Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vitéz Kőbányai Világos

0 bejegyzést írt és 1357 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
Vitéz Kőbányai Világos 2020.11.28 15:15:08
@jotunder: tudomást sem fog venni róla, hiszen ez csak egy hasonlat, és különben nem is mondott semmi csúnyát a zsidókra. Köves Máté már rég óta a felmenőink emlékét árulja. Olcsón.
        Borvendég Zsuzsanna gyepütestvér és turulcsibe ma a Magyar Nemzetben Barabási-Albert Lászlóra hivatkozva a skálafüggetlen hálózatok elméletének alkalmazását  javasolta a zsidó-szabadkőműves összeesküvések felgöngyölítésére.        "Barabási Albert László magyar fizikus volt az, aki…..
       Bruck Gábor liberális éceszgéber írt egy cikket a Népszavába "Orbán legyőzhető" címmel, ami miatt kicsit állt a bál. A Prostisrácok majdnem hamisított Bruck nagyapjáról egy képet, amelyen éppen SS-tiszteket szállít Lengyelországban, de aztán rájöttek, de valahogy nem illene a narratívába.…..
Vitéz Kőbányai Világos 2020.04.21 12:53:00
@Muad\\\'Dib: úgy különben lényegileg ez történt. Nem állítom, hogy ez jelent számunkra bármit is, de a németek irigyelt nyugati fele a háborút követő 20 évben komoly tapasztalatok szerezett afelől, hogy milyen, amikor mások csúnya, gonosz előítéletekkel viseltetnek feléjük, valamint ezek a mások korlátozhatják a szuveheherenitásukatm
       "A »nyílt társadalom«, az államhatárok lebontása, a globális tőke logikájának korlátlan érvényesülése és a nemzeti keretek között gyakorolt demokrácia működésébe akadályként beiktatott »fékek és ellensúlyok« rendszere a liberális világrend fenntartásának érdekében dolgozik együtt. A…..
Vitéz Kőbányai Világos 2020.04.18 10:32:12
@Magyaur: szerintem igyáessört!
      Schmidt Máriáné Gerő Andrásról nem fogok írni. Ő egy karrierista pöllencs, aki tudja mitől döglik a légy, Szálasi Franci mellett is végzett volna ideológiai kismunkát, ha rendesen megfizették volna.      Köves "Slómó" Mátéról lesz szó, aki egy napon felfedezte magában a Silbersteint. Talán…..
Vitéz Kőbányai Világos 2019.02.01 19:09:59
@Kuviklacz: nem félig volt az halott, hanem már régóta teljesen. Utoljára a két ch között avattak rabbit Máté előtt. Miután az orthodox-neológ szétválás a holocaustig működött, az EMIH lassú kihalásra volt ítélve. A lubavicsieknek persze semmi közük az egészhez, magyar nyelvű területeknek 1990-ig a közelébe nem jöttek. Többek között ezért os kibaszottul felháborító, hogy ennek az atkásszakállú görénynek mitől van több szava abban, hogy mit gondoljunk a magyar holocaustról, mint nekem. Van egy erős tippem arra nézvést, hogy nekem több egyenesàgi felmenőm döglött ebbe bele, mint ahány lubavicsi, holott speciel pontosan kettő.
Vitéz Kőbányai Világos 2019.02.01 19:12:06
@jotunder: nem viccel, hanem érvényesülni akar, de mindenáron. Ha már emberként nem ment, hát akkor zsidóként.
Vitéz Kőbányai Világos 2019.02.02 20:46:57
@Kuviklacz: Rítusban persze nem. Mellesleg szerintem az orthodoxok (mmint a Magyarországon hagyományosan létező autonóm orthodoxok) azért hagyják magukat a MASZIHISZ által képviseltetni, mert nem óhajtanak rászarni se arra a körülményre, hogy a külvilág az ő jobb meggyőződésük ellenére is hajlandó létezni. Egyébként ha megpróbálsz a magyar autonóm orthodox izraelita hitközség bármely intézményével kapcsolatba lépni (már ha eddig nem tetted), akkor rögtön megtapasztalhatod, hogy mi az az elzárkózás, amit a lubavicsiek feladtak, és ami helyett a Mátéék inkább önszegregálnak.
