Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qwe-videa

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben szerte Nyugaton új paradigmában kezdenek gondolkodni a kapitalizmus működtetői és ideológusai, idehaza fölerősödött a neolib nyomulás. Ennek számos aggasztó és mulatságos jelét láthatjuk. Aggasztó jel például, hogy a gazdasági elit egyes prominensei már nem…..
qwe-videa 2009.03.26 15:32:04
@Vetrov:
Vetrov, egyetértek veled.

Jelen pillanatban a bejelentett, becsületes, adózott munkából élő lényegében egy üldözött kisebbség Magyarországon. Úgy gondolom, ezt „fam” meg „Lastres” nem veszi észre.

Amúgy sok cég a szakképzett munkaerő hiánya miatt nem jön ide, vagy nem bővít, erről annyit, ki mennyire pótolható.

qwe
qwe-videa 2009.03.26 15:42:23
@fam:
"A nyugdíjasok amúgy szerintem keményen végigdolgozták az életüket és befizették a járulékot. majd te is meglátod, ha megéred a nyugdíjat:-)))"

én most dolgozom keményem végig az életem, a jelenlegi nyugdíjrendszer szerint befizetem az ő nyugdíjukat, és a sajátomat is. a mostani nyugdíjasok a korábbi generációknak fizettek, mi meg nekik. nekünk senki nem fog fizetni mi saját magunknak is fizetünk, az utánunk jövők már csak maguknak. azaz mi duplán szívunk. ha elolvasod az ide vágó törvényeket, rájössz, hogy kb 3-szor annyit fizetünk a mostani hyugdíjasokank, mint amit a saját nyugdíjunkra félreteszünk!

ezek után joggal kérdezem meg, mi végre az occsó bérlet, uszodajegy, ingyenes utazás, stb. stb.? főleg, hogy jónéhány nyugdíjas magasabb nyugdíjat kap, mint sokak fizuja???

és aki a nyugdíj mellett dolgozik is?

az átlagnyugdíj az átalgfizu 80%-a, ami amellett, hogy aránytalan és kiugróan magas, azt is alátámasztja, hogy felesleges a sok kedvezmény, mivel a nyugdíjasoknak a munkába járás költségeit nem kell kifizetni. és még sorolhatnám a rengeteg igazságtalan, aránytalan dolgot, de azt hiszem, felesleges.

na csá.

qwe-videa 2009.03.27 09:47:55
@fam:
nem gondolnám, hogy a nyugdíjasok menjenek a francba, nem is írtam ilyet.

adófizető, dolgozó ember vagyok, húzzak a francba? tudod néha így érzem, ezen a blogon is.

azért elgondolkodtató, hogy ha a családi pótlékot rendes fizu mellett már nem adják, vagy csak csökkentve, stb. stb, (pedig ugye egy gyereknek nincs jövedelme), akkor a nyugdíjas KEDVEZMÉNYEK, (és nem a nyugdíjak) miért járnak alanyi jogon a 200-300 ezer huf nyugdíjjal rendelkezőknek is???

az is elgondolkodtató, hogy a közalkalmazottak 13. haviját gond nélkül elvették, a 13. havi nyugdíj viszont maradt. ( jó, tudom, utána visszakoztak, de a kormány/parlament első döntése ez volt.)

tök egyértelmű, hogy a kb. 3,2 milla nyugdíjas, a kb. 0,8 milla rokkantnyugdíjas kiteszi a 8 milla szavazók felét. ezen kívül az 50 feletti korosztály már a nyugdíjasok szempontjai szerint szavaz, hiszen pár év múlva ők is nyugdíjasok lesznek. ők is vannak még kb 1-1,5 millióan.

azaz a nyugdíjasokkal kurvára választást lehet nyerni.

ezzel szemben van kb. 1,5-2 milla ember, aki dolgozik, és rendben, vagy majdnem rendben befizeti az adóját, nyugdíjjárulékát, stb. egyszerűen leszarják őket a pártok, ővelük nem lehet választást nyerni. erre mondom azt, hogy ez a réteg üldözött kissebség mo-n.

szal továbbra is mondom, remélem most már megérted, nem a nyugdíjasokkal van bajom, csak egy két dolog kra nem logikus...

egyébként a gazdag és szociálisan igen fejlett svédországban tökre más nyugdíjrendszer van, javaslom nézz utána.

tökre nem érdekel szerintem senkit, ki írogat fam nevében, ha van ilyen egyáltalán. szerintem ez csak egy ócska magyarázkodás. amíg ezt fent hagyod, addig a te neved alatt fut, tehát te vagy, kész.
amíg az LMP bazinagy logója alatt jelenik meg, addig az LMP azonosul fammmal, és mű-fammal is.

amióta a Süsü a sárkány Mű-Süsü epizódja elkészült, sokan próbálkoznak ilyen dumákkal. (hasonmásom vezette az autót...)

tényleg fam, de komolyan, mi az a meló ami mellett ráérsz erre a blogra?

és még egy, légy szíves, ha már így ráérsz, ne Babarczy Eszter írásait olvasd. minden tiszteletem ellenére vannak nála fajsúlyosabb alkotók, és művek is. ha gondolod küldök egy irodalomjegyzéket...:)
bár gondolom te a sporthírek alapján is le tudtad volna vágni ezt az agyvihart...

ja és még egy, áruld már el, a "macifül" "macisajt" milyen minőségben jelenti az olvasó, kommenttelő kulturált megszólítását??? (a tiszteletet már direkt nem hozom ide)
w Nagy-Magyarország nem ország 2007.07.04 04:30:00
Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett.…..
qwe-videa 2007.07.04 11:33:34
Az I. világháború után, a Monarchia szétesésével Horvátország trianon nélkül is független lett volna.
Valszeg az egy tömbben lévő szlovák, román, szerb területek is elszakadtak volna, vagy a mai napig menne a balhé, meg a robbantgatás, illetve a rebiszes fiúk aktív bevetése.

A kérdés szerintem az, hogy miért b.tak ki velünk annyira, hogy full magyarlakta területeket is elcsatoltak, és nem az egész reális, hitleri határok jöttek létre?

Szerintem ennek oka a TANÁCSKÖZTÁRSASÁG, na meg kun béla. A hős szovjetúniót is intervenciós csaptok támadták meg, és szakítottak el belőle területeket, csak ők a „nagy honvédő háborúval” ezeket, meg „egy kicsit többet is” visszaszerezték.

Tudtommal a tanácsköztársaság idején támadtak meg minket francia és egyéb segédlettel, és a határok sok szempontból a magyar vörös hadsereg által megvédeni bírt területeket követik. Igaz nem lett román a Tiszántúl, viszont ezért cserébe vonultunk vissza a felvidékről.

Tudtommal akkoriban minden tőkés hatalom, és csak az volt, tökre félt a kommunizmustól, és ez mindent megért. Szerintem ezért bántak el velünk, és nem azért, ahogy mondják sokan, mert féltek a szédítő fejlődéstől, amit a kiegyezés után produkált az ország. Habár megjegyzem, amit a kiegyezés utáni kb. 30 évben elértünk, az alapján már ausztriával kéne egy vonalban lennünk.

Vitatkozzatok velem, ha nincs igazam. Nem vagyok történész. De hazaáruló vagy irredenta sem.