Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tengereczki Pál

134 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát ez itt a Myrrors Arizonából. ..
A fent nevezett művészek hosszadalmas kutakodással súlyosbított kérdőíves felmérések után elkészítették a világ (na jó Amerika) leginkább utált dalát. Belezsúfoltak ebbe a 25 percbe mindent, amit a tömegek hallgathatatlannak ítéltek: váratlan ütemváltások, szoprán…..
R.-nek, de úgyse hiszi el ..
Claypool mester megint alkotott! Most éppen Brian Kehoeval közösen belecsapott a country-ba, de akkorát, hogy csak úgy placcsant! Egy basszus, egy gitár, és sok-sok lábtappogatás. És igen, ez AZ a Stayin' Alive.     ..
Rafaël Rozendaal minimál webművész, webminimál művész illetve műminimál webvész és Luuk Bouwman zenész közös projektje a mai zene - olyasvalami, amiről nem lehet eldönteni, hogy vajh' maximálisan minimális, vagy inkább minimálisan maximális. ..
Ideje, hogy megismerkedjetek meg a rákenroll keresztanyjával, Sister Rosetta Tharpe-pal. Gyapotszedők lányaként látta meg a napvilágot 1915-ben, de már hatévesen egy utazó gospelkórusban találta magát, ahol mint csodagyerek nem csak énekelt de gitározott is. A harmincas kezdett…..
Tudta Ön, hogy az ezeréves Magyarország csupán mese, és egy királyunk sem volt magyar? Hogy a népvándorlás valójában „csavargók fosztogatása” volt, és a teljes magyar kultúrát a szlávoknak, németeknek, olaszoknak és legújabban a zsidóknak köszönhetjük? Hogy a szlovákok…..
Jöhet egy kis vidám lalalázás reggaeritmusokra? ..
ez a nyolcvanas évek elején garázdálkodó őshiphop (magukat artdiszkó jelzővel illető) banda nyerte el azt a kitüntető elismerést, hogy blogunk hasábjain is megemlékezzünk róluk. Hát íme! A sztorijukat pedig mesélje el az alant található képregény: ..
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
Hát ez most nagyon fejbebavágott még mindig csak pislogok ..
Itt az ideje, hogy nálunk is bemutatkozzon a japán Radics Béla, alias Shinki Chen. Először sokatmondó nevű Speed, Glue & Shinki zenekarával igázta le a távol-kelet Hendrix-féle pszichedelikus-rockba belebűvölődött közönségét, majd szólóban is megpróbálkozott.…..
Múlt héten meghalt J. J. Cale. Tegye fel a kezét aki tudta, hogy élt. Pedig a számait - a Cocain-t feltétlen - mindenki ismeri. Ő találta fel a Tulsa-hangzást, ami olyan, mintha a country és a krautrock egyéjszakás kalandjából származó, örökké másnapos zabigyerek lenne -, és…..
Fogalmam sincs ki ez a csávó (állítólag osztrák), de abban biztos vagyok, hogy a legzseniálisabb Habanera előadás, amit valaha is hallottam/láttam. Külön értékelhető benne az a pozitívum, hogy a videó (ami akár a múlt szombati Pride afterpartijának dokumentarista feldolgozása is…..
Tíz év után új David  Bowie lemez jelent meg, és nagyon korrekt! Persze sem valamiféle revelatív megújhodást, sem járatlan árkon-bokron keresztül kajtató csatangolást nem kell elvárni tőle, de a maga módján, és főleg egy 66 éves tatától nem semmi teljesítmény.…..
A nagyon hippiből Damjanich János amerikai reinkarnációjává alakult Iron & Wine példaképe nem is lehetne más, mint a zseniális és sajnálatosan tragikus sorsú Nick Drake. Persze epigonságról szó sincs, de szakállas barátunk, akit természetesen nem ilyen fura névvel…..
A dub két prófétájának közös gyermeke eme szétcsusszantott darab. Nyammm-nyammm nyamm-nyamm nyamm-nyamm-nyamm nyam-nyam. És, ha valakit érdekel, hogy hogyan múlatták az időt Kingstonban, a Black Ark stúdióban, annak itt egy rövidke fiilm is: ..
Ezzel a 1973-as háromperces poszthippi számmal is boldog harmadik szülinapot nekünk! ..
Egyik kedvenc női előadómmal, a Massive Attack-es Tricky első szólólemezén feltűnt Martina Topley Bird-del kívánok minden női olvasónknak/hallgatónknak/kollégánknak Boldog Nemzetközi Nőnapot. ..
Konkvisztádorok, német dokumentumfilmes hangulat, hipnotikus Popol Vuh és Kinski, Kinski, Kinski.  "I, the wrath of God, will marry my own daughter and with her I'll found the purest dynasty the earth has ever seen."           …..
Tengereczki Pál 2013.02.05 13:05:43
Subba Töri a fejét 2013.02.05 11:05:50
... a falap helyett ..
Tengereczki Pál 2013.02.05 11:50:35
he?
Az utóbbi idők (de mindenesetre a tavalyi év) egyik legjobb dokumentumfilmje volt a Sixto Rodriguez-ről szóló  Searching for Sugar Man. Hatalmas sztori. A hatvanas-hetvenes évek fordulóján úgy tűnt, hogy Rodriguez is csupán csak egy arc a sok elbukott wannabe popsztár közül,…..
A Crash Test Dummies ütőse és multiinstrumantalistája szerencsére minden nyálas zenére való hajlamát kiélte anyazenekarában így annak hibernálódása után végre a saját útját járhatta - és milyen jól tette! Son of Dave a szájharmonika a beat-box és a samplerek…..
..
Nemcsak a maják, de maga Al Jourgensen is megmondta, vagyis inkább hörögte, na! NWO = New World Order ..