      Holnap lesz a Brexit-saga következő epizódja.     Egyelőre úgy tűnik, hogy két fontos képviselői indítványról fognak szavazni.  Az első, az ún. Brady-indítvány. Az a lényege, hogy feltételes támogatást ad a miniszterelnöki deal-nek, amennyiben az észak-ír backstop helyett valami másban…..
       A Pálinkás-féle Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kihírdette a hárommilliárd forintos Élvonal kiválósági program tizenkét győztesét.      Nusser Zoltánék világhírű kutatók. Így néz ki egy komoly ország tudományos teljesítménye és a meritokratikus alapú…..
Vitéz Kőbányai Világos 2017.11.15 08:04:59
@fortin2: Az addiktológiai grant külön izgi, abból a szempontból, hogy:
- a szerző szinte teljes munkássága 2010 utáni
- Demetrovics Zsolt a Google scholar szerint nem egy kárpátmedencében-világhírű típus a bő 4000 idézetével (mutató fetisisztáknak: h=37)
- valamint és főleg: a témája a jelenlegi rezsim társadalom felfogása szempontjából életveszélyes, nagy mázli, hogy a politikai elvtársak valszeg nem értik miről van szó
Ehhez képest itt egy talicska pénzt kapott, többet mint a legtöbben
        A HVG szerint óriási tétje van a mai választásoknak.        Én választási plakátot nem nagyon láttam. Az igaz, hogy nagyon nagy a különbség a közvélemény-kutatások között, de ennek az oka módszertani jellegű. Vélelmezhető (persze itt biztosra nem lehet menni), hogy a fiatalok választási…..
Vitéz Kőbányai Világos 2017.06.09 08:26:21
@jotunder: ha jól látom, most tartunk ott, hogy az utolsó 5 körzetből kell a toryknak 2, hogy a duppal meglegyen 326
Vitéz Kőbányai Világos 2017.06.11 07:40:23
@jotunder: Egy csapat lojalista, militarista gyengeelméjű kormánypárt lett, miközben a Sinn Féin több szavazatot kapott, mint eddig bármikor. Én nem értek az északír helyzethez (valszeg rajtuk kívül senki nem ért hozzá), de ez valami veszettül rosszul hangzik, és nem a szokásos kedélyesen bolond angol formájában...
Vitéz Kőbányai Világos 2017.06.11 13:47:40
@jotunder: Ha nem sokáig működik, az a jobbik eset. Az pl. biztosnak látszik, hogy kérhetnek ezt-azt cserébe. Ha forrásokat kérnek főleg - ami a jobbik eset, mert akkor nem szabályozási kérdésekben próbálják kiélni az elmebajukat - akkor sincsenek illúzióim az érkező lové területi/felekezeti/intézményi elosztásáról (nem tűnnek nagyvonalúnak). Mivel többen szavaztak a sinn feinre, mint valaha, a katolikus/nacionalista reakciótól se várnék béketűrő mértéktartást. Csak ennyit akartam mondani.
Az én fotelemből nézve ez kb. olyan, mintha az északír ovis csoportban lenne két buta, de verekedős kisfiú. Az utóbbi időben sikerült őket távoltartani egymástól. Erre megjött Terike, aki azért választotta az óvónői pályát, mert jó családból származik, de amúgy szalagmunkásnak is hülye, és most folyton azt sugdossa az egyik verekedős kölök fülébe, hogy ő sokkal fontosabb és jobb a többinél, ezért neki több mindent szabad. Nyomatékul mindjárt meg is kapja az összes mecsbokszot.
Namost én ugyan tudom, hogy Terikét mindjárt kirúgják, mert egy alkalmatlan barom, de ez csak mérsékelten fogja vigasztalni azokat, akiket addig megvernek.
         Három EU-grant-et kapott Magyarország az ún. Advanced Researcher kategóriában az idén. Pyber László MTA Rényi, Acsády László MTA KOKI és Csibra Gergely CEU.       G.Fodor Gábor úgy fejezte be politikafilozófusi pályafutását, hogy egyetlen értékelhető sort nem tudott leírni. Innen-onnan…..
        De, azért kicsit loptak. Éppen az ízéért. Nem sokat. De tulajdonképpen elég sokat, csak az más lopás. A konzicicák kacsalábon forgó kastélyokat építenek a lopott pénzből, a liberálnyuszkók viszont gyermekotthont. Hát nem egészen, de akár azt is építhettek volna. A liberálisok értem loptak…..
