Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Táltos.TV

5 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2010. június 19-21. között rendezték a Pomázi Magyar Vár Alapítvány táborában a VI. Magyar Fényünnepet. A Táltos.TV a június 21-i rendezvénynapon volt jelen a kamerájával, a szervezők lehetővé tették valamennyi szer rögzítését, így azok is betekintést nyerhetnek az…..
2010. június 12.: Forró kánikulai nap, a forgatási listánkon szerepel egy tarnaszentmáriai rendezvény. A falucska az autó navija szerint Budapesttől 106 km-re van, meleg is van, nem is tudunk túl sokat a rendezvényről (van-e olyasmi, amit érdemes kamerával rögzíteni), így csak…..
  Sokan azt hiszik, hogy a letiltás csak gerillamarketing, pedig nem. Ez a rideg valóság. Más kérdés, hogy mennyire tekinthető letiltásnak az, hogy Biszku Béla lánya besétált a moziba és azt mondta, hogy az apukája nem járul hozzá. A mozi mindenesetre megijedt, ami érthető egy…..
Izrael vezetői a tipikus politikusi hibát követték el: azt hitték, hogy valami örökké fog tartani. Amerikában azonban nagyon más szelek fújnak, mint Bush elnöksége alatt. Tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elítélte azokat a cselekedeteket, melyek tíznél is több…..
Táltos.TV 2010.06.02 13:20:19
Izreael geostratégiai szerepének csak nagyon áttételesen van köze az olajhoz.

Nem csak az USÁ-ban, hanem Európában is sok olyan politikus és katonai vezető van, akik Izraelben az iszlámmal nem éppen harmonizáló euroatlanti érdekek előretolt bástyáját látják.

Akármennyire is agresszív az izraeli védelmi politika, a nyugati politikusok szemében Izrael demokratikus jogállam, ezzel ellentétben az iszlám államok társadalmi szokásaitól viszolyognak (iszlám fundamentalizmus, vallásszabadság hiánya, sarija, nők alsóbbrendűsége stb.)
Ráadásul számos arab országban megfigyelhető egy "visszarendeződési" tendencia, előretörnek az iszlám fundamentalista irányzatok és csoportok.
Törökország ennek az éremnek a másik oldala. Az USA és Európa nagyon igyekeznek, hogy Törökországot integrálják az euroatlanti folyamatokba, de pont iszlám volta miatt különösen a jobboldali politikusok rettegnek egy Európai Úniós Törökország gondolatától. A nagyobb európai államok így is szenvednek az arabok (Franciaország, Spanyolország) illetve a törökök (Németország) integrációjával. Jól látszik ez pl. az aktuális burka és mecsetépítési vitákból.

Akárhogy is van, a keresztény Európa a zsidókkal kb. 2000 éve többé-kevésbé sikeres szimbiózisban él, az iszlám világgal eddig viszont szinte csak pusztítottuk egymást. A XXI. századra a kereszténység "szocializálódott" annyira, hogy általában képes megtűrni más vallásokat maga körül, az iszlám világban viszont pont ellentétes folyamatok zajlanak: mára alig lehet mondani olyan arab államot, ahol az iszlám követői tartósan együtt tudnak élni más vallások követőivel...
Az orosz-német együttműködés nem kevés aggodalmat okoz Közép-Európa országainak. A német kapcsolat gyengülése miatt kell a magyar kormánynak új irányokba tájékozódnia: Lengyelország több okból is vonzó partner lehet. Tegnap tartották az első kormányülést, ma pedig…..
Táltos.TV 2010.06.01 15:02:16
Úgy gondolom, majdnem logikus, hogy természetes szövetségeseink lehetnének azok a népek, akikkel lehúztunk majdnem ezer évet egy közös királyságban.

Tudjuk, ezt sokan kényszerházasságként élték meg, de azért csak ismerjük egymás rigolyáit, kultúráink, szokásaink között pedig elég sok az átfedés, ami ennyi közös év után nem is csoda.

