Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cattaneo

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szeptember 28-i testületi ülésen a képviselőtestület leszavazta az idei harmadik költségvetés módosítását. A sárga TARTÓKODÁS szavazatok udvarias / bíztató NEM-et jelentenek.                                                                                                                       …..
cattaneo 2023.10.27 10:19:19
@Motorogre: Nem tudom, hányan ismerik a szerző vagy akár a CivilZugló ténykedését, de ha valaki ide téved, akkor valószínűleg igen. Talán ezért sincs minden cikk elején külön intro ezekkel kapcsolatban. Sokunknak az egyetlen hiteles forrás arról, hogyan is mennek a kerületben a dolgok, amikről publikusan és transzparensen semmi hivatalos tájékoztatás nem történik a lakosság felé a kerületvezetés részéről. Maximum csak utólag, a képv. testületi tájékoztatókban, de ott is csak kódolt nyelven, fontos a körülmények kihagyásával.
A június végi testületi ülésünk legszimbólikusabb döntése a Zugló Városközpont Kft. névhasználati kérelme volt. A cég, a Bayer Construct Zrt, Balázs Attila NER milliárdos projektcége. A tulaj, a bekapzsult erdélyi, Balázs Attila Tiborcz vej üzlettársa, és hát abból ahogy az állam törvénykezéssel…..
cattaneo 2023.09.09 07:54:57
@Androsz: A másik, Bosnyák-teret terhelő építkezés a Bayer Construct Zrt. által létrehozott projektcég, a Zugló-Városközpont Kft. beruházása a Csömöri út, a Rákospatak utca, a Bosnyák köz, a Bosnyák utca és a Mosztár utca által körülhatárolt területen.
cattaneo 2023.09.11 05:40:58
@Androsz: Szerintem a szerző arra gondolt, h. a Zugló Városközpont név alapvetően úgy lett a projektre ráhúzva és a lakosságra ráerőszakolva, hogy közérdekként van tálalva - amit csak éppen a helyi lakosság és hatóságok bevonása/ támogatása nélkül építenek, folyamatosan változó szempontok és külső (NER) érdekek szerint. Hogy mitől lesz Zugló központja, a mai napig kérdés, főleg, hogy most már nem is a Bayer, hanem az MNV hatáskörébe tartozik.
   Az időközi választáson, ahogy jósoltuk, kikapott az ellenzék. Nem véletlenül javasoltuk egy hete írt nyílt levelünkben a visszalépést, a civil jelölt közös jelöltként való támogatását. Egyből meg is indult az ellenzéki felelőskeresés, a gyászmunka, a kivetítés - a felelősség másra hárítása,…..
cattaneo 2022.09.25 20:40:12
@salytóskifli: Nekem a hülye Zugló identitását és jellegzetességét fontosnak tartó tősgyökeres zuglóinak, konkrétan előbb száradna le a kezem, minthogy behúzzam az ikszet egy szocira vagy valamilyen függetlennek beállított trójai falóra, csak hogy látszólag "legyőzzük" a tudodkit. És ezzel sokan így vagyunk. Jövőre szoci/fidi és a javukra visszalépő jelöltekkel maximum azt lehet eldönteni, hogy közvetve vagy közvetlenül szavazunk továbbra is NERniára. Tisztában is vagyunk azzal, hogy egy civil jelölt támogatása ekkora politikai cunamiban nem más, mint egy lábon maradt póznába kapaszkodás... De így legalább a tiltakozásunk még manifesztálható.
cattaneo 2022.09.25 21:39:04
@salytóskifli: Nézd, amíg van legalább egy civil jelölt a testületben, addig legalább tájékoztatva és képviselve vannak azok, akiknek tényleg lakhelye és szívügye a kerület jövője és sorsa. Illetve azért némi érdekérvényesítő képességük is van, mégha olykor úgy tűnik, csak szálkák a köröm alatt. Pl. továbbra jogunk marad tudni arról, amiért vagy ami ellen tiltakozhatunk - ez egy pusztán fidi/ellenzéki testületnél biztos nem így lenne.
