Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doktor Kottász

89 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Dicsérni jöttem, nem temetni, ezt szeretném mindjárt rögtön az elején leszögezni. Hogy miért kell ezt külön bejelenteni, az nyilván nem lep meg senkit, hiszen a Red Hot Chilli Peppers legújabb lemezét elég rendesen lehúzta a sajtó. Érveiket most nem sorolnám fel,…..
  Az utóbbi napokban elég sokszor előkerült, hogy bizony kétharmad ide, Országvédelmi Akcióhős oda, a Nemzeti Ügyek Kormánya bizony sokszor az elátkozott gyurcsányi útra téved. Voltak ugye a havi rendszerességgel meghirdetett programok és víziók, illetve az áfával és azzal…..
  „Most vasárnap” megverné a Jobbik az MSZP-t és nagyon nagy partit csapnának Schifferék, ha az LMP bejutna a parlamentbe – ez derül ki a Nézőpont legfrissebb felméréséből. Meg persze az is, hogy a Fidesz-KDNP-nek most is meglenne a kétharmad, de hát az anyag a…..
  Megvan, hogy mit írt rólunk a WikiLeaks. Az Origó jár élen az összegereblyézésben, és ahogy nem lepődtünk meg azon, amit Sarkozyről, vagy Kadhafiról gondoltak az amerikai diplomaták, úgy azon sem kell nagyon csodálkozni, amit Budapestről postáztak az új világba. Persze az…..
  Igazi mém lett az alaptörvény asztalából és ez nem is csoda. Az államtitkári ukáz hangvétele, az abban szereplő nyomtatott nagybetű, az üveglap, a kötelező dekoráció, a biztosítandó alaptörvényszolga, a nemzeti színű zsinór csupa-csupa visszatérő publicisztikai…..
  Csak úgy robog a rotakapából eszkábált járgány a kukoricaföldön. Zoltán, a terepszínbe öltöztetett, gumicsizmás mezőőr, a Tar Sándor-i értelemben vett káeurópai seriff röfögteti a masinát, amelyhez oda van láncolva Rex, a német juhász. A sofőrbe pedig egy lila…..
   Szerzőpárosunk viszonylagos tömörséggel összefoglalta, hogy Gyöngyöspatának miért lett jobbikos polgármestere: mert mindenkinek tele van az izéje, nagyjából mindennel. Erről kár is lenne vitát nyitni, az azonban megér néhány kósza leütést, hogy hogyan is reagált…..
    Ha most felnézünk a News Of The World honlapjára, akkor tulajdonképpen nem találunk ott semmit. Na jó, megtudjuk, hogy ez volt „a világ legnagyszerűbb újsága” (hát izé), ott vannak a kifingott bulvárlap jól sikerült borítói, meg aztán meg lehet még…..
 „Don't regret the rules I broke...”   A dohánylobbi erősebb volt. Pöpec kis szállóige lesz még Balsai István megjegyzéséből, azt hiszem sokat fogjuk idézni és hallani majd. Ne legyünk persze ennyire széplelkűek: amióta a pénzt feltalálták, úgy…..
   Áder János alighanem elérte a célját: a nyári szünet előtt bedobott tesztelésre egy választási koncepciót (egyfordulós, vegyes, a győztes kb. mindent visz), de arra valószínűleg még ő sem számított, hogy ötlete nyomán egy ellenzéki politikus Jobbik-LMP-MSZP…..
Mandiner blog Hillary, segíts! 2011.06.28 07:01:00
   Olyan régen volt már ilyen demokráciaféltő, fékező, ellensúlyozó aláírásgyűjtés. Már kezdtem azt hinni, hogy a magyar jogállamiság oly magasztos ideája végleg felöltözött a Facebookra, ám megjelent itt a történelem szemétdombjáról néhány mamut, akik a jó…..
Mandiner blog A közíró 2011.06.09 14:01:00
     Bevallom, régóta készülök ennek a posztnak a megírására. Ugyanis szeretném definiálni, hogy mi is az a közíró. Mert a közíró az nem egyszerűen publicista, vagy újságíró, ó nem. Ugyan Bartus László a minap bedobta a köztudatba a sokkal szórakoztatóbban…..
  Történelmileg úgy alakult, hogy a magyar szocialisták sokadik (vagy örök?) megújulási kísérlete éppen egybeesik európai barátaik küszöbön álló önreformjával. Tudjuk persze, hogy a progresszió lényege a Nagy És Folyamatos Megújulás, de így egymás között azért…..
