Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brazileiro

0 bejegyzést írt és 650 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Logikailag sem stimmel Barack Obama Szíriával kapcsolatos politikája. A történet ott kezdődik, hogy az amerikai elnök korábban kijelentette, a vegyi fegyverek bevetésével a szíriai rezsim átlépheti azt a bizonyos „vörös vonalat”. Amikor hírszerzési források adatai alapján…..
brazileiro 2013.09.07 01:11:01
@Jaffar: @rozsdamentes arcél:

Nem, mert nem felszólító mód, hanem kijelentő. No comment.

Ami meg a posztot illeti: Obama 2007-ben egyértelműen kijelentette, hogy szerinte az amerikai elnök nem indíthat háborút a kongresszus jóváhagyása nélkül. Most emlékeztették erre (például Rand Paul), ezért kérte ki a kongresszus jóváhagyását. Ez egyébként nem is feltétlen rossz neki, ugyanis így a képviselőháznak kellene szembemennie Izraellel és állnia Oroszország mellé. Ami még úgy is nehéz, hogy a közvéleménykutatások szerint az amerikaiak 60 százaléka ellenzi a közbeavatkozást. Ha meg megszavazzák,akkor mögötte van a nemzet hozzájárulása.
Az újonnan látható és már előre is rettegett hírű Hír 24, Bárdos András és Baló György napi híradója a Story4-en rögtön az első adásban két nagy pillanattal indult. Ami elég szép teljesítmény. A Hír 24-ről jobboldali (sajtó)körökben illik azt gondolni, hogy a gaz,…..
brazileiro 2013.09.03 21:07:43
@KZsoci:

Azért némileg ironikus, hogy a normális híradóra vonatkozó kereskedelmi igényről beszélsz, miközben a poszt két botránytémáról szól, az egyik egy borzongató bűncselekmény. Tényleg ez a normalitás? Mert ha igen, ez ömlik a két kertévéből is. Nem mondhatod, hogy a Bándy-ügy nem volt vezető anyag a két kertévé híradójában, és hogy Alföldivel ne foglalkozott volna eleget az RTL.

Amúgy az ügyvédet TUZA Péternek hívják, viszonylag ismert, ő volt E. Zsanett és Tasnádi ügyvédje is. És valóban zsebre rakta Bárdost,aki meghökkentően gyorsan menekült az interjúból.
A Celebrity Networth kicsit utánajárt annak, hogy melyek azok a szerzemények, amelyekkel a legtöbb pénzt lehet keresni a szerzői jogi díjaknak és már lincenszszerződéseknek köszönhetően. Az oldal részletesebben foglalkozik a  dalok szerzői jogaiból adódó bevételi…..
brazileiro 2013.04.11 00:00:22
@VLADISZLAV:

Kacsa, vagy ha neked úgy tetszik, duck.

Gondold csak végig! Sting keres az Every breath...-tel évi kb. 750 ezer dollárt, vagyis nagyjából 180 millió forintot. Nézd meg, mekkora sláger ez, mekkora piacon játszák (Los Angelestől Sydney-ig)- és kit lehetne innen összehasonlítani ezzel.

A Blikkben volt néhány hónapja egy cikk, ha jól emlékszem, ami szerint a magyar listavezető Szenes Iván, aki után a lánya (mint örököse) évi kb. 10 milliót kap. A második a listán Bródy, a harmadik, ha jól emlékszem, Presser. Szenesnek kb. ezer dala van, azt hiszem, míg Bródynak 800.
brazileiro 2013.04.11 23:12:40
@...khm...:

Az lehet, hogy a Tankcsapdát többet játszák, mint Bródyt meg Pressert, de ők nem csak saját maguknak írnak. Bródy mondjuk Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak, neki cseng a Micimackó és a Mama kérlek is. Pressernél meg nem tudom, saját korosztályából van-e valaki akinek nem írt. Így a 800-1000 dal egyáltalán nem tűnik irreálisnak.

És a nagy pénzt valószínűleg nem is ezek hozzák nekik, hanem a zenés darabok. Bródynak az István, a király, Pressernek meg a Padlás, amit 25 éve játszanak folyamatosan a Vígszínházban.

De, ha egy német rádió lejátsza a White Dove-t a Scorpionstól, gondolom, azért is jár pénz Pressernek....

Így az sem tűnik irreálisnak, hogy Bródy és Presser többet keres, mint mondjuk Lukács.
Az Észak-Koreával való nukleáris konfliktus kirobbanása messze nem csak távoli lehetőség – írja a Foreign Affairs. Természetesen nem a neves külügyi folyóirat az egyetlen, amelyik a folyamatosan érkező, egyre baljósabb hírek hallatán elképzelhetőnek tartja a következő koreai…..
brazileiro 2013.04.06 21:56:37
@ombie:

"Biztos, hogy az észak-koreai vezetés azt hiszi, nem győzhetnek?"

