Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Protestant

4 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... azt vetik az emberiességi szempontokat érvényesíteni kívánó ellenzék szemére, hogy a vészhelyzetben is politikai szempontok vezérlik őket. Teszik mindezt (telj)hatalmi pozícióból, még a lélegzetüket is totálisan átpolitizálva, az ország ellenségeinek felcímkézett ellenfeleik megsemmisítésének…..
Protestant 2020.05.07 00:04:31
@felfújta a szél: keresztenyibb, mintha belejuk toroljuk a labunkat. Mint ahogy keresztenyibb orszag leszunk ha a kozpontositas helyett a leheto legalacsonyabb szintre telepitjuk a felelosseget (onkormanyzatokra sokkal de sokkal tobbet kellene pl. bizni, igen, ez is egy keresztenyi elv), ha az allam nem titkolozik hanem nyilvanosak az adatok (igen, a nyiltsag is alapvetoen kereszteny tarsadalomszervezesi elv), ha nehanyak erdemtelen meggazdagitasa helyett inkabb a kozszolgaltatasokra fordit (ez mar inkabb a XIX. szazadtol jelenik meg a kereszteny etikaban, de azert azota eleg hangsulyos), ha tartozkodik a karaktergyilkossagoktol (amire pl. Semjen oly buszke volt, holott a kereszteny etika szerint nagyon sulyos bun), es lehetne meg sorolni. Ha igy mukodne az allam, felolem aztan Fidesznek is hivhatnak azt, aki mukodteti. De jelenleg nem igy mukodik, es tobb szandekot latok az ellenzekben arra, hogy igy mukodjon. Fuggetlenul attol, hogy ok ezt minek hivjak.
Protestant 2020.05.07 07:33:57
@math0: az van, hogyha nem egy felmuveltsegeddel hencego troll volnal azt is tudnad, hogy a kozjo fogalmanak mai ertelmezese eleve a XIX. szazadtol datalodik, megha vannak is elozmenyei pl. Arisztotelesznel es Aquinoi Tamasnal (csak azok meg masrol szolnak).
Protestant 2020.05.07 09:12:20
@felfújta a szél: jol van, csak kibujt beloled a troll...
A köztévé beszámolt a bajai halfőző fesztiválról, ahol a halfőzés mellé pálesz is járt, legalábbis erre tippelünk a videó alapján, mert az élő kapcsolásban bejelentkező riporter azon a részeg hangon hozta le a kis színest, amihez legalább hat feles kell, de gyorsan, melegben, húzóra. A kissé…..
újbal Jobban teljesít 2013.04.01 19:02:09
..
sorok között Gyula és a kartell 2012.08.13 18:22:20
A nap szégyene egyértelműen Budai Gyula, aki minden kétséget eloszlatott Magyarország jogállami viszonyaival kapcsolatban. Feltéve, hogy él még itt valaki akinek maradtak illúziói. „Igen, kartelleztünk, a magyar termelők érdekében. Két év alatt 11 ezer hektárról 5 ezer…..
Az olimpia egy természetesen nacionalista képződmény, amelyen országok versenyzői állnak fel a rajt előtt és nemzetüket képviselve próbálnak minél jobb eredményt elérni. Nincs is ezzel semmi gond. A gond az értelmezéssel van, vagyis azzal, hogy a soviniszta vagy a patrióta él…..
Pengeváltás az MSZP zugló szervezetésnek honlapján, hát hogy ábrándozhat így a kétharmadról az MSZP, milyen váltópárt az ilyen, ahol még a honlapszerkesztésért sem fizetnek? :-) Mint zugló lakos, fel vagyok zaklatva, hiszen a Papcsák Ferencék újévi ajándék formájában…..
Varánusz Free Gyurcsány! 2011.08.25 05:43:00
Új platform alakult a Demokratikus Chartán belül, a Free Feri. Nem csoda, lassan közeleg a szeptember és a Mentelmi Jog Visszavonásának Napja, mikor is a kormánypárt végre eldönti, lesz-e vér a pucájában kedvére tenni igazhitű híveinek, hülyét csinálni saját magából és…..
A világban korszakváltás zajlik, melynek a magyar kétharmados forradalom az egyik következménye – állította Orbán Viktor a Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszédében. A miniszterelnök szerint a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, rövidesen összeomlás…..
Protestant 2011.07.24 11:14:47
@kigyurt álat: halkan megjegyzendő, hogy a nyugati szociális modell válságát már a 90-es évek első felében észrevették, ennek következménye lett a Giddens-Blair féle "harmadik út". Azonban a szociális modell válsága és a gazdasági modell válsága egyáltalán nem ugyanaz. A gazdasági modellen is van repedés bőven (az szerintem sem szorul bizonyításra, hogy a globalizálódó gazdaság eddig elképzelhetetlen mértékű jövedelemkoncentrációt és ezzel együtt nagyon tágra nyílt szociális ollót eredményezett, és erre a problémára a neoliberális, Friedman-i gazdaságpolitika nem tud megoldással szolgálni, tehát valamiféle Keynes-i megoldás felé kellene orientálódni, hacsak nem jön egy teljesen új és több mindenre választ adó közgazdasági doktrína), de ez még nem jelenti azt, hogy a nyugati gazdasági modell összeomlott volna. Recseg-ropog, de még köszöni, elvan. És az európai államok eladósodása nem a nyugati gazdasági modellnek köszönhető, hanem a felelőtlen, habókra ígérgető politikusoknak, mint amilyen Orbán is (meg amilyen volt Gyurcsány, Medgyessy, és lehetne folytatni a sort...).
Annyit már egészen biztosan elért a Demokratikus Koalíció Platform, hogy az MSZP megmozdult. Jó egy éve állt már szinte megdermedve abban a reményben, hogy Orbán hazugságainak lelepleződése nyomán az eltávolodott "néprétegek" visszatalálnak a szocialistákhoz. Ez…..
Protestant 2011.07.02 17:58:36
@commontalk:

1. Mitől demokratikus egy párt? Attól hogy népszavazással választja meg a megyei vezetőit is? Vagy attól, hoyg maga a Nagy Demokrata, Ferenc vezeti? Ezen kacagni kell.

2. És mitől versenyképesebb? Tán lesz valami mondandója az országgal kapcsolatos víziójáról? Mert ilyet sem Gyurcsány, sem a jelenlegi vezetés nem mutatott még. Az ugyanis nem program hogy "Orbán nem demokrata, de mi viszont nagyon, bibibííí".

Attól hogy a szart eddig bal kézzel takargattuk, mostantól meg jobb kézzel, attól még a szar szar marad, és sem versenyképesebb, sem demokratikusabb nem lesz.
Protestant 2011.07.02 17:59:37
@szisz sziszi: Mitől is megújulás, ha Gyurcsány vezeti a pártot? Én ebben inkább visszarendeződést látok.
Protestant 2011.07.02 18:47:14
@Pontos: Mond neked valamit az "irónia" szó?
Február 15-ből március és április közepe lett. Bejelentés ezen a héten, vagyis mégsem, csak a jövő héten, vagy valamikor. Ugyanaz a szerencsétlenkedés, amit az előző kormányoktól megszoktunk. (Fotó: Kovács Attila/Index) Szijjártó Péter keddi sajtótájékoztatóján…..
  Rég nem volt olyan jó külföldi sajtója a jobboldali magyar kormánynak, mint az elmúlt napokban: nyugati lapok sora számol be elismerőleg a katasztrófahelyzet kezeléséről, és a kárt okozó céggel szembeni fellépésről.  A történetben azonban van egy pikáns csavar:…..
Protestant 2010.10.12 20:29:44
@VIII. Nagyapó: Hát az valóban kérdés, mit tekintünk jobboldalinak (számomra például a dolgozni képes középrétegek támogatása klasszikus baloldali gondolat a munka kiemelt szerepe és megbecsülése miatt). Ez ugyanis megint csak egy állandóan változó helyzet. Nem véletlenül szokják leginkább két tengelyen ábrázolni a politikai hovatartozásokat (egy liberális -> tekintélyelvű és egy szocialista -> piacpárti tengelyen).

