Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabor73

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai találós kérdés: hány cica szerepel a felvételen? A választ ne hamarkodd el! Forrás: funvid.eu A találatot köszönjük dantemasternek...
 Alig néhány nap alatt körbeszáguldotta a webet az alábbi videó, sőt, hivatalosan már el is tűnt onnan. Én az alábbi címet találtam, beágyazom ide, hogy aki még nem látta, végig tudja nézni. Már ha végigbírja. Egyszerű karbantartási rutinfeladatról van szó,…..
IDDQD Szerdai retro: Civilization 2010.08.25 09:00:00
Sid Meierről már volt szó a retrorovatban a Pirates! okán – és valószínűleg emlegetjük még majd néhányszor a mestert –, de mesterművéről, a Civilizationről nem esett még szó (pedig jó régen megszavaztátok). Persze kicsit önkényes mesterműnek kikiáltani egyetlen…..
  A Weburbanist csak névrokona az Urbanistának, valójában mindenféle furcsaságok gyűjtőhelye a meghökkentő reklámoktól a különleges atomfegyverekig. Elég komoly blog, csak az rss-ére 376 ezren vannak feliratkozva. Ám ez a posztja most valóban urbanisztikához kötődik.…..
Gabor73 2010.08.10 19:12:47
@nullnick: Fel kéne fogni, hogy nem a tiltás, bírságolás az egyetlen módszer. Az autók ott vannak. Akkor is oda fognak menni, ha tiltják, mert az ügyfélszolgálatok, cégek, stb. mind a belvárosba települnek. Ide embereknek KELL menni, nem azért, mert ők akarják.

A megoldás: nem szűkíteni, hanem tágítani kell az áteresztőkapacitást. Akkor nem lesz dugó.

Őszintén, mejik a jobb:
- ott áll 100 autó a dugóban (tudod, kipufogó, nagy gáz az induláshoz, 3 méter múlva azbeszt a fékezésnél, mindezt kb 50-szer egy 1 kilóméteres szakaszon)
- ott megy folyamatosan 200 autó a dugóban, egyik sem fékez, nem gyorsít, csak tartja a tempót

Szerintem a második.

Ezen érdemes lenne elgondolkozni nagy zöldeknek is. Azaz építeni kellene utakat. És még a tisztelt építési vállalkozó kollégák, és ismerőseik is jól járhatnának (ha csak 10%-át lopják, mint amennyit eddig loptak).
Akárhogy is nézzük, a svájci frank alapú lakáshitelek többségének a THM-je 6 és 8 százalék között mozog. Az euró hitelek THM-je valahol 8 százalék körül kezdődik, forintalapú piaci lakáshitel pedig nemigen létezik 10 százalékos TMH alatt, de még 11 százalék alatt is…..
Gabor73 2010.08.10 18:24:57
@kukahontas: "4 éve felvettem az állami kamattámogatású hitelemet" - "Akkor engem sem támogattak"
Miről beszélsz? Az állami kamattámogatás az micsoda?

A postoló pedig téved (bár nem nagyot). A CHF minimuma 140 alatt volt.
Aligha van olyan cukrászda Budapesten, amit többen ismernének, népszerűségére jellemző, hogy vidéki útjaim során is rendszeresen előfordul, hogy a házigazdák a Daubnerből hozott tortával próbálnak egy nagyot ütni még a pompásra sikerült menüsor végén. Ehhez képest szinte…..
Most már muszáj lesz nyerni. http://valasztas.hu/hu/onkval2010/509/509_1.html És ráadásul külön megtiszteltetés, hogy olyan vicces nevű csapatok közé kerültünk a névsorban, mint a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete - Központi Szervezet és a Nemzeti…..
Ha BzS személy szerint csak engem kérdezett volna meg, határozott nemmel feleltem volna. Amikor elkezdtem vezetni, felelősségteljes kezdő módjára kitettem a T betűt az autó fenekére, egész pontosan két hétig volt ott. Ha az emberek meglátták, valami ellenállhatatlan késztetést…..
„Ezalatt nagyon jókat szexeltünk és féltem, hogy lassan bele fogok szeretni, mint ahogy ő is belém” – Egy túl fiatal srác és egy túlságosan megállapodni vágyó csaj esete következik. Az ágyban minden jól megy és pont ez a baj, ugyanis a kapcsolat kezd elmélyülni,…..
The fospumpa is rising! Szilárd a füves univerzum legpechesebb embere. Nem szívni, nyírni akart pedig szegény, méghozzá igényesen, ezért egy akcióban is 76 ezer forintos modellt választott a Bricostore-ból. A boltban külön a lelkére kötötték, hogy 5 üzemóra után cseréljen…..
Tamás ha minden igaz egy elég hajmeresztő csúsztatást talált a CIB lakáshitel kamatainak számolásakor. Lehetséges lenne, hogy a bank 360 napra hirdeti ki az éves kamatlábat, amit aztán napra bontva felszoroz 365-tel? Most a CIB Bank verte ki nálam a biztosítékot egész pontosan…..
Gabor73 2010.07.20 18:19:07
@a katona fehérben: Ezt még nem láttam. Asimov tényleg nagy fej volt!
ez: Aki nem ismerné fel, annak megmutatom az űrből is. Szóval ez:Az M3-as bevezetőjénél, vagy kivezetőjénél vagyunk, itt bonyolódik az Észak-Kelet-Magyarország, meg Szlovákia és Ukrajna felé tartó forgalom jelentős része, meglehetősen terhelt útszakaszról van tehát szó.…..
Gabor73 2010.07.16 13:00:46
@rubberbandman: Ez szép és jó, de XVI. kerületiként nekem nincs BKV opcióm, bejárni meg mégis kell.