Attól függ, mi számít győzelemnek.Szerintem a poszt logikája ott bicsaklik, hogy feltételezi, hogy egy Észak-Korea által kirobbantott konfliktus automatikusan háborúba torkollik, és végig is megy.

De mi van akkor, ha Kim Dzsong Un azt gondolja, hogy ha kilő egy hagyományos rakétát Szöulra, akkor arra egy korlátozott (amerikai terminológiával: arányos) válasz érkezik. Egy lopakodóról kilövik a rakétaállást (ha addig nem tolták vissza a föld alá), meg lerombolnak egy laktanyát, mondjuk.

És mi van, ha igaza van? Amerika legfeljebb atomrakéta kilövése után indítana valódi háborút. Ha pedig csak korlátozott válasz érkezik, simán győztesnek hirdeti magát a phenjani tévében (többszáz, akár többezer halott Szüulban, legfeljebb néhány tucat Észak-Koreában).

Lehet, hogy Kimnek csak erre van szüksége. A hírek szerint néhány hónapja puccskísérlet volt ellene, több tábornokot ki is végeztek. Ezzel megszilárdíthatná a hatalmát.

És mi van, ha azt gondolja, hogy egy atomrakéta is belefér? Az Egyesült Államok erre valószínűleg keményen válaszol, de kevéssé valószínű, hogy atommal. Hiába öl meg többszázezer szöulit egy kommunista diktatúra, válaszul nem biztos, hogy megteheti ezt egy demokrácia. Az ENSz először majd azt fogja követelni, hogy Kim hagyja abba és az USA legyen visszafogott. Többhetes légicsapások is következhetnek, de ha Kim csak védekezik,akkor egy idő után Kína és Oroszország rászorítja az amikat a leállásra. és kénytelenek is leállni, mert Észak-Koreát nem lehet lerohanni.Hiába az óriási technikai fölény, háborút szárazföldön lehet csak nyerni. Hitler sem tudta teljesen uralni Jugoszláviát, pedig ott kisebb hegyek vannak, mint Koreában. És hasonló volt a technikai különbség. A sorkatonákkal együtt vagy tízmilliós északi sereget kéne leverni.

És az északi vezetés szó szerint az életéért küzd majd, bármennyi katonát feláldoz, mert tudja, hogy bukás esetén az első fán lógnak majd.

Szóval a kérdés: mit akar megnyerni Kim Dzsong Un? Mi van, ha nem egy háborút, hanem csak egy csatát és azt is csak a saját szabályai szerint?
brazileiro 2013.04.06 23:12:26
@morbiczer:

Amerikát nyilván nem fogják rakétázni, minden hír arról szól, hogy az USÁ-t nem érik el.

"Ha az Észak nagyszabású háborút indít"

Csakhogy nem biztos, hogy Kim azt akarja. Épp ez a poszt tévedése (szerintem), hogy csak a nagyszabású háború és a "béke" közt válogat. Én épp azt vetettem fel, hogy mi van ha Kim megint csak egy rakétát akar kilőni?

Azt én sem gondolom, hogy valódi háború lenne, mert azt Észak-Korea elvesztené, és ha nem is foglalnák el, de - divatos kifejezéssel - visszabombáznák a középkorba.

Nem tudjuk, Kim mit gondol. Nem tudjuk, mennyire szilárd a hatalma. Sokan mondják, hogy az egész kardcsörtetés csak azért van, hogy megerősítse a hatalmát. A kérdés: meddig hajlandó elmenni. Egyetlen rakéta kilövésére már volt példa.
És most dicsérni fogom az m1-et. A tavalyi borzalomról szóló posztomat ezekkel a mondatokkal fejeztem be: Valahogy a köztévének politikai kurzustól függetlenül nem megy ez showműsorba ágyazott keresgélés. Talán a jövőben nem kéne erőltetni... Örömmel jelenthetem,…..
Kevesen tudják, hogy Kínában nincs kommunizmus. Sőt szocializmus sincs. Szoktam mondani, hogy Kínánál kapitalistább ország kevés van a Földön. A Kínai Kommunista Párt a 18. kongresszusára készül. Ebben nincs semmi különös. A különösség az, ami mögötte van. A jelenlegi…..
brazileiro 2012.09.29 22:18:01
@nbcee: @zbzbzb: @ShanghaiKid:

Csakhogy a hivatalos átírást az angol ábécére (és nyelvre) találták ki. Lehet, hogy ez sokkal jobb, mint a magyar, de azért a q betű elég idegen a magyar írásmódtól.