Az egykulcsos adó meg megint egy érdekes téma, nagyon sok mindentől függ, a kapcsolódó kedvezményektől kezdve a szociális ellátórendszerig. Lehet az jobb- és baloldali is szerintem, nem olyan merevek ezek a kategóriák. Én simán bevezetném (pedig baloldalinak tartom magam), bár elsősorban azért, mert azt a legkevésbé érdemes kijátszani. Aztán más úton (szociálpolitika) meg lehet érvényesíteni a politikai értékeket.
Protestant 2010.10.12 20:56:01
@VIII. Nagyapó: Azt nem mondtam, hogy nincs zavar az Erőben :)

Az, hogy - amint írod - a baloldal inkább a szegényekre, segélyre szorulókra, munka és munkanélküliség határán egyensúlyozókra, alacsony keresetű "kizsákmányolt munkásokra" fókuszál, szerintem egyszerű politikai rövidlátás, olcsó (pontosítok: nagyon is drága) népszerűséghajhászás. Főleg _ahogy_ fókuszált (koncepció nélkül szórta a milliárdokat segélyekre, nyugdíjra, stb). Lehetne erről órákat elmélkedni egyébként (a svéd szociális modelltől és annak válságától kezdve a blair-i, giddens-i harmadik utas megoldásokon keresztül a nettó gyurcsányi populizmusig bezárólag), de félek, hogy ez szétfeszítené e blog kereteit. Ezért inkább óvatosan csak annyit mondok, hogy szerintem ez inkább vadhajtása a mi kis tipikusan kelet-európai "baloldaliságunknak".
Protestant 2010.10.12 20:59:47
@fehértehén: Teljesen igaz. Akik ma nálunk baloldali vagy liberális értelmiségnek (néhol arcpirító önimádattal egyenesen Progressziónak) hívják magukat, azok többnyire pártemlőkön csüngő, szellemileg improduktív paraziták.
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi szükség volt erre Szigetváron, elvégre tavasszal 58,75%-ot kapott a Fidesz-KDNP jelöltje, 24,25-öt az MSZP-é, és csak 14,42-öt a Jobbiké. Persze nem pont a helyszín számít, mert végülis országos kampány van, valószínűleg a zösszes…..
Protestant 2010.10.02 17:47:01
@TaTa86.: "Én abban, hiszek, hogy az egyének jogai és KÖTELESSÉGEI vannak. Ha nem teljesíti a kötelességeit nincsen semmihez joga."

Ez ugyebár egy kapitális méretű baromság. A jogok és kötelezettségek egymástól függetlenül léteznek, és ahogy a kötelezettség megszegését is büntetni rendeli az állam, úgy a jogok csorbítása sem megengedett, csak bizonyos esetekben. Különben eljuthatnánk oda, hogy aki mondjuk nem járatja iskolába a gyerekét, annak nincs élethez és emberi méltósághoz való joga, ergo mondjuk szabadon megölhető.
Protestant 2010.10.02 18:04:41
@TaTa86.: "Az iskolába járás kötelessége, nincs egy szinten az élethez való joggal."
Pont erre akartam kilyukadni, merthogy arra reagáltam amit írtál és abból ez simán levezethető volna. Csakhogy ki dönti el, hogy melyik kötelesség melyik joggal van "párhuzamban"? Mert a versenyképesség az minden, csak nem jog.

