Regisztráció Blogot indítok
Adatok
damoqles

0 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GABO SFF Borítómustra: Sabriel 2014.12.05 10:14:20
Még 2015 első negyedévében érkezik következő ifjúsági regényünk, Garth Nix Sabrielje, amely 1995-ös első megjelenése óta klasszikussá vált és világszerte több mint egymillió példányban kelt el. Az ausztrál író Aurealis-díjjal kitüntetett regényében az iparosodott…..
damoqles 2014.12.17 21:52:42
GABO SFF Borítómustra: Lavondyss 2014.12.03 10:12:49
Valamikor 2015 első hónapjaiban kiadjuk Robert Holdstock Mitágó-erdőjének folytatását, Lavondyss - Utazás az ismeretlenbe címen. A külföldi kiadásokhoz olyan neves alkotók készítettek borítót, mint Alan Lee vagy Geoff Taylor, de mi úgy éreztük, ezek egyike sem passzolna az…..
damoqles 2014.12.17 21:15:22
Az emberi testbe kényszerült űrhajótudat története hihetetlen díjesőt tudhat magáénak, többet, mint az elmúlt évben megjelent SF könyvek bármelyike. A hétvégén a rangos Locus-díjat is bezsebelte „első regény” kategóriában, ezzel díjainak száma ötre emelkedett (és ezen…..
Zothique Lectori salutem 2012.02.25 18:18:00
A kripta hűvös nyugalmával köszöntök minden kedves olvasót a Zothique blogon. Szeretem a horrorirodalmat, ezért úgy döntöttem, indítok egy blogot, amely a releváns olvasmányélményeimről szól. Elsősorban műkritikai jellegű írásokat tervezek közzétenni, de ha más…..
damoqles 2012.09.23 14:43:20
A The Graveyard Book megfilmesítési jogai több stúdiónál is megfordult, legutóbb (még két éve) úgy hírlett, hogy Neil Jordan rendezheti a produkciót, Chris Columbus cége, az 1492 pedig besegít a munkálatokba. Ma kiderült, hogy a Disney borsos árat fizetett, hogy Neil Gaiman…..
2009 őszén derült ki, hogy a Warner a DC képregénykiadó egyik legerősebb anti-hősét, Lobo-t vinné a vásznakra. Akkor még Guy Ritchie tartózkodott a fedélzeten, de idővel elhagyta a projekt környékét. A stúdiónál pedig nem vették sietősre a tempót, bár ez nem meglepő, ha azt…..
Alaposan elszontyolodtak a Tini Nindzsa Mutáns Teknősök rajongói, mikor kiderült, hogy kedvenceikből űrlényeket faragnak a közelgő mozifilmben. Abban biztos vagyok, hogy az alábbi vázlaton először szétröhögik magukat, mielőtt elpityerednének. Kid Cudi rapper twitterén jelezte,…..
damoqles 2012.04.12 08:12:55
 Érdemes lenne utána járni, hogy egyes nagy sikerű (vagy annak szánt) fantasy gyerekszínészei mire vitték. Mi lett az Eragon címszerepét játszó sráccal? Hova lett Dakota Blue Richards Az arany iránytű után? És a Narniában látott kölykök? Eltűntek, mint hollywoodi szürke…..
damoqles 2012.03.31 10:12:28
@Swarm: Lapos, semmi meglepő nem történik benne, a kísértetházas jelenetek pedig ordas klisék. Persze csak szerény véleményem szerint - ízlések és pofonok.
A G.I. Joe folytatásában Dwayne Johnson játssza Roadblockot. Adrianne Palicki alakítja Lady Jaye, aki a rajzfilmsorozatban inkább lándzsákat dobált, de az eddigi anyagok szerint inkább gépfegyverrel fog lövöldözni. Elodie Yung a nindzsacsaj Jinx-et kelti életre, őt esetleg a Banlieue…..
damoqles 2012.03.16 17:33:46
Tim Miller effektmester mostanság rendezni szeretne, elsőként elérte, hogy beleülhessen a Deadpool rendezői székébe. De mivel a forgatás időpontját még maga sem tudja, így keresett egy másik filmet. A Legendary falai között formálódik Warren Ellis képregénysorozatának, a…..
Sok éve emlegetik, hogy a 24-ből film, gyakran hozzák szóba a sorozat alapján betervezett produkció forgatása hamarosan elkezdődik. De a vége mindig ugyanaz: Majd egyszer valamikor lesz.  Úgy volt, hogy a forgatás idén veszi kezdetét, ám a Fox behúzta a vészféket. Elsősorban a…..
damoqles 2012.03.14 20:35:44
@freddyD: Lehagytál vagy négy felkiáltójelet.
A Relanxious fekete-komédiában Olivia Wilde és Jason Sudeikis romantikázhat, bár előbb rá kell szánniuk magukat, hogy találkozzanak. Wilde egy olyan nőt alakít, aki pánikbetegségtől, szorongástól szenved, míg Sudeikis karaktere agorafóbiás lesz. Eleinte telefonon tartják a…..
damoqles 2012.03.14 11:52:11
A Family Guy szülőatyja, Seth MacFarlane először próbálkozik a mozikban. Ő írta és rendezte a Ted vígjátékot. Mark Wahlberg egy John Bennett nevű fickót alakít, fiatalkorában azt kívánta, hogy játékmackója bárcsak élne...s lőn. Ám a mackóval sok gond akad, káromkodik,…..
damoqles 2012.03.14 08:33:45
A Latino Review forrása szerint a Bosszúállók egyes jelenetei erősen kötődni fognak a Vasember folytatásához. Elvileg lesz egy olyan jelenet, ahol Tony Stark elgondolkodik Amerika kapitány mondatain és a Vasember 3-ban nanobotokkal kezd kísérletezgetni. Stark feltalálja a…..
Antal Nimród a Kontroll és a Ragadozók (Predators) rendezője a világ egyik legnépszerűbb metálbandájáról, a Metallicáról készít 3D-s koncertfilmet. Várhatóan ősszel kezdődnek a munkálatok és valamikor 2013 nyarán kerülne a mozikba. Nimródnak nem kell félnie, hogy nem tud…..
A What Would Ridley Do? film ötlete akkor született meg Ross Howieson fejében, mikor egy youtube videót nézett, amiben Ridley Scott beszélt "Ha azt akarod csinálni, amit én is, akkor tedd félre a kifogásaidat, menj és csináld meg." A film szereplői megpróbálnak összehozni…..
damoqles 2011.12.31 15:24:32
Filmdroid Ütős Batman poszter 2011.12.10 22:40:10
The Legend Ends! Mit gondoltok, Christopher Nolan úgy fejezi be az általa felélesztett franchise-t, hogy a stúdiónak komoly problémát fog okozni, hogy miképp hozza el ismét a sötét lovagot a vásznakra? Egy biztos, a Denevérembernek nem lesz könnyű dolga Bane-nel.   ..
damoqles 2011.12.11 08:08:25
Az elmúlt pár nap néhány kimaradt híre röviden. Tom Cruise leszerződött az All You Need is Kill sci-fi-re.Alice Eve játszani fog a Star Trek 2-ben, sajnos nem tudni, hogy kit fog alakítani. J.J. Abrams pedig megcáfolta azt a pletykát, hogy Benicio Del Toro lesz Khan.Hailee Steinfeld lesz…..
Terry Gilliam egy Los Angelesbe tartó  járaton nézte meg a nyár egyik pénzügyileg nagy durranását, a Transformers 3-at és egyáltalán nem tetszett neki, a film"Csak ültem, ahogy minden felrobbant körülöttem. Meg nem tudom mondani, hogy ez a film miről is szólt egyáltalán.…..
 John Carpenter sok klasszikussal büszkélkedhet, az utóbbi 15 évben elkövetett műveire azonban már nem igazán lehet elismerően tekinteni. Mindazonáltal a 70-es és 80-as években készített filmjei miatt megérdemli, hogy a horror nagymesterei között kapjon helyet és mostanság…..
damoqles 2011.11.28 08:03:04
@Dean6: "Kicsit hiányoltam a filmből részleteket,pl.,hogy még is miért változott át az aki."

Tessék?
Miután felmerült, hogy el fog készülni a Hobbit szóba hozták, hogy a Gyűrűk ura szereplői is fel fognak bukkanni a két részes előzményben. Úgy volt, hogy Aragorn is látható lesz, Viggo Mortensen azonban a  Movies oldalnak adott interjúban elmondta, hogy eddig még senki nem…..
Anil Kapoor lesz az indiai Jack Bauer. Nem csak képletesen értem, azaz nem csak egy különleges terroristaelhárító lesz, hanem maga A terroristaelhárító, nem egy Bauerhez hasonló figurát formál meg, hanem magát Jack Bauert fogja megtestesíteni.  Az indiaiak ugyanis elkészítik a…..
damoqles 2011.11.10 09:03:49
Jó hátszelet kapott a The Lost Coast Tapes, nemrég ugyanis ismét azt bizonygatták, hogy létezik a jeti. És ha már a figyelem középpontjába került gyorsan össze is dobnak egy horrort. A történet szerint egy lecsúszott újságíró egy dokumentumfilmes csapattal elindul, hogy…..
damoqles 2011.10.28 17:32:25
Egy kaszkadőr meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült az Expendables 2 forgatásán. Mindketten a second unit tagjai voltak, éppen az ognyanovo-i gátnál forgattak és egy olyan jelenetet rögzítettek, amiben egy csónak körül hirtelen felrobban minden. A sérült kaszkadőr állapota…..