És ez most nem magyarkodás. Egyszerűen szokatlan a magyar nyelvben. Nem gondolom például, hogy a Chongqing 'ch'-jából többet megtudunk az eredeti cs-ről, mint a Csungkingből.

Nyilván Teng nevében is a Xiao onnan jön, hogy angol ábécével így a legegyszerűbb leírni azt a hangot. A magyarban meg hsz-el. És - mivel tudtommal a kínaiak a 'k' hangot nem nagyon ejtik -, szinte biztos vagyok benne, hogy a Hsziao közelebb van az eredetihez, mint nálunk ksziaonak ejtett Xiao.
Az állami koncertszervező hallani sem akart róla, Schmitt Pál viszont támogatásáról biztosította a haldokló szocializmus korszakának emblematikussá vált budapesti gigakoncertjét. Az angol együttes teljesíthetetlen igényekkel állt elő, de cserébe megkapták a hazai filmes szakma…..
brazileiro 2012.09.23 23:32:47
@makk_ász:

Érdekes, hogy ugyanez a wikipedia oldal ezt is írja: "1989-óta a hét minden napján van adás."

Én nem emlékszem a pontos dátumra, magamtól 1988-ra tippeltem volna. Az biztos, hogy már nagyon a rendszerváltó hangulatba jött ez is, meg a TV2-re átkeresztelt MTV2-es csatorna is.
A Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián 2012 végzett egy kutatást a magyarok közéleti tájékozódási és médiafogyasztási szokásairól, melyről a Kreatív Online készített egy összefoglalót. Az egyik kérdés arra kereste a választ, hogy a  felsorolt sajtótermékek közül…..
brazileiro 2012.09.19 01:25:46
@redriot77:

"Évek óta nem nézek híradót. A neten megkeresem és elolvasom azokat amik érdekelnek."

Bocs, de onnan lehet tudni, hogy valaki csak divatkommentelő, hogy ilyen faxságokat ír. A kettő (a híradó és a net) ugyanis nem kompatibilis egymással. Híradót nem azért néz az ember, amiért netet olvas. Még az Egyesült Államokban sem.

Leegyszerűsítve: a netet (ha jól működik), azért nézed, hogy értesülj dolgokról, híradót (ha jól működik), azért, hogy lásd a dolgokat. Magyarországon egyik sem működik jól. De a tévémég mindig könnyebben veszi át a net feladatát, mint fordítva.

Vajon akad épelméjű ember az Egyesült Államokban, aki egy elnökjelölti vitát a Huffington Poston, a gawkeren vagy a politicon követne? Egy lófaxt! Ott legfeljebb kommentálja.

15 éve hallgatom, hogy most már csak két-három év és az internet lenyeli a tévét. Most már tiszttán látszik, hogy ez - az anyagi erőforrások koncentrációja miatt - fordítva fog megtörténni. Vagy szerintetek mekkora gondot jelentene az RTL-nek (ha valamiért muszáj) felvásárolni az Indexet? Még a tv2-nek sem jelentene gondot. De lehet, hogy a Viasatnak sem...
brazileiro 2012.09.19 23:32:13
@hummertime:

"ha valakik előállnának mondjuk pár százezer aláírással (petícióval), hogy mégsem ez az igény, akkor történne valami változás?"

Próbáld ki! Ha többszázezren aláírják, akkor történni fog. Függetlenül attól, hogy a televíziókat önmagában ez nem érdekelné, ha más eredményt mutatna, mint az AGB nevű cég által végzett nézettségmérés. Mert a reklámozók az alapján fizetnek. Vagyis elvben kitörölheted akár egymillió ember aláírásával is, ha az AGB mást mutat ki, a tévék ugyanis az alapján kapják a pénzt. Vagyis meg kéne győznöd a reklámozókat, hogy ne az AGB-nek higyjenek, hanem a petíciódnak.

Ami azért nehéz, mert az AGB műszerekkel méri a nézettséget egy reprezentatív mintán (vagyis, ha a minta jó, akkor az eredmény is, a műszernek nem lehet hazudni, a tévé vagy az RTL-re van állítva, vagy máshova), míg egy petíció önbevalláson alapul.

DE. Ha többszázezren aláírják a petíciódat, az elrettentő lenne. De a családon belüli erőszak elleni törvényre is csak százezer aláírást sikerült összeszedni, így ne táplálj illúziókat.

De azért: hajrá!
brazileiro 2012.09.19 23:36:18
@hummertime:

Arról nem is beszélve, hogy nagyon becsapod magad, ha azt gondolod, hogy a Vastagbőr blog kommentelőinek véleménye mérvadó..