Lassú munka ez a civil szakma, de legalább nem egy ciklus alatt lesz túlépített, kizsigetelt, pluszban adóztatott senkiföldje a kerületből. (Lásd lóláb jellegű kerületi népszavazás a Bosnyák jövőjéről, HCS főszereplésével és az ez elleni tiltakozás,.)
Ezekben a napokban kezdődik meg az egyetem Hollandiában (sok helyen most van a bevezető hét, amolyan gólyatábor féleség), amit sok tízezer diák vár nagy örömmel és nem kis szorongással. Utóbbi oka nem is feltétlenül az „új ország, új élet, új iskola”, hanem az a pokol (és Emőke írásából kiderül, ez…..
A polgármesteri meghívó szerint ötvennyolc előterjesztésről  - plusz a 2022. évi költségvetésről  - döntenénk a március 3-ai testületi üléseken - csakhogy épp a legfontosabb előterjesztések mindmáig nincsenek feltöltve a govcenterre - tehát nem olvashatóak el. Ezekről az el nem készült, netán…..
Kedden a polgármester fórumot tartott a Bosnyák téri piac kereskedőinek. A megjelent durván 100 kereskedő számos jogos kérdést tett fel, melyekre leginkább mellébeszélést kaptak válaszul, de a piaci kereskedők okos, gyakorlatias emberek lévén átláttak a kommunikációs blablákon. Nekünk önkormányzati…..
A Nagy-korallzátony a maga nemében a legnagyobb a Földön, több mint 34 millió hektár kiterjedésű. Hatalmas azért is, mert mintegy 3000 korallzátonyból és körülbelül 900 kisebb-nagyobb szigetből áll. Ide látogattak el Steve-ék, következzen az ő élménybeszámolója...
Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom,…..
cattaneo 2020.11.09 22:50:56
Nekem sikerült eltölteni pár hónapot egy Trump-párti állam leépült valaha ipari övezetében. (Ezek már évtizedekkel ezelőtt leépült gyárak, telepek, ahol elhitték Trumpnak, az ipart vissza lehet hozni Kínából, újra indítható és akkor mindenki qva jól fog élni.) A klasszik Trump szavazó egyik prototípusa emelt függesztésű pick-uppal jár, a felzászlózva (Trump felirat vagy Make America Great Again), még műbulldogja az előkertben is Stars 'n Stripe-os öltönybe öltöztetve, kövér, hangos. A másik a kákabelű, szétesett arcú trailer parkos, aki az agyát már elitta és a Walmartban 3 hitelkártyával fizet ki 36 dollárt. Na meg a kissé fura, autistának tűnő, leszerelt katonák... Sok üzletben kapnak kedvezményt, ha bemutatják az igazolványukat - innen felismerni őket. Kultúra, koncertek csak népesebb városokban, persze itt se kell elvont magasságokra gondolni - templomba viszont lehet járni, abból volt felekezet szerinti, minden második sarkon. Napi szinten láttam útszéli igazoltatást, heti szinten több egymásba hajtást egy túl forgalmasnak nem mondható autóúton, mert tájékozódni, vezetni nem tudnak. A z órányira lévő 600ezres városban hetente többször razzia, K9 látványa szétszedett kocsi körül se ritka, főképp drog vagy fegyver miatt, utcai lövöldözés és akit lelőttek, többnyire fekete volt. Amíg ott voltam, megéltem egyetemi lövöldözést is, fehér fehéret lőtt, 2 áldozat es csak azért ennyi, mert az egyik áldozat az élete árán visszatartotta a lövöldözőt. Lényeges viszont, hogy bárki, akivel valamilyen lényegi kommunikáció kialakult (menedzsmentben kolléga, lakóparki szomszédok, hétvégi kirándulások alkalmi beszélgetései idegenekkel), nem Trump-párti volt (aka bő nyállal szidta és elmondta párszor, hogy reméli bukni fog). Mégis itt ők maradtak a kisebbség - nem sokkal lemaradva ugyan - és ez változást mutat, de ha ezen az államon múlt volba, Trump elnök marad.