       Harald Andrés Helfgott perui matematikus a párizsi Bourbaki-szemináriumon jelentette be, hogy Babai László bizonyítása a gráfizomorfizmus-probléma kvázipolinomiális idejű megoldásáról vélhetően hibátlan. Helfgott hónapokig tanulmányozta a bizonyítást mielőtt megtartotta volna a szemináriumi…..
Vitéz Kőbányai Világos 2017.01.27 11:24:53
@kiskii: 5-nél nagyobbakra szól a sejtés (illetve eredetileg kettőnél nagyobb párosokra, és két prímre).
@poszt: mintegy mellesleg, most hogy a poszt miatt beleolvastam: ez is egy olyan remek probléma, amit nagyon könnyű megérteni, és - minden bizonnyal - rohadt nehéz megoldani. Bájosak ezek :)
       10:53 (Central European Time) A londoni Education Policy Institute-ban perceken belül nyilvánosságra hozzák a legújabb PISA-teszt eredményét. Ebben a pillanatban az OECD főtitkára Angel Gurría, a volt mexikói külügyminiszter beszél. 11:00-kor oldják fel az embargót az újságírók számára.…..
Vitéz Kőbányai Világos 2016.12.06 14:46:36
@jotunder: Nem tudom, a 444 mennyire túloz, és nem lesz időm elolvasni, de ha tényleg a mienk az a rendszer, ahol a legnagyobb a különbség iskola és iskola között, és a legjobban konzerválja az otthoni hátrányokat (vagy legalábbis ebben az élmezőnyben van), akkor:
- Hoffman Rózsa már nem élt hiába
- A baj sokkal nagyobb, mint ami az általad leírt felsőoktatási/kutatási problémákból látszik
- Valamint ennél aligha lehet rosszabb
Örülünk, Vincent? Castroposzt 2016.11.29 02:04:21
       Hogyan kell helyesen beszélni Fidel Castro-ról? Nem tudom és nem is érdekel. Battista Kubájában 1958-ban színes televíziós adás volt, a per capita GDP-jük egészen európai szintű volt, a kubai középosztály úgy élt, mint ma a chilei. És persze az amerikaiak azt csináltak Kubában, amit csak…..
Vitéz Kőbányai Világos 2016.12.01 14:41:04
@jotunder: jesus fuckin' christ, van neked egyáltalán hozzávetőleges fogalmad arról, hogy a kémiai kasztrálás mivel jár?
Vitéz Kőbányai Világos 2016.12.01 16:55:54
@nudniq: legyszi próbáld már ki öt percre a seol nevű náci patkány haveroddal együtt - csak öt percre, ne egy életre - hogy milyen letagadni magadat. Ennyivel Radnotinak is a maga baja, hogy végül tarkón lőtték, hiszen itt Pesten többen ajánlgattak neki hamis papírokat, amivel valszeg megúszta volna. Az LGBT közösségekben tapasztalható magasabb öngyilkossági arány most is téma pl Angliában (no worries, itthon soha nem lesz az), államilag támogatott megbélyegzés, és hormonterápia nélkül (az megvan, hogy utóbbi önmagában milyen hangulatingadozásokhoz vezethet?). Persze, a buznyákoknak nem kéne megbuzzani, a zsidóknak se kellett volna megzsiddani, és akkor mind boldogan harsoghatnánk, hogy az a csúnya gonosz Castro meg bántott néhány ezer homoszexuálist, bezzeg mi, a felsőbbrendű fehér polgárság, ilyet aztán sose teszünk.
Vitéz Kőbányai Világos 2016.12.02 15:25:00
@nudniq: Értem én, épp ez a baj. Éppen azt magyarázom, hogy a kubai forradalom korában nem volt egyedülálló a világon a homoszexuálisok ilyen-olyan üldözése. Turing sem elszigetelt eset (lsd. a felettem lévő hozzászólót), és igen, a megoldás Turing esetében is egyedi lett volna (pl. az onnantól még évtizedekig simán hatóságilag elnézett gay bashingek áldozatait nem mentette volna meg semmitől). A különbség Castro megfejtése, és az európai polgári buzinyomorgatás között kb. az, hogy Európában akkor épp általában kevésbé volt divat a fizikai erőszak. Ez persze nem utolsó szempont az épp ott élőknek, de nem hinném, hogy önmagában morális kategória.