Ez a 187. komment, szerintem kevesebb, mint száz embertől. És ez a kevesebb, mint száz ember sem ért egyet mind a bloggerrel. Egy olyan blogon, ahol jobbára közéleti kérdésekről van szó, tehát eleve olyanok jönnek ide, akik erre kiváncsiak.
Egervárinak igaza van, ezen a szinten megbocsáthatlan egyéni hibák miatt veszítettük el a mérkőzést, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ő lenne az az egyén. "Olyan hibákat követtünk el védekezésben, amelyeket nem lett volna szabad" nyafogta csalódottan, de vajon Elek követte…..
„Az pedig pusztán hit kérdése lesz, hogy hazudott-e a kormány, vagy megvédte ismét az embereket az IMF-től. A beszélő bot náluk van” – írta tegnap egy olvasóm, aki szerint elkapkodott volt azt gondolnom, hogy Orbán Viktor sárvári videózása után csak két kimenet lehetséges.…..
brazileiro 2012.09.08 02:29:42
@aszekelyek:

"lassan mondom. Ahhoz, hogy egyáltalán tárgyalhassunk az IMF-fel, az EU engedélye kell és az ő feltételeiket teljesíteni. Kb ezerszer hangzott el el már ebben az évben. Ha kell, még sokszor leírom. "

Felőlem annyiszor mondod el, ahányszor akarod, de attól még semmi köze nem lesz ahhoz, amit írtam. Lehet, hogy előbb olvasni kéne megtanulnod. Megismétlem: Orbán Viktor csütörtökön még arról beszélt, hogy az IMF-nek vannak feltételei és ezen az áron nem kell a pénzük. Aztán pénteken azt mondta, hogy ezek a feltételek az EU feltételei.

Érted?
brazileiro 2012.09.08 02:36:58
@aszekelyek:

Tovább egyszerűsítem a kedvedért: Orbán csütörtökön azt hazudta, hogy az IMF leveléről beszél, pénteken meg azt, hogy az EU leveléről. Azt azért tudod, hogy a két szervezet nem ugyanaz?
..
brazileiro 2012.09.04 20:28:45
Nem akarok túlzásokba esni, de ez az ügy egy dologban nagyon hasonlít Gyurcsány Őszödjére. Nevezetesen, hogy a miniszterelnök/kormány morális alapját kezdi ki. Gyurcsány esetében a szándékos hazugság beismerésével, itt egy gyilkos kiszabadításában való cinkossággal. Súlyosbítja az ügyet, hogy azok, akik most védelmezik a kormányt, valójában erkölcsi szempontból tovább rombolják: azt mondják a kormány pénzért engedett el egy gyilkost. Ráadásul ezt tovább súlyosbítja, hogy a szenvedő fél a világ legrégebbi keresztény állama, az áldozat valójában egy keresztény-muszlim vallásháború áldozata lett - ezért sem képes a keresztény-jobboldali sajtó ezt sem kiköpni sem lenyelni.

Persze van különbség is, amiben a kormány reménykedhet. Gyurcsány hazugsága hozzánk közeli, Orbán árulása ezzel szemben távolinak tűnik. Bár az Index/MTI mai híre szerint örmény terroristák merénylettel fenyegették meg Azerbajdzsán budapesti nagykövetségét. És egy terrorfenyegetés már igen közel tudja hozni a dolgot.

Így szerintem a kormány itt nem követheti az eseményeket, elébe kell mennie, ha nem akarja, hogy politikailag kezelhetetlenné váldon az ügy. Például felszólíthatja Azerbajdzsánt nagykövetsége megszüntetésére - politikai alapunk lenne rá, maguk mondták, hogy csak Szafarov miatt hozták létre -, Orbánnak - bár nyilvánvalóan ő áll a döntés mögött - föl kell áldoznia valamelyik miniszterét (valószínűleg Navracsicsot, mert Martonyira több szüksége van) saját pozíciója védelmében, el kell ismerni a tévedést, bocsánatot kell kérni érte, és megegyezni Örményországgal egy szimbolikus jóváteli aktusban. A vélt azeri fizetséget - amiben állítólag reménykedtünk - meg el kell felejteni.
Vastagbőr A pénzért bármit 2012.08.31 15:45:00
2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán…..
brazileiro 2012.09.01 00:51:33
@Blogger Géza:

"Diplomáciai rutin duma, mindenkinek igyekszik a kedvében járni, és nem mond semmi konkrétumot... Kb én is ezt írtam volna a helyükben. Ez a kb "ne hiszitizzetek, legyetek jó kisfiúk mindahányan" diplomáciai nyelven. Elvégre mindannyian NATO tagok vagyunk vagy mi a szösz, elvileg szövetségesek és barátok... "

Most gondolom meg fogod magyarázni, hogy én vagyok a lassú felfogású és csak én értem úgy ezt a mondatot, hogy szerinted Azerbajdzsán és Örményország NATO-tag...
brazileiro 2012.09.01 01:15:19
@Blogger Géza:

"Nyilván amíg területi vitáik vannak egymással, nem is lesznek azok." Így van! Látod nem vagy reménytelen eset! Ettől még az előbb írtad, hogy NATO-tagok...