Ebben a cikkben a társasházi kéménybélelés témájába kóstolunk bele egy medveolvasónk kérésére. Nálatok minden oké a kéménnyel és a kazánnal?..
cattaneo 2020.06.06 07:26:54
Ez a kérdés nálunk is lassan aktuális lesz, egyelőre a lakótàrsak passzívak a rettenetes költségek miatt (3 kéményünk is van, 10 alatti lakásszámra). Az eddig körbekérdezett opciók közül két olcsóbb lehetőség került terítékre, ha az ember az olcsóbb lehetőséget tervezi. Az egyik egy öszvérelvű kazán alkalmazása - turbós keménybe köthető kondendációs kazán. Erről többet itt: 24.hu/belfold/2017/01/31/kazancsere-szazezrek-sporolhatjak-meg-a-400-ezres-kiadast/ A másik nem szabályos, de a szükség nagy úr. De hallottam olyat is, hogy a tulajdonos teljesen egyedül maradt ezzel a problémával, és ott vacogott a lakásban télvíz idején. Neki ajánlottak olyan szerelőt, aki feltett volna egy vadiúj turbós készüléket (amit nem EU-s országból szereznek be) , de itt a gázművek felé megmaradt volna a lebukás veszélye egy random ellenőrzés során.
A Brexit árnyékában a brit fővárosba költözni nem feltétlenül tűnik a legjobb ötletek egyikének, de a jelek szerint Józseféknek némi nehézségek után bejött a döntés. Igaz, ehhez nem kevés munka kellett. Pár éve volt egy sorozat: "Ezt látom az ablakomból" címmel. Akkor rengeteg fotó jött. Most a…..
Érdekes helyzet lehet, amikor valaki szakemberként kénytelen megtapasztalni, milyen egy adott intézmény a másik oldalról nézve. Az Ausztriában nővérként dolgozó Márta éppen így járt, hiszen amikor az alábbi történetet megírta, éppen egy ottani kórházban feküdt. Neked is van külföldi kórházi…..
cattaneo 2020.02.25 08:27:56
@Fmarta: nem akarok a zsebedben turkálni, csak erdekel. Ez bruttó bér? Hány év munkaviszony után?
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
A Kanadában éppen a kétnyelvűséggel birkózó, elsős kisfiútól Toszkánán át egészen a lisszaboni anarchista kocsmákig ível a mai poszt, szóval egy dolgot bizton állíthatok: nem fogtok unatkozni. (Fotó: pixabay.com/stocksnap)..
cattaneo 2019.11.25 11:04:07
@tildy[UK]: Azért ne feledd, a gyerek identitása lesz inkább a meghatározó, függetlenül attól, hogy tőletek mit hall. Ha felnő és már nem él veletek, kopni fog a magyar, halványul a kulturális behatás. A Svédo-ban született magyar barátomat a szülei minden nyáron a budapesti nagyinál nyaraltatták, hogy az identitása megmaradjon, az öccsénél már nem erőltették ezt. A srác jól beszél magyarul (az öccse nem), de van akcentusa és még mindig fura 70-es évekbeli szavakat, kifejezéseket használ, amiket a szüleitől hallott. Aztán felnőtt korában élt is Bp-en pár évig, de mondta, hogy pl. a Dumaszínházas poénokat, utcai szlenget nem érti, és nehezen tudott azonosulni az általános agresszióval is, ami a bp-i szubkultúrában érintette. Kívülállónak, furának érezte magát és nem tudott azonosulni a magyarokkal. A felesége magyar lett aztán, de visszamentek Svédo-ba. A gyerekeik beszélnek magyarul, de nem ez az anyanyelvük, és már teljesen svéd az identitásuk.
Van egy vissza-visszatérő nyavalya, ami néha elővesz. Na nem gyakran, körülbelül három-négy évente, de akkor elég rendesen. Befészkeli magát a fejembe, folyamatosan kínoz és nem tudom kiverni onnan. Én úgy hívom knédli kór, mert ilyenkor az van, hogy knédlit kellene enni. A gond az, hogy ez…..