Egyébként meg nem relativizál senki semmit. Én mindössze annyit mondtam, hogy Castro LGBT ügyben pusztán tartotta a korszellemet, a maga karibi módján. Ettől éppenséggel nem jobb, vagy rosszabb senkinél.
Ja, és igen, amikor valaki megmagyarázzá, hogy ha valakit hosszasan kínoznak, a csak afféle "rendőri vegzálás", és ha közben öngyilkos lesz, az a magabaja, és annak a rendőri vegzatúrának semmi köze az egészhez, akkor el fog gurulni a gyógyszerem. Most is, meg továbbra is. Sorry
@jotunder: Azért egymillió ember max. az összes deklasszálódott, táborozni nehány tízezer volt, annak is a nagyja túlélte. Ez persze nem jelenti azt, hogy az egész úgy amint van ne lenne gáz. Persze, hogy az! Amit próbáltam fentebb elmagyarázni, hogy ha egy csomó ember ki van zárva a felemelkedés illetve az érdekérvényesítés mindenféle lehetőségeiből, az előbb-utóbb ilyesmikhez vezet. Jön néhány küldetéstudatos, lelkifurdalt felsőbbosztály beli (pl. Fidel és Che pont ilyenek voltak), és húzzák magukkal a korábban kizárt tömeget. És persze a tömegből jönnek az alvezéreik, akik olyanok lesznek, amilyenek, de milyenek is lennének? Honnan a redvás picsából (elnézést a kocsmai prolitempóért) tudná a frissen a 3 hónapos pártfőiskoláról kiköpött falusi párttitkár (legyen még olyan értelmes, vagy jóindulatú is), hogy hogyan kell bánni a hatalommal, ha egyszer a szüleit jórészt még írni-olvasni se tanították meg rendesen, pláne nem mélyült el komolyabban a nagy francia forradalom okaiban és következményeiben, hogy a Legyek Uráról már ne is beszéljünk?! Nyilván baromságokat fog csinálni, olyan erőszakosan, ahogy a legközelebbi példától látták (Battista pribékjei ezt pont maguknak köszönhették). Az kicsit rosszabb, ha benne is él a vezetők küldetéstudata (ebből a szempontból persze könnyebb együttélni a prekasztroikus Kuba gengszterállamával: az is verte és kínozta a kiszolgáltatottakat, de legalább kiszámíthatóbb volt, külnben sem akartak semmit a jövőtől, ők a jelentől akartak).
És itt térnék vissza Farage-ra, Trump-ra, Le Pen-re, Orbánra, meg akire még tetszik. Akik ezeket az embereket választják, azoknak sok fogalmuk nincs a hatalom természetéről, mert bár az ő apjuk tudott írni-olvasni, de hát a töri órái nem voltak olyan színvonalúak, úgy tűnik. (Pont te szoktál arról értekezni, hogy mekkora különbségek lehetnek a matek+természettudományos oktatás minőségében. Belive it or not, a humaniórák is hasonlóan tudnak viselkedni.)
Ezek a gazságok persze mind tipikusan igazak a Castro-i rendszer működésére is, és igen, Castro a forradalmi lendület lecsengésével nem tett semmit az erőszak megfékezéséért, sőt, részben rendszerré konvertálta az. Ámen!

Ugyanakkor:
1. Nálunk is hasonlóan számolták fel a feudális elitet '45 után (bár a nagy többségüket fizikailag nem ölték meg, de a kitelepítés/vagyonelkobzás/deklasszálás megvolt), és nehezen tudom elképzelni, hogy máshogy sikerülhetett volna, továbbá nekem nagyon nem hiányoznak, sőt. És igen, közben kitelepítettek és vagyontalanítottak egy csomó olyan embert, akit nem volt helyes, és tönkre is tették őket. Sajna a fentebb említett okokból (a tömegből jött, gyengén képzett Szacsvayk) ilyenkor ez így történik, tudtommal a sajnálatos mellékhatások elkerülésének egyetlen módja, ha az uralkodó osztály időben észreveszi magát, és elkezd leadni a kiváltságaiból (pl. nivelláló iskolarendszert hoz létre)*. Az uralkodó osztály nem szokta észrevenni magát, max. megpróbálja kifizetni a kirekesztetteket, ami sikerül ideig-óráig, de aztán elfogy a lóvé (ebben az értelemben a hatvanas-hetvenes évek brit jóléti állama semmiben nem különbözött akármelyik Dél-amerikai néptribunusfutóbolond megoldásától).