És nagyképűen osztod itt az észt, miközben gimnáziumban megbuknál történelemből. Az azért szórakoztató, hogy most már lassan minden hozzászólásod ellentmond az előzőnek.

További jó trollkodást!
brazileiro 2012.09.01 01:58:43
@Blogger Géza:

1.
"Írhattam volna úgy, hogy "Mindannyian vagy rendes tagok vagy partneri státusú NATO országok vagyunk" ha ez valami tudományos igényű izé lenne"

Isten őrizz! Egy" tudományos igényű izében " le ne írj ilyen hülyeséget!

Nincs olyan, hogy "partneri státusú NATO-ország". Valaki vagy rendes tagja a NATO-nak vagy semmilyen. A NATO-partnerség nem csökkentett státusú NATO-tagságot jelent, hanem NATO-országok és nem NATO-országok partneri együttműködését.

De most nyilván az jön, hogy én vagyok a lassú felfogású és te nem is írtál "partneri státusú NATO-országokról".

2. Ami meg a bíróság nyilvános döntését illeti, a helyzet az, hogy "A bíróság a fellebbezésről tárgyaláson vagy nyilvános ülésen (lásd alább) dönt. "

e-justice.europa.eu/content_rights_of_defendants_in_criminal_proceedings_-169-HU-en.do?clang=hu&idSubpage=4

Most az jön, hogy én vagyok a lassú felfogású, te nem azt mondtad, hogy a bíróság nem nyilvánosan dönt., Esetleg az, hogy a nyilvános ülésen döntés nem azt jelenti, hogy nyilvánosan döntenek.

3. Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. És szemérmetlenül hazudozol. Az azeri diplomácia erősödésére bizonyítékul képes vagy bemásolni egy olyan cikket, ami az örmények győzelméről szól... Már persze, ha az egész gondolatot idézed:

"A Washington politikai és főleg gazdasági érdekeit sokáig Közép-Ázsiában képviselő Richard Morningstar kinevezése elé azonban nem támasztottak akadályt, noha hogy az amerikai örmény közösség szerette volna hosszú ideig betöltetlennek tudni a nagyköveti posztot Bakuban. Azeri politikusok a kinevezést siettek "az amerikai örmény lobbi totális vereségének" nevezni. Ez már csak azért is túlzás, mert a Kaszpi-tenger térségének problémáiban járatos, régóta a régió kőolaj- és földgáz kincsének sorsával foglalkozó amerikai diplomata nyilvánvalóan kevesebbet fog Hegyi Karabah sorsával foglalkozni, mint Brzya tette volna - ez pedig segít megőrizni az örmények számára kedvező jelenlegi status quo-t. "

Felteszem, hogy most az jön, hogy én vagyok a lssú felfogású, és az örmények számára kedvező jelenlegi status quo megőrzése az azeriek győzelme, ugye?

Ostoba troll vagy, de legalább kétségkívül szórakoztató.
Ritkán látott kellemes esemény csalt mosolyt az arcomra (kétszer is). Éppen Luca Modric aláírásáról olvastam az NSO-on amikor megjelent a bomba átigazolásról szóló cikk: Milan Perics érkezett a Fradihoz. Megmosolyogtatott a párhuzam, aztán délutánra az egy poénból kettő…..
brazileiro 2012.08.28 20:26:53
@Eznemkutya:

"pontosan tudják, hogyan működik a rendszer...először bejelent valamit a Club, utána lehozhatják"

Nem, az a rendszer, ami így működött, 1990-ben véget ért. Kösz, de én nem kérek még egyszer belőle. Ugye nem gondolod, hogy a Marca újságírója megvárja, míg a Real Madrid bejelenti Modric leigazolását és csak aztán írja meg?

Itt az nso egy esetben követett el etikátlan dolgot (és egyben törvénysértést), ha az információért feltörte a Fradi honlapját. Ha máshogy jutott az információhoz, akkor nem követtek el semmit.

És most ott tartunk, hogy a Fradi hallgat nagyon, miközben már a Nemzeti Sport fenyegetőzik perrel.

Úgy néz ki, itt nem lopott senki, a Fradinál szúrt el valaki valamit, csak ezt kínos Kubatovnak bevallani.