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
cattaneo 2019.10.11 07:17:08
@John Brennan: Dehogynem borultál ki, csak azt nem értem, miért izgatod magad ilyen blogok olvasásával, ahol gyakran éri kritika a Viccernél csakis is kizárólag a Lisztferihegyen alkalmazott módit, külön erre kiképzett, leírom még egyszet, magyar személyzettel. Gondolom, ha elő is álltak ezzel a bunkósági kisszütyő vadászattal a külföldi reptereken az ottani földi személyzetet irányító cégeknél, csak udvariasan mosolyogtak rajtuk és kábé ennyiben maradt a dolog.
cattaneo 2019.10.11 14:07:53
@VT Man: @Wacunao: Ott legalább busásan kompenzált a bocsánatkérés. :-)
Previous reports say that United Airlines reached a confidential settlement with Dao to the tune of $140 million for the injuries he suffered, including a broken nose, a concussion, and broken teeth
cattaneo 2019.10.13 21:06:14
@DarkWolf: CoolKoon-nal értek egyet. Ha nincsenek személyzeti túlkapások, nincs balhé. A személyzet nem lehet alapból tapló, de ha az, akkor kirobbanhatnak ilyen szituk. (Extrém helyzetben durvábbak is, amikor tényleg tapló az utas is. Láttam Ferihegyen egy öreg külföldi csókát, aki néhány uveg töményet akart átvinni a biztonságin. Persze, hogy elvették tőle, totál kiakadt. Ott ordibált a személyzettel, akik mosolyogva odatoltak neki egy kukát, ő meg ordibálva törte szét benne az üvegeket. Biztos voltam benne, hogy ennek ott a végállomás. De utána egy gépen repülünk. Tehát bírják a földiszolgák a strapát, ha kell.)
Michael 2012-ben gondolt egyet, öt év után felmondott munkahelyén, kivett némi pénzt a számlájáról és finn barátnőjével együtt a skandináv országba költözött. Nagyon bejött neki, azóta is ott él, tapasztalatai pedig akár az oda vágyó magyar határátkelőknek is hasznosak lehetnek...
Orbán Viktor rezsimje biztosan nem maradhatna működőképes még évekig olyan ellenszélben, amilyenben a Fidesz vezetői most próbálják egyensúlyban tartani a NER-t. Ezért létfontosságú számukra, hogy valamiféle áttörést érjenek el a populista politikai erők a közelgő EP választásokon. Amennyiben ez nem…..
Miközben persze mindannyian különbözők vagyunk (és ez így jó), azért minden nép esetében megvannak azok a kisebb vagy nagyobb gombok, melyeket megnyomva szinte garantált a felidegesítésük. A legegyszerűbb példát felhozva: keverje össze egy külföldi egy magyarnak Budapestet és…..
Nagy lépés a Wizz Air életében, jelentéktelen az utasokéban: Budapesten állt munkába a Wizz Air első újgenerációs A321neo gépe. A 230 szék sem volt kispálya, hogy a túróba tömtek bele újabb kilencet? Arra, hogy üzletileg miért nagyon fontos a neo érkezése a Wizznek, egyszerű a válasz: ezeken a…..
cattaneo 2019.04.09 13:47:47
@Josagos: Attól függ, hol dolgozol. Nálunk (Ausztria, nem állami cég, és nem is IT) fapad policy miatt kizárva, LH/Star Alliance az alap, viszont akármilyen hosszú az út, economynál több nem jár (ez elég mortizáló tud lenni pl pár napos, többutas ázsiai körúton.) Ilyenkor esetleg egy economy+ lehet tárgyalási alap, ha a projekt szempontjából indokolt. Nekem nem lenne rá különösen igényem, de hasonló policy miatt Courtyard/Mariott általában szállás, vagy valami hasonló kategória, ha az nem elérhető. Ami meglepő lehet, hogy nem mindegyik egység szolgáltat a szobaárban reggelit (pl. USA vagy Hollandia), de a cégnek nincs problémája ezzel a plusz költséggel (15-20 eur/usd), mivel ebéd a programok feszessége miatt sokszor kimarad. Viszont ami kifejezetten előny, a loyalty alapú reptéri lounge használat és nem az ingyenmogyi miatt. Inkább a nyugodt körülmények, normális netkapcsolat, kényelmes szék, nem összeszart wc, ami értékelhető előnye ennek a szolgáltatásnak.