2. Kuba pillanatnyilag az egyetlen olyan Latin-amerikai állam, amelyik hosszú évtizedekre (még a SZU nélkül is megy már mióta, bár egyre kevésbé) képes volt jenki befolyás nélkül nem összeomlani. Igen, szegények, hát persze. Kiváncs vagyok, Pinochet mire ment volna amerikai embargó alatt. De legalább megy, és ez nem kis dolog. (Enélkül Castro egy úgyanolyan futóbolond lenne, mint pl. Chavez. De nem, Castro nem egy ugyanolyan futóbolond.)

*Igen, még meg lehet játszani azt, amit a nép majd Trump trükknek hív: az anti-establishment privilégizált nagyvezért. Szerintem ez a megoldás erősen átmeneti.
        1963-ban mutatták be Várkonyi Zoltán Fotó Háber című filmjét. Négymillióan nézték meg. A film egy magyar kémről szól, aki beépül egy a nyugati hírszerzéssel együttműködő csoportba. A magyar kémet (értsd: KOMMUNISTA BELÜGYEST!!!) a Latinovits Zoltán játszotta. A filmben szerepelt az a Lőte…..
Vitéz Kőbányai Világos 2016.10.24 07:36:11
      Van egy hosszú listám azokról a dolgokról, amelyekhez nem értek, és ezen a listán igen előkelő helyen szerepel a szimfonikus zenekarok finanszírozása, még a szerves kémiát és a ritmikus sportgimnasztikát is megelőzi.      Azt azért tudom, hogy Fischer Iván világhírű karmester, talán nem egy…..
Vitéz Kőbányai Világos 2016.05.12 10:58:09
@volker: Ezek egymást amúgy könnyedén kiegészítő dolgok. Mondjuk nem ártanak hozzá széleslátókörű és értelmes hivatali/vállalati vezetők, aki képesek irányítani a csapatjátékosokat, és a helyén kezelni a kiugróan tehetséges-extrémkkompetetitív-szabályoselmebetegeket (hagyják őket dolgozni, meg megvédik tőlük az erős közepeseket). Mondjuk Tarlós lehet, hogy nem a nyertes szelvény ebben a remek játékban.
Vitéz Kőbányai Világos 2016.05.12 11:01:16
@balmoral: Neked tulképpen mi a bajod?
Vitéz Kőbányai Világos 2016.05.12 12:40:47
@sárospataki lány: "de jure a legnagyobb despota egyébként az amerikai elnök, gyakorlatilag bármit csinálhat, amit a politikai erőviszonyok megengednek - és ez általában szűkebb, mint a törvényi lehetőségei. át is verte a kötelező egészségbiztosítást, ami az ország elég nagy részének nem tetszik, tehát akkor őket nem képviseli? "
Szerintem nem ártana végigbogarásznod a Medicaid kiterjesztését visszautasító államok listáját. Ha már despota...
           Akarjuk-e azt, hogy a magyar felsőoktatás hasonló szerepet töltsön be Magyarországon, mint a brit felsőoktatás Nagy-Britanniában, a svájci felsőoktatás Svájcban, vagy a német felsőoktatás Németországban?          Ha erre a kérdésre valaki nemmel válaszol,…..
Vitéz Kőbányai Világos 2015.05.02 19:31:13
@jotunder: Ne haragudj, nem volt időm írni, sőt igazából most sincs (a köztes threadet nem olvastam, excusez-moi), de ekkora méretes marhaságra nem számítottam. Egyébként viszont, ha pont ebben a témában sértegetni szeretnél, akkor javaslom a zsidózás, és a népi kommunistázás valamiféle keverékét. Na ebben pl. van intellektuális kihívás, még az is lehet, hogy egy századvéges szerződést is megérne :).