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/valaszlepesek-a-ferencvaros-hetfoi-kozlemenyere-2168535
brazileiro 2012.08.28 20:29:07
@Gyalázat:

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/valaszlepesek-a-ferencvaros-hetfoi-kozlemenyere-2168535

"A Ferencvárosi Torna Club 2012. augusztus 27-én 17:31-kor kiadott közleményében valótlanul vádolta meg a Ringier Kiadó Kft. tulajdonában lévő Nemzeti Sport online kiadását, az nso.hu-t, amelyben kijelentette, feljelentést tesz számítógépes rendszerekbe történő illegális behatolás, valamint szerzői jogok megsértése miatt, egyértelműen a nemzetisport.hu-t nevezve meg, mint elkövetőt.

A Nemzeti Sport szerkesztőségének közjegyző által is hitelesített bizonyítékok állnak a rendelkezésére, amelyek szerint a megnevezett, Milan Perics átigazolásával kapcsolatos cikkhez legális formában jutott hozzá, ugyanis az bizonyíthatóan nyilvánosan megjelent a fradi.hu weboldalon. (....)
„A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan még mindig nem kereste meg sem a Nemzeti Sport szerkesztőségét, sem a Ringier Kiadó Kft.-t, ennek ellenére megtesszük a megfelelő lépéseket, és készek vagyunk jogi útra terelni az ügyet az FTC közleménye nyomán.″
brazileiro 2012.08.28 20:37:40
Ja, és még valami. Ezt csak most találtam:

borsonline.hu/20120828_kinos_beperli_a_fradi_a_nemzeti_sportot

"A Kubatov Gábor klubelnök jegyezte sorokkal az a baj, hogy a cikket a Bors újságírója is látta a fradi.hu oldalán, és számítógépes szakemberek szerint a honlapon egy cikket így meghekkelni nemigen lehet, az internetes oldal készítője alighanem az időzítés gomb helyett a közzétételt gombot nyomta meg, s már későn kapcsolt."

Ehhez azt kell tudni, hogy a Nemzeti Sportnak és a Blikknek ugyanaz a tulajdonosa, így a Borsnak nem érdeke, hogy védje a konkurens másik lapját.
Kettős Mérce A magyar Pussy Riot 2012.08.18 08:36:00
Tegnap 2 év börtönre ítélte az orosz igazságszolgáltatás a Pussy Riot nevű punk zenekart, mivel azok rendszerellenes szövegeket énekeltek egy templomban. Nekünk se kell messzire mennünk, hogy hasonló ügyet találjunk, csupán 30 évet vissza az időben, amikor is a kádár kor egyik…..
brazileiro 2012.08.19 00:46:01
@fourgee:

"a CPG-nek tényleg volt vesztenivalója, míg a Pussy Riots csak feltűnési vágyban szenved"

Most küldték őket két év munkatáborba Szibériába. Neked ez nyilván nem vesztenivaló, akkor vállald át helyettük!
brazileiro 2012.08.19 01:21:03
@blogol-ó:

"Ezernyi blog milliónyi okoskája nem akar tudomást venni arról, hogy az oroszoknak valóban szívügyük a templom, komolyan veszik a vallásukat, aminek parancsolatait nagyrészt be is tartják és tényleg a templom meggyalázásának értékelik, amikor valaki ott ilyeneket csinál."

Ja, 70 év kommunizmusa ezt bizonyítja. Szerencsétlen Pussy Riotnak se lett volna baja, ha az Istent szidták volna, nem Putyint.

Magyarországon meg a garázdaság maximális büntetési tétele a két év, de sima garázdaságért senki nem kap letöltendőt.

Kéne egy kicsit tájékozódni, hátha nem csak ennyi jut el az agyadig, hogy valami rossz történt egy templomban.
 A TV2 az őszi műsorrendre augusztus 27-én áll át, ami azt jelenti, hogy a megszokott műsorok új részekkel jelentkeznek a csatornán. A Jóban Rosszban ellenben már augusztus 21-én visszatér, a Barátok Közttel egyszerre. A nyáron sokszor változtatott napi főműsor ismét…..
brazileiro 2012.08.12 01:29:26
Egy szóval sincs megemlítve a Voice című műsor. Nem lesz? De ha nem lesz, akkor az nem hír?

Itt valami nem stimmel.

@Bambano:

Ez így nyilván nem lehetséges. Vagy nem lesz Hal a tortán vagy csak egy Jóban Rosszban lesz.
Már több mint 6000-en osztottak meg a facebookon egy bejegyzést, ami Gyurta Dániel győzelme kapcsán hazaárulóz le másként gondolkodókat. Magyari Pétert az Index újságíróját, Gréczy Zsoltot Gyurcsány házicicáját, és Aczél Endrét a Népszabadság újságíróját. MI ezek…..
brazileiro 2012.08.07 02:50:54
@Kandeláber:

"Nem néztem/hallgattam a közvetítéseket, történt valami, ami miatt ballibbancsok fanyaloghatnak?"