Szóval csínján azzal a "semmihez se legyen joga"-val.
újbal Kedves Ildikó! 2010.05.06 14:06:00
Levelem elsősorban nem neked szól. Te ugyanis - ritka kivételként - vállaltad az MSZP katasztrofális vereségének következményét, a második forduló után lemondtál pártelnöki megbízatásodról. Vannak azonban jópáran, akiket a tiédnél jóval nagyobb felelősség terhel a…..
újbal A vég kezdete 2010.10.01 10:08:00
Gyurcsány Ferenc láthatóan megelégelte, hogy az utóbbi hónapokban csak néhány százalékkal csökkent az MSZP népszerűsége, sőt bizonyos méréseknél még néha stagnálást, horribile dictu: emelkedést is ki lehetett mutatni. Ferenc beindította hát a gőzhengert. Nem akármit akar:…..
A kerületi MSZP első emberének, polgármester-jelöltjének kellemetlen emlék marad hétfői ATV-s szereplése. A szerkesztő elsőként helytörténeti kérdéseket tett fel, amire a baloldali politikus csak kevés sikerrel tudott válaszolni. Így lett többek között a Kőbánya Mozi volt…..
Bizony elég lagymatag ez a kampány -csak nem beletőrődnek az eredménybe? Harcra fel uraim! Napokat kell várni egy-egy Szanyi aranyköpésre, vagy, hogy Tarlós "Megalszikaszámbanatej" István böffentsen egyet.Egy szó, mint száz, Szanyi végre villantott valamit. Most se tessenek…..
Protestant 2010.08.24 11:46:25
@hodara: az hogy az összeg felét az MSZP vette fel, konkrétan hazugság. A 2006-os Steiner-Rogán átadáskor az V. kerület hitelállománya 1 és 2 milliárd között mozgott (ha jól emléxem, 1.9Md volt a Vagyonkezelővel együtt, és olyan 1Md anélkül), most meg 14Md. A 13Md-os különbségből a Főutca program olyan 3Md-ot emésztett fel. Hol a maradék 9-10Md? Mert nem igaz, hogy a fejlesztésekre ment el, a Főutca projekten kívüli fejlesztések jó része még Steiner idejében valósult meg, sőt pl. a Szent István tér még azelőtt, Karsai polgármestersége idején. Puskás és Rogán ebben tényszerűen hazudik.
Az MSZP teljesen hiteltelen, az LMP komolytalan, a Jobbik pedig csak tapsol a Fidesznek. Gazdasági kérdésekben gyakorlatilag Oszkó Péter a valódi ellenzék. (Fotó: napi.hu) Az elmúlt hónapokban a közélet egy érdekes színfolttal bővült: állandó kommentátorként feltűnt Oszkó…..
Protestant 2010.08.10 15:00:59
@Kalmár: nagyrészt egyetértünk, bár az IMF nem a nyugdíjasok és a bérből-fizetésből élők terheinek további emelését követeli, hanem költségvetési fegyelmet, azaz tartható hiánycélt. Más kérdés, hogy egy rövidtávra tervező politika számára (és 2006 óta az MSZP kormányai ilyenek voltak) mindig is egyszerűbb lesz az adóemelés, mint a pazarló struktúrák átfogó reformja, mert ahhoz minimum középtávon kellene tudni tervezni politikailag. A bankadó pedig szvsz egy populista hülyeség, hatékonyabb és az ország számára is jobb lenne mondjuk szigorúbban szabályozni az uzsorát a kamatok és még pár tényező alapján, letolni a kamatmarzsot ameddig állami szabályozókkal lehet. Mert lehet. A cégedet sajnálom, mi ugyanezzel küzdünk, nekünk elsősorban a TB-járulék tesz be nagyon. Szerintem másnak is.
A világért sem akarnánk kimaradni a Nemzeti Együttműködés Rendszere közigazgatási épületekre gyakorolt sorscsapásszerű hatásának körbejárásából, ezért összedobtunk egy (khm...) alternatív nyilatkozatot azok számára, akik igazán komolyan veszik a Nemzeti Együttműködést.…..