cattaneo 2019.04.09 13:53:30
@malysz ádám: Vannak ilyen menük, láttam az olaszoknál, franciáknál (formula/formule), osztrákoknál is. Menü alap általában A vagy B, a saláta is fogásnak számít, és olyan is, mint amennyibe kerül. Ami nem irdatlan rossz, de sok jót cserébe ne reméljen az ember. ;–)
Még akkor is, ha az ember sikeresen beilleszkedett külföldön, egy idő után elkezdhet másként nézni Magyarországra. Ezt kezdte érezni a mai poszt szerzője, Bandirepublic is, akiben a 40-es évei elején elkezdett felértékelődni a haza, a család, a barátok, az anyanyelv szerepe. Dani…..
cattaneo 2019.03.25 16:43:49
@reynard75: Nekem több párhuzamos valóságban fut az életem, a magyar már csak a közvetlen családhoz köt. Főképp a lehetőségeim hozták úgy, hogy ne sodródjak vissza, most már azt mondom, szerencsére. Ebben megerősített az a sokszori fejbevágásként érő hatás, hogy egyik politikai oldal sem volt képes kialakítani és megszilárdítani egy olyan társadalmi/gazdasági/szociális rendszert, ami lojális lenne a rendszert fenntartó állampolgárhoz, és amiben hosszútávon bízni és hinni lehet. Legalábbis a társadalmi értékrendek, kis tartópillérek kiépítése helyett az érinthetetlen felső szinteken történő korrupt kavarások mellett, pont ezeknek a társadalmi értékeknek a seggberúgása - külföldről nézve - rendkívül látványos. A generációs közegemben (Bandirepublik korosztály), akik elmentek és később próbálkoztak a visszatelepüléssel, már mind visszatért külföldre vagy a maga által kiépített párhuzamos valóságokban él. A válaszok sokszínűsége a miértre. .. 1. anyagiak, könnyebb boldogulás, jövőkép 2. anyagiak kevésbé számítanak, elvi/ közegélmény szinten viszont össze nem hasonlítható életkörülmények 3. gyerekek jövője. Az otthon maradottak egy része elvágyik, szellemileg kizsigerelődött/kiégett, nem találja a helyét (alkalmazott, szellemi szabadúszó) vagy nagyon jól el van a zavarosban (pl. többféle vállalkozást üzemeltet mindenféle érdekeltséggel, vagy valamilyen állami rendszer kedvezményezettje vagy kiszolgálója). Utóbbiakkal viszont idővel egyre lazább lett a viszonyom, mert nem tudok azonosulni azzal a típusú önigazolással, amit folyamatosan az ember arcába nyomnak (siker, pénz, kapcsolatok, politika). És hogy a társadalom általános apátiáját, negativizmusát is megemlítsem, amit annyira tökéletesen meglovagolt a kormánypropaganda, csak hogy a podcast szereplője által említett általános bizalom nem meglétét említsem. Az emberek többsége képtelenné vált reálisan látni az igazi valóságot, vagy ha látja is, már érdektelenné vált, hogy felszóljon ellene.