Még nem tudjuk. Bár a ballibancsok valószínűleg veled ellentétben szurkoltak az aranyért, de majd rövidesen megint megtudhatjuk, miért őket kell utálni. Aztán addigra esetleg te is megtanulod Berki és Pars vezetéknevét, bár ez nem biztos.

Sorvezetőtök, a jobbegyenes blog, most Szegedi Csanád zsidó származásával és a cionista gyarmatosítással van elfoglalva. De csak lesz ideje kitalálni valamit!...

Aztán majd lehet azt is néhány óra alatt 30 ezerszer megosztani, lesznek gyáva áldemokraták, akik sunnyogva fognak nektek segíteni.
Gyakori a bulvárújságoknál, hogy úgy próbálják eladni magukat mintha érdekelné őket az ember véleménye. Az igényesebb termékek tényleg kimennek az utcára, lefotóznak pár embert, majd írnak belőle valamit. Az igánytelenebbek, mint a Metropol, fogják és ugyanazokat a képeket…..
brazileiro 2012.08.03 03:29:37
@outisz:

Az alsó sor közepén a név és a foglalkozás stimmel. A google kereső szerint valóban létezik ilyen nevű állatorvos.
brazileiro 2012.08.03 03:42:40
@outisz:

Az alsó sor az eredeti. A felső a rontott (stimmel az egyik kép is)
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
brazileiro 2012.08.03 00:48:10
@Malachi:

Néhány hónapja létrehoztak egy blogot, amely első bejegyzésében hazug rágalmakat írt az Ángyán nevű renitens fideszesről. Néhány percen belül szemlézte az MTI.

Kicsit erre hasonlít ez is. Akkora ostobaság, hogy komoly jobboldali blogon nem lehetett eladni, ezért valaki álnéven (csak könyörgöm, legalább ne egy olimpiai ezüstérmes öttusázó nevén!) írt egy blogbejegyzést, aztán valakik elkezdték terjeszteni.
brazileiro 2012.08.03 01:03:24
@Malachi:

Nyugi, lehet hogy csak eltévesztette egy sorral a klikkelést.

(amúgy szerintem nem Czenét parodizálta Magyari, sokkal inkább Schobert Norbit, ha már egy nevet mondani kell)
Jót, erőset, pergőset tudunk civakodni egy-egy halott felett. Sajnos, meglehetősen sok a brutális gyilkosság Magyarországon (egy is sok), és némelyik a többinél nagyobb figyelmet kap. Miért? Egyrészt: mert valójában az egyik embert értékesebbnek tartjuk a másiknál. A szépnek…..
brazileiro 2012.07.18 00:15:14
@dayan:

ez mondjuk igaz. Jó magaviseletért kiengedték valamikor tavaly év végén, azóta kétszer elítélték. Egyszer nem vonult be, de nem keresték, a másik ügyben meg visszaesőként mér nem tartóztatta le azonnal a bíróság az ítéletnél? Miért kellett volna július 31-ig várni a bevonulásával?

Ez mondjuk tanulság és érdemes lenne felülvizsgálni.
brazileiro 2012.07.18 02:13:51
@Madárfejű Lajcsika:

1. Így van. Ezért hát bajtársad, aki azt állítja, hogy ez történt, ne bújjon sunnyogva náci honlapok mögé, hanem vállalja arcát. Addig a történet a hős fajvédőről csak primitív hazugság. Ráadásul az aljas náci még Bándy Kata emlékét is meggyalázza azzal, hogy azt állítja, hogy ő segített volna, csak a liberális eszmék befolyása alá került lány nem hagyta.
2. Ez részben igaz (lásd fent). Bár 40 ezer forintos büntetésre sehol a világon nem küldik a kommandót (a gyilkosnak egy negyvenezer forintos büntetést kellett volna másodikától leülnie). De azt valóban meg kell vizsgálni, hogy miért engedték ki idő előtt és az egy év négy hónapra (amit másodikkémnt kapott) visszaesőként nem lehet-e azonnal benntartani?
3. Miért csak a roma elkövető származása érdekel? Másé miért nem? Miért nem fontos, hogy milyen nemzetiségű a kiskunlacházi gyerekgyilkos, a körmendi gyerekgyilkos, a százhalombattai rém, milyen nemzetiségűek a móri mészárosok? Vagy ők már nem is aljas senkiházi gyilkosok, csak mert nem cigányok?
4. És mik azok a követelések? Hogy bánjanak el a bűnözőkkel vagy az, hogy bánjanak el a cigányokkal?
brazileiro 2012.07.18 04:40:06
@Madárfejű Lajcsika:

Nocsak, nocsak.

ez a "pubikám" sértés akart lenni? Ennyire tellett?