Tehát: nem, nem valami Venezuela szerű országot szeretnék, inkább valami Skandinávia szerűt (ja, igen, ott azért nem kiemelkedően jó a felsőoktatás, viszont kiemelkedően jó a primer és a szekunder, szemben pl. Venezuelával). A többit nem írnám le még egyszer.
(Ja, azért mégis: igen, igazad van, amíg az alapfokú különbségek akkorák, amekkorák, addig tényleg úgy tűnhet, hogy a felsőoktatási költések igazából arról szólnak, hogy mennyi pénzt adjunk az intellektuális elitnek (természettudományi képzések), illetve a másodvonalnak (orvosi, műszaki felsőoktatás), arra, hogy ha már a NER-be nem integrálódik, legalább a kölkeit nyugatra menekíthesse. DE megismétlem, ez pont addig tűnik így, amíg a dolog haszonélvezői fel nem lázadnak a primer oktatás totális diszfunkciója ellen, amit le se merem írni, hogy pont kik üzemeltetnek, mert akkora chavezista leszek, hogy a fal adja a másikat. És még zsidó is. Rosszabb esetben meg kdmps :))
Vitéz Kőbányai Világos 2015.05.02 21:56:25
@jotunder: Tényleg csak egy kérdés, mert egyszerűen meg érek rá arra, hogy nominális béreket hasonlítsak össze. Kurvára nem érdekel, hogy mennyi a fizetésed. Másfelől viszont ahogy a pisa eredményekre hivatkozol, az pont mutatja, hogy milyen ostoba módon értettél félre, komcsizás közben. Gratulálok!
Mégegyszer, csak a te kedvedért, hátha most sikerül felfogni: A magyar primer oktatásnak nem az átlagos színvonalával van bajom, hanem a rettentően szegregált és egyenlőtlen mivoltával. Erről szinte semmit nem mond az átlag. Ja, és azt is állítottam, hogy ezt a rendszert pont az a réteg üzemelteti, amelyik (pl itt is) vizesre picsogja az internetet a saját fizetésén. És komcsizik közben. Amit leírtál, az ebből a szempontból nem különbözik egy Lánczi tanulmánytól.
Vitéz Kőbányai Világos 2015.05.03 06:24:27
@jotunder: Hol írtam olyat, hogy le kell butítani a felsőoktatást? Légyszi vedd a fáradtságot és egyszer azzal is vitatkozz, amit mondtam. Különben még úgy tűnne, hogy megint csak a lóvén picsogsz.
Örülünk, Vincent? Mi az irány? 2014.11.19 15:18:39
Jelentősen több publicisztikát olvastam el az elmúlt hetek tüntetéseiről (kb. a netadóssal kezdve a József nádor téren), mint amennyit érdemes volt. Most én is leírom a véleményem. Az utóbbi másfél napban (november 18-a estéje van) egy csomó minden arról szólt, hogy a…..
Vitéz Kőbányai Világos 2014.11.21 08:39:22
@pont7: "Tortenelmileg a legnagyobb "gond" a demokraciaval Hitler, aki demokratikus felhatalmazassal juott hatalomra (sot jogilag tisztan az abszolut hatalomhoz is)" ez nem igaz (bár a magyarnyelvű weben elterjedt marhaság). A rendőri (bzw. SA) és az ügyészi hatalommal komolyan vissza kellett élni hozzá. Lsd. még demokrácia és a hatalmi ágak szétválasztása. Tudom, illiberális demokráciákban ez nem így megy. Ezzel az a gond, hogy az illiberális demokrácia igazából nem demokrácia.
(És arról még nem is beszéltünk, hogy ugye a hatalomban maradását is meg kéne védeni demokrácia szempontjából. A kedvemért légyszi próbáld meg!!!)
Vitéz Kőbányai Világos 2014.11.21 08:43:13
@Peter Fender: Már ne is haragudj, de a naponta megbukó kormányok mennyivel lennének rosszabbak, mint a 4-8 évig hatalomban maradó inkompetens szerencsétlenek/rablóbandák?