Az amerikai álom elérése Magyarországról indulva sem elérhetetlen, de ahogyan Sándor írja, nekik például 10-15 évnyi energiába került a kiköltözés és az új élet felépítése és nem kis szerencse is kellett hozzá. A poszt végén ráadásul felmerül egy érdekes kérdés is.…..
cattaneo 2019.03.02 09:28:34
@FutureFry: Tavaly voltunk az OEPben egyeztetésre egy amerikai projekt miatt, egy családtagom tb jogviszonyát egyeztettem velük, aki Mo-n biztosított. Ekkor az ügyintéző tájékoztatott arról, hogyha a családtag az USÁban biztosított lesz, akkor mentesül a Mo-i tb fizetés alól, de ezt igazolni kell. Ettől függetlenül nem esik ki az ellátás joga alól, ha esetleg időközben hazalátogat. Mivel@ctboy (US) ENTP: önköltségen rendezte a (magán jellegű) műtétje költségeit, nem derült ki, milyen ellátást kapott volna egy pl. sürgősségi esetben és ennek milyen költségvonzata lett volna. Nyilván, amint írtam is, ha valaki biztosra akar menni, duplán vagy akár triplán is biztosíthatja magát, de ez a fentiek ismerében nem kötelező (csak aki még nem tudna az egyezményről).
Ctboy neked minden jót, várjuk a fejleményeket!
cattaneo 2019.03.03 17:31:46
@FutureFry: Igen, erre utaltam én is (alapból már nincs kétoldali sarc, mint korábban, és én elsőként erre reagáltam, nem a tervezett kúra-utakra, mint utólag kiderült:-)). Minden mást én biztos leegyeztetnék előbb mindkét oldalon. Már csak azért is, mert téves azt gondolni, hogy a Mo-i tb jogviszony egyenes út az ingyenes eü szolgáltatások Kánaánjához. Ha az ember tisztességes ellátást akar (pl. egy térdműtét esetén, amire CTboy is utalt- és nem a klasszik 2 éves várólistával, ügyeletes sebésszel, akinek valószínűleg ugyanúgy zsebbe fizetsz utólag, nem beszélve az anesztesről meg az ápolókról, és utána a speciális gyógytornáról), nem említve a 4-6 ágyas kórtermeket és a semennyire nem hasznos 15 perces kórházi gyógytornát (utána meg lehet bejárni az sztk-ba a szintén nem túl hatékony félórásra - és most nem egy romantikus nógrádi dombságról beszélek, hanem a fővárosról) . Ha választott profhoz mész, 2-4 hónapon belülinidőpontra, max kétágyas szobába, az általa javasolt gyógytornásszal, az alsó hangon szintén lesz egy fél milla, ha nem több, plusz a repjegy, meg a járulékos költségek. Amit megspórolsz a tb-n az kábé pár laborvizsgálat lesz, és akkor még mindig ott az usa biztosítás, amit szintén fizetsz.
cattaneo 2019.03.04 08:21:33
@FutureFry: Na látod, azzal hogy mi volt korábban, vegyesek az emlékeim. Ismerek olyat, aki megtartotta a magyar lakcímét és fizette is a magyar tb-t (pedig talán 2-3 évente látogatott Mo-ra), de olyat is, aki expatként a kinti biztosításával végigturnézta a hazai ortopédiai/fogászati arzenált. Nekem egyébként logikus is lenne, hogy egy egyezmény ilyen érdekeket is szolgáljon (tehát egy parner államba kiszervezhesse a pácienseit, nyilván egyezményes elszámolás fejében), ez egy USA-HU viszonylatban mindkét félnek win-win (előbbinek olcsó, utóbbinak extra bevétel).
A blog rendszeres olvasói talán még emlékeznek Tódira, aki nagyjából két évvel ezelőtt írt blogot a greenwichi lakásfelújítás érdekességeiről. Nos, párjával azóta is Londonban élnek és dolgoznak, és miután véget ért a lakásfelújítás valamivel több pénzük (és idejük) maradt utazni. Nekik voltaképpen…..