1. Még sok baromságot leírhatsz fagylaltárus nénikről, meg egyebekről: egy a lényeg. Mi a bizonyíték arra, hogy a telefonhívás megtörtént? Akárki hívta: szánalmas kis náci féreg vagy fagylaltárus néni.
Természetesen semmi. Mert nem volt. Az viszont tény, hogy a náci honlap (amit, persze, te is utálsz), azt állítja, hogy a bajtárs megmentette volna a lányt, de a lány nem hagyta. Erőlködhetsz sokáig, de az a probléma, hogy a szánalmas neonáci annyira akart cigányozni és libsizni, hogy észre sem vette, hogy a lányt is megalázta. Jó volna,ha a nácik kezdésként megtanulnának magyarul, de ehhez ész is kéne,így nem fog sikerülni.
2. Nem szabályoztak semmit sem újra. Most is kisétálhat bárki, ha a bíró nem tartóztatja le, és eddig sem sétálhatott ki, ha letartóztatta. Megjegyzem a kisétálók (Farkas Péter és Földesi-Szabó) egyike sem cigány.
3. Nem értem, miért beszélsz mellé és kezdesz caucasianezni? Az egy másik ország, semmi bajom a gyakorlatukkal, hiszen náluk a fehéreket is megnevezik és a feketéket is. Ti csak a cigányokat. Én azt kérdeztem tőled: milyen nemzetiségű a kiskunlacházi gyerekgyilkos? Milyen nemzetiségű a körmendi gyerekgyilkos? Milyen nemzetiségűek a móri mészárosok? Milyen nemzetiségű a százhalombattai rém? Ne bújj el gyáván a válasz elől! Ha most fontos a gyilkos nemzetisége, akkor ezekben az esetekben is az volt.
3. Akkor idézd a kurucról a kiskunlacházi gyerekgyilkos, a körmendi gyerekgyilkos, a százhalombattai rém és a móri mészárosok előéletét. Hiszen, ha ilyen nyílt információramlók, akkor megtalálod.
Nem az első, nem is a második eset ez, hogy az Alkotmánybíróság a jogállamiság köntösébe bújva sunyi, szolgalelkű kiszolgálója a kormánynak, közelebbről Orbán Viktornak.Kicsit meglep, hogy mennyien beszopták az Alkotmánybíróságnak a bírói nyugdíjazás ügyében hétfőn…..
brazileiro 2012.07.17 23:13:51
Nem vagyok jogász, így hosszan gondolkodtam, hogy hol értem félre az ítéletet, de aztán arra jutottam, hogy valszeg a blogger sem az - így lehet, hogy ő érti félre.

Egyértelműen erre utal, hogy a munkaügyi perek szükségeességét bírálja, de ilyet az alkotmánybíróság nem mond. Ez már egy jogértelmezés.

Az eredeti értesülésekkel ellentétben ugyanis az AB ezúttal formai tartalmikifogást is támasztott. Idézet az Alkotmánybíróság honlapjáról:

"Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy az új szabályozás formai és TARTALMI SZEMPONTBÓL /kiemelés tőlem -b./ is sérti a bírói függetlenségből fakadó alkotmányos követelményeket. (...)
Tartalmi szempontból a vizsgált szabályok alkalmazása azzal jár, hogy az érintett bírákat rövid időn belül, adott esetben három hónap alatt elmozdítják hivatalukból, és ügyeik más bírákhoz kerülnek. Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a bírák szolgálati viszonyának felső korhatárát az alkotmányozó vagy sarkalatos törvény alkotója viszonylag szabadon állapíthatja meg. Az Alaptörvényből konkrét életkor nem vezethető le, az azonban igen, hogy a felső korhatár csökkentésével járó új korhatárt csak fokozatosan, kellő átmeneti idő alatt, a bírák elmozdíthatatlansága elvének sérelme nélkül lehet bevezetni. Minél távolabb van az új korhatár a bírói szolgálati viszony korábbi felső korhatárától, a 70. életévtől, annál hosszabb időre van szükség a bevezetéséhez, ellenkező esetben sérül a bírói függetlenség lényeges elemét jelentő elmozdíthatatlanság követelménye."

Ebből számomra az következik, hogy a törvényt nem lehet úgy átírni, hogy alkotmányos legyen. Az alkotmányt - az alaptörvényt - kellene átírni, de az nem olyan egyszerű. Ki kéne venni belőle a bírói függetlenség garantálását...