyan filmmel, amiben mások, másképp izzadnak helyettük. A lényeg, hogy nekik is meg kell felelniük.…..
Az agy - The Brain (1988) Rendezte: Ed HuntNem tudom, hogy mennyire fogtok ennek örülni, de most egy kicsit visszakanyarodunk a '80-as évek "gumiszörny" filmjeire, ismételten Kanadából. Úgy tűnik, hogy anno ez az ország volt a műfaj fellegvára, vagy mi.A rendezőnek ez…..
RFB 2011.01.31 22:54:45
Új, ideiglenes rovat, melynek keretében karácsonyi témájú horror filmekről olvashattok kritikákat.Véres Karácsony - The Children (2008) Rendezte: Tom ShanklandA franciák és a spanyolok mellett Európában az angolok is igen előkelő helyen szerepelnek, ha a jó horror filmekről…..
Horror-Mirror Mozi: Machete 2010.11.25 14:40:00
Ismét egy premierfilm, sajnos ismételten több hónapos késéssel. Lehetne egyszer az, hogy ne ilyen kaliberű filmeket halogassanak, hanem valami béna romantikus vígjátékot, amit amúgy is kéthetente bemutatnak a mozik? Egyetlen örömünk az lehet, hogy a cím eredeti, nem fordították le…..
Horror-Mirror Remake vs. Eredeti 2010.09.30 14:25:00
No kérem, két remake, 4 film, lehet majd a kommentben fújogni. A szokásomtól eltérően most egybe veszem a régit és az újat.1. Sziklák szeme - The hills have eyes (1977 Wes Craven - 2006 Alexandre Aja) Egyik rendezőt sem kell (remélhetőleg) senkinek sem bemutatnom. Mindenesetre…..
RFB 2010.10.02 15:53:04
Örülhettek, mert folyamatosan jön az ihlet, ezen a poszton kívül még legalább 8 ötletem támadt, ami még folyamatosan növekszik az általam elfogyasztott filmekkel egyenesen arányosan. Szóval igyekszem saját magamat utolérni:) Ezért is kaptok megint egy hármas csokrot, lehet…..
Vincenton nevű olvasónk hívta fel a figyelmem erre a kínai alkotásra. Hát igen, ha már focizni nem tudnak a kínaiak , legalább karatéjozni tudnak. De mindezt vegyítve a focival. Szóhoz se jutok. ..
Ééééééééés most fogom csak igazán kicsapni a biztosítékot! Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést, mert félő, hogy elriasztom magamtól még azt a kevés kis törzsolvasómnak a felét is. De nem bírom magamban tartani. A lista erősen szubjektív, előre szólok.…..
RFB 2010.06.11 22:52:18
@homerkaro: ez az érdekes, hogy Carpenter rendezte minden idők legjobb horrorját (The thing), de olyanokat is elkövetett amiket képtelen lennék még egyszer megnézni.
Nem is tudom, hogy mivel is kezdjem. Ha már az Eden Lake is sok volt, akkor ezt az alkotást messzire kerüld. Ha azonban direkt arra vágysz, hogy egy film tökéletesen kizökkentsen a valóságból és emocionálisan abszolút átvegye fölötted az uralmat, akkor lesd meg a címet, zárd be az ablakot, szerezd…..
No, csak, hogy lássátok, miket néztem meg mostanság, amik miatt (is) ritkult a posztok száma. Persze ez viszonyítás kérdése, hiszen anno volt, amikor egy egész hónapot kihagytam, igaz akkor még ennél is kevesebb olvasóm volt. Ezekről a filmekről tényleg csak röviden írok, hogy…..
Horror-Mirror Apátia 2010.05.13 11:43:00
Mostanában nem nagyon van kedvem posztolni, ennek több oka is van.Az egyik pl. az, hogy mostanság valami különleges érzékkel választom ki a tökéletesen unalmas, vagy csak simán pocsék filmeket, igaz a [REC] 2 kivétel volt, de azzal nem igazán árultak zsákbamacskát.A másik pedig az,…..
Halálos kitérő 2 - Wrong Turn 2: Dead End (2007)   Rendezte: Joe Lynch Már korábban említést tettem az első részről itt, szerintem egy igen jó sikerült alkotás, persze a maga műfaján belül. Igazából sok újat nem nyújtott, mert a beltenyésztett kannibál család…..