cattaneo 2019.02.25 20:38:18
@GyusziPeti: @UtazóTódi: Nincs azzal gond, ha az ember haveroknál lakik a nyaralása alatt, kellemest a hasznossal, ugye, főleg ha számít a pénz. Bár egy bizonyos életkor felett az embernek általában már nem akkora a szociális networkje, hogy ez az ottalvás dolog ennyire evidens lehetőség legyen. (Most végig is futtattam magamban az Oz related haverjaimat - volt kollégát, ismerőst nem számoltam bele - és kábé nulla az eredmény.) Szóval, ha ez tényleg nem egy újralátásos quality time experience, akkor inkább keres az ember egy kényelmesebb alternatívát a nappali kanapéja helyett. :-D Meg aztán arra értettem a kihasználást, ha az az alapvetés, hogy legyen olcsóbb a jó, és ennek a barátoknál alvás a feltétele, azért kissé más fénybe helyezi a kontentet. Legalábbis a posztot lehet így is érteni.
cattaneo 2019.02.25 22:37:08
@kék madár: Légitársaság, város lounge és loyalty függő (platinum, silver - illetve visa, master és amex business), illetve nem mindegy, ha guestként vagy pusztán economyval megy be az illető. Utóbbinál a 200 dollár first class szint, visa golfdal töredékért bemész. A normál business lounge bőven 100 alatt kell, hogy legyen. Nekik is érdekük a jobb kihasználtság.
cattaneo 2019.02.26 00:26:30
@kék madár: Én a lounge használat díjára gondoltam, de gondolom, ez már lejött azóta. :-) Az upgrade inkább 300 euro körül van transatlanti utakkor, de a reptéren 2-250 körül megkapható. Bár az economy/business budiness/first class upgradeimet a légitársasagok eddig maguktól adták, még a többet utazós idószakomban. Mivel a mostani cégnél nem jár alapból business, az economy plust ezért, ha indokolt, akkor saját kontóra megveszem. Aztán vagy elszámolják, vagy nem (projektfüggő).
A magyar munkamorál, a szaktudás sokat segít a beilleszkedésben – legalábbis Istvánnak ez a tapasztalata Franciaországban, ahol úgy érzi, befogadták és képes egyedül eltartani a családját. Nem nagy csoda, hogy eszükbe sem jut a visszaköltözés Magyarországra...
cattaneo 2019.02.11 20:26:11
@Ákos Weress: Na végre, hogy leesett! Beszéljünk tisztán, aztán részemről tényleg vége. És nem, nem a magadfajta troll sajnálatának reményében reagáltam. Inkább egy összegző komment volt, mi az elvándorló tömegek motivációja, és vajon "mifelé tart így a nemzet". Egyébként a szóhasználatod, stílusod sem hozza a eljátszott korodat, a bibliofil, tájékozott nagypapát, akit nem érdekel a pénz, se a hétköznapok valósága, ami az idősödő lakosság nagy részét reálisan érinti, foglalkoztatja. A tisztes öregkor nem lenne baj egyébként, de mondjuk ki, reakciód és kérkedésed mások rosszabb élethelyzetére, az empátia teljes hiányát mutatja, ami szintén nem egy tisztességes, tanult öregúrra jellemző, hanem egy trollra. Ahogy az önellentmondásaid is sajnos nagyon egyértelműek: egy kamu figura, aki csak azért csinált egy profilt, hogy az itt posztolókat ekézze. Ennyire fáj, hogy magadta maradtál a nagy virtuális nemzetépítésben? Vagy lehet korábban már ki is vágtak innen? De végül @kardio1: vette a fáradságot, hogy bemutassa, a Trianonon meg Székelyföldön kívül nincs neked semmiről lövésed se. És amikor lehull a lepel, még jön némi erőltetett érzelmi indíttatású visszavágás(ra való gyenge próbálkozás). De klasszikus ez is. Máskor készülj fel jobban "Weress Ákos"
m.facebook.com/profile.php?id=100008279522532
cattaneo 2019.02.11 21:26:23
@kardio1: Igen, láttam, de egyrészt határátkelő, másrészt nem nagypapa korú, harmadrészt külföldi párja van. Valahogy nem passzolt a képbe. Ellenben a náci sisakos, "Az EU egy gittegylet" értekezést kommentelő egyénnel... :-D
cattaneo 2019.02.11 22:37:27
@Ákos Weress: :-D :-D :-D