  Igen nagy az igény mostanában egy határozott, közéleti ctrl+alt+del műveletsorra. Relatív dolog persze ez a mostanában, mert hát vannak, akik 20 éve akarják kitalálni Magyarországot, vagy épp esztendők óta szajkózzák, hogy lehet más a politika. Ám az utóbbi egynéhány…..
  Ha mostanában valamelyik vasárnap választások lettek volna, akkor az Ipsos felmérése szerint 53 százalék mondta volna azt, hogy inkább nem megy el szavazni, vagy nem tudja, kit választana. A kormánypártok megítélése kapcsán pedig joggal használják a zuhanórepülés szót:…..
  Újságírót nem keresnek, csak Alekoszokat – mondja Bánó Andás. A két nagy kereskedelmi televízióban szerintem rám már nincs szükség. Alekosz megelőzött, mellette én aligha rúghatok labdába – mondja Vágó István. Úristen mi történik itt?   Adott…..
 „Egyszemélyben testesítem meg az új függetlenséget” (Tétényi Éva az MSZP majálisán)   Fidesz-országnak van egy klerikális fellegvára, amelyik úgy működik, mint egy Mrozek-novella. Úgy van sötét, úgy nem mozdul semmi és úgy nincs pénz semmire, hogy…..
Mandiner blog Előre, vörösök! 2011.05.01 08:01:00
    Nem, ez a filmes poszt nem azért íródott, hogy eltereljük a figyelmet arról, hogy miközben etnikai alapú polgárháború van kibontakozóban a végeken, addig az egyik iszik, a másik meg focizik. Sőt, a cím sugalmazásával és szokásommal ellentétben még csak komcsizni…..
Mandiner blog Dobozolás 2011.04.21 07:01:00
  Nagy kedvencem Örkény István Tóték című regénye. A történet egyik lényege: ha a jó hatalom (ez volna Tót Lajos, az észak-magyarországi kis falu tűzoltóparancsnoka) helyébe valamilyen fondorlatos módon rossz hatalom érkezik, akkor a jó csak ugyanolyan rossz eszközökkel…..
  Ha egy reakciós azt a szót olvassa, hogy Lampedusa, két dolog jut eszébe. Az első valószínűleg a szicíliai író Giuseppe Tomasi di Lampedusa, aki ráadásul még herceg is volt, valamint egy Borges-mód elegáns, igazi mediterrán gentleman. Fő műve a Párduc, amelynek…..
Orbán Viktor nem cserélni le azokat az embereit, akiket ellenfelei folyamatosan támadnak. A támadások erősítik Lázár pozícióját a miniszterelnöknél, viszont nagyon is ártanak a Fidesznek. (Fotó: Schmidt Andrea/delmagyar.hu) Lázár János egyre nyilvánvalóbban politikai teher…..
Sejo Sekson (49), polgári nevén Davor Sučić: a háború előtti Szarajevó egészen egyedi – Új Primitivizmus névre keresztelt – punkrock mozgalmának fenegyereke, a korszak egyik legjelentősebb együttesének, a Zabranjeno Pušenjének alapító-frontembere. Emellett a Top lista…..
 Megjött a kisgömböc étvágya. 2011-ben Dávid Ibolyát idézni talán ciki, de ez jutott eszembe először, amikor arról olvastam a Népszabadságban, hogy intézményesülni akar az Egymillióan a sajtószabadságért névre hallgató Facebook-csoport. Persze aki ott volt március…..
„A haza ugyanis nem a magasban van: ott kezdődik, hogy hajlandó vagyok megvédeni a házamat” /Jankovics Marcell, Heti Válasz/   Szoboszlai Barna pusztán megrovásban részesült, amiért a kertjében kifeszített villanypásztor halálra rázott egy uborkatolvajt. Az…..
Mandiner blog Az annyit is ér 2011.03.20 10:31:00
  Lázár János beszéde kapcsán tulajdonképpen sejthető volt előre minden. Az izgatott arcú Török Zsolt, a Fidesz őszödi beszédéről szóló Jobbik-közlemény, az LMP szegényezése, a durrogó posztokkal teli blogoszféra. Várom továbbá TGM és Ferge Zsuzsa jajszavaktól…..