Ráadásul a többséggel a kommunista érát is ugyanabban a blokkban húztuk le, így most ugyanazokkal a társadalmi, gazdasági problémákkal küszködünk. A Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Szlovákia, Ausztria államcsoportból az osztrákok azért erősen kilógnak. Ami 100 évvel ezelőtt a Habsburg uralkodóház volt, az most az osztrák bankok tőkéje, akik a térség minden államában domináns szerepet játszanak a tőkekihelyezés területén, ezért a problémáink és az érdekeink nem ugyanazok.

Megmondom őszíntén, a lengyel kapcsolatot sem igazán értem. Igen, vannak történelmi előzmények, van egyfajta szimpátia is a két nép között. Viszont aki figyelemmel kísérte a lengyel politikát az elmúlt egy évtizedben, az egy eléggé önzőnek, erőszakosnak, bigottnak tűnő viselkedést láthatott, amellyel a lengyelek akár mindenki mással szembementek. Számomra időnként úgy tűnik, mintha a jelenlegi lengyel politikai elit azt a célt tűzte ki volna maga elé, hogy Lengyelországnak európai nagyhatalommá kell válnia. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ebben az esetben ők egy jobb választás, mint pl. a németek...
Egyes szakmai fórumokban vitatéma, mennyire és hogyan károsíthatja a vulkáni hami a sugárhajtású hajtóműveket. Néhány napja az Index is megírta, hogy pár órával a finn légtér lezárása előtt gyakorló repülést hajtottak végre a finn légierő kötelékébe tartozó F-18…..
Táltos.TV 2010.05.05 23:00:23
Nem gondoltam volna, hogy indulhat ilyen szarul egy nap... (Több éves sztori, de én ma szembesültem a tényekkel.)Egy félnótás, semmirekellő "art" mozis banda pornót forgatott a Hősök terén. Nem rendhagyó eset, hisz pornóban a világ elitjéhez tartozunk, de gondolom…..
Könnyen előfordulhat az, hogy Vona Gábor mentelmi jogának felfüggesztésével kezdődik az erre illetékes bizottság munkája. Hiszen szabálysértést követ el a Jobbik elnöke, ha a parlamentbe a betiltott Gárda egyenruhájába grasszál be. A szélsőjobbos vezér még akkor is megszegi a…..
Táltos.TV 2010.05.05 14:24:47
@énis: Úgy gondolom, Fradi és Újpest B-közép kicsit régebb óta van, mint Gárda, szóval a vonzás iránya eléggé kézenfekvő... :)

Tiltásról nem beszéltem, a hülyeséget nem lehet betiltani. A Gárda betiltása szerintem is értelmetlen dolog volt, ami még visszafelé is elsülhet, mert kikerülnek a demokratikus intézményrendszer (egyesületeke esetében: ügyészség) ellenőrzése alól.
Táltos.TV 2010.05.05 14:27:53
@énis: Mi kommentelelők sajnos nem tudjuk utólag javítani az elküldött szövegeinket, a post-írók viszont igen... :)
Mandiner blog Orbán válogatottja 2010.05.03 17:01:00
  Nem értünk a focihoz. A régi-új kormányfő annál inkább.   Orbán Viktor összeállította válogatottját a rendelkezésre álló keretből. A legtöbb kulcspozícióra tapasztalt, kipróbált és hűséges csapattagokat állított be, félelmetes hírű…..
Táltos.TV 2010.05.04 00:06:26
@Ríka: "Amikor miniszter lett az országban szintén katasztrófa volt a közbiztonság,de rendet tudott tenni."

Én erre azért másképp emlékszem...

index.hu/bulvar/merenyletkr/
  Be kell vallanunk, a kétharmad kérdése minket nem izgatott fel túlságosan, s ahogy elnézzük, az érintett képviselőket kivéve másokat sem. Vigyázó szemünket ma este a VII. kerületre vetjük, ahol az idei választás - legalábbis fénykép alapján - legcsinosabb női…..
Táltos.TV 2010.04.25 23:03:43
@T12345678: Vazze, neked nagyon színtelen lehet az életed és még humorérzéked sincs.