Én is utálom a lámpákat, nem tudom miért, de kis hazánkban úgy gondolják, hogy "a forgalom irányítva jó!" Ezért mindent szabályoznak - ami vagy sikerül, vagy nem. Tipikus példa a napszaknak, a forgalom mennyiségének és ritmusának (zöldhullám) helytelen ütemezése, a szokások figyelmen kívül hagyása.

Pl: M3 kifelé -> Szentmihályi útra jobbra lehajtó (ami kb 500 m-re van a postban említett helytől) lámpás kereszteződés. Este, amikor hazafelé megyek, sokáig piros, viszont keresztbeforgalom nincs. Amikor megérkezik a zöldhullám a Szentmihályin, akkor ők pirosat, én zöldet kapok. Elindulok, de a következő lámpa előtt pedig én kapok pirosat (nehogy nekem esetleg zöldhullámom legyen). Így mindenki fékezget, gyorsítgat, pusztítjuk az olajat, meg a fékpofákat, a környékbeliek meg örülnek. Ahelyett, hogy kicsit gondolkodnánk.
A válság előtt eladósodott ügyfél nagyot nézett, amikor a 20 milliós jelzáloghitelét akarta rendezni, mivel az ügyintéző arról tájékoztatta, hogy a fennálló tartozása nem kevesebb, mint 37 millió forint.  Bombaként robbant a hír, amikor a svájci frank alapú hitelek…..
Gabor73 2010.06.23 02:41:54
Az a csalás a dologban, és amire egyetlen bank sem hívja fel a figyelmet, hogy ez a hitelfelvétel úgy megy, hogy a bank gyakorlatilag "átcsomagolja" a piacon fellelhető hiteleket hosszú lejáratú hitellé. Azaz ha neked kell 10M Ft 10 évre, akkor a bank hirtelen felvesz 10M Ft-ot valakitől, 3 hónapra. 3 hónap múltán vissza kell ezt neki fizetni, ezért felvesz - az aktuális kamatoknak és árfolyamoknak megfelelően - megint 10M kölcsönt (vagy egy kicsit kevesebbet). 1 év alatt lehet, hogy a kölcsön összeg lejjebb megy 9,5M-ra is. Ezt a bank mindig az aktuális hitelkamatra számolja. Persze ezt nem mondja a hitelszerződés aláírásakor ki, csak "figyelmeztet, hogy kockázatos", viszont a kockázat mibenlétét nem fejti ki.

Most jön a másik csavar. Neked a hitelperiódusod 1 éves. Azaz 1 évre állapítja meg a bank a hitelkamatot. Mi alapján? Megbecsli, hogy szerinte a következő év folyamán milyen kamattal tud pénzhez jutni. Szerinted milyen biztosítékokat épít be ilyenkor, válság idején? Elárulom, sokat. A bank nem kockáztat. Te meg nézed az értesítő levélen, hogy miért annyi, amennyi. Azért, mert a banknak vastagon fogott a ceruzája. (Ebből, persze, ha a bank túlbecsülte a kockázatot, soha nem kapsz vissza semmit).

A harmadik trükk a következő. A K-Európai bankok mind egy külföldi anyabank leányvállalatai. Az anyabank is gondban van, Európa csődöl. Ezért megpróbál minden eszközt bevetni arra, hogy magánál realizálja a profitot. Erre kiváló eszköz a belső szabályozás: a magyar bank nem kérhet mástól forrást, csak az anyabanktól. Azaz a magyar bankok NEM a piacon dolgoznak, hanem az anyabanktól függnek. Most képzeld el azt, hogy a külföldi anyabank egy fillér haszon nélkül szerez forrást a leánybankjának, K-Európába. Ugye, nonszensz?

Na, ezért drága a hitel.
Egy csomó dologban a kínaiak a legjobbak a világon, de egy banánhéjon mindig elcsúsznak, és minden sikersztorijukba vegyül valami kellemetlen mellékíz. Mondok néhány példát. Kína nagyhatalom a sportban, de amikor nem ping-pongról van szó, biztosan felmerül, hogy az eredményt…..