A tömbösítés arra volt jó, hogy összemosson/összekényszerítsen preferenciákat, meg szándékokat, pl ezeket a vadszamarakat, néhány egyébként valszeg épp elméjű konzervatívval: @ipartelep:
Vitéz Kőbányai Világos 2014.11.21 12:27:48
@Counter: A másik megoldásnak (hívjuk így az arányos képviseletet, ha már a mienk ennyire túllő a többségin) speciel éppen visszatartott minden gusztustalan S-szel kezdőd és ilivioberlusconira végződő fazont attól, hogy istencsászárrá koronáztassa magát. Izrael jó példa lenne, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy ott egy a magyarnál lényegesen fragmentáltabb, sokszínűbb, és nagyobb kulturális szakadékokkal rendelkező társadalmat kell lefedni. Konkrétan bármilyen más rendszerben Izrael már rég polgárháborúba süllyedt volna (gondolom én, de az azért engem támaszt alá, hogy így is majdnem).
Az arányos képviselet szerintem inkább azzal a veszéllyel fenyeget, hogy olyan erősen másodlagos entellektüellek kezdik vezetni az országot, mint pl. Hollandiát mostanában. De még ezek sem versenyezhetnek egyik másik államtitkárral/szóvivővel/rezsibiztossal.
Előrebocsátom, hogy nem tudok válaszolni a kérdésre. Blogunk olvasói azonban biztosan, amennyiben végigolvassák a következő okoskodást. Az Együtt-PM bejelentette, hogy feljelentést tesz az Eiffel Palace megvásárlása miatt, ugyanis szerintük felveti a hanyag vagy hűtlen kezelés…..
Vitéz Kőbányai Világos 2014.08.28 07:33:15
                Egy tizenegy éves kisfiú szaladt oda az apjához a csillebérci úttörőtábor kijáratánál. Egy kisrádió volt a kezében. Az a rádió a Kis Matematikusok Baráti Köre országos versenyének megnyeréséért járt. Az a kisfiú talán sohasem volt annyira boldog,…..
Vitéz Kőbányai Világos 2014.06.25 09:30:40
Vitéz Kőbányai Világos 2014.06.26 07:32:06
@szempontpuska: Köszi! Mostanában nincs időm olvasni, és nem voltam benne biztos, hogy nem viccnek szántátok-e.
      Nem, nincs ekezetem. Most jutott eszembe a dolog, es azonnal meg akarom irni.     A Heti Valasz homofob lap, a gusztustalanabbik fajtabol. Mar irtunk a dolgaikrol.    "Tizenkét éves lányoknak engedélyeznék az abortuszt szülői belegyezés nélkül, kötelezővé tennék a…..
Vitéz Kőbányai Világos 2014.02.28 09:20:16
Örülünk, Vincent? Keletre néz 2014.02.21 23:53:15
Ukrajna politikai értelemben kettészakadt, és mi nem tudjuk, melyik felet kellene támogatnunk. Orbán elvbarátai Kelet-Ukrajnában élnek (tehát tőlünk messze), a magyar kisebbség viszont Nyugat-Ukrajnában, a határunk mentén. A független Ukrajna történelme a nyugatukrán, illetve…..
Vitéz Kőbányai Világos 2014.02.20 12:35:47
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Több hullarablót a Nemzeti Kabaréba!
Vitéz Kőbányai Világos 2014.02.20 13:15:24
@jotunder: És akkor mi van?
Vitéz Kőbányai Világos 2014.02.20 13:53:45
@Kettes: @jotunder: Ja, bocs, az más. Azt hittem, hogy a terhesség indokolhatóvá tette a hullarablást, de kiderült, hogy nem. Huhh :)
Nem válogat a baloldal az eszközökben, hogy újra hatalomra jusson, ezért a kormánypártoknak mindenre fel kell készülniük Gyürk András & Kubatov Gábor(!!!), 2014. január 21. ..
Örülünk, Vincent? Wow 2014.02.03 13:57:42
Táviratok a kampányból 11.: Bill levele a brüsszelitákhoz 2014.02.03. 12:39, gfg , Szólj hozzá! Megint jöttök, fenekedtek. Újabb és újabb kötelezettségszegési eljárással fenyegettek. De mi meg fogjuk védeni a világ legfaszagányosabb…..
Vitéz Kőbányai Világos 2014.02.03 17:23:56
@jotunder: Friczcet csak autentikusan!
mno.hu/fricztamasblogja/john-mccain-szenator-jott-latott-es-baromsagokat-beszelt-1208873
Az a nép, amelyik ezt beszopja, megérdemli!