A parlamentben vajon robotok ülnek e?
Táltos.TV 2010.04.25 23:50:02
@T12345678: Szerinted az életben nem fontos az esztétikai élmény? Nem azt mondom, hogy a legfontosabb, de egy üde színfolt az ember életében, nemde?

Egy olyan dolog, amire az ember szívesen ránéz és megdobogtatja a szívét: egy jól megtervezett épület, egy szép virág, egy Ferrari, egy csinos nő, egy jó pasi.

A kérdés nem úgy szólt, hogy fontos-e, hogy egy parlamenti képviselő jó nő legyen, hanem úgy: lesz-e a nem túl sok politikus nő között olyan is, akire szívesen nézünk rá és nem csak szívesen hallgatjuk? Nem tom, érzékeled-e az igen masszív különbséget...
Táltos.TV 2010.04.26 00:06:01
@T12345678: Pfff... Teljesen kiforgatod a dolgot. Egyébként nem is egészen értem ezt az élénk tiltakozásodat a "külsőségek megítélése" miatt. Minden olyan munkahelyen, ahol ügyfélkapcsolat van, felvételi szempont a megjelenés. Minden pártnak és magas rangú politikusnak saját image-menedzsere van, aki elmondja, milyen frizurát viseljél és milyen ruhát hordhatsz. Hogy mennyire számítanak a külsőségek az egyszerű választópolgárnak is, azt megmutatta egy német közvéleménykutatás, amely szerint Gerhard Schrödernek anno több tízezer női szavazatot hozott a markánsan férfias megjelenése. Akár hiszed, akár nem, sokan szavaznak - jobb híján - "pofára"...
Varánusz Pornót az iskolákba 2010.04.25 08:00:00
Nem gondoltam, hogy a német visszafogott konzervatív légkörben fog először fölmerülni, vigyék be a pornót az iskolákba. Latin, szexistennek kikiáltott népektől inkább várná az ember, hogy a prüdériát levetkőzve szembe mernek nézni a mai kor szabadosságával, iskolai…..
Magyarország nem attól lesz szar hely, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez az új parlamentben, hanem attól, amitől eddig is az volt, az elmúlt húsz évben, és előtte is. Ez pedig az állami felelősségvállalás és gondoskodás igénye és preferenciája az egyéni…..
Táltos.TV 2010.04.20 00:08:09
@pblue: Csak ismételni tudom magam: felesleges olyasmit fasisztának titulálni, ami nem az. Azt is mondhatnám, a jelzőket "ki kell érdemelni". Ugyanúgy állíthatom én is: hiába használod a citromra jelzőként, hogy kék, tutira kék, én biztosan tudom, hogy kék... attól az még nem lesz kék. Vagy pedig támaszd alá érvekkel, hogy miért kék a citrom... illetve miért fasiszta a Jobbik.
Táltos.TV 2010.04.20 00:20:31
@mokas_gizi: Ettől viszont a falra tudok mászni. Gizike, dolgozzál szorgalmasan, gyűjtsél sok pénzt, aztán vásárold fel Izraelt vagy amit akarsz. Amíg szabad tőkeáramlás van, mindenki ott fektet be, ahol akar (és tud).
Egyébként csak úgy mellékesen: a hazai tőkebefektetések terén a Top 10-ben sincs benne Izrael.
Táltos.TV 2010.04.20 00:49:03
@pblue: Szeretnéd, hogy komolyan vegyenek? Akkor ne fogalmazz pongyolán! Ne aggass csak azért jelzőket valamire, mert úgy hangzatosabb.

A fasizmus alapvető jellemzői az antpluralizmus, (törekvés a parlamenti demokrácia, a mindenkire egyformán érvényes alapjogok elvetése), az autoriterizmus, elitista személyi kultusz stb... Csupa olyan dolog, ami (jelenleg) nem jellemzi a Jobbikot. Sőt azt is ki merem jelenti, hogy a Jobbikra inkább jellemző a párton belüli demokrácia és alulról építkezés, mint bármelyik másik parlamenti pártra.

A fundamentalizmus fogalmával pedig ezek szerint még kevésbé vagy tisztában, semmi köze a "három kiló trotilhoz". Vicces is lenne, a fundamentalista (ortodox) zsidókat öngyilkos merénylőnek beállítani...

Ja, egyébként nem vagyok Jobbik szimpatizáns :)
Fekete Pille JOBBIK = fasiszták? 2010.04.16 21:58:00
Címkeragasztási főszezonunk van. Politikusok és rajongóik előszeretettel zsuppolják emberek tíz- vagy százezreit néhány betűs rövidítések, egy-két szavas elnevezések falai közé. Új matekegyenletekkel bővülhet a tudásunk (pl. LMP = SZDSZ + MDF), a magukat baloldalinak tartók…..
Táltos.TV 2010.04.19 18:50:40
Kóczián Péter A közös zakó 2010.04.17 17:30:58
 A Jobbik kapcsán a megértés a fontos és nem az elhatárolódás. Mindenki jobban tenné, ha komolyan elolvasná a Jobbik programját, s elgondolkodna azon, mitől olyan népszerűek. Vitathatatlan, hogy cigányellenes és rendpárti, a demokratikus rendet bizonyos elemeiben – főleg…..
Ez lehetett volna az 6. parlamenti választásom, hatodszorra sem éltem a lehetőséggel. A rendszerváltás előtt kiskorú voltam, azóta pedig notórius nem szavazó vagyok. Nem azért, mert nem érdekel a politika, 12 éves korom óta olvasok napilapokat, politikai magazinokat, az utóbbi 10…..
Táltos.TV 2010.04.17 14:07:38
@iii: Hmmm... Állítottam ilyesmit?
Arra akartam utalni, hogy amennyire én ismerem, a jobbikos Varga Géza jóval több pontját írna alá az LMP közzétett programjának, mint én...
Varánusz Riszálom, úgyis! 2010.04.17 08:00:00
Új taggal bővült a Jobbik liberális frakciója. Ha ilyen ütemben gyarapodnak, lassan kiszorulnak az igazhívő, bibliával kelő-fekvő tagok a pártból. A keresztény konzervativizmus fárasztó dolog. Ettől talán csak a nyakig begombolt Atillában képmutatás fárasztóbb. Nem csoda, ha…..
Táltos.TV 2010.04.17 11:41:21
@Interlock: Vannak a Jobbikban is józan emberek, pont erről írtam tegnap blogbejegyzést. Sajnos őket túlharsogja a gyűlölködés hangja.

feketepille.blog.hu/2010/04/16/jobbik_fasisztak.

Azt egyébként nem vágom, hogy mi az elítélendő abban, ha valaki szereti a nudizmust és úgy fotózkodik. Tudtommal sem a Jobbik programja, de még a Biblia sem tiltja... :)
Panem et circenses a 6kerben!Furcsa szórólapok terjednek a hatodik kerületben. Gondolhatnánk, hogy provokáció, de nem. Az eredeti forrás Illés Zoltán hivatalos honlapja. Lássuk! Valóban. Itt az idő a környezetváltozásra! Itt az idő, hogy befejezzük a választók hülyének…..
Táltos.TV 2010.04.16 17:42:54
@proeskontra: 1994-ben az akkor környetvédelmi államtitkár-helyettes Illés Zoltán a meghívásomra előadást tartott egy kisebb csoportnak "Környezetvédelem a mindennapokban" címmel. Arra bíztatta a háziasszonyokat, hogy mosógépből vödrökbe engedjék le a vizet és azzal öblítsék le a WC-t. Szerinted